-
trabi_fun - Častý návštěvník
HK MP-5 a jeji klony/licencni vyroby/modifikace
Uz jsem se nemohl divat na ty strasne tajny a zoufaly pokusy vyrobit nahradu neceho, co se nahradit proste neda - starou a vsema moznejma jednotkama ověřenou MP5. Za cenu hrkačky z UB s dynamickym zaverem se mi dostal do ruky výrobek Oberland Arms, velmi pekne zpracovanou semi-auto MP5 (telo pochazi ze 80.let...dle cistoty svaru/zpracovani) - sice byla deklarovana jako "pouzita", ale po prvni navsteve strelnici a delaboraci první 500-ky naboju - jsem teprve zacal pozorovat znamky pouzivani. První dojmy - bezkonkurencni - s tim trefi i slepec
.

-
Lex_Luthor - Častý návštěvník
Re: HK MP-5 a jeji klony/licencni vyroby/modifikace
Je toto neco co se da nekde normalne (treba na objednavku) poridit? Jinak co vim tak na prodej obycejne jsou jen kopie od MKE (Turci).
-
mischanek - Občasný návštěvník
nedavno vysla "recenze" originalu zde: http://www.gunmaster.cz/index.php?optio ... &Itemid=95
i s radou detailnich fotek v plnem rozliseni
i s radou detailnich fotek v plnem rozliseni

- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Koch je celkem povedený samopal akorát se dost idiotsky čistí prostor kolem komory. Při střelbě se chová výborně a i mě jako průměrnému střelci se povedlo na 25 m vystřílet souvislé kolečko. Taky jsem na tím přemýšlel. Na IWĚ jsem koukal na ty Turecký verze a přirovnal bych to provedením něco jako Čínský Norinco u AR 15. Když by to stálo nějaký rozumný peníz, dalo by se nad tím uvažovat.
-
panacea - Pravidelný návštěvník
to čištění komory je dáno konstrukcí uzamykání pomocí válečků a přítomností Ravelliho drážek v komoře, které způsobují zvýšené zanášení splodinami právě té části za hlavní do níž je mizerný přístup skrze zásobníkovou šachtu (stejně je to u G3 a G33). Je pravda, že se toto místo čístí blbě. Stejně tak se špatně čistí i nosič závorníku, který má v sobě hlubokou drážku, která se nejvíc zanáší (pokud to někdo dlouho nečistí, tak se to nabaluje a napéká...). Jinak je to nezmar...nic lepšího jsme zatím v 9mmL nedrželi v ruce.
na tý fotce je nějaká kratší varianta, něco mezi MP5K a MP5
na tý fotce je nějaká kratší varianta, něco mezi MP5K a MP5
-
S dostupnosti tezko rict? Tahle je z roku 2003 a je 4x-ta vyrobena...nemyslim si, ze jich delali nejake vetsi mnozstvi...muzu pro zajimavost hodit dotaz na OA.
Delka laufu je standard - 22.5cm...to se mozna zda diky sirsimu predpazbi.
Cisteni bych nehodnotil jako obtizne/spatne - bez nastroje to je mozne rozdelat na prvocinitele, zaver je pomerne robusni - nekde jsem cetl, ze by mely byt snad valecky stejny jako na G3, kdyz ustoji 308mu, tak 9L je pro nej malorazka. Zatim mam nastrileno asi 1500 ran a jedine cisteni - prostriknout Konkorem po seanci a zadnej problem. Mam ty Rewelliho drazky ne nekolika zbranich a nikdy jsem s tim nemel problemy - nesmi se teda strilet nejakejma olovenejma uzenkama a na hylznach nesmi byt blato/karbon
Delka laufu je standard - 22.5cm...to se mozna zda diky sirsimu predpazbi.
Cisteni bych nehodnotil jako obtizne/spatne - bez nastroje to je mozne rozdelat na prvocinitele, zaver je pomerne robusni - nekde jsem cetl, ze by mely byt snad valecky stejny jako na G3, kdyz ustoji 308mu, tak 9L je pro nej malorazka. Zatim mam nastrileno asi 1500 ran a jedine cisteni - prostriknout Konkorem po seanci a zadnej problem. Mam ty Rewelliho drazky ne nekolika zbranich a nikdy jsem s tim nemel problemy - nesmi se teda strilet nejakejma olovenejma uzenkama a na hylznach nesmi byt blato/karbon

-
Knecht - Častý návštěvník
No optej se...kdyby to třeba záviselo na nějaké hromadné objednávce a cena byla rozumná tak se rád přidám (když na to budu mít).
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Jak jsou na tom zásobníky? Ty originální pro MP5 nešly do tureckých kopii.
-
kibicz - Častý návštěvník
Jak je na tom se spolehlivostí? Slyšel jsem, že tomu nechutná střelivo s výrazně těžší/lehčí střelou.
-
Zadne problemy s suflikama nepozoruju, mam jak origo HK tak US aftermarket (to klidne muzou bejt turci) a zatim 2000ran - skripanec/nepodani - nula.
Nevim, co si kdo predstavuje pod "vyrazne tezsi/lehci" strelou? Ale standardne z toho strilim 7.5-8g vsech moznych provedeni - chodej, dneska jsem jim prohnal 8g Frontiery s tupym cumakem,hodne velka ploska - chodej, 158grs izraelsky subsoniky - chodej; 6.5g pamatecni po Hitlerovi(ve zeleze) - chodej, Barnaul v zeleze - tez bez problemu. Ze z toho chodej bez problemu Librovy 2.9g slimaci - to neni zadny tajemstvi -prave pro MP5 je VL hlavne delal...
Nevim, co si kdo predstavuje pod "vyrazne tezsi/lehci" strelou? Ale standardne z toho strilim 7.5-8g vsech moznych provedeni - chodej, dneska jsem jim prohnal 8g Frontiery s tupym cumakem,hodne velka ploska - chodej, 158grs izraelsky subsoniky - chodej; 6.5g pamatecni po Hitlerovi(ve zeleze) - chodej, Barnaul v zeleze - tez bez problemu. Ze z toho chodej bez problemu Librovy 2.9g slimaci - to neni zadny tajemstvi -prave pro MP5 je VL hlavne delal...
-
flame - Pravidelný návštěvník
Recenze od hickoka45, docela si to uziva, jako obvykle 
http://www.youtube.com/watch?v=Xq8uyB091Dw
tady jsem nasel klon vyrobeny v Lucembursku za 1749 euro, nevypada spatne.
http://www.waffen-centrale.de/epages/61692274.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61692274/Products/Lux03-0130

http://www.youtube.com/watch?v=Xq8uyB091Dw
tady jsem nasel klon vyrobeny v Lucembursku za 1749 euro, nevypada spatne.
http://www.waffen-centrale.de/epages/61692274.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61692274/Products/Lux03-0130
Naposledy upravil flame dne 15.06.2013 1:16, celkově upraveno 2
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
-
...Je to hned v prvnim prispevku - stejne jako EVO 
To provedeni od Luxdeftex je velka mizerie, svary a opracovani horsi nez turek a nakonec to striknou cernou barvou, co je na skolni tabule...za to bych nedal ani 1000E.
Jedine slusne provedeni je od Schwaben Arms, ale komunikace s nima/domluvit se na necem-nemozne.

To provedeni od Luxdeftex je velka mizerie, svary a opracovani horsi nez turek a nakonec to striknou cernou barvou, co je na skolni tabule...za to bych nedal ani 1000E.
Jedine slusne provedeni je od Schwaben Arms, ale komunikace s nima/domluvit se na necem-nemozne.
- temeraf
- Pravidelný návštěvník
ked by to niekto vedel objednat do CR urcite sa pridam.
-
Nejsem prilis fanda tech všech moznejch optickejch vifikundaci, ale prijel kamarad s GSGckem a mel na nem od Eotechu jakesi kukatko (kolimátor - kolecko tecka) - listy to mělo stejne, nebylo potřeba ani menit zamerny bod - bezchybne. Mam slibenou k pujceni ještě nejakou kompaktni optiku od SIGa (3x) - tak prubnu ještě to a uvidim.
Zatím ma na svém konte prez 5tis ran vsim moznym a počet problemu - 0
Zatím ma na svém konte prez 5tis ran vsim moznym a počet problemu - 0
-
Kody - Častý návštěvník
Tady pár fotografií z poslední IVA provedení HSG 94 od LuxDefTec, úroveň zpracování je příšerná a patrná z fotografií.
Přijde mi až drzost, chtít za to 2.095 EUR.
Turka jsem bohužel v ruce neměl, ale z obrázků a informací by měl vypadat mnohonásobně lépe.
Pokud by byl za cenu EVO, jsem další v řadě co by šel do hromadné obj.
Přijde mi až drzost, chtít za to 2.095 EUR.
Turka jsem bohužel v ruce neměl, ale z obrázků a informací by měl vypadat mnohonásobně lépe.
Pokud by byl za cenu EVO, jsem další v řadě co by šel do hromadné obj.
-
Justinian - Častý návštěvník
To je za tu cenu celkem hnůj, ale jako lep na HK fandy dobré.
Do Turka bych ale za +- cenu EVO taky šel, a to jsem si říkal, že ve 2014 už nic kupovat nebudu.
Do Turka bych ale za +- cenu EVO taky šel, a to jsem si říkal, že ve 2014 už nic kupovat nebudu.

-
Kody - Častý návštěvník

Procházel jsem znovu ceny a naši "braťa" ho mají za 2.600 E (http://www.armory.sk/en/product/mke-mp5/537). To za to nedam ani náhodou.
V DE je +/- cena 1800-2000 E soudruh od soudruha.
Kde jste viděli cenu 30 T CZK?
- temeraf
- Pravidelný návštěvník
Ja som pred par mesiacmi jednal priamo s nemeckym zastupenim Turka v DE, MKE DE, slubili mi MKE-T94 A2 za 1600 EUR. Medzitym som sice kupil V-AR v 9mm, ale aj tak by som do toho isiel. Bohuzial nemam ziadne skusenosti s dovozom z DE do CR. Ked by niekto chcel urobit spolocny nakup za tuto cenu a vie ako na dovoz nech sa mi ozve.
-
Kody - Častý návštěvník
Dovoz z DE jsem pred 3 lety delal, tak snad se nic nezmenilo.
Spis mam obavu ohledne registrace tady, aby to nejakej chytrak nechtel soupnout do Acka.
Pokud nebude problem s registraci u nas sel bych do ni taky.
Kde sedi zastoupeni MKE v DE?
Spis mam obavu ohledne registrace tady, aby to nejakej chytrak nechtel soupnout do Acka.
Pokud nebude problem s registraci u nas sel bych do ni taky.
Kde sedi zastoupeni MKE v DE?
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské