-
Clint - Občasný návštěvník
-
Clint - Občasný návštěvník
- Haness
- Pravidelný návštěvník
Re: Proarms PAR Mk.3
Nevěděl jsem, že ÚRN má Par Mk. III. Máte k tomu někdo nějaké info?
http://xman.idnes.cz/foto.aspx?r=xman-rozhovory&c=A160125_114228_xman-rozhovory_fro&foto=FRO60d818_1.JPG
http://xman.idnes.cz/foto.aspx?r=xman-rozhovory&c=A160125_114228_xman-rozhovory_fro&foto=FRO60d818_1.JPG
- shotgun75
- Nový uživatel
Není to zcela určitě URNa, ale s největší pravděpodobností zásahovka celníků SON.
- elado
- Pravidelný návštěvník
to clint: s tou kratšou hlavňou opatrne, nakoľko EK narazila na odpor pri návrhu smernice, tak teraz svoje nápady mierne modifikovala a zamerala sa práve na kratšie hlavne. Takže treba vydržať, čo z toho nakoniec vypadne.
-
the.marek - Občasný návštěvník
- elado
- Pravidelný návštěvník
zatiaľ len z bruselských kuloárov, ale ide to z viacerých na sebe nezávislých zdrojov. maju byt zakazane kratsie hlavne, ma byt obmedzena kapacita zasobnikov, zakazane bullpupy, predpisana minimalna dlzka dlhej zbrane a zakazane vybrane druhy nabojov.
-
ufo - Moderátor
- Eneru
- Nový uživatel
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli je Parka komorovaná i na ráži 5,56x45 ? Díky
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
- Haness
- Pravidelný návštěvník
shotgun75 píše:Není to zcela určitě URNa, ale s největší pravděpodobností zásahovka celníků SON.
I tak, nevěděl jsem že PAR Mk.III takto uspěla u některé z jednotek OZS.
- mihlit
- Častý návštěvník
Nevíte někdo víc k popisu spartan verze ohledně regulace plynů?
Zajímalo by mě co myslí tím samoregulační. Jaká je šance, že to bude fungovat opravdu s čímkoli.
není použita 4 polohová regulace pro odtok plynů. Je pouze jedna – optimální „samoregulační“ pro danou délku hlavně a ráži, tak jak je tomu u jiných pušek typu AR15 s nebo bez pístu
Zajímalo by mě co myslí tím samoregulační. Jaká je šance, že to bude fungovat opravdu s čímkoli.
-
slabyt - Častý návštěvník
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Haness píše:shotgun75 píše:Není to zcela určitě URNa, ale s největší pravděpodobností zásahovka celníků SON.
I tak, nevěděl jsem že PAR Mk.III takto uspěla u některé z jednotek OZS.
Neuspěle - resp. nakupují si různé zbraně napříč trhem a ty si testují.
- Koťas
- Nový uživatel
PAR MK3
Ahoj, jsem tu nový, dnes registrovaný. Tak se snad neprohřeším hned v začátku založením nového tématu.
Stal jsem se, řekněme hrdým, majitelem PAR MK3 od firmy Proarms. Mám kousek v ráži .223 REM s délkou hlavně 18". Krom kolimátoru a optiky no name nemá nic. Přihlásil jsem se k vám, protože hledám další majitele této "české" AR15tky. Rád bych založil skupinu majitelů, kde by se mohly předávat zkušenosti s touto, podle mě, povedenou puškou.
Ti kdo ji máte, dejte prosím vědět o svých zkušenostech.
Má první negativní zkušenost je ohledně chodu spouště. Krok je sice krátký,ale odpor spouště je moc velký a uvítal bych plynulejší chod.
Druhá maličká nedokonalost je v tom, že zápalník je volně ložený, bez pružinky, a při pohybu zbraně slyším jeho pohyb.
A třetí věc, ale možná jsem moc choulostivý je to, že po výstřelu se hryznutá nábojnice v první třetině své délky, nikoli u paty. Ale zbraň se mi nikdy nezasekla, vystřeleno cca 500 nábojů.
Kontaktoval jsem jsem výrobce, který byl velice vstřícný, s otázkou na možnost použití standardní munice NATO, 5.56x45 vs .223 REM. Bylo mi odpovězeno,že zbraň je komorována na oba druhy munice, máte někdo zkušenost s použitím obou druhů střeliva?
Stal jsem se, řekněme hrdým, majitelem PAR MK3 od firmy Proarms. Mám kousek v ráži .223 REM s délkou hlavně 18". Krom kolimátoru a optiky no name nemá nic. Přihlásil jsem se k vám, protože hledám další majitele této "české" AR15tky. Rád bych založil skupinu majitelů, kde by se mohly předávat zkušenosti s touto, podle mě, povedenou puškou.
Ti kdo ji máte, dejte prosím vědět o svých zkušenostech.
Má první negativní zkušenost je ohledně chodu spouště. Krok je sice krátký,ale odpor spouště je moc velký a uvítal bych plynulejší chod.
Druhá maličká nedokonalost je v tom, že zápalník je volně ložený, bez pružinky, a při pohybu zbraně slyším jeho pohyb.
A třetí věc, ale možná jsem moc choulostivý je to, že po výstřelu se hryznutá nábojnice v první třetině své délky, nikoli u paty. Ale zbraň se mi nikdy nezasekla, vystřeleno cca 500 nábojů.
Kontaktoval jsem jsem výrobce, který byl velice vstřícný, s otázkou na možnost použití standardní munice NATO, 5.56x45 vs .223 REM. Bylo mi odpovězeno,že zbraň je komorována na oba druhy munice, máte někdo zkušenost s použitím obou druhů střeliva?
Naposledy upravil Koťas dne 23.02.2016 0:10, celkově upraveno 1
- Koťas
- Nový uživatel
Saphyr píše:Věřím, že to mají také v plánu. Momentálně máme ve střižně střelecké video o střelbě na 500m s parMk3 a nábojem S&B 5,56 69gr match. Odkaz je na ukázku na našem facebooku, na youtube to nahrané zatím bohužel není.
https://www.facebook.com/SaphyrProducti ... 026705557/
P.S.: V možnostech střelnice je tuším až 1400m. Třeba se v teamu proarmsu rozhodnou jít ještě na větší extrém
Koukni na poslední výstřel. Podle výmetu z hlavně je proveden ze vzdálenosti do 10m od terče. Jinak vidělo znám, je ot luxus a v té době mě dovedlo ke koupi této pušky:-)
-
ufo - Moderátor
Ohledne naboju je tady samostatny vlakno, ve zkratce se SS109 je to akorat trosku vetsi divocina. Nic vic, nic min. Komorovane to je na obe.
Vice zde: 223rem-vs-5-56x45nato-t3696.html
Vice zde: 223rem-vs-5-56x45nato-t3696.html
- dutch
- Občasný návštěvník
Mam tu samou 18hlaven co se tyka spousti odpor je hrozny.chystam se vymenit celou spoust za lehci.protoze jinak s tim asi nejde udelat nic.
Jinak puska funguje perfektne zkousel sem i razi 5.56 a bez problemu.ale strilim 223rem sezenu za lepsi peniz.
Osadil jsem kolimatorem a ted jen cekam na zvetsovak.za celou dobu jedina zavada a to sekla nabojnice v komore jinak pohoda. A vydrena drazka od cepu zavorniku ale to je nemoc vsech AR15.
Mozna by nebylo spatne vytvorit na FB skupinu AR15 ruznych modifikaci jak to ma treba kosa.vic lidi vic zkusenosti.
Jinak puska funguje perfektne zkousel sem i razi 5.56 a bez problemu.ale strilim 223rem sezenu za lepsi peniz.
Osadil jsem kolimatorem a ted jen cekam na zvetsovak.za celou dobu jedina zavada a to sekla nabojnice v komore jinak pohoda. A vydrena drazka od cepu zavorniku ale to je nemoc vsech AR15.
Mozna by nebylo spatne vytvorit na FB skupinu AR15 ruznych modifikaci jak to ma treba kosa.vic lidi vic zkusenosti.
-
Leo6 - Pravidelný návštěvník
na fb už ta skupina je
řekl bych , že tam najdeš asi víc skupin , než kvalitních příspěvků
4m
řekl bych , že tam najdeš asi víc skupin , než kvalitních příspěvků

4m
- dutch
- Občasný návštěvník
Strilite nekdo Barnauly v Parce..jak moc dostava zahul komora od te ocelove nabojnice?
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AR