- Pupak
- Pravidelný návštěvník
Re: individualni a oficialni dovozy , bezcelni limity
Export puškohledu do ČR by měl být bez potíží, viz třeba tady:
https://forum.shipito.com/cs/16146/rule ... om-the-usa
Zbraně a jejich části jsou obecně zakázaný v kabinových zavazadlech, ale na puškohledy se to díky aktivitě NRA už nějakou dobu nevztahuje:
Rifle scopes are permitted in carry-on and checked bags.
http://www.tsa.gov/travel/transporting- ... ammunition
https://forum.shipito.com/cs/16146/rule ... om-the-usa
Zbraně a jejich části jsou obecně zakázaný v kabinových zavazadlech, ale na puškohledy se to díky aktivitě NRA už nějakou dobu nevztahuje:
Rifle scopes are permitted in carry-on and checked bags.
http://www.tsa.gov/travel/transporting- ... ammunition
-
Alangorax - Častý návštěvník
Ahoj,
v posledních týdnech se trápím s objednáním doplňků z USA, již druhý obchod, který bezproblémově posílal mi poslal omluvu a vrátil peníze na účet s tím, že vzhledem k současné situaci v Evropě nebudou do odvolání do Evropy posílat. Máte někdo nějaký tip, který velký e-shop v současné době do Evropy posílá?
Mě odmítli poslat zboží z Troy Industries a z Hogue inc.
Fajn den
Alan
v posledních týdnech se trápím s objednáním doplňků z USA, již druhý obchod, který bezproblémově posílal mi poslal omluvu a vrátil peníze na účet s tím, že vzhledem k současné situaci v Evropě nebudou do odvolání do Evropy posílat. Máte někdo nějaký tip, který velký e-shop v současné době do Evropy posílá?
Mě odmítli poslat zboží z Troy Industries a z Hogue inc.
Fajn den

Alan
-
Justinian - Častý návštěvník
-
sided - Moderátor
-
Justinian - Častý návštěvník
Dost věcí od Troy a téměř všechny věci od Hogue jsou u Brownells na "available outside USA" seznamu, ze kterého mi zatím poslali všechno.
-
sided - Moderátor
Tak to je potom nějaká změna protože mi oboje vždycky vyházeli. Troy kvůli ITARU (dodavatell pro armádu) a Hogue že neposílaj mimo státy. Takže jestli se to změnilo tak k lepšímu a to je dobře.
- AK74man
- Pravidelný návštěvník
Mám dotaz kolega si objednal a zaplatil ve Švýcarsku zbran Vetterli zbran kat.D a čeká na poslaní poštou.Bohužel si nezjistil podrobnosti o koupi zbraně ve Švýcarsku a ted neví jestli mu to pujde přes clo a dph a nebo jaké stím budou komplikace.Nemáte někdo zkušenosti s tímto nákupem?
- Tygr
- Nový uživatel
Dobrý den, věděl by někdo odkud si mám objednat tento puškohled : http://swfa.com/SWFA-SS-12x42-Tactical- ... 53714.aspx ,popřípadě nějakou jeho kopii prodávanou pod jinou značkou? Z améru to prý oficiálně z jistých důvodů nejde... Díky za rady
- Freed
- Občasný návštěvník
doplneni:
ITAR (International Traffic in Arms Regulations) and the EAR (Export Administration Regulations) are export control regulations run by different departments of the US Government.
Obecne pro nase pouziti:
Jde o exportni kontrolu vyvozu zbrani a jejich casti mimo USA. S licenci / bez licence.
Obecne lze rici ze v cene do 100USD lze vyvezt cokoliv bez licence,krome strikne vyjmenovanych casti zbrani s omezenim zakazu vývozu do nekterych zemi uvedenych v ITARU. ITAR je zivy dokument, ktery se meni .Proto je dobre jej neustale sledovat. Postihy za poruseni nebo obchazeni jsou vysoke a obecne se da rict, ze americane se snazi dodrzovat tyto pravidla. Sledovat zmeny a riskovat postih je pro nektere prodejce nakladne a prodelecne.
ITAR (International Traffic in Arms Regulations) and the EAR (Export Administration Regulations) are export control regulations run by different departments of the US Government.
Obecne pro nase pouziti:
Jde o exportni kontrolu vyvozu zbrani a jejich casti mimo USA. S licenci / bez licence.
Obecne lze rici ze v cene do 100USD lze vyvezt cokoliv bez licence,krome strikne vyjmenovanych casti zbrani s omezenim zakazu vývozu do nekterych zemi uvedenych v ITARU. ITAR je zivy dokument, ktery se meni .Proto je dobre jej neustale sledovat. Postihy za poruseni nebo obchazeni jsou vysoke a obecne se da rict, ze americane se snazi dodrzovat tyto pravidla. Sledovat zmeny a riskovat postih je pro nektere prodejce nakladne a prodelecne.
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
Ahoj, objednává někdo z Brownells . de.
Po třech týdnech od potvrzení objednávky napsali že neposílaj mimo německa
a že si mám napsat objednávku do ameriky.
A to se jednalo o lapovací JB pastu.
Po třech týdnech od potvrzení objednávky napsali že neposílaj mimo německa
a že si mám napsat objednávku do ameriky.
A to se jednalo o lapovací JB pastu.
- Peterelektro
- Občasný návštěvník
No v DE budu asi trocha mimoni...
Z Brownwls USA som bral v lete petky zasobnikov a do dvoch tyzdnov boli doma.
Vcera som objednal montaž na SKS a dneš pišu že odoslane.
Z Brownwls USA som bral v lete petky zasobnikov a do dvoch tyzdnov boli doma.
Vcera som objednal montaž na SKS a dneš pišu že odoslane.

-
M M - Pravidelný návštěvník
Od brownells-deutschland som bral opakovane (posielane do Viedne) - dodacia lehota tak 3 tyzdne po zaplateni (pocitam ze si to nechavali poslat z centralneho skladu v Statoch).
Maju to ale este nedoladene - neda sa poriadne zaregistrovat zakaznik mimo Nemecka, takze prvu dodavku skonili (zblbli adresu), po otazke kde to je a vysvetleni to s ospravedlnenim poslali expres znovu, takze som to mal druhy den. Dalsie veci co som bral boli v pohode.
Maju to ale este nedoladene - neda sa poriadne zaregistrovat zakaznik mimo Nemecka, takze prvu dodavku skonili (zblbli adresu), po otazke kde to je a vysvetleni to s ospravedlnenim poslali expres znovu, takze som to mal druhy den. Dalsie veci co som bral boli v pohode.
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
To jsem nevědel že rakousko zase patří německu 

- zdenal2
- Nový uživatel
Zdravim. Mam dotaz. Mohu dovezt do CR z USA zasobniky do pistole?
Podle TSA manualu by melo byt ok, kdyz je supnu do zavazadla k odbaveni:
Firearm parts, including magazines, clips, bolts and firing pins, are prohibited in carry-on baggage, but may be transported in checked baggage.
Budu mit nejaky problem u nas ? Cena bude v dovoznim limitu (2 zasobnikt tak do $80) ..
Mate nekdo s tim zkusenost ?
Pri poslani postou se to uz nevyplati (postovne + DPH) Ale ja do statu nekdy sluzebne jezdim..
Diky moc.
Podle TSA manualu by melo byt ok, kdyz je supnu do zavazadla k odbaveni:
Firearm parts, including magazines, clips, bolts and firing pins, are prohibited in carry-on baggage, but may be transported in checked baggage.
Budu mit nejaky problem u nas ? Cena bude v dovoznim limitu (2 zasobnikt tak do $80) ..
Mate nekdo s tim zkusenost ?
Pri poslani postou se to uz nevyplati (postovne + DPH) Ale ja do statu nekdy sluzebne jezdim..
Diky moc.
- Pupak
- Pravidelný návštěvník
To by mělo být bez problémů. Vezl jsem si z USA v kufru leccos, zásobníky nevyjímaje. Nikdy nad tím (naštěstí
) nikdo nebádal, ale toto by mělo být i podle všech pravidel.

- Pupak
- Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPQ
zdenal2 píše:No, bohuzel zasobniky jsou na indexu pro export z US. KOukal jsem na to. Takze poslanim, nebo i vyvozem by clovek porusil jejich predpisy a to by mohlo byti nemile. Takze cesta dovozu z USA je asi uzavfena.
Asi jsem trochu OT, ale podle čeho jsou šuplíky na indexu? Do hodnoty $100 by neměl být problém vůbec, přes $100 pak s licencí.
- zdenal2
- Nový uživatel
No, vypada to, ze jde o celkem novou vec:
http://rimfireblog.blogspot.cz/2013/02/us-ban-on-international-export-of-high.html
Rozhodne obchod co jiny veci z ITAR v pohode posila, tak ty zasobniky hodil na black-list -> prohibited to export form the USA..
Mozna pro individualni vyvoz muze byt podminka jina, ale riskovat spor s TSA se mi fakt nechce. To uz bych se o USA dostat vickrat nemusel.
Samozrejme jakekoli upresneni nebo kontakt, kde se da obratit s dotazem uvitam.
http://rimfireblog.blogspot.cz/2013/02/us-ban-on-international-export-of-high.html
Rozhodne obchod co jiny veci z ITAR v pohode posila, tak ty zasobniky hodil na black-list -> prohibited to export form the USA..
Mozna pro individualni vyvoz muze byt podminka jina, ale riskovat spor s TSA se mi fakt nechce. To uz bych se o USA dostat vickrat nemusel.
Samozrejme jakekoli upresneni nebo kontakt, kde se da obratit s dotazem uvitam.
- Pupak
- Pravidelný návštěvník
Zdenal2: Osobně myslím že to je blbost a žádnej generální zákaz neexistuje, tohle bude spíš restrikce výrobce na (re)export z USA, která mi může bejt šumák. Mrkni třeba na Brownells, některý zásobníky pošlou ven a jiný ne, pokud by platil generální ban, neposílali by ven žádný. Jediný riziko vidím v tom, že ti to nepošlou ani na americkou adresu, páč to podle billing address potažmo český karty vezmou automaticky jako international order. V tomto doporučuju MidwayUSA, ti nad tím nebádají.
- dave1354
- Občasný návštěvník
Zajímalo by mě, zkoušel někdo posílat nějakou vyloženě blbost (spoušťový mechanismy atd) přes Shipito, který odmítá cokoli co se zbraní týče? Eventuálně existuje nějakej jinej dovozce, co není totálně proti-zbraňovej?
- vlady
- Častý návštěvník
Pres SHIPITO jsem protahnul spoustak Timney pro Savage 10TR. V pohode, protoze to bylo z Brownells. Druha objednavka na drzak dovnitr do zasobniku dorazila do SHIPITA primo od Savage. 3 mesice jsem s nima bojoval, nez to poslali. Ted, co jsem slysel, kontroluji vse a co jenom zavani zbranema, neposlou.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA