-
Kall - Příspěvky: 2286
-
DeadMan - Častý návštěvník
Re: Nuz
Tak jsem taky neodolal a přidal se do klubu vlastníků značkových čínských nožů.
Musím říct, že za těch 12,- USD (shipping free) je to naprostá bomba.
Můžu srovnávat i s jinými značkovými noži a tenhle číňan je opravdu hodně povedený.
A pokud mohu ještě doporučit e-shop, tak potom jedině www.gearbest.com
Osobně v tom mám jasno, až za mnou jednou přijdou kluci, že chtějí zavírák, tak jejich první bude Ganzo, SanRenMu nebo něco podobného a věřím, že jim bude sloužit k naprosté spokojenosti.
Musím říct, že za těch 12,- USD (shipping free) je to naprostá bomba.
Můžu srovnávat i s jinými značkovými noži a tenhle číňan je opravdu hodně povedený.
A pokud mohu ještě doporučit e-shop, tak potom jedině www.gearbest.com
Osobně v tom mám jasno, až za mnou jednou přijdou kluci, že chtějí zavírák, tak jejich první bude Ganzo, SanRenMu nebo něco podobného a věřím, že jim bude sloužit k naprosté spokojenosti.
-
DeadMan - Častý návštěvník
- smates
- Pravidelný návštěvník
Problem je ze nikdy nevis za ceho to cinan vyrobil.Ja mam zkusenost ze to je blato at tam napisou co chtej.Ale jako svacinovej nozik ok.
-
Radim77 - Občasný návštěvník
DeadMan
Jé ten S&W mám taky
už jsem myslel že jsem jediný kdo ho má 
Ale chtěl bych nějaký placatější
nějaké návrhy?
Jé ten S&W mám taky

Ale chtěl bych nějaký placatější

-
johnnyjak - Častý návštěvník
-
Radim77 - Občasný návštěvník
No jelikož teď v zimě není práce a budu dělat zvýšené patro ze dřeva tak moc ne
ale do 1000,- by to šlo 

-
johnnyjak - Častý návštěvník
V této cenové kategorii dost fandím nožům Kershaw. Některé modely nabízí výborný poměr cena/výkon. Dlouhodobě se mi líbí třeba NURA 3.5 - má čepel uloženou na ložisku, pěkný design od Sinkeviche a celkově šikovný tvar
.
Našel jsem ji už za 780Kč...

Našel jsem ji už za 780Kč...
-
slabyt - Častý návštěvník
Měl bych dotaz ohledně nože, chtěl bych si pořídit zavírací nůž s klipem na nošení uvnitř kapsy. Chci už něco, co mi vydrží, požaduji pouze čepel z kvalitního materiálu, ne žádnou multifunkci. Rozbíjecí hrot nebo řezač pásů by tam mohli být také, ale nejsou podmínkou, střenky bych nejraději asi z kompozitu nebo materiálu G10. Při prohlížení a hledání jsem narazil na nůž SanRenMu Real Steel T96, nemáte ho někdo, uvítal bych zkušenosti s dlouhodobějším používáním. Případně zda byste mi mohli doporučit něco jiného v cenové hladině řekněme do 800 - 1000 Kč? Děkuji 

-
andy.rybar - Častý návštěvník
-
Biggles - Častý návštěvník
Obávám se, že za litr žádnej zázrak nesplašíš.
-
Dobře a v jaké cenové hladině se tady má už smysl pohybovat? Hlavní použití nože nebude žádný boj nebo sebeobrana, spíše běžné použití, řezání papíru, kartonu, ořezání tužky, nakrájení svačiny, přeříznutí provázku atd.
-
MARKONY - Moderátor
-
Díky MARKONY, do nabídky z PRC už jsem koukal, ale právě že bych raději něco, co má někdo vyzkoušené a ověřené jsem se ptal. Protože nevím, jak si vybrat nějaký, který nebude za chvílí na vyhození, ale vydrží na delší dobu.
Edit: Dobře a co například Spyderco Tenacious Plain?
Edit: Dobře a co například Spyderco Tenacious Plain?
Naposledy upravil slabyt dne 13.01.2016 20:42, celkově upraveno 1
-
Biggles - Častý návštěvník
Ono paradoxně řezání kartonu je jedna z věcí, která nůž tupí docela spolehlivě. Smysl se má orientovat spíš podle použitých ocelí - ta cena pak už nějak vyskočí sama. Od soudruhů z Číny bych si pořídil maximálně nůž na paštiku (a i tak bych koupil radši Opinel), po slušným noži bych se kouknul jinde.
-
Dobrá a jaké jsou tedy ty kvalitnější oceli, které se používají na čepele nožů. Přiznám se, že v nožích se vůbec nevyznám.
-
MARKONY - Moderátor
Osbně bych kupil něco z činy a uvídíš jak poslouží a pak časem něco kvalitnějšího, http://www.aliexpress.com/wholesale?cat ... e+spyderco
-
andy.rybar - Častý návštěvník
Jediný nůž do 1000,- který bych si koupil je tento http://www.noze-nuz.com/ontario/ON8848.php AUS8 je celkem slušná nerezovka nedrží sice tak dobře ostří ale to je neduh všech nerezovek!Co se týká spyderek(měl jsem 2),říká se že spyderko buď miluješ nebo nesnášíš!
Z těch levnějších se mi celkem líbý toto http://www.noze-nuz.com/spyderco/C122GP.php.Já osobně jsem se teď zamiloval do tohoto mazlika
http://www.noze-nuz.com/defcon/TX020.php ale chápu že to už je jiná cenová!Nože z PRC bych nebral i mezi nimi se dá najít dobře udělaný nůž ze slušnýho matroše ale někdy to může bejt dost drahý než se prokoušeš těma šmejdama!
Jinak o nožířských ocelých zde http://www.noze-nuz.com/nozirske_oceli/ocele.php a celkově si myslím že na těchto stránkách toho o nožích najdeš dost! 

-
Ten nůž Ontario už mi byl také z několika zdrojů doporučován jako celkem dobrá alternativa. Něco v takovém stylu přesně hledám, jednuduchý účelný vzhled. No koukám, že se budu muset nejdříve prokousat nějakými materiály, než se odhodlám něco koupit.
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních