- Wodiik
- Nový uživatel
Nuz
Prosim vas, nevite, kde by se dal sehnat tenhle nuz: http://www.istockphoto.com/file_closeup ... um=1070449 Je od firmy Herbertz a ma dylku pres 40cm. Cepel 27cm.
-
Milan N. - Moderátor
-
Smith - Častý návštěvník
-
MiRaS - Častý návštěvník
Smith: Myslím, že řezat bude dobře
Wodiik: Nevím ovšem pod jakým názvem ho budeš hledat u prodejce, na uvedeném odkaze není jeho název uveden a pod názvem "Big Hunting Knife" jich asi bude více

Wodiik: Nevím ovšem pod jakým názvem ho budeš hledat u prodejce, na uvedeném odkaze není jeho název uveden a pod názvem "Big Hunting Knife" jich asi bude více

- Wodiik
- Nový uživatel
To Smith: praveze me se design strasne libi..
To MiRaS: uz jsem jim psal na www.mujnuz.cz s tim, jestli by nezjistili nejaky podrobnosti. Tak nevim, s cim prijdou.
To MiRaS: uz jsem jim psal na www.mujnuz.cz s tim, jestli by nezjistili nejaky podrobnosti. Tak nevim, s cim prijdou.
-
gunman - Častý návštěvník
-
Smith - Častý návštěvník
Já naopak myslím, že to moc dobře řezat nebude. Když koukneš na stránky Herbertzu, tak zjistíš, že převážně použvají ocel 420J2 - ze které se sice dá vyrobit funkční čepel, ale je to prostě nejlevnější nerez na tento účel. O nějaké větší trvanlivosti nebo odolnosti ostří si člověk může nechat zdát. Zkrátka: bude třeba nabrousit ostří i po ořezání tužky a v souboj s tvrdým polenem v seku bude dost vyrovnaný. Navíc koukni, kde končí ten výbrus - je tak nízký, že musí mít úhel tupý jako sekera, nebo by ta čepel musela být tak tenká, že by se ohýbala vlastní vahou. Odlehčovací otvory jsou speciálně určené pro zachytávání bordelu a zuby na hřbetě nemůžou mít jiný účel, než aby draly pouzdro zevnitř. Pokud by měly něco řezat, musely by mít skara jiný tvar. Rukojeť je hranatá, úchop bude navíc komplikovat ten plech u hlavice a záštita. Na práci to teda nůž nebude, uvažovat o bojovém užití něčeho takového je úplný nesmysl. A když není pro to, k čemu by měl sloužit, tak je to na ...zeď. Tam mu bude dobře.
Wodiik: Nezlob se, já jsem ti to původně nechtěl takhle hanět, ale to se prostě nedá. Ta věc nemá jiný účel,než upoutat rádoby "agresivním" vzhledem, ale jako nůž je to k ničemu.
Jestli tě zajímají nože, koukni třeba na www.knife.cz tam se dozvíš dost od lidí, kteří tomu rozumí. V poslední době se objevily solidní články a recenze na www.noze-nuz.com a tam taky realizují i dovozy na objednávku.
Wodiik: Nezlob se, já jsem ti to původně nechtěl takhle hanět, ale to se prostě nedá. Ta věc nemá jiný účel,než upoutat rádoby "agresivním" vzhledem, ale jako nůž je to k ničemu.
Jestli tě zajímají nože, koukni třeba na www.knife.cz tam se dozvíš dost od lidí, kteří tomu rozumí. V poslední době se objevily solidní články a recenze na www.noze-nuz.com a tam taky realizují i dovozy na objednávku.
-
Urdo von Fuj - Častý návštěvník
dovolím si doplnit Smithe: Nerez 420 J2 je po našem 17022 zušlechtěna (asi tak na 20 HRC). Ta je vysoce antikorosivní - ale to je asi tak všechno. Nůž z týhle oceli si může koupit leda tak (doplň výraz)! Ona je dost křehká a tak se pro nůž pro přežití docela vylučuje, protože se s ním nedají dělat poměrně běžné věci, jako štípat, páčit, sekat. To je pokaždý letynka - buďto vydrží, nebo se ozve LUP a je po noži.
Pokud by si někdo chtěl pořídit skutečně funkční nůž a nechce investovat do damascénské čepele, můžu z vlastní zkušenosti doporučit ocel 14260, pevná a pružná. A jestli už přemýšlíte, kde ji sehnat, je to ještě prostší. Na šroťáku. Z ní se dělaly listová péra do mašin a náklaďáků. Pak stačí vyžíhat, vybrousit a zakalit (asi tak 45HRC) a voalá - máte skoro perfektní nůž.
Jinak to z toho obrázku je akorát na leštění ega.
Pokud by si někdo chtěl pořídit skutečně funkční nůž a nechce investovat do damascénské čepele, můžu z vlastní zkušenosti doporučit ocel 14260, pevná a pružná. A jestli už přemýšlíte, kde ji sehnat, je to ještě prostší. Na šroťáku. Z ní se dělaly listová péra do mašin a náklaďáků. Pak stačí vyžíhat, vybrousit a zakalit (asi tak 45HRC) a voalá - máte skoro perfektní nůž.
Jinak to z toho obrázku je akorát na leštění ega.
-
armytec - Příspěvky: 317
mylsim že už to tu spadlo do volneho povidani na tema nůž, proto sem přidám:
velmi zajímavý nůž za bezva cenu je tento: http://csstoreonline.stores.yahoo.net/f ... shman.html mam ho už nějakej ten pátek a super spokojenost, sice je hnusnej jak pondělní ráno, ale zato skotro nezničitelnej. je udělanej z jednoho kusu tudíz na nem nic neodpadava, nevyklá ap. řezá a osekává fakt bezva, všeho všudy za 800( aspoň tehdá).
velmi zajímavý nůž za bezva cenu je tento: http://csstoreonline.stores.yahoo.net/f ... shman.html mam ho už nějakej ten pátek a super spokojenost, sice je hnusnej jak pondělní ráno, ale zato skotro nezničitelnej. je udělanej z jednoho kusu tudíz na nem nic neodpadava, nevyklá ap. řezá a osekává fakt bezva, všeho všudy za 800( aspoň tehdá).
-
hetzer - Častý návštěvník
-
armytec - Příspěvky: 317
nikdy jsem s tím problém neměl, ona je tak trochu konická, takže když jí sevřeš tak se ani nehne, a ani se mi nikdy nestalo že by se mi ruka svezla k ostří, byť je s tím z výroby počítáno a ostří začíná až kousek od kraje. ale jak říkám mě se to nikdy nestalo a to ho mam tak 4-5 let.ono na obrázku to vypadá všelijak, nejlepší je to vyzkoušet někde v krámu, je to pořádnej kus železa.
mam teda to starší provedení na obrázku je to ten vpravo
mam teda to starší provedení na obrázku je to ten vpravo
-
Hungry - Moderátor
Taky jsem se původně nehodlal zapojit do debaty na téma nože z úvodu. Souhlasím s tím, že je na dvě věci - na nic a ... . Ani na zed bych si nedal. Nevěším věci, které se nedají používat. Jinak jsem ho opravdu viděl u vietnamců na tržštích...
Toho Coldsteela mám taky. Nepřijde mi až tak hnusný... A udělat z něj kopí je otázkou chvilky...
Ty extra velké nože "Bowiaky" jsou v běžném provozu k ničemu... Na vaření atd. se mi nejvíce osvědčily nabroušené staré příboráky, ty s alpakovýma rukovětima...
Toho Coldsteela mám taky. Nepřijde mi až tak hnusný... A udělat z něj kopí je otázkou chvilky...
Ty extra velké nože "Bowiaky" jsou v běžném provozu k ničemu... Na vaření atd. se mi nejvíce osvědčily nabroušené staré příboráky, ty s alpakovýma rukovětima...
-
alfonss - Grafoman
Ten nůž v úvodu je možná úplně na hovno, ale Wodiikovi se líbí, tak proč jej hanit? Jsem si jistej že sám ví, že ho v praxi použije minimálně....
Stejně tak úplně na hovno je třeba Scarabeus, nebo GSG-5, na žádnou soutěž to není, praktický využití nulový........ a podívejte kolik z vás si to koupilo.......
Stejně tak úplně na hovno je třeba Scarabeus, nebo GSG-5, na žádnou soutěž to není, praktický využití nulový........ a podívejte kolik z vás si to koupilo.......
-
4mike - saigaholic
z mýho pohledu, k čemu nůž
v práci leda k tomu abych 2-5x za rok ufiknul nějakou hadici, či otevřel poštovní zásilku
doma, pominu-li vaření tak asi jen na ty balíky
ve střelecký brašně jeden zavírák vozím, stejně jako šroubovák, či kleště
v autě bych asi taky nějaký našel
netáborničím, nerybařím, nelovím a nepytlačím, kudla mi přijde jen jako nářadí
šroubovák ani hasák po kapsách nenosím, tak nač nůž
no flame
neohrnuji nos nad frikulíny, co potřebují značkovou kudlu jako součást pánské bižuterie, stejně jako hodinky či kdovíco ještě.
má aktuálně poslední kudla do tašky je S&W extreme OPS a píší na ni že je ze 440
na uříznutí kartonu to stačí, stejně jako na vyškrábání bláta z podrážek

v práci leda k tomu abych 2-5x za rok ufiknul nějakou hadici, či otevřel poštovní zásilku
doma, pominu-li vaření tak asi jen na ty balíky
ve střelecký brašně jeden zavírák vozím, stejně jako šroubovák, či kleště
v autě bych asi taky nějaký našel
netáborničím, nerybařím, nelovím a nepytlačím, kudla mi přijde jen jako nářadí
šroubovák ani hasák po kapsách nenosím, tak nač nůž
no flame

má aktuálně poslední kudla do tašky je S&W extreme OPS a píší na ni že je ze 440

na uříznutí kartonu to stačí, stejně jako na vyškrábání bláta z podrážek
- Wodiik
- Nový uživatel
Tak sem se poptal na www.mujnuz.cz a rekli mi, ze to ma konkavni vybrus, coz Herbertz nikdy nedelal a ze to bude nejspis nejaka cinska napodobenina. Ale doporucili mi tohle: http://www.allmilitaria.com/rambo3A.jpg s celkovou delkou 45 cm. Takze uz to je jasny, co si vemu.
-
ufo - Moderátor
-
Milan N. - Moderátor
-
Urdo von Fuj - Častý návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních