-
rasto - Častý návštěvník
Re: Kolimátory a puškohledy na samonabíječky a brokovnice
V prvom rade si velky pedant 
Bud rad, ze to sklicko nezabudli prilepit a ze nemas v strede lepidlovy otlacok prsta
Na ojich kolimoch som si take nepravidelne lepenie nevsimol, skor to bolo take jednoliate.
Neboj budes spokojny.

Bud rad, ze to sklicko nezabudli prilepit a ze nemas v strede lepidlovy otlacok prsta

Na ojich kolimoch som si take nepravidelne lepenie nevsimol, skor to bolo take jednoliate.
Neboj budes spokojny.
- lukasv
- Častý návštěvník
Stejnou tečku mám na origo Aimpointu a jak píše Rasto, vyjdeš ven a budeš koukat jaký bude rozdíl
.

- hharo
- Občasný návštěvník
Někde jsem tu zahlédl fotky mazlika s optikou Vortex Razor HD gen.2 1-6x24.
http://www.vortexoptics.com/product/raz ... -1-reticle
Pokud jí někdo zde má, jak je s ní spokojen?
PS: Mohl by mi někdo vysvětlit ty rozdíly mezi těma křížema MOA x MRAD x BDC
Díky za info..
http://www.vortexoptics.com/product/raz ... -1-reticle
Pokud jí někdo zde má, jak je s ní spokojen?
PS: Mohl by mi někdo vysvětlit ty rozdíly mezi těma křížema MOA x MRAD x BDC
Díky za info..
-
rasto - Častý návštěvník
Ja ho mam a okrem hmotnosti mu nie je co vytknut.
Osobme mam MRAD, lebo som si chcel kupit univerzalny puskohlad, ale keby som si znova vyberal optiku na ipsc, tak by to bola Jerryho BDC osnova.
Pozri si o com pojednavaju MOA a MRAD hodnoty a popisy zamernych obrazcov a rozhodni sa na zaklade svojich potrieb a v neposlednom rade dostupnosti!
Osobme mam MRAD, lebo som si chcel kupit univerzalny puskohlad, ale keby som si znova vyberal optiku na ipsc, tak by to bola Jerryho BDC osnova.
Pozri si o com pojednavaju MOA a MRAD hodnoty a popisy zamernych obrazcov a rozhodni sa na zaklade svojich potrieb a v neposlednom rade dostupnosti!
- tapik
- Občasný návštěvník
Mam ho s BDC osnovou a jak rika rasto jedinej problem je vaha,jinak obrovska parada, na 1x se mi s nim strili lip jak s normalnim kolimatorem,jinak u nej velice ocenuji to obrovsky zorny pole.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Tak mi po 5 letech umřel kolimátor Eotech 512 .Prostě nejde zapnout .Baterie nové po změření dávají lehle přes 3 V.Dvě tužkovky.
Dělá někdo v Čr servis?
Dělá někdo v Čr servis?
-
Na servis se posílá do států.A vzhledem k tomu , že jedna velká zásilka Eotechů se dostala do nepovolených rukou.Asi IS . Tak do Evropy žádné Eotechy nejdou.Budu muset sehnat Ainpoint
-
Justinian - Častý návštěvník
L3 teď kvůli žalobě od vlády USA vrací všem zákazníkům plnou nákupní cenu za jejich Eotechy, stačí vyplnit formulář a poslat jim to zpátky. Mimo Státy by to ale asi bylo složitější, musel by to asi řešit ten, co tvůj kus tehdy importoval.
- A.K.
- Pravidelný návštěvník
http://soldiersystems.net/2015/12/08/l3 ... on-sights/
US zakaznikum EOtech penize vraci bez jakychkoliv obstrukci, mimo US pouze to, co slo ofic. cestou. Jinak problemy s EOtechy v extremnich podminkach jsou docela znama vec, ostatne v nejmenovane dost vybavovane zemi s horkym klimatem byly zamitnuty na vsech vyberovkach (a to udajne kvuli problemum se spolehlivosti, ac tuto info mam od vitezne konkurence). Staci zadat do gugla "eotech in", a "trouble" si pan gugl doplni sam
US zakaznikum EOtech penize vraci bez jakychkoliv obstrukci, mimo US pouze to, co slo ofic. cestou. Jinak problemy s EOtechy v extremnich podminkach jsou docela znama vec, ostatne v nejmenovane dost vybavovane zemi s horkym klimatem byly zamitnuty na vsech vyberovkach (a to udajne kvuli problemum se spolehlivosti, ac tuto info mam od vitezne konkurence). Staci zadat do gugla "eotech in", a "trouble" si pan gugl doplni sam

-
Mám koupeno v ČR.
Jaká je asi životnost?
Má za sebou 73 tisíc na Evu v 9 Luger a 7300 na Varce taky v 9 Luger.
Jaká je asi životnost?
Má za sebou 73 tisíc na Evu v 9 Luger a 7300 na Varce taky v 9 Luger.
- A.K.
- Pravidelný návštěvník
V CZ za beznych podminek sportovni strelby se tomu imho nic nestane. K potizim pry dochazelo hlavne pri vystaveni slunci, a na druhem miste vlhku. Po dobu hodin, ne-li desitek hodin.
UPD sorry ja si nevsiml ze ti umrel.. no, pokud cz zaruka uz neplati - zkusil bych napsat vyrobci, vc. faktur atd. EOtech pod ITAR nespada.
UPD sorry ja si nevsiml ze ti umrel.. no, pokud cz zaruka uz neplati - zkusil bych napsat vyrobci, vc. faktur atd. EOtech pod ITAR nespada.
- markus9ml
- Nový uživatel
K tomu eotechu, v tom článku se neřeší spolehlivost, ale to, že při extrémních změnách teplot to nedrží nástřel, už to píšou i na webu eotechu, je tam napsáno, že při nastavení ve 20stupních a potom střelbě v 10stupních je změna malá a rozdílem teplot roste, maximum je 5MOA.
Mně to přijde logické, tepelná roztažnost má vliv na všechno a ta dioda bude na nečem, co se při změně teploty hýbe a pochybuji, že jiné zaměřovače to mají vyřešené. Pokud to někdo nastřelí ve 20stupních, tak v -20 se ta dioda uvnitř pohne, když počkáme, tak se určitě dozvíme, jak na tom je například Aimpoint.
Mně to přijde logické, tepelná roztažnost má vliv na všechno a ta dioda bude na nečem, co se při změně teploty hýbe a pochybuji, že jiné zaměřovače to mají vyřešené. Pokud to někdo nastřelí ve 20stupních, tak v -20 se ta dioda uvnitř pohne, když počkáme, tak se určitě dozvíme, jak na tom je například Aimpoint.
- shotgun75
- Nový uživatel
Tak ono při extrémním rozsahu teplot dochází samo o sobě(při použití jakýchkoliv mířidel) ke změně nástřelu. Pokud mám nastřeleno např. ve 20 stupních a pak střílím v mínus 10, tak to chodí níž, ovšem ne o 5 MOA. Zejména odstřelovači o tom ví své.
-
To nebyl jediný problém. Docházelo i k delaminaci čoček (po okrajích skla přestával být záměrný obrazec viditelný), úniku inertního plynu, porušení vodotěsnosti... u modelů s články uloženými ve směru zpětného rázu se časem oddělily kontakty, bylo toho prostě víc.
A moc bych nesouhlasil s tvrzením, že za běžných podmínek je Eotech v pohodě. Za poslední dva roky vím ze svého okolí o čtyřech kusech, co odešly při rekreačním použití (tj, žádné mlácení o beton ani potápění se). Eotech u mě už nějaký ten pátek není "áčková" optika.
A moc bych nesouhlasil s tvrzením, že za běžných podmínek je Eotech v pohodě. Za poslední dva roky vím ze svého okolí o čtyřech kusech, co odešly při rekreačním použití (tj, žádné mlácení o beton ani potápění se). Eotech u mě už nějaký ten pátek není "áčková" optika.
-
viktorcistic - Moderátor
Kolimátory a puškohledy na samonabíječky a brokovnice
K Razor HD2 - mám s bdc osnovou a nedám na nej dopustit.
-
Lopez - Častý návštěvník
Koukal jsem do manuálu toho Vortexe s osnovou BDC, to je docela přehledná a rychlá osnova. Koresponduje osnova s nějakou dostupnou municí? Nebo přebíjenou?
- A.K.
- Pravidelný návštěvník
Justinian píše:To nebyl jediný problém. Docházelo i k delaminaci čoček (po okrajích skla přestával být záměrný obrazec viditelný), úniku inertního plynu, porušení vodotěsnosti... u modelů s články uloženými ve směru zpětného rázu se časem oddělily kontakty, bylo toho prostě víc.
ja prece psal o sportovnim provozu. Jinak ano, umim si predstavit kvalitnejsiho vyrobce, u ktereho jsem osobne videl jak jeho vyrobek drzi zamerny bod na stolici i pri cyklu ochlazeni/zahrati, ale stale nevidim potrebu shazovat EOtech, ktery tu je leta, a spousta lidi ho uziva ke sve spokojenosti.
PS foceno osobne

-
Kdyby stál 5 tisíc, tak ho neshazuju, ale od optiky za 15-20 čekám trochu vyrovnanější výkony.
http://www.m4carbine.net/showthread.php?96490-Who-has-had-an-EOTech-problem
http://www.m4carbine.net/showthread.php?96490-Who-has-had-an-EOTech-problem
- A.K.
- Pravidelný návštěvník
Vsak souhlasim, a o eotech problemech jsem psal rovnez.
-
Kolimátory a puškohledy na samonabíječky a brokovnice

Ze srandy jsem poslal kolimator na opravu.
Jede tak uvidíme .
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství