-
Harmitsch - Pravidelný návštěvník
Re: LUVO ARMS LA-15LE (AR-15)
Je to tak - bohužel, puška "v akci" je komorována jen na .223. O 5.56 jsem ani v manuálu co u ní byl nenašel nic. (Jinak Luvo dělá speciální pušku na 5.56x45 NATO - LA-15 blank ammo).
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Samozřejmě že umí 5,56x45mm. Je pochopitelné že výrobce nemůže prodávat na civilním trhu hlavně značené pro náboj 5,56 když na civilním trhu se můžou prodávat hlavně na náboj .223. Proč by výrobce dělal 2 různé hlavně, když rozdíl mezi .223 a 5,56 je v prakticky minimálním rozdílu náběhové hrany nábojnice a v lehce rozdílném tlaku v nábojové komoře. (alespoň tak jsem ve stručnosti pochopil rozdíl mezi .223 a 5,56) Nicméně na to je tady mnohem více odborníků. Jakmile jednou označíte hlaveň jako .223...podle zákona je to hlaveň na .223 i přesto že je schopna střílet 5,56. Pokud mě někdo doplní či opraví mou tezi budu vděčný. Průměr hlavně bude vždy .223, rozdíl pokud nějaký bude, bude v nábojové komoře. Tedy hlaveň bude .223 a komora bude 5,56. Jak jsem pochopil tak komory na 5,56 jsou lehce prosoustružené kvůli tolerancím nábojů NATO.
Dokonce lze na internetu u různých prodejců zbraní vidět značení zbraně jako .223/ komorována na 5,56. Luvo to má zcela jistě.
Ze svého jsem sypal všechny různé .223 i 5,56 hromady výrobců bez potíží. (rád bych napsal že bez jediného problému avšak bohužel nemůžu). Tím jediným problémem byl náboj německého dovozce SM Chemnitz označené SB což znamená Santa Barbara a jedná se o velice špatný Španělský náboj který je v zemích NATO zakázáno používat v ozbrojených složkách (prach má obrovské tlaky). Jenom němci to vykoupili, oCIPovali to a hloupí Češi si to cpou do pušek. Viděl jsem to v prodeji v jedné prodejně na Praze a praskl mi na tom závorník. Prodejce vinit nemůžu.
Dokonce lze na internetu u různých prodejců zbraní vidět značení zbraně jako .223/ komorována na 5,56. Luvo to má zcela jistě.
Ze svého jsem sypal všechny různé .223 i 5,56 hromady výrobců bez potíží. (rád bych napsal že bez jediného problému avšak bohužel nemůžu). Tím jediným problémem byl náboj německého dovozce SM Chemnitz označené SB což znamená Santa Barbara a jedná se o velice špatný Španělský náboj který je v zemích NATO zakázáno používat v ozbrojených složkách (prach má obrovské tlaky). Jenom němci to vykoupili, oCIPovali to a hloupí Češi si to cpou do pušek. Viděl jsem to v prodeji v jedné prodejně na Praze a praskl mi na tom závorník. Prodejce vinit nemůžu.
-
- eerr
- Častý návštěvník
Problém se sřelivem Santa Barbara mohu potvrdit. Kolega má bezproblémově chodící Norinco ale u těchto nábojů se nábojnice tak "zapeče" v komoře že jí vytahovač vytrhne kus rantlu a musí se vytloukat přes hlaveň.
-
Získal jsem info, že Luvo dělá, co se týká tlaků, stejné hlavně pro .223 i 5.56x45 - jinak se liší pouze co se týká náběhu do komory. Problémy prý mohou nastat u zahraničního střeliva odchylujícího se od CIP. Takže MartinK měl pravdu.
-
Alangorax - Častý návštěvník
Tak dva roky nazpět LUVO hlavně nevyrábělo, nakupovalo je z Německa (GmbH), to už neplatí?
-
mocima - Pravidelný návštěvník
- pelanj
- Častý návštěvník
Zdravím všechny majitele - jsou nějaké pozitivní/negativní zkušenosti z provozu?
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Přečti si celé vlákno a pak se ptej znovu. Je to mezi DI puškami veluce kvalitní výroba. Výrobce ji vyrábí dle milspec a dle originálních výrobních plánů a výkresů z USA plus zlaté České ruce. Žádná mexická výroba ☺
- pelanj
- Častý návštěvník
Napsal jsem to blbě - chtěl jsem oslovit hlavně nové majitele, kteří objednávali letos v akci na zbranenaobjednavku.cz. A jestli jsou třeba novější zkušenosti starších majitelů, jelikož většina příspěvků je zhruba 2 roky stará. Docela bych uvítal statistiku typu: x ran za dva roky, cca 4 závady, používám zásobníky blabla, doplňky blablabla a vše chodí, jak má. Nebo po 5000 jsem měnil hlaveň, atd...ve vláknu je akorát něco o prasklé součástce závěru vyměněné v záruce a zaznamenal jsem i náboj vystřelený z nedovřeného závěru.
Taky jsem doufal, že se ozve třeba víc lidí - třeba se vyskytne i někdo nespokojený s konkrétní věcí, atd.
Takže předem děkuji za další informace:)
Taky jsem doufal, že se ozve třeba víc lidí - třeba se vyskytne i někdo nespokojený s konkrétní věcí, atd.
Takže předem děkuji za další informace:)
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Tak tedy mám Luvo od roku 2012, nastřílel jsem z něho cca 4.000 nábojů. Jediný problém jsem měl viz výše..(prasklý závorník mou vinou při použití velice špatné munice SM) zbraň PO záruce zdarma výrobcem opravena (doteď se za pana Luxíka modlím v kostele ) jinak žere všechno a nikdy mi na tom nic jiného neumřelo. Střílí to v horku, v zimě pod -30C vyzkoušeno. Bez čištění (tedy čištěná pouze hlaveň) bez závady. Moje žena si Luvo pořídila také a spokojenost. Já bych neměnil. Zásobníky žere snad všechny co jsem zkoušel ale používám Magpuly. U těch se mi ze začátku stávalo když byli nové, že pružina tlačila takovou silou že jsem měl občas "double feed" tedy 2 náboje naráz do komory, což sem odstranil tím že jsem naplnil zásobníky na 30 ran a nechal uležet pár měsíců. Pružina se unavila a od té doby Magpul bez potíží. Co už víc napsat nevím. Lidi to používají a hádám že když tady nikdo nic moc nepíše, tak asi proto že nemá důvod dokud to funguje.
btw ta prasklá součástka a nedovřenej náboj byl jeden a ten samej problém a stalo se to zrovna mě.
btw ta prasklá součástka a nedovřenej náboj byl jeden a ten samej problém a stalo se to zrovna mě.
- pelanj
- Častý návštěvník
Díky, takovéhle postřehy z praxe jsou super. Akorát to vypadá, že poslední kousek v akci mi o fous utekl...takže nezbývá než čekat na další akci, případně pořídit Spartana s pístem.
- Skalik
- Nový uživatel
Já jsem si LUVO v akci pořídil letos. Zatím vystříleno kolem 200 nábojů. Bez závad. I když při prvním zásobníku nějaký problém byl, ale tak co čekat, když byla úplně nová. Jediný problém byla nefunkční pojistka. Vyřešeno po telefonu se zbranenaobjednavku.cz chtělo do ní jen jednou lehce praštit a už přepíná.
Kamarád si jí pořídil také a stěžoval si na nějaké výrobní nepřesnosti, nevím o co šlo, takže víc k tomu nevím.
Na hodnocení je brzo, jen musím říct, že v mejch levejch prackách je puška přesnější než kosa, ale to se asi dalo čekat
Kamarád si jí pořídil také a stěžoval si na nějaké výrobní nepřesnosti, nevím o co šlo, takže víc k tomu nevím.
Na hodnocení je brzo, jen musím říct, že v mejch levejch prackách je puška přesnější než kosa, ale to se asi dalo čekat

- pelanj
- Častý návštěvník
-
negativCZ - Nový uživatel
Má někdo LA-15 z letošní vánoční akce ze "zbraní na objednávku"?
Měl bych si ji vyzvednout den před štědrým dnem, takže letos bude ježíšek fajn.
Zajímalo by mne, zda se jedná i přes tu velkou slevu o standardní provedení a především - trubka pažby je Commercial nebo Mil-Spec?
Měl bych si ji vyzvednout den před štědrým dnem, takže letos bude ježíšek fajn.
Zajímalo by mne, zda se jedná i přes tu velkou slevu o standardní provedení a především - trubka pažby je Commercial nebo Mil-Spec?
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
-
oproti standardnímu provedení se liší předpažbím - puška v akci nemá úzké (cca 5 cm) předpažbí, ale širší (6cm). Nechal jsem si ho dodatečně vyměnit a nelituju.
-
Díky za info. Přiznám se, že s delší zbraní teprve začínám a LUVO bude moje první, takže nemám srovnání v rozdílu šířky předpažbí, ale vím, že se u ní to užší vesměs hodnotí kladně. Na kolik taková případná výměna přijde?
-
Pokud nemáš velkou ruku, tak si dej na předpažbí ručku AFG od Magpulu (nebo PTK od Fab Defense), a pak je rozdíl 6x6 cm vs. 5x5 znát
Ta sranda vyšla na necelé 3000 vč. montáže

-
No uvidíme...
Jinak co se tu řeší ohledně hlavní a střeliva moc nerozumím, bo na přiloženém fotu od SB nábojů .223 je v závorce i 5,56x45 a nábojích samotných už pouze 5,56x45..

Jinak co se tu řeší ohledně hlavní a střeliva moc nerozumím, bo na přiloženém fotu od SB nábojů .223 je v závorce i 5,56x45 a nábojích samotných už pouze 5,56x45..
Harmitsch píše:Získal jsem info, že Luvo dělá, co se týká tlaků, stejné hlavně pro .223 i 5.56x45 - jinak se liší pouze co se týká náběhu do komory. Problémy prý mohou nastat u zahraničního střeliva odchylujícího se od CIP. Takže MartinK měl pravdu.

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AR