- FrankJ
- Častý návštěvník
Re: Zápalky, zápalkovače
Vždyt ti to Netopyr napsal - malá pušková. V každém dobrém obchodě v ČR je koupíš...
Dá se prakticky použít libovolný výrobce, naposledy jsem použil od CCI.
Dá se prakticky použít libovolný výrobce, naposledy jsem použil od CCI.
- Freed
- Občasný návštěvník
A pouzivas to do opakovacky nebo samonabijecky? Ptam se,protoze chci mit jistotu.
- vlady
- Častý návštěvník
- Freed
- Občasný návštěvník
FrankJ
Podle toho, co jsem se docetl, existuji ruzne tvrde zapalky. Ruzne municky delaji ruzne zapalky pro NATO zbrane .Duvodem je,aby nedochazelo k odpaleni strely pri bezne manipulaci se zbrani. Ty vsak bohuzel nejsou u nas bezne v prodeji
(napr. CCI Small RifleNo.41/5.56MM -Military small rifle primer with NATO sensitivity).
Proto se ptam specialne na zapalky pro AR15 -samonabijecku ...jake jsou priblizne podobne. U opakovaci zbrane to neni tak dulezite - podle autorů. Jde mi o bezpecnost a az pak o funkcnost.
Podle toho, co jsem se docetl, existuji ruzne tvrde zapalky. Ruzne municky delaji ruzne zapalky pro NATO zbrane .Duvodem je,aby nedochazelo k odpaleni strely pri bezne manipulaci se zbrani. Ty vsak bohuzel nejsou u nas bezne v prodeji
(napr. CCI Small RifleNo.41/5.56MM -Military small rifle primer with NATO sensitivity).
Proto se ptam specialne na zapalky pro AR15 -samonabijecku ...jake jsou priblizne podobne. U opakovaci zbrane to neni tak dulezite - podle autorů. Jde mi o bezpecnost a az pak o funkcnost.
- Freed
- Občasný návštěvník
vlady
Diky - to je presne to co potrebuji vedet.
Jsou jeste nejake dalsi vhodne -odzkousene - typy?
Obvykle nebyva dostupne to, co clovek chce a pak musi volit veriantu.
Diky - to je presne to co potrebuji vedet.
Jsou jeste nejake dalsi vhodne -odzkousene - typy?
Obvykle nebyva dostupne to, co clovek chce a pak musi volit veriantu.
- FrankJ
- Častý návštěvník
Prosím tě jak může dojít k odpálení náboje při běžné manipulaci ? Pokud bude náboj v komoře a ty nezmáčkneš spoušt tak přece nemůže dojít v žádném případě k odpálení at to máš nabito v čemkoliv ( pokud bude zbran v pořádku ). Moc to prožíváš a moc čteš
nesmysly. V opačném případě by jsme my, kteří přebíjejíme přes 25 let, už neměli v lepším případě žádné prsty.
Každý výrobek, včetně zápalky, musí být bezpečný pro jakoukoliv řádnou manipulaci
v jakékoliv zbrani komorované pro tento určitý náboj. A ještě se mi nikdy nestalo, že by
došlo k výstřelu při nabíjení nebo vybíjení jakékoliv zbraně a to se týká i tebou zmínované
samonabíječky, střílím to z AR15, jen pro tvoje info.
To,co tady zminuješ jsou NATO standardy, které se tě vůbec netýkají.
nesmysly. V opačném případě by jsme my, kteří přebíjejíme přes 25 let, už neměli v lepším případě žádné prsty.
Každý výrobek, včetně zápalky, musí být bezpečný pro jakoukoliv řádnou manipulaci
v jakékoliv zbrani komorované pro tento určitý náboj. A ještě se mi nikdy nestalo, že by
došlo k výstřelu při nabíjení nebo vybíjení jakékoliv zbraně a to se týká i tebou zmínované
samonabíječky, střílím to z AR15, jen pro tvoje info.
To,co tady zminuješ jsou NATO standardy, které se tě vůbec netýkají.
- Freed
- Občasný návštěvník
- je fakt, ze jsem jeste neprebil ani jeden naboj -to je taky jeden z duvodu ,proc se ptam. Zastavam nazor , ze je lepsi se 10x hloupe zeptat ,nez jednou udelat hloupou chybu.
Diky za informace a vase zkusenosti. Ted budu klidnejsi.
Diky za informace a vase zkusenosti. Ted budu klidnejsi.
-
Netopyr - Moderátor
Freed píše:- egun asi neposila zapalky, nebo ano?
- radeji to koupim doma,pokud budu vedet co presne koupit
Neposílá, ale kdyby bylo nejhůř, tak ti je přivezu.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Největší hovadina včerejšího večera?
Přebít 200 ks nábojů 40SW malou puškovou zápalkou.No jo , když se někdo přehmátne v trezoru.
Výsledek? z 15 nábojů dal Glock na 1 odpal 2 náboje.
Přebít 200 ks nábojů 40SW malou puškovou zápalkou.No jo , když se někdo přehmátne v trezoru.
Výsledek? z 15 nábojů dal Glock na 1 odpal 2 náboje.
- FrankJ
- Častý návštěvník
Jo, to znám, taky jsem nabil velké puškové do 45Colt, ale jen asi 50. Přitáhl jsem
bicí pružinu a odpálil jsem téměř všechny napoprvé. Toto bylo jednodušší než je delaborovat...
bicí pružinu a odpálil jsem téměř všechny napoprvé. Toto bylo jednodušší než je delaborovat...
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- itchy355
- Občasný návštěvník
FrankJ píše:Jo, to znám, taky jsem nabil velké puškové do 45Colt, ale jen asi 50. Přitáhl jsem
Zajímalo by mě, jak bezpečně delaborovat takto vadný náboj? Myslím tím úplně, tedy hlavně jak dostat zápalku ze zátravky.. já zatím mám jen jednu ráži, takže špatnou zápalku nikam dát nemůžu, ale jednou jsem nad tím dumal a jako do normálního lisu nacpat ,,živou'' nábojnici a vytlačit zápalku bych měl sakra strach. Ty vystřelený jdou kolikrát ven pěkně blbě a jsou po vytlačení úplně prohnutý..
Zas je fakt, že aby ta zápalka bouchla, musí člověk mít fakt smůlu..zatím se mi povedlo 2x zápalku žvejknout do nábojnice napříč a mimo trochu studenýho potu se nic nestalo.. a to dělám v ručním zápalkovači, čili furt na to čumím, ale od tý doby na to teda čumim o dost líp, už žádná TV k tomu

-
BARRY - Moderátor
"Živá" zápalka jde normálně vylisovat v první matrici. Jen ji dostat ven plynulým tlakem. Už se mi stalo, že jsem si teprve u hotového náboje všiml, že je vadná nábojnice a protože mi bylo líto ostatní vyhodit, rozebral jsem ho.
-
Igrlik - Častý návštěvník
itchy355 píše:... a jako do normálního lisu nacpat ,,živou'' nábojnici a vytlačit zápalku bych měl sakra strach.
...
Ak to spravíš pomalým a plynulým tlakom, nie je problém. Novo zalisovaná zápalka drží v lôžku podstatne slabšie, ako vystrelená, ktorá je tam už rozlisovaná, zapečená a prípadne aj prikorodovaná.

-
the-shrik - Pravidelný návštěvník
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli existuje ruční vypichovač zápalek. Počítám s ručním ozápalkováním, ale předtím potřebuji starou zápalku vypíchnout a nemohu to udělat v lisu (čistě z logistických důvodů). Existuje na to nějaký fígl nebo udělátko?
-
Petzold - Moderátor
Jo, od LEE. Osobně si ale myslím, že pokud má někdo pevný lis, tak to je úkrok stranou.
https://www.youtube.com/watch?v=qXY7jufykO0
..a když si do Gůgla zadáš "hand depriming" tak na tebe pár věcí vyskočí....třeba tohle i s hudbou pro komboje..
http://www.shilohrifle.com/shop/product ... oductid=31
https://www.youtube.com/watch?v=qXY7jufykO0
..a když si do Gůgla zadáš "hand depriming" tak na tebe pár věcí vyskočí....třeba tohle i s hudbou pro komboje..
http://www.shilohrifle.com/shop/product ... oductid=31
-
Hungry - Moderátor
-
Díky petzi, vypadá to dobře.
hungry, do lisu to jde (lee turret), důvod je čistě logistický (oddělená místa odzápalkování/ozápalkování a lisu). Prostě si přes týden chci připravit nábojnice a o víkendu náboj dokončit na lisu.
hungry, do lisu to jde (lee turret), důvod je čistě logistický (oddělená místa odzápalkování/ozápalkování a lisu). Prostě si přes týden chci připravit nábojnice a o víkendu náboj dokončit na lisu.
- pelanj
- Častý návštěvník
Na odzápalkování stačí gumová palička, podložka s dírou a trn jako je v sadě Lee Loader. Je to docela rychlé, na lisu to bude asi ale rychlejší.
-
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače