-
mdkill - Pravidelný návštěvník
Re: Zápalky, zápalkovače
Do .357 a .38 používám pouze CCI500 a opravdu vydrží hodně. Podařilo se mi ručně zalisovat zapalku skoro na střih (mám tu všemi haněnou Lee Prime XR). Ale vydržela i naslednou delaboraci pod lisem jehlou.
- Přílohy
-
- IMG_5695.JPG (35.47 KiB) Zobrazeno 15262 krát
-
- IMG_5694.JPG (29.26 KiB) Zobrazeno 15238 krát
-
- IMG_5693.JPG (27.66 KiB) Zobrazeno 15191 krát
- frantisekkozisek
- Pravidelný návštěvník
Re: Přebíjení 9mm Luger
Nevěděl byste někdo jaký je rozdíl mezi zápalkami od SB s označením SPM a SPMP? Rozumím tomu dobře, že SPM by měl být ekvivalent LP a ty SPMP jsou něco mezi SP a SPM?
-
CZ75BD - Pravidelný návštěvník
Jaké máte zkušenosti se zápalkami?
Já jsem přebil svou první várku s použitím 4,4 SP BOXER od S&B.
Ze 150 zatím vystřelených střel jich 11 nevystřelilo, přestože zápalka je napíchutá.
Dvanáctou se mi podařilo odpálit na podruhé.
A zápich od zápalníku není uprostřed. Žeby vada zápalníku?
Mám CZ75 Compact, docela jetou nošenku.
Já jsem přebil svou první várku s použitím 4,4 SP BOXER od S&B.
Ze 150 zatím vystřelených střel jich 11 nevystřelilo, přestože zápalka je napíchutá.
Dvanáctou se mi podařilo odpálit na podruhé.
A zápich od zápalníku není uprostřed. Žeby vada zápalníku?
Mám CZ75 Compact, docela jetou nošenku.
-
MARKONY - Moderátor
Sepíše bych to viděl na špatně zalisované, SB jsou dost tvrdé a v tom muže byt problém . Co máš za lis ?
-
CZ75BD - Pravidelný návštěvník
Lisuju ručně - jmenuje se to Smart Reloader od Lee
Ale zasunuté jsou všechn stejně - kontroluju to i když jen očima.
Teď jsem kontroloval zápalník - zdá se být v pořádku a z lůžka vyleze - při ručním stlačení - více než 1 mm.
A ještě jeden prostřeh - zkusmo jsem koupil 120 grs olověné střely a použil místo mých 139 grs celoplášťů. Dnes jsem je prohnal hlavní - subjektivně dobrý, ale po každém výstřelu se před hlavní objevil obláček světle šedého dýmu. To olovo dělá?

Ale zasunuté jsou všechn stejně - kontroluju to i když jen očima.
Teď jsem kontroloval zápalník - zdá se být v pořádku a z lůžka vyleze - při ručním stlačení - více než 1 mm.
A ještě jeden prostřeh - zkusmo jsem koupil 120 grs olověné střely a použil místo mých 139 grs celoplášťů. Dnes jsem je prohnal hlavní - subjektivně dobrý, ale po každém výstřelu se před hlavní objevil obláček světle šedého dýmu. To olovo dělá?
- Dancek
- Pravidelný návštěvník
Kdysi jsem koupil malé puškové zápalky od S&B, 200 ks bylo v kulaté plastové krabičce podobné krabičce od perkusních zápalek a uvnitř byl lístek s tímto doporučením:
- Tempest
- Občasný návštěvník
Hele, měl jsem u prvních sérií taky velký problémy se spolehlivostí, drtivá většina šla na druhý pokus. Po konzultaci mi byl důvod objasněn, že zápalky byly nalisovaný málo. Prostě kalíšek zápalky nešel při dopadu natvrdo na kovadlinku, ale prvním odpálením ho teprve úderník posunul nadoraz a teprve druhá to odpálila. Pak jsem původní automat k Loadmasteru vyměnil za ruční zápalkování (z jiného důvodu) a od tý doby spolehlivost zvýšila na takřka 100%. Na to, co jsem slyšel za černotu o S&B zápalkách, tak si nemůžu stěžovat..
- donovanstangiano
- Pravidelný návštěvník
Pánové, co se týče zápalek 4,4 SP od SaB, tak jsem teď úspěšně přebil 8000 náboj a neměl jsem žádný (slovy 0) selhač. Lis Classic Turret. Nemyslím si, že jsou to úplně tak špatné zápalky. Je pravda, že jsou tvrdší s těmi, co jsem porovnával (Fiocchi, Winchester). Zbraň CZ75.
-
jpp - Častý návštěvník
Ona taky zápalka od SB vyrobená na počátku 90. let není stejná zápalka jako dnes. SB hodně investovalo do technologie a řízení jakosti, takže dneska mají třeba všechny zápalky 100% optickou výstupní kontrolu atd.
Co se tvrdosti zápalek týče, pokud je bicí ústrojí zbraně v pořádku a nebylo napadeno kutilem, není důvod se obávat selhačů.
U popisovaného problému to bude věcí usazení...
Co se tvrdosti zápalek týče, pokud je bicí ústrojí zbraně v pořádku a nebylo napadeno kutilem, není důvod se obávat selhačů.
U popisovaného problému to bude věcí usazení...
-
MARKONY - Moderátor
Ja je prostě nepoužívám a mam klid , v G 34 jsem měl problém vyřešeno jiná značka a klid .
-
Nitroš - Častý návštěvník
Mam přebito +- 30tis.náboju 9 luger,38 spec. stríleno CZ 75,CZ 110,BUL M5 ,ZKR 551 a zápalky seliier používam od začátku co přebíjim a za tu dobu jsem mněl jen 2 selhače takže ja proti těmto zápalkam nemužu říct ani slovo naopak si myslim že někdy je výhodou jejich tvrdost a muzu zabrat za paku lisu 

- eerr
- Častý návštěvník
Vlašim zápalky mi dělají problém ... v Glocku .45 ACP (G 9Luger v pohodě) a to i když jsem je lisoval ručně na jednooperáku.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Zápalky Vlašim nepoužívám jen z důvodu horšího lisování.
Selhače jsem neměl. na zkoušku jsem měl 1000 ks.
Selhače jsem neměl. na zkoušku jsem měl 1000 ks.
- Jakuza8787
- Občasný návštěvník
Dobře, shodneme se že Vlašim zápalky jsou dobré jen kvůli ceně do trén munice. Tak a ted si chci udělat super spolehlivou munici. Co poradíte za zápalky?
Jinak tedkon s ručním zápalkováním mi chodí Vlašim zápalky v poslední serii, kterou nepostihla moje blbost, 2/100 na druhé promáčknutí. Mlokař by měl smůlu
Jinak tedkon s ručním zápalkováním mi chodí Vlašim zápalky v poslední serii, kterou nepostihla moje blbost, 2/100 na druhé promáčknutí. Mlokař by měl smůlu
-
jpp - Častý návštěvník
Jsem poslední, kdo by se chtěl zastávat kvality SB, ale zápalky mají při při porovnání cena/kvalita dobré.
Ano, jsou tvrdší, občas se nějaká kousne při zápalkování, ale střílí a pokud se dobře usadí a není napadená pistole kutilem, pak nemají problém. Za poslední 2 roky jsem jich prohnal lisem a různými kvéry včetně G17, CZ75 desítky tisíc a selhačů 0 (slovy nula).
Kdybych měl platit za Federal 80 háků, ani by mě nebavilo to přebíjet. Jeden čas tu byli za rozumné peníze Remingtony, ale už nejsou...
Ano, jsou tvrdší, občas se nějaká kousne při zápalkování, ale střílí a pokud se dobře usadí a není napadená pistole kutilem, pak nemají problém. Za poslední 2 roky jsem jich prohnal lisem a různými kvéry včetně G17, CZ75 desítky tisíc a selhačů 0 (slovy nula).
Kdybych měl platit za Federal 80 háků, ani by mě nebavilo to přebíjet. Jeden čas tu byli za rozumné peníze Remingtony, ale už nejsou...
-
viktorcistic - Moderátor
- Grimpo
- Častý návštěvník
Stejně jako JPP se nechci SaB zastávat, ale co se týče zápalek - např. LR jsou zalisovat podstatně pohodlněji než např. CCI a subjektivně po nich v lůžku nemám tolik bordelu. Po té co jsem zjistil že stačí lis udržovat v čistotě nemám ani problém se zalisováním SP v Lee PRO1000. Tam dělají problém hilzny a ne zápalky.
Ad selhače - ani v dlouhé ani v krátké si za poslední dva tři roky na žádný selhač nepamatuji, krom jedné série 9Lug kde jsem si nevšiml že mi došel prach... což je omyl který se mi daří maximálně jednou za... nevim to bych kecal.
Také se mi povedlo letos v tom PRO1000 zapomenout zápalkovač pro LP a divil jsem se, proč mám skoro 20% zmetků vinou zápalkovače, když do té doby jsem nikdy s .38SP problémy se zápalkováním neznal. Tím chci říct že i tak to malou zápalku dalo 8x z 10 dobře.
Ad selhače - ani v dlouhé ani v krátké si za poslední dva tři roky na žádný selhač nepamatuji, krom jedné série 9Lug kde jsem si nevšiml že mi došel prach... což je omyl který se mi daří maximálně jednou za... nevim to bych kecal.
Také se mi povedlo letos v tom PRO1000 zapomenout zápalkovač pro LP a divil jsem se, proč mám skoro 20% zmetků vinou zápalkovače, když do té doby jsem nikdy s .38SP problémy se zápalkováním neznal. Tím chci říct že i tak to malou zápalku dalo 8x z 10 dobře.

-
sided - Moderátor
JPP: Federaly za 0,80 jsou hudbou minulosti, ted se těžko dostaneš na 1,- spíš 1,20
a navíc se s nima dost blbě dělá... zlatý SB. S těma jsem nikdy problém neměl ani co se týká práce ani spolehlivosti. Jenže mi je SW nebaští 

-
Hungry - Moderátor
Federaly odpaluje vše, na rozdíl od SB... Cena je ovšem už smrtící...
Blbě se s nima dělá jen ve spojitosti s hilznami od SB... S jinými značkami nábojnic jsou problémy minimální... A třeba má závodní puška SBčka také nežere... 

- jantar
- Pravidelný návštěvník
Kdysi v minulém století,jsem zkoušel ledajaké zápalky od různých výrobců,ale nakonec jsem skončil u SaB.Používám je v pistolích i revolverech i do pušek a podle odhadu z mnoha desítek tisíc přebitých nábojů tak deset selhačů vinou zápalky.Ale je potřeba je zalisovat natvrdo.A za tu cenu paráda.A vystříleno ze zbraní/pistole,revolvery/mnoha výrobců a bez problémů.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače