-
Altrax - Občasný návštěvník
Re: Mazanie striel pre predovky
Co to,kde to a zakolik to,,,,jinak zlatý hovězí lůj s voskem a načištění brunox,,,ale nebráním, se novinkám,, 

-
MadHamster - Pravidelný návštěvník
10 dolarů před poštovným za deset uncí(tekutých je to 296ml hmotnostních 283, těžko říct které to jsou), píšů že je to původní receptura Lehigh valley lube, takže nejspíš variace na olejové mýdlo+peroxid+isopropanol(obvyklý poměr je 1:1:1, ale tohle vypadá že je tam více mýdla)
- virginan
- Častý návštěvník
Vazelínu nemám rád a nikdy bych s ní nemazal.Ovšem já jsem já.
Hovězí lůj škvařit není problém a ani to nijak zvlášť nepáchne.
Stejně,jako vepřový sádlo.
Nedávám tam ani kapku vody,jen zpočátku na mírném ohni na sporáku,než si pustí tuk a pak už normálně.
Nešvařím dohněda!
Lůj je pak krásně běloučký.
Jak jsem psal,je v lednici ve skle i tři roky a ještě mi nic nežluklo.
Vždycky si dělám větší zásobu.
Hovězí lůj škvařit není problém a ani to nijak zvlášť nepáchne.
Stejně,jako vepřový sádlo.
Nedávám tam ani kapku vody,jen zpočátku na mírném ohni na sporáku,než si pustí tuk a pak už normálně.
Nešvařím dohněda!
Lůj je pak krásně běloučký.
Jak jsem psal,je v lednici ve skle i tři roky a ještě mi nic nežluklo.
Vždycky si dělám větší zásobu.
-
Peggy - Sponzor serveru
- CrocodilusCZ
- Pravidelný návštěvník
Ahoj,
uvítal bych radu. Do mého PeRe jsem si umíchal svoje první mazání a to směs včelího vosku a sádla, což možná není ideální, ale kdoví. Sádla navíc bylo málo, takže jsem přidal ještě trochu parafínu ze svíček a kokosový olej. Teď, cca po dvou týdnech směs lehce plesniví, je to skladováním? Nemám to v lednici. Vše jsem připravoval ve vodní lázni a přesné poměry neznám. Konzistencí je to poměrně pevné, ale pokud se uloupne větší kousek, mezi prsty se dá velmi rychle zjemnit.
Díky za rady..
uvítal bych radu. Do mého PeRe jsem si umíchal svoje první mazání a to směs včelího vosku a sádla, což možná není ideální, ale kdoví. Sádla navíc bylo málo, takže jsem přidal ještě trochu parafínu ze svíček a kokosový olej. Teď, cca po dvou týdnech směs lehce plesniví, je to skladováním? Nemám to v lednici. Vše jsem připravoval ve vodní lázni a přesné poměry neznám. Konzistencí je to poměrně pevné, ale pokud se uloupne větší kousek, mezi prsty se dá velmi rychle zjemnit.
Díky za rady..
- virginan
- Častý návštěvník
S tímhle mazáním nemám žádnou zkušenost,ale nebude to,nebo by to nemělo být skladováním.
Spíš si myslím,že komponenty.
Já mám mazání v garáži ve vodní lázni tak dlouho,dokud ho nespotřebuji a je tam vždy várka někdy i víc ,jak půl roku.
Neděje se nic.
Munice namazaná a skladovaná i klidně rok,opět nic.
Tak si myslím,že je to složením.
Můj osobní názor.
Spíš si myslím,že komponenty.
Já mám mazání v garáži ve vodní lázni tak dlouho,dokud ho nespotřebuji a je tam vždy várka někdy i víc ,jak půl roku.
Neděje se nic.
Munice namazaná a skladovaná i klidně rok,opět nic.
Tak si myslím,že je to složením.
Můj osobní názor.
-
staM - Moderátor
CrocodilusCZ píše:
uvítal bych radu. ......... Teď, cca po dvou týdnech směs lehce plesniví, je to skladováním? Nemám to v lednici. Díky za rady..
To opravdu potřebuješ poradit aby jsi se čehokoliv plesnivějícího rozumným způsobem zbavil??
- CrocodilusCZ
- Pravidelný návštěvník
Tak neni to prehlidka penicilinu jak na kavovy sedline. Sem tam chlup ci sede mistecko o velikosti par mm, spis mi jde o to, co tam plesnivi. Vsechny komponenty jsou neplesnivici rekl bych. Hovezi luj jsem nesehnal, tak proto ten kompromis.
-
Kentan - Častý návštěvník
Systém Babica... když nemáte limetku, tak tam dáte citron, když nemáte citron, tak tam dáte ho*, tak ten v případě mazání nefunguje. Sragoru vyhoď a používej buď lithiovou vazelínu nebo včelí vosk s ricinovym olejem. Ani jedno neplesniví, leč pokud budeš předepsané komponenty nahrazovat lejnama, tak to fungovat nebude.
- CrocodilusCZ
- Pravidelný návštěvník
Chápu, že to není ideální systém, ale kdo s mázáním neexperimentoval a navíc se různě dají najít i exotičtější kombinace. Všechny komponenty jsou samy o sobě neplesnivící, tak možná to bylo něčím kontaminováno, nebo tím jak byla sklenice hermeticky uzavřená, trochu se tam vysráželo vody a už to jede.
-
Altrax - Občasný návštěvník
Ale jo experimentuj o tom to je,,,ale stejně skončíš u hovězího loje a včelího vosku,,,já si u řezníka za pár kaček koupím lojoví odřesky a doma si je vyškvařím a pak přes plínu sleju do hrnce a jeto,ten poměr je asi tak 1:1 ale to si už pak musíš vychytat.
Tu plíseň tam můžeš mít sté svíčky,kdysi sem včelí vosk taky nahradil starou svíčkou a taky se mi tam udělala plíseň ale od té doby to dělám jak se má a je to paráda jak při skladování tak i při střelbě.
Tu plíseň tam můžeš mít sté svíčky,kdysi sem včelí vosk taky nahradil starou svíčkou a taky se mi tam udělala plíseň ale od té doby to dělám jak se má a je to paráda jak při skladování tak i při střelbě.
-
Peggy - Sponzor serveru
Už to tady taky tuším bylo - svíčky navíc nebývají z parafinu, ale ze stearinu, který je nevhodný.
- virginan
- Častý návštěvník
V dřevních časech /dle Hungryho/, jsem neměl zpočátku parafín,tak jsem koupil svíčku do kostela.
Prý obsahuje přeci jen víc parafínu,než stearínu.Jestli je to pravda /před cca 25 lety/,tak to nevím
Mazání celkem fungovalo,ale nebylo to ono.
Pravdou je,že mi to plíseň nechytlo.
Teď jsem si sehnal včelí vosk a prubnu to,jinak celou dobu používám parafín.Mám ho totiž celkem dost.
Jsem naprosto spokojený,ale proč nezkusit včelí vosk a "nehrát si" ne?
Někteří kamarádi ho používají k velké spokojenosti.
Na dobré mazání je tu návodů dost,tak proč dělat Babicu?

Prý obsahuje přeci jen víc parafínu,než stearínu.Jestli je to pravda /před cca 25 lety/,tak to nevím
Mazání celkem fungovalo,ale nebylo to ono.
Pravdou je,že mi to plíseň nechytlo.
Teď jsem si sehnal včelí vosk a prubnu to,jinak celou dobu používám parafín.Mám ho totiž celkem dost.
Jsem naprosto spokojený,ale proč nezkusit včelí vosk a "nehrát si" ne?
Někteří kamarádi ho používají k velké spokojenosti.
Na dobré mazání je tu návodů dost,tak proč dělat Babicu?

- Jaroslav Zima
- Častý návštěvník
Snad moc nenaštvu tradicionalisty, ale dostal jsem plechovku mazadla UNISILKON GLK112,
údržbáři tomu říkají sádlo . Původní použití pro styk kovu a elastomeru . Střílím to rok a zdá
se mi to suverénně nejlepší, co jsem kdy zkoušel. V hlavni prakticky nejsou žádné zbytky,
nabíjení s flastrem jak po másle . Doporučuju ..
údržbáři tomu říkají sádlo . Původní použití pro styk kovu a elastomeru . Střílím to rok a zdá
se mi to suverénně nejlepší, co jsem kdy zkoušel. V hlavni prakticky nejsou žádné zbytky,
nabíjení s flastrem jak po másle . Doporučuju ..
- virginan
- Častý návštěvník
Vždycky zdůrazňuji,ať si každý používá to co mu vyhovuje nejlépe!
Ani po mém mazání nezůstávají téměř žádné zbytky,hlaveň je začouzená,drážkování nezanesené a hlaveň je od mazání "mokrá" a na ústí hlavně je "hvězdička".Nabíjení stále stejné.
Nemám důvod nevěřit,že mazání kolegy funguje,ale vadila by mi určitě upatlanost rukou,která prostě při používání takových druhů mazání musí nastat.
Než jsem začal vařit,tak jsem taky tápal a v začátcích používal Indulonu,různé druhy vaseliny a byl zapatlanej i " za ušima".
No a vzhledem k tomu,že do všeho používám převážně papíráky musí být moje mazání tuhé.
Ani po mém mazání nezůstávají téměř žádné zbytky,hlaveň je začouzená,drážkování nezanesené a hlaveň je od mazání "mokrá" a na ústí hlavně je "hvězdička".Nabíjení stále stejné.
Nemám důvod nevěřit,že mazání kolegy funguje,ale vadila by mi určitě upatlanost rukou,která prostě při používání takových druhů mazání musí nastat.

Než jsem začal vařit,tak jsem taky tápal a v začátcích používal Indulonu,různé druhy vaseliny a byl zapatlanej i " za ušima".

No a vzhledem k tomu,že do všeho používám převážně papíráky musí být moje mazání tuhé.

- Jaroslav Zima
- Častý návštěvník
Ale to je jednoduché - mazáním naplním 20-50 ccm inj. plastovou stříkačku
a po nasunutí plstěné zátky udělám pod ůstí dokola tenké hovínko, no a pak flastr,
střelu a je hotovo . Styk ruky a čehokoli s mazáním je vyloučen .
a po nasunutí plstěné zátky udělám pod ůstí dokola tenké hovínko, no a pak flastr,
střelu a je hotovo . Styk ruky a čehokoli s mazáním je vyloučen .
-
Black Powder - Moderátor
... a to si kde videl nabijat gulku vo flastry este aj na filc?
Tak ano, su aj taky, co davaju filc pod Minie a Longbullet a nie a nie spravit nejaky dobry nastrel.
Tolko tu je toho popisaneho, su zarucene typy mazania a nabijania overene storociami, ale vzdy sa najde niekto, kto to si komplikuje.
Tak ano, su aj taky, co davaju filc pod Minie a Longbullet a nie a nie spravit nejaky dobry nastrel.
Tolko tu je toho popisaneho, su zarucene typy mazania a nabijania overene storociami, ale vzdy sa najde niekto, kto to si komplikuje.
- virginan
- Častý návštěvník
Moje řeč! 

- hawken.45
- Pravidelný návštěvník
Pod minie je samozřejmě nesmysl dávat filc ale jednou jsem byl na takových sranda závodech nabíjel jsem do drážek na filc jenže jem si sebou vzal menší kuličky do pere. Jeden nejmenovaný zkušený co střílí republiku mi daroval pár tenkých flastů a tak jsem nabíjel filc, mazání a kuličku ve flastru a chodilo to přesně. Jelikož jsem na tyhle střely měl licí kleště, tak už jsem u toho zůstal a používal jeden průměr střel pro obě zbraně. Podotýkám, že střílím jen tak pro zábavu bez nějakých větších ambicí
.

-
Kentan - Častý návštěvník
filc pod kouli ve flastru není nic proti ničemu. Odděluje mazivo od prachu a brání propálení tenkého flastru. Já tak nabíjim křesadlovou mušketu, ale nesekám se s filcem, nýbrž tam cpu hajzlpapír, tento dokonalý víceúčelový výrobek.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder