- Jimram
- Častý návštěvník
Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ
Denny: Nedochází mi, od které součástky je obouchaný rám právě v tomto místě, z fotografií mi to nedává smysl.
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Já sice bren na živo rozložený neviděl, ale soudě dle té poslední fotky, to vypadá jako by závěr při vytahování prázdné nábojnice z komory, sebral cestou i hranu pouzdra závěru předtím než hilznu vyhodí ven ze zbraně.
- Denny144
- Pravidelný návštěvník
Samozřejmě jsou to 4 různé zbraně, ale to asi všem došlo.
Konkrétně s touhle zbraní jsem se setkal minulý týden a tam to vypadá na výrobní vadu, kde bylo pouzdro závěru tenčí než mělo být. Jak ale došlo k samotnému ulomení netuším, protože závěr se v té části o pouzdro závěru nijak neopírá, stejně tak nepřijde do styku ani s nábojnicí.
Konkrétně s touhle zbraní jsem se setkal minulý týden a tam to vypadá na výrobní vadu, kde bylo pouzdro závěru tenčí než mělo být. Jak ale došlo k samotnému ulomení netuším, protože závěr se v té části o pouzdro závěru nijak neopírá, stejně tak nepřijde do styku ani s nábojnicí.
- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Tak jako na vlastní oči jsem to neviděl takže hádat se nebudu, ale na té fotce je jasně po okrajích vidět různé otlaky a naražené plochy či hrany. Když si představím že tam lítá kus hranolu (závěr), a vyhazuje vysokou rychlostí kusy kovových válců (nábojnice) úzkou mezerou, nenapadá mě jiné vysvětlení mechanismu vzniku takového poškození. Druhou otázkou, či spíše konstatováním, zdali je něco takového normální a v pořádku že to vysekne takový kus. Protože buď je to vyseklé, nebo ta hrana opakovanými nárazy natolik zkřehla, že se to prostě vysypalo ven po X výstřelech. Což není ůplně vpořádku.
-
jpp - Častý návštěvník
Osobně se domnívám, že u toho vyštíplého kusu mohlo jít o vadu materiálu (lunkr) v odlitku, z kterého to v Brodě vysochali a pak už se to jen podél toho lunkru vyštíplo. Další varianta může být mechanické poškození nějakým úderem, nebo nárazem.
Každopádně je vidět, že je to opravdu "kvalitka"
Každopádně je vidět, že je to opravdu "kvalitka"

- Jimram
- Častý návštěvník
To poškozené místo je v podstatě krytím proti prachu a bordelu vývodek a prostoru zásobníku a šachty, přímo tedy nejde o něco, co by bylo mechanicky namáháno ostatními součástmi. Nejspíše jde o lidský faktor.
-
Kentan - Častý návštěvník
Jimram, promiň, ale prosímtě jaký lidský faktor? U vojenské zbraně předpokládám, že vydrží hrubší zacházení a né jen pokládání do peří..... Tohle by se rozhodně stávat nemělo. Jednou je nic, ale kdyby se to vyskytlo dvakrát... to je už na pováženou.
PS nemohlo to urazit něco z vytahovače?
PS nemohlo to urazit něco z vytahovače?
- Denny144
- Pravidelný návštěvník
Jimram: Nepracuješ ty náhodou v CZUB?
... Že máš podobnou rétoriku.
Podle mě je to jednoznačně výrobní vada, jak jsem říkal, v té části byl materiál užší než měl být, jestli došlo k ulomení v průběhu střelby nebo tam z výroby nebyl, to už bohužel nevím. Kladivo jsme ale určitě nepoužili
Že by to urazila část vytahovače si nedovedu představit.

Podle mě je to jednoznačně výrobní vada, jak jsem říkal, v té části byl materiál užší než měl být, jestli došlo k ulomení v průběhu střelby nebo tam z výroby nebyl, to už bohužel nevím. Kladivo jsme ale určitě nepoužili

Že by to urazila část vytahovače si nedovedu představit.
-
Parabellum - Častý návštěvník
Ahoj Dany144 -> Díky za fotky závad.
U vylomeného vytahovače -> chápu to dobře, že vytahovač je v pořádku a praskl čep držící vytahováč ?
U vyosené páčky slektoru -> To vypadá jako že je ohnutá hřídelka selektoru, je to tak ?
PS: vzhledem k tomu že pokáždé když vidim nějaké poškození u CZ805 a v ruku vruce je vždy vidět kam a v jakém rozsahu se vždy dostane ten modrý sajrajt ze slepáku, začínám opravdu mít pocit, že tyto slepáky opravdu Brenu nedělájí dobře..... A myslim, že to spolu úzce souvisí.... Stálo by za to zaměřit se na prověření kvalit slepého střeliva.
U vylomeného vytahovače -> chápu to dobře, že vytahovač je v pořádku a praskl čep držící vytahováč ?
U vyosené páčky slektoru -> To vypadá jako že je ohnutá hřídelka selektoru, je to tak ?
PS: vzhledem k tomu že pokáždé když vidim nějaké poškození u CZ805 a v ruku vruce je vždy vidět kam a v jakém rozsahu se vždy dostane ten modrý sajrajt ze slepáku, začínám opravdu mít pocit, že tyto slepáky opravdu Brenu nedělájí dobře..... A myslim, že to spolu úzce souvisí.... Stálo by za to zaměřit se na prověření kvalit slepého střeliva.
- Jimram
- Častý návštěvník
Denny: Nepracuji, já nezpochybňuji to, že mohlo dojít při výrobní operaci k zeslabení tohoto místa a v důsledku toho ke snížené odolnosti této lišty. Nicméně pokud vymačkání nemohly způsobit pohybující se díly zbraně, zbývá zpravidla jen člověk. Mohu se mýlit, ale to poškození se mi jeví jako kosmetické.
Kentan: Že by vojenská zbraň měla vydržet hrubší zacházení, to ano, ale je nesmyslem hrubým zacházením ji poškozovat. Prvorepublikové předpisy celkem jasně předepisovaly péči o zbraň, aby nedošlo k předčasnému opotřebování (třeba způsob uložení pušek na světnicích, aby se nepoškozovala mířidla).
Kentan: Že by vojenská zbraň měla vydržet hrubší zacházení, to ano, ale je nesmyslem hrubým zacházením ji poškozovat. Prvorepublikové předpisy celkem jasně předepisovaly péči o zbraň, aby nedošlo k předčasnému opotřebování (třeba způsob uložení pušek na světnicích, aby se nepoškozovala mířidla).
-
jpp - Častý návštěvník
Tak se nám francouzský tendr na útočnou pušku dostal i na program jednání Zemana s Hollandem při oficiální návštěvě hlavy státu ve Francii. CZUB politický backup prostě umí... V článku je o tom zmínka v poslední větě:
http://www.novinky.cz/domaci/347247-nar ... isovi.html
PS: Je jistě v pořádku, že Zeman jako prezident a Babiš jako ministr financí lobují za české výrobky u francouzského prezidenta.
Teď už zbývá zabezpečit jen to, aby ten výrobek nestál za h....
http://www.novinky.cz/domaci/347247-nar ... isovi.html
PS: Je jistě v pořádku, že Zeman jako prezident a Babiš jako ministr financí lobují za české výrobky u francouzského prezidenta.
Teď už zbývá zabezpečit jen to, aby ten výrobek nestál za h....

- DPMS
- Častý návštěvník
Pokud CZUB produkuje útočné pušky takové kvality:
http://www.czub.cz/cz/news/novinky/159- ... ornou.aspx
je zcela logické, že hodlá tyto produkty vyvážet do ozbrojených složek vyspělých západních zemí.
Předpokládám, že francouzští představitelé při této příležitosti rovněž poděkovali Miloši Zemanovi za velmi korektní a nediskriminační přístup ČR k jejich výrobcům, a to v souvislosti akvizicí na dodávku nákladních automobilů pro ozbrojené síly ČR.
http://www.czub.cz/cz/news/novinky/159- ... ornou.aspx
je zcela logické, že hodlá tyto produkty vyvážet do ozbrojených složek vyspělých západních zemí.

Předpokládám, že francouzští představitelé při této příležitosti rovněž poděkovali Miloši Zemanovi za velmi korektní a nediskriminační přístup ČR k jejich výrobcům, a to v souvislosti akvizicí na dodávku nákladních automobilů pro ozbrojené síly ČR.

- šroubek
- Nový uživatel
Zdravím,
nasel jsem zajimava videa z armadni souteze (sv.vaclavsky pohar). Docela lituju kluky v Afg.
https://www.youtube.com/watch?v=Z30FMJYyNmE
https://www.youtube.com/watch?v=xxilqCG9uKE
nasel jsem zajimava videa z armadni souteze (sv.vaclavsky pohar). Docela lituju kluky v Afg.
https://www.youtube.com/watch?v=Z30FMJYyNmE
https://www.youtube.com/watch?v=xxilqCG9uKE
-
ls007 - Častý návštěvník
Teda to je síla. Nejvíc mně dostává to klidný hlášení "závada". Toho maníka to evidentně vůbec nepřekvapuje.
- Jimram
- Častý návštěvník
Myslím, že by tu měl někdo vysvětlit podmínky soutěže. S tou samou frekvencí je hlášená závada u glocka. Vnesené závady vkládáním školních nábojů do zásobníků? pro vytvoření návyků ve stresu?
-
Peggy - Sponzor serveru
Ono to je pod videem popsáno zhruba takto: " ... 3. stage se závadou na dlouhé zbrani ...". IMHO připravená závada vložením sušilky.
- Denny144
- Pravidelný návštěvník
Jimram: už to tady bylo probíráno, dokonce i s tvým příspěvkem pod tím... Tak nevím...
Jak jsem později dodal, mimo té jedné jediné stage kde byla připravená (přechod na Phantom).
Denny144 píše:No a to jsem z toho ještě jednu nestandardní závadu vystřihnul (šlo o závadu na spoušťovém mechanismu).
Jinak pro dokreslení že to skutečně není u mé zbraně ojedinělé http://youtu.be/xxilqCG9uKE .
Většinu závad přikládám zmíněnému konstrukčnímu problémemu a to faktu že nejde rozebrat závěr a důkladně vyčistit (zbraň má za sebou pár tisíc cvičných z posledního kurzu), další mohou být způsobeny zuby které se vytvořili ve vodících drážkách závěru v tělu zbraně.
Závady tedy samozřejmě simulované nebyly.
Jak jsem později dodal, mimo té jedné jediné stage kde byla připravená (přechod na Phantom).
Naposledy upravil Denny144 dne 14.09.2014 9:52, celkově upraveno 1
- Olda
- Občasný návštěvník
Jimram píše:Myslím, že by tu měl někdo vysvětlit podmínky soutěže. S tou samou frekvencí je hlášená závada u glocka. Vnesené závady vkládáním školních nábojů do zásobníků? pro vytvoření návyků ve stresu?
Kde tam je Glock, videa jsem videl obe, Glocka ne.
- Denny144
- Pravidelný návštěvník
Peggy píše:Ono to je pod videem popsáno zhruba takto: " ... 3. stage se závadou na dlouhé zbrani ...". IMHO připravená závada vložením sušilky.
Tak tohle je přesně zakázáno našimi předpisy (kombinovat ostrou a školní munici), čili ta jedna jediná skutečně nasimulovaná závada (z celkového počtu cca 10ti ten den) byla připravená předepnutím bicího mechanismu

Jimram píše:...S tou samou frekvencí je hlášená závada u glocka. Vnesené závady vkládáním školních nábojů do zásobníků? pro vytvoření návyků ve stresu?
Podmínky už vysvětleny snad byly.. Glock tam fakt nebyl, potažmo závada na pistoli žádná, tak nevím?!
-
Peggy - Sponzor serveru
No tak to je fakt síla. Omlouvám se za spekulace, nechce se tomu věřit. 

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské