- Radek.T.
- Pravidelný návštěvník
Re: takticka baterka
To Carlitoban, mám Fenixe TK 12 na kulobroku 308W/12 a v pohodě, nikdy jsem s tím neměl problém, samozřejmě ta kadence je trochu jiná 

- Swifty
- Nový uživatel
On hlavně by tenhle Fénix (TA20) na krátké nešel ani zapnout...taky jsem to ze srandy zkoušel, na P30 
Ale jinak TA20 super, na každodenní nošení ve vnější stehenní kapse tak akorát na limitu. A hlavně má strobe, kterej zůstává nastavenej i po vypnutí.

Ale jinak TA20 super, na každodenní nošení ve vnější stehenní kapse tak akorát na limitu. A hlavně má strobe, kterej zůstává nastavenej i po vypnutí.
-
Walt - Příspěvky: 1417
koupil jsem si SUREFIRE SCOUT
meli tam jeste vetsi model na 3 x CR123A, ale ten nemel LED

meli tam jeste vetsi model na 3 x CR123A, ale ten nemel LED

- Kurgan
- Nový uživatel
Zdar, sháním svítilnu se spínačem na konci, který má pouze funkci momentary on/off, tedy ať se spínač zmáčkne jakkoli silně tak po puštění svítilna dál nesvítí. Pro trvalé svícení pak musí mít jiný způsob zapnutí (tlačítko, otočení atd.). Už jsem projel hromadu značek a nacházím takové svítilny jen u Surefire, takže za děsné pálky. Neměl by někdo tip na svítilnu od jiného výrobce a za lepší prachy?
Krom toho spínače jsou požadavky 100-300 lumenů a klips (tak aby šla dát do kapsy spínačem nahoru a sklíčkem dolů).
Mým favoritem tedy je Surefire LX2 LumaMax, ale cena je prostě až moc vysoká.
http://www.surefire.com/lx2-lumamax.html
Krom toho spínače jsou požadavky 100-300 lumenů a klips (tak aby šla dát do kapsy spínačem nahoru a sklíčkem dolů).
Mým favoritem tedy je Surefire LX2 LumaMax, ale cena je prostě až moc vysoká.
http://www.surefire.com/lx2-lumamax.html
- Oldřich
- Pravidelný návštěvník
Já pořídil Surefire M951(800 Lumenů) s dotykovým spínačem, který vložím do krytky lišty od TangoDown.
- koutlosh
- Nový uživatel
Intenzivně jsem v celém vlákně hledal odkaz fonarevka.ru a nenašel ho, přestože jsem byl přesvědčený, že ho mám odsud
Tak kdyby někdo hledal stejně jako já a marně

Tak kdyby někdo hledal stejně jako já a marně

-
Sidewinder - Častý návštěvník
-
egerlander - Častý návštěvník
Nejlepe mi po letech uzivani Surefire, ESP, Fenix vychazel pomer cena/vykon/odolnost Fenix TA20. Vyzkouseno na kose, M4, ve sluzbe, z meho pohledu je to dobra svitilna.
-
tom - Častý návštěvník
Přečetl jsem si recenzi na TK12, a skončilo to nákupem UC40 s max. výkonem 960lm. Ale musím říct že od nějakého výkonu 300-400lm ten rozdíl ve výkonu není v reálu až tak markantní.

-
jemhadar - Nový uživatel
takticka baterka
Já jsem si přečetl recenzi TK12 a skončilo to nákupem TK12
Díky za tip, už je doma!

-
DeadMan - Častý návštěvník
Nějaký ten den testuju Streamlight TLR-1s - s funkcí stroboskop (na krabičce bylo uvedeno 300lm) a zatím veliká spokojenost 

-
WaA63 - Častý návštěvník
na taktickou svítilnu se nehodí /je to macek/
na plný výkon svítím víc než kamion s dálkovými světly a při blikání paralyzujete jakéhokoliv tvora co má oči a po zhasnutí i nadále má mžitky před očima dost dlouho.
LED svítilna Trustfire vybavená 7x XM-L T6 LED čipy o celkovém výkonu až 8000lm
na plný výkon svítím víc než kamion s dálkovými světly a při blikání paralyzujete jakéhokoliv tvora co má oči a po zhasnutí i nadále má mžitky před očima dost dlouho.
LED svítilna Trustfire vybavená 7x XM-L T6 LED čipy o celkovém výkonu až 8000lm
-
Nevím zda sem nebo jinde, ale vlákno jenom na tohle jsem nenašel.
Řeším teď uchycení svítilny na pumpu a nechce se mi tam dávat takové ty tri-rail monstra a napadlo mě, že když to drží na optice nějaké kulovnice, tak na tubusu pumpy by to taky mohlo fungovat (mám svítilnu s montáži na weaver a potřebuju jen dostat rail na pumpu).
Máte to tak někdo vyzkoušené?
Nebo jak jinak elegantně to vyřešit?
Řeším teď uchycení svítilny na pumpu a nechce se mi tam dávat takové ty tri-rail monstra a napadlo mě, že když to drží na optice nějaké kulovnice, tak na tubusu pumpy by to taky mohlo fungovat (mám svítilnu s montáži na weaver a potřebuju jen dostat rail na pumpu).
Máte to tak někdo vyzkoušené?
Nebo jak jinak elegantně to vyřešit?
- Přílohy
-
- 124.jpg (54.23 KiB) Zobrazeno 18751 krát
-
ladaj - Občasný návštěvník
Buď našrubovat kus railu na předpažbí (mám zespoda) nebo tahle objímka... Pokud nechceš dálkový spínač, proč ne. Baterka s ostrým kuželem funguje i jako solidní zaměřovač.
-
-
Hledal jsem něco v nižší cenové kategorii na 2x AA a zjistil jsem, že u nás na krámě (odpadá poštovné a případná reklamace by se taky vyřizovala lépe) mají v nabídce svítilny Walther.
Moc recenzí jsem sice nenašel, ale rozhodl jsem se, že to vyzkouším a vybral jsem si model MGL400 za 950,- Kč.
Typově by se to dalo přirovnat ke známějším modelům od Fenixe a to LD22 nebo E25 (podobné modely mají v nabídkách snad všechny firmy co se zabývají jejich výrobou, ale za podstatně vyšší ceny).
Mám od Fenixe sice jen kapesní svítilny LD15 a E01, ale když jsem srovnával kvalitu, tak bych řekl, že jsou na tom více méně stejně (uvidíme jak bude vypadat po delším používání).
Svítilna byla zabalená ve stylové krabičce spolu s 2x těsnění, 1x náhradní "čudlík" (nikoli celý spínač), 1x pěkně udělané poutko na ruku, 1x spona na opasek (již byla nasazená, ale lze jí dle potřeby sundat), návod v EN, DE, FR, ES (i pro ty co nehovoří danými jazyky je to lehce pochopitelné) a bez baterií.
Oproti jiným podobným svítilnám tato disponuje "pouze" dvěma režimy intenzity a to 245lm a 20lm (změna výkonu se provádí pootočením hlavy),ale většinou to vpodstatě stačí, ovšem ohledně délky svícení jsem nic nenašel (uvidí se v praxi).
Jedná se sice o čínu (Umarex), ale Fenix je taky čína a funguje to, tak uvidíme jak se osvědčí
Moc recenzí jsem sice nenašel, ale rozhodl jsem se, že to vyzkouším a vybral jsem si model MGL400 za 950,- Kč.
Typově by se to dalo přirovnat ke známějším modelům od Fenixe a to LD22 nebo E25 (podobné modely mají v nabídkách snad všechny firmy co se zabývají jejich výrobou, ale za podstatně vyšší ceny).
Mám od Fenixe sice jen kapesní svítilny LD15 a E01, ale když jsem srovnával kvalitu, tak bych řekl, že jsou na tom více méně stejně (uvidíme jak bude vypadat po delším používání).
Svítilna byla zabalená ve stylové krabičce spolu s 2x těsnění, 1x náhradní "čudlík" (nikoli celý spínač), 1x pěkně udělané poutko na ruku, 1x spona na opasek (již byla nasazená, ale lze jí dle potřeby sundat), návod v EN, DE, FR, ES (i pro ty co nehovoří danými jazyky je to lehce pochopitelné) a bez baterií.
Oproti jiným podobným svítilnám tato disponuje "pouze" dvěma režimy intenzity a to 245lm a 20lm (změna výkonu se provádí pootočením hlavy),ale většinou to vpodstatě stačí, ovšem ohledně délky svícení jsem nic nenašel (uvidí se v praxi).
Jedná se sice o čínu (Umarex), ale Fenix je taky čína a funguje to, tak uvidíme jak se osvědčí

-
-
Justinian - Častý návštěvník
Vyměnil jsem TLR-1 za Surefire M300B (Mini Scout).
Oboje super světla, ale Mini Scout je na karabinu jako dělaný - ostrý kužel na delší vzdálenosti, ale nepřesvěcuje místnosti.
Bohužel jede jen na jednu CR123A, takže výdrž necelé jeden a půl hodiny.
Oboje super světla, ale Mini Scout je na karabinu jako dělaný - ostrý kužel na delší vzdálenosti, ale nepřesvěcuje místnosti.
Bohužel jede jen na jednu CR123A, takže výdrž necelé jeden a půl hodiny.
-
tom - Častý návštěvník
Protože jsem urval sponu u staré baterky, koupil jsem novou NiteCore 550lm na jeden CR123 článek. Zatím maximální spokojenost. http://www.nitecore.eu/nitecore-srt3-le ... arevna-led
-
Krásnoočko - Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních