-
Igrlik - Častý návštěvník
Re: CZ 82/83
Artifex píše:Na jiný server jsem nafotil a sepsal návod na kompletní rozborku CZ 82/83, snad potěší někoho i tady:
Cokoli budete dělat se svojí zbraní je na vlastní zodpovědnost, hlavně pozor na ztrátu malých součástek.
Vždy následuje text, poté obrazový doprovod.
...
Před nošením doporučuji opět překontrolovat všechny funkce včetně střelby na střelnici.
Toť pro dnešek vše.
Je to perfektný materiál, srdečne Ti ďakujem, veľmi si mi pomohl. Ešte raz VĎAKA,MÁŠ TO U MŇA!

-
Artifex - Častý návštěvník
Rád pomůžu. Mně ten čep nevylézá ani když tam mám barvu, drží fest, i vytloukat šel docela špatně.
- Soldier
- Občasný návštěvník
Zdravím,
měl bych dotaz ohledně kompatibility CZ82/83.
Někde jsem četl, že mají zaměnitelných cca 90% součástek. Chtěl jsem se zeptat, zda-li je možné udělat z CZ82 (9Mak) CZ83 ku (7,65Br) pouhou výměnou zásobníku, hlavně a vytahovače. Zda-li nebude problém s podávací rampu a podobně.
Díky moc za věcné připomínky a odpovědi. S.
měl bych dotaz ohledně kompatibility CZ82/83.
Někde jsem četl, že mají zaměnitelných cca 90% součástek. Chtěl jsem se zeptat, zda-li je možné udělat z CZ82 (9Mak) CZ83 ku (7,65Br) pouhou výměnou zásobníku, hlavně a vytahovače. Zda-li nebude problém s podávací rampu a podobně.
Díky moc za věcné připomínky a odpovědi. S.
-
... a závěru, aby mělo výřez o stejném průměru jako dýnko nábojnice, vytahovač můžeš mít jaký chceš když ti tam bude nábojnice plandat. Naopak bych řekl, že i vytahovač bude stejný, jen v závěru bude jiné vybrání. Jinak rám a všechny součástky na něm s výjimkou hlavně a na závěru budou všechny součástky stejné, možná tak muška jiné výšky.
- Gangoš
- Častý návštěvník
Přesně tak, krom hlavně musíš vyměnit závěr a zásobníky. K tomu potřebuješ 2 nákupky (celkem 200,-) a 2 povolení na likvidaci původního dílu (celkem 400,-) + půl roku trpělivosti než ty povolení dostaneš. Potvrzeno v CZUB. Já jsem měnil vydutou hlaveň, přemýšlel jsem i nad změnou ráže z důvodu bezpečnosti, takže jsem se na to ptal. Opravená je doma 2 týdny. Výměna hlavně včetně zkušebny, nastřelení a nové povrchovky vyšla na necelé 4000,- Kč. Nový závěr vychází prý asi na 4500,- Kč, navíc 300,- za likvidaci. Takže když si to spočítáš tak pokud chceš přejít na 7,65 vyplatí se ti koupit i novou pistol za těch 11 500,- nebo sehnat komis za 3500,- je jich v obchodech docela dost a v dobrém stavu.
-
Zajic - Častý návštěvník
Tak jsem si po nekolika letech znova poridil Cz 83, a musim uznat ze ta ergonomie a zpracovani jsou na dost dobre urovni
Proste za malo penez hodne muziky a jeste se daji sehnat pri trose stesti opravdu pekne kousky
Ja si teda sni trosku vic pohral, ale je ted jako nova.
( A ted jsem zvedav kdo si vsimne neceho neobvykleho ? )
Ps.Jen takova malickos, mam pocis ze jsem to nekde cetl ale uz si nevzpominam. Vyhazovac nabojnic se vam taky lehce koliba ? Vecina pistoli ho ma na tvrdo, ale tady je asi castecne plovouci aby se vystredil do probrani v zaveru, a nebo je nekde chyba

( A ted jsem zvedav kdo si vsimne neceho neobvykleho ? )
Ps.Jen takova malickos, mam pocis ze jsem to nekde cetl ale uz si nevzpominam. Vyhazovac nabojnic se vam taky lehce koliba ? Vecina pistoli ho ma na tvrdo, ale tady je asi castecne plovouci aby se vystredil do probrani v zaveru, a nebo je nekde chyba

- Gangoš
- Častý návštěvník
Pokud si dobře vzpomínám tak původně se mi na mojí 83 vyhazovač lehce kolíbal a na funkci to nemělo vliv, ale když mi ve zbrojovce vyměnili vydutou hlaveň za novou tak mi jako bonus vyměnily i vyhazovač a už se nehýbe. Asi záleží jak se jim sejdou vůle.
Neobvyklá mi připadá na druhé fotce poloha spouště vzhledem k poloze kohoutu. Kohout vypadá spuštěný, ale spoušť má polohu jak při napnutí.
Neobvyklá mi připadá na druhé fotce poloha spouště vzhledem k poloze kohoutu. Kohout vypadá spuštěný, ale spoušť má polohu jak při napnutí.
-
Zajic - Častý návštěvník
Tak ja z toho zatim bouchnul na otestovani 100ran a uplne bez zavad. Takze to na funkci vliv nema, otazkou je aby se to treba nejak nerozvyklalo casem. I kdyz to asi by nemelo, jelikos zase takovy velky naraz od tech nabojnic to zase mit nebude.
jj s tou spousti jsi to trefil, ono sem to kdesi zahlidnul na jinem foru ze to typovali na prasklou pruzinku nebo jinou upravu, a jak jsem si s tim hral tak jsem to nahodou nasymuloval
Staci vypustit kohout se zmacknutou spousti a na kladivo zatlacit aby se dotklo uderniku a podrzet ho v teto poloze a pustit spoust a pak ten kouhout, zustane to vyset a vypada to jako by mela upravenou spoust na SA
Ale to je jen takova blost, nic zajimaveho.
Jinak z pistolky se strili opravdu jedna basen, 7,65br ma svoje kouzlo
jj s tou spousti jsi to trefil, ono sem to kdesi zahlidnul na jinem foru ze to typovali na prasklou pruzinku nebo jinou upravu, a jak jsem si s tim hral tak jsem to nahodou nasymuloval

Jinak z pistolky se strili opravdu jedna basen, 7,65br ma svoje kouzlo

-
Silencer - Pravidelný návštěvník
Já jí mám v Makarovu a je to super pistole, přesná, spolehlivá, blbovzdorná a polygon je nesmrtelnej. Byl to můj nejlepší kup komisní pistole
Jen škoda té dražší munice.
Jak už tu asi psal Artifex, tak je to ideální na sušení díky konstrukci úderníku. Jen jsem teď prohnal laufem nějaký starý náboje a jednak to byl neuvěřitelnej smrad a z hlavně lítal vždycky hotovej ohňostroj

Jak už tu asi psal Artifex, tak je to ideální na sušení díky konstrukci úderníku. Jen jsem teď prohnal laufem nějaký starý náboje a jednak to byl neuvěřitelnej smrad a z hlavně lítal vždycky hotovej ohňostroj

-
Poli - Častý návštěvník
Jo, to znám. Tipoval bych ČS náboj vzor 82. Pocitově silnější rána a zpětný ráz než u současných SB, z hlavně létaly jiskry.
-
Pokud to byly nějaké hodně staré náboje tak ohňostroj mohl být částečně časem znehodnoceným prachem, který hoří pomaleji takže některá zrnka i před hlavní.
Tu je střelivo vz. 82 z poloviny 80. let (85,86 tuším) a žádné velké ohňostroje se nekonají: http://www.youtube.com/watch?v=QNo1Aqx30QE
Tu je střelivo vz. 82 z poloviny 80. let (85,86 tuším) a žádné velké ohňostroje se nekonají: http://www.youtube.com/watch?v=QNo1Aqx30QE
-
Poli - Častý návštěvník
Ja mel vyrobu po roce 90, nekonal se vylozene ohnostroj, ale par jisker pred hlavni oproti produkci SB bylo, stejne tak i jiny zapach.
- gigo
- Nový uživatel
Měl by někdo k dispozici článek ve Střelecký revue 6/2012 Trudná sága čs. pistole vz. 82, díky.
-
VladimírD. - Pravidelný návštěvník
Nevíte někdo jak je možný, že v komisi se objevila zbraň ČZ 83 9mm Browning, která má vojenský přejímací značky she 89, měl jsem za to, že ozbrojené složky používaly výhradně 82 v 9 mm M. Nebo žeby byla možnost, že se jedná o nějakou skládačku předělanou z 9 mm M na 9 mm Browning 

-
Takových jsem viděl spousty, prostě na devítkové rámy už ve fabrice značili meče a rok... a to, co se nesestavilo do 82jek šlo na 83jky, žádné tajemství se nekoná, však 9mak a 9br mají stejné součástky s výjimkou hlavně.
- garf
- Sponzor serveru
Potvrzuji, CZ83 ! voj.zn. SHE 90 +meče, civilní " N" tormentace až z r. 93 ,cal 9 Brw...
Takže to "někde leželo skladem" a pak to sesadili....
mrcha je to lakovaná,tím lakem spíš hrozně politá,
po letech -otřískaná ,dostal jsem ji grátis ...., ale je spolehlivá ,neseká se, poměrně přesná , plně funkční -na rozdíl od nové ,co jsem kdysi měl v 7,65 a po puškařském ladění ve full auto
...
a dobrá do páru k Cz75C na výuku pro adepty ZP , jen zatím nemám sušilky v 9Br ....
Docela uvažuju tu ostudu=povrchovku nechat udělat,ale jak a kde ?
Garf
Takže to "někde leželo skladem" a pak to sesadili....

a dobrá do páru k Cz75C na výuku pro adepty ZP , jen zatím nemám sušilky v 9Br ....
Docela uvažuju tu ostudu=povrchovku nechat udělat,ale jak a kde ?
Garf
-
Walt - Příspěvky: 1417
pred lety jsem si na CZ 83 nechal dat stribrny lak primo v CZUB
i s niklovanim drobnych dilu to nebylo ani moc drahe
CZ 83 byla v razi 9 Mak s polygonnim vyvrtem
i s niklovanim drobnych dilu to nebylo ani moc drahe
CZ 83 byla v razi 9 Mak s polygonnim vyvrtem
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
- garf
- Sponzor serveru
To vypadá pěkně, nikl,nebo lak? kdo to dělal?
díky Garf
díky Garf
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj