-
ufo - Moderátor
Re: CZ Scorpion EVO 3A1
No vidis to, kdyby meli rozum, tak je tam inline zaklad hnedka...
A nemusel by jsi to bastlit.
A nemusel by jsi to bastlit.
-
Gunny - Častý návštěvník
to UFO - ty hle díly nikdo jinej nedělá a dle mého názoru ani nikdo dělat nebude. Není to o kvalitě zbraně, ale o arogantní politice CZUB ( ale to je jiné vlákno). Kdyby bylo EVO rozšířené na civ. trhu tak dlouho a tak rozšířené jako platforma M16/M4, dělal by tuning taky každej kdo má do x díru. S tímhle nic asi nenaděláme. Komunikoval jsem přímo s konstruktérem (J. Lučanským) a ten měl připravené určité díly na indivindi úpravy, ale do dneška nespatřily pulty. Je to škoda, ale nemůže za to zbraň. Souhlasím, tahle zbraň má své zastánce ( patřím mezi ně a to jsem dlouholetým uživatelem MP5 ) a své odpůrce. Tohle vlákno bude asi kolbištěm těchto dvou skupin a možná je to i dobře. Aspoň si případný zájemce o koupi vše přečte a urovná v hlavě ještě před koupí, když nemá možnost si to někde půjčit a prubnout.
Proto : Pánové, ring volný
Ale nenapadejte sebe, chvalte klady a kritizujte zápory, každý hlas se počítá a každý názor je z určité části dost fundovaný. Je to tu o quéru, né o Vás samotných.
Proto : Pánové, ring volný

Ale nenapadejte sebe, chvalte klady a kritizujte zápory, každý hlas se počítá a každý názor je z určité části dost fundovaný. Je to tu o quéru, né o Vás samotných.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Ono je hlavně smutné , že krom zásobníku se na EVO nedá nic koupit.Ani žádný náhradní díl.
-
Gunny - Častý návštěvník
Sklopka je tam právě pro to, že je to SMG. Tudíž se předpokládá použití bez pažby. U M4 to není potřeba, ale to je flinta.
A spousta tuningu jde udělat díky tomu, že to je dost orailovaný. Bohužel základní partie jiný nejsou ( pažba, předpažbí). Ale CZUB neumí dělat stavebnicové systémy, takže je to možná i dobře.
Jinak základna pro jinou pažbu není těžká vyrobit. Uděláš ten díl co se nasouvá na zbraň ( rail s dírou pro zajišťovací tlačítko). To není na CNC problém a myslím že by to zvládla i fréza. A na to už přiděláš základnu třeba tý trubky na pažby M4. Nic co by šikovné české ručičky nezmákly.
A spousta tuningu jde udělat díky tomu, že to je dost orailovaný. Bohužel základní partie jiný nejsou ( pažba, předpažbí). Ale CZUB neumí dělat stavebnicové systémy, takže je to možná i dobře.
Jinak základna pro jinou pažbu není těžká vyrobit. Uděláš ten díl co se nasouvá na zbraň ( rail s dírou pro zajišťovací tlačítko). To není na CNC problém a myslím že by to zvládla i fréza. A na to už přiděláš základnu třeba tý trubky na pažby M4. Nic co by šikovné české ručičky nezmákly.
-
Smith - Častý návštěvník
glock1719 píše:A ty máš co takovou zbraň?![]()
mám s eva za rok 17 500 výstřelů.
V kombinaci s eotechem mi na blbnutí vyhovuje.
Ergonomiji útočné pušky samopal nikdy mít nebude.
Přínos Eva je v tom , krom konverzí na bázi AR 15 nebo konverzí na Glocky je to jediné co vypadá jako samopal , funfuje to neserese .
Až bude stát HK MP 5 tyhle prachy tak možnán vyměním.Nejsem příznivec té firmy s brodu , ale tohle opravdu šlape.Věřmi dávám tomu pohulit.
...ale jo, O.K. s tím vším v podstatě souhlasím. Na blbnutí je to ideální druh zbraně, člověk nemusí vyčuchávat střelnici, kde ho s tím pustí bouchnout. Proto jsem nedávno pustil do světa CZ858 a rozhlížím se teď po něčem podobném. Jenže se musím zařadit po bok ufovi, neb ani mě EVO nijak zvlášť neoslnilo. Jeho největší přínos tudíž vidím v tom, že díky němu je na trhu alespoň něco.

- OndraF
- Častý návštěvník
jak to tak čtu, tak ty negativnější poznámky přesně vystihují moje prvotní pocity. O Evu jsem přemýšlel asi rok. Zkoušel jsem ho za tu dobu několikrát a nikdy mě nepřesvědčilo. Až když si ho koupil kamarád a vystřelilo se z toho pár stovek ran a přes EOTech. Do týdne pak bylo EVO doma. Ono to není o tom to někde půjčit na půl hodiny, ale dát tomu čas a trochu se s tím srovnat. To co to nabízí nemá na našem trhu alternativu. Dneska je to moje nejoblíbenější zbraň a to jsem jich vlastnil dohromady tolik, že už to ani nespočítám. Jistě, není to žádný individuální speciál, ale o tom to není a ani nikdy nebude. Spousta lidí, kteří tady na střelectví čerpají informace jsou ovlivnění tím, že je zde drtivá převaha "příliš sportovních střelců", proto třeba obdivuji Gunnyho, že si tady drží, podle mě, svůj objektivní názor a už se na to dávno nevykašlal přesvědčovat ty, kteří se přesvědčit nechtějí. Za mě EVO ergonomicky ok včetně pojistky, trefuje to parádně a osobně střílím díky přebíjení za cenu malorážky.
-
Justinian - Častý návštěvník
Gunny píše:Sklopka je tam právě pro to, že je to SMG. Tudíž se předpokládá použití bez pažby. U M4 to není potřeba, ale to je flinta.
U M4 ne že to není potřeba, ale je v pažbě buffer tube.

A kromě Z-M LR300 a podobných exotických věcí jsem (na rozdíl od třeba FAL) neviděl uspokojivé řešení se sklopkou.
A nejde ani tak o použití z ruky, ale celkovou délku. Střelba z ruky u EVO se leda tak uvádí v TTD, necvičí se.
-
Gunny - Častý návštěvník
Střelba z ruky nebo jen z řemenu je v poho. Je fakt, že Hradní stráž to asi cvičit nebude. Ono celkově, normální jednotky ( je jedno jaký složky) cvičej jen základní věci. Fintičky a různý zběsilosti už jsou vyšší stupeň a pro speciály. A EVO má zatím jen Hradní stráž a jednou jsem ho viděl u Vězeňský stráže.
-
Dnes jsem zkoušel silnější vratné pružiny.Ted tam mám takovou co spolehlivě přebíjí 125 gr Ares a 5,4 BA 9.
115 gr Vlašim už má závady.
Ale zpětný ráz je poloviční.Nábojnice padají cca 1,5 m od zbraně.
Pružiny byly namotány od oka tak nevím kolik mají a nemám možnost je změřit.
Ústovka vzrostla o cca 10 m/s.
115 gr Vlašim už má závady.
Ale zpětný ráz je poloviční.Nábojnice padají cca 1,5 m od zbraně.
Pružiny byly namotány od oka tak nevím kolik mají a nemám možnost je změřit.
Ústovka vzrostla o cca 10 m/s.
- shotgun75
- Nový uživatel
Tak sice nejsem vlastníkem Eva, ale pouze z finančních důvodů, momentálně mám jiné priority, než si koupit pušku za 30k. Ačkoliv nejsem milovníkem značky CZ, tak tohle je po dlouhé době zbraň, která je dle mého názoru povedená, pokud tedy CZ do budoucna vychytá mouchy, jak čtu. Evo jsem si několikrát vyzkoušel na Leiku, mají ho tam se supr kolimátorem(malý Aimpoint). Vystřelil jsem několik set ran, bez závady, větší zpětný ráz, mně to ale nevadí. Srovnávám se služebním HK MP5. Pojistka mně osobně nevadí, pevná miřidla zhovadilost, váha vyhovující, ovládání a přilícení O.k. Vzhledem k tomu, že dozbrojení samopaly Hk u policie není kompletní, vcelku by mi nevadilo zbývající útvary dozbrojit vzhledem k nižší ceně Evem(full auto). Pokud tedy zbrojovka garantuje životnost v řádu desetitisíců výstřelů a splní spolehlivost i s různou municí. Rozhodně však jiná výklopná miřidla a rozhodně ne kolimátor od Meopty, ale pouze EOtech nebo Aimpoint. Je to můj názor, nikomu to nevnucuju, mně se Evo líbí.
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Je tady zmiňovaná Hradní stráž. Zaujala mne jedna věc: Škorpiony vz. 61 v pistolovém pouzdře nahradili Evama, které jsou na popruhu a do žádného pistolového pouzdra se nevejdou. Pro určitý výkon služby ale nemohou mít samopal na zádech. Vyřešili to tak, že zbraň je holt na strážnici a v doběhové vzdálenosti. To mne fakt pobavilo.
-
Z praktického hlediska je furt lepší ten Phantom s 18+18 hned po ruce na steheňáku (nebo opasku) než zajištěný, nenatažený Vz. 61 v uzavřeném koženém pouzdře s 10+20. 

-
Gunny - Častý návštěvník
Na vz.61 se dělá od Dasty i opaskové/stehenní pouzdro, kde lze mít ve zbrani zásobník. Nošení/nenošení v komoře je na zvyku každého soudruha. Ale v tomhle sou některé útvary dosti staromódní.
Sorry za OT.
To samé platí i o EVU. Nosit ho na řemenu nenataženej, zajištěnej nebo nataženej zajištěnej a nebo na zadním záchytu ? Poslední možnost bych nedoporučoval ale zbytek je zase o zvyku a situaci. A o předpisech toho či onoho sboru a na toleranci velení. Zbraň bezpečně zaručí obě dvě možnosti. Pádová jistota je i z jedněch kritérií armádních zkoušek.
Sorry za OT.
To samé platí i o EVU. Nosit ho na řemenu nenataženej, zajištěnej nebo nataženej zajištěnej a nebo na zadním záchytu ? Poslední možnost bych nedoporučoval ale zbytek je zase o zvyku a situaci. A o předpisech toho či onoho sboru a na toleranci velení. Zbraň bezpečně zaručí obě dvě možnosti. Pádová jistota je i z jedněch kritérií armádních zkoušek.
-
Já bych vůbec nebyl proti nošení EVO, v KZ nebo Lánech a mimo otvírací hodiny na PH v tom nevidím problém.
Tys viděl nějaký útvar vnitrostátně nosit ve strážní službě náboj v komoře?
Zákl-1 to v míru výslovně zakazuje (Hlava 5, odstavec 1, článek 428).
A upřímně, moc kolegům bych to nesvěřil, to je koledování si o průser.
Tys viděl nějaký útvar vnitrostátně nosit ve strážní službě náboj v komoře?
Zákl-1 to v míru výslovně zakazuje (Hlava 5, odstavec 1, článek 428).
A upřímně, moc kolegům bych to nesvěřil, to je koledování si o průser.

-
Gunny - Častý návštěvník
Nemluvil jsem jen o armádě, bral jsem OS celkově. Například předpisy u PČR nošení náboje v komoře ponechává na zvážení policisty. Jedinou vyjímkou jsou brokovnice.
Jinak EVO u vojáka HS v maskáčích nevidím taky problém. K tý parádní uniformě by to vypadalo dost divně
Jinak EVO u vojáka HS v maskáčích nevidím taky problém. K tý parádní uniformě by to vypadalo dost divně

-
- Soldier
- Občasný návštěvník
Zdravím pánové,
mám na vás takovou prosbu...
Nemohl by mi nějaký ochotný rozebíratel vyblejsknout vytaženej lauf? Strašně me zajímá, jak je tam uchcenej a jak vypadá po vyndání.
Díky moc, S.
mám na vás takovou prosbu...
Nemohl by mi nějaký ochotný rozebíratel vyblejsknout vytaženej lauf? Strašně me zajímá, jak je tam uchcenej a jak vypadá po vyndání.
Díky moc, S.
-
Jsi se zbláznil ne? Normální člověk to nemůže doma rozdelat.Ne ze by to neslo , ale k vuli fotce to určitě dělat nebudu.
Podívej se na roskres.
Podívej se na roskres.
- Soldier
- Občasný návštěvník
Nezbláznil.
Dobrá, tak alespoň, nemáte někdo ten rozkres?
Nikde na internetu ho zaboha nemůžu najít...
Díky...
Dobrá, tak alespoň, nemáte někdo ten rozkres?
Nikde na internetu ho zaboha nemůžu najít...
Díky...
- cipis
- Sponzor serveru
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské