- Trandak
- Pravidelný návštěvník
Porad dokola to same...kdo neumi zalisovat SB zapalku tak jak ma byt, tak at na ni nenadava. Veskere selhace, co se valej v rostech a maj SB zapalku jsou z duvodu nespravneho usazeni. A kdo tady vychvaluje RP - tak tomu bych ukazal nekolik desitek naprosto hluchych (bez sloze) Remingtonu - mel jsem jich asi 5tis od Marcinka a vetsi sra*ku jsem v zivote nemel. Uz bych je nechtel ani zadarmo...Zlaty CCI
-
Netopyr - Moderátor
-
viktorcistic - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
- Trandak
- Pravidelný návštěvník
-
Kall - Příspěvky: 2286
- reloader
- Častý návštěvník
asi tak před půl rokem jsem si koupil zápalky Fiocchi a musím říct, že horší jsem ještě neměl.Po přebití asi 50nábojů sem je se zlostí vysypal ze zápalkovače a nasypal znovu remingtony.Takový kur.. ať si itali nechají.Šly špatně do lůžka, hrozně tvrdý.Hned sem jich pár rozmašíroval.Z té stejné várky je měl i známej a ten na ně nadával taky. Jinak CCI, remington paráda ty jdou lisovat jak po másle.Ani na SB si stěžovat nemůžu, jsou kapičku tvrdší, ale na itale nemají.Ještě doteď mám v šuplíku 700 italů a děsím se, že je budu muset použít.Co se týče selhačů tak si nevzpomínám, kdy jsem nějakej měl.Používám hlavně remingtony.
-
idiver - Občasný návštěvník
zoufalec píše:Já střílím G 17 zápalky jenom SB a naprosto bez problémů. Kdysi mě známej dal 2000 Fiochi to jsem měl ještě ČZ 75 a taky vyšli ven všechny napoprvé. Přebíjím na jednooperáku LEE a zápalku zmuchlám jenom při mojí velké nepozornosti. Asi jednu z tisíce. Nábojnice používám z 99% SB a jsou bez problémů. Tovární střelivo je spolehlivé a SB si svoje náboje osazuje výhradně svojima zápalkama. Kde může být zakopaný pes?

Ve zbrani. Ja prebijim 6 let vyhradne Vlasimske SP a nevim co je selhac. Z tech tisicu zapalek odpalila kazda napoprve ..... ale z revolveru.

- redaktor
- Nový uživatel
Do dnešního dne jsem byl se zápalkami SB spokojen chodily jak v pistoli 9mm tak v revolveru .38 .357.
Dnes jsme byly s bratrem na střelnici a s novým revolverem Alfa měl neskutečné problémy. Selhávali 3 z 10. Což mě osobně hodně zarazilo ba co víc dokonce znepokojilo.
Možná to zápalkou není, může to být i slabým úderem bicího kohoutu ale to zjistím až dám zápalky CCI nebo Remington.
Dnes jsme byly s bratrem na střelnici a s novým revolverem Alfa měl neskutečné problémy. Selhávali 3 z 10. Což mě osobně hodně zarazilo ba co víc dokonce znepokojilo.
Možná to zápalkou není, může to být i slabým úderem bicího kohoutu ale to zjistím až dám zápalky CCI nebo Remington.
-
jericho - Častý návštěvník
Tak jsem si objednal Winchestry od p. Martínka. Zdá se, že je zavalen prací, neboť když po týdnu nepřišly, volal jsem tam, nějaký klučina mi řek, že něco odešlo a kdyžtak do konce týdne. Za týden jsem volal znovu, tentokrát jsem mluvil s p. Martínkem osobně a ten mě informoval, že jim došly a bude pro ně muset jet do skladu. Nicméně jich má aktuálně objednáno málo a aby se mu to vyplatilo, musí jet alespoň pro 100 tisíc kusů - dodání odhaduje na konec ledna 07, kdy je bude potřebovat i pro sebe. Takže objednávejte, ať je to dřív. 

-
Netopyr - Moderátor
-
dydla - Častý návštěvník
Nemyslím ,že bych měl "patent na rozum", ale jsem přesvědčen,že otázka selhačů zápalek je dána jen a jen způsobem zalisování. Přebíjím asi 10 let / na jednooperačním lisu a jen 9mmL /všechny druhy zápalek a selhače prakticky neznám. A abych do diskuse vnesl ještě větší zmatek, tak myslím,že horší jsou tzv.měkké zápalky, protože se při zalisování občas trochu deformují. D.
-
zoufalec - Častý návštěvník
Podle mě malá deformace zápalky nevadí. Například Limit Zlín si razí svoji značku přímo na zápalku. Dále bývalá MMS měla zápalky značně deformované a běžně se to prodávalo. K bezpečnosti zápalek proti odpálení při zalisování: Zápalka nesmí dostat úder!
Zkoušel jsem lisovat zápalky různých výrobců pod 100 tunovým hydraulickým lisem. Pokud mačkám pomalu a zápalka má čas při lisování chladnout, neodpálí. Konečná tloušťka zápalky byla kolem 0,1mm.
Zkoušel jsem lisovat zápalky různých výrobců pod 100 tunovým hydraulickým lisem. Pokud mačkám pomalu a zápalka má čas při lisování chladnout, neodpálí. Konečná tloušťka zápalky byla kolem 0,1mm.
-
Netopyr - Moderátor
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
dydla - Častý návštěvník
To Netopýr - souhlasil bych s tebou kdybychom se bavili o těchto problémech ve "vyladěných " speciálech / také jsem kdysi zkracoval bicí pružinu u Glocka až o 3,5 závitu /,ale opravdu myslím,že by se tyto problémy neměly týkat služebních zbraní. Vždyť u celých nábojů výše kritizovaných výrobců takové problémy nejsou . Ale opakuji,je to můj názor,omylní jsme přece všichni. A hezké Vánoce. D. 

-
Netopyr - Moderátor
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače