- redaktor
- Nový uživatel
Srovnání zápalek
Ahoj.
Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti z různými druhy zápalek?
Jde mi o to jestli má na rychlost střely vliv použítá zápalka?
Hlavně nějaké porovnání podložené měřením a čísly.
Díky
Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti z různými druhy zápalek?
Jde mi o to jestli má na rychlost střely vliv použítá zápalka?
Hlavně nějaké porovnání podložené měřením a čísly.
Díky
-
SW_FOX - Grafoman
Po mnoha experimentech jsem zkončil u Federal Gold medal pro pušku, a Federal Champion pro pistoli......
Remmingtony druhé nejlepší (velké pistolové)
CCI, dobrá kvalita dobrá cena (pistolové i puškové)
Winchestery, tvrdé, ale u velkých pistolových takové "polo-magnum zápalky" je na nich uvedeno "for standard and magnum loads" proto tvrdší plech.
Remmingtony druhé nejlepší (velké pistolové)
CCI, dobrá kvalita dobrá cena (pistolové i puškové)
Winchestery, tvrdé, ale u velkých pistolových takové "polo-magnum zápalky" je na nich uvedeno "for standard and magnum loads" proto tvrdší plech.
- fugaga
- Pravidelný návštěvník
-
Leda - Příspěvky: 696
- fugaga
- Pravidelný návštěvník
-
masaryk - Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
- pavelhorak
- Pravidelný návštěvník
to masaryk: Už jsem někde psal, že SB mě ošklivě vypekly 454 cas. Pár krabiček zápalek prach nezapálilo vůbec, nekteré se zpožděním. Vzhledem k tomu že nerad vytloukám střely z hlavně a mám rád svoje oči, tak SB nekupuji. Už jenom pro to, že lze sehnat kvalitnější, nebo srovnatelné zápalky za lepší cenu. To jestli si královskou marži přirazí obchodník, nebo výrobce je mě jedno. Cenami je vlašim v EU(zřejmě i platy), ale kvalitou ani náhodou. To co je u nás je podprůměr vydávaný za kvalitu.
SB kupovat na "honění flašek po střelnici" a za max. 50 hal/ks. Jinak nebrat- tak z toho je jasné proč je neberu.
SB kupovat na "honění flašek po střelnici" a za max. 50 hal/ks. Jinak nebrat- tak z toho je jasné proč je neberu.
- Výskal
- Pravidelný návštěvník
4Masaryk Když S&B asi před 8 nebo kolika lety se zápalkami pro reloading začal, byla to velká tragedie
, teď už je to asi o dva chlupy lepší
Mají asi jen jednu vlastnost, která stojí za zmínku. S&B nábojnice mají dlohodobě mělká lůžka zápalek puškových nábojnic, takže kdo je z nějakých důvodů nucen je použít, musí buď kus po kusu nábojnice příslušnou frézou upravit, nebo se smířit s tím, že zápalky budou cca 0,3 mm vyčnívat nad úroveň dna nábojnice. Pokud ale použiješ zápalkovač našroubovaný do hlavy lisu (nejlíp Lyman - je pevnější než Lee) a zápalky S&B, dokážeš je zalisovat do úrovně dna. Zápalkám S&B to kupodivu nevadí - ani selhače to neprodukuje. Ostatně, když si prohlédneš náboje od S&B tak na některých najdeš takové měsičkovité vtisky, jak tam ty zápalky do těch mělkých lůžek rvali - v továrně řeší stejný problém.
Dokonce jsem zažil odbornou přednášku, kde pracovník vývoje S&B (dnes již bývalý) tvrdil, že zápalky se takto "předaktivují". Všichni kolem na tuhle jeho story čuměli jak puci - vzdálenost kovadlinky od dna potažmo zápalkové slože je důležitý parametr pro citlivost zápalky - a to je hodně "citlivá" věc.
Ale S&B zápalky prostě snesou ty cca 0,3 mm natvrdo zalisovat - zhruba to co chybí na hloubce lůžka - vyzkoušeno.
Jinak platí co píše Shiva o něco výš.

Mají asi jen jednu vlastnost, která stojí za zmínku. S&B nábojnice mají dlohodobě mělká lůžka zápalek puškových nábojnic, takže kdo je z nějakých důvodů nucen je použít, musí buď kus po kusu nábojnice příslušnou frézou upravit, nebo se smířit s tím, že zápalky budou cca 0,3 mm vyčnívat nad úroveň dna nábojnice. Pokud ale použiješ zápalkovač našroubovaný do hlavy lisu (nejlíp Lyman - je pevnější než Lee) a zápalky S&B, dokážeš je zalisovat do úrovně dna. Zápalkám S&B to kupodivu nevadí - ani selhače to neprodukuje. Ostatně, když si prohlédneš náboje od S&B tak na některých najdeš takové měsičkovité vtisky, jak tam ty zápalky do těch mělkých lůžek rvali - v továrně řeší stejný problém.
Dokonce jsem zažil odbornou přednášku, kde pracovník vývoje S&B (dnes již bývalý) tvrdil, že zápalky se takto "předaktivují". Všichni kolem na tuhle jeho story čuměli jak puci - vzdálenost kovadlinky od dna potažmo zápalkové slože je důležitý parametr pro citlivost zápalky - a to je hodně "citlivá" věc.
Ale S&B zápalky prostě snesou ty cca 0,3 mm natvrdo zalisovat - zhruba to co chybí na hloubce lůžka - vyzkoušeno.
Jinak platí co píše Shiva o něco výš.
-
SW_FOX - Grafoman
-
Netopyr - Moderátor
- pbezo
- Občasný návštěvník
SW_FOX píše:Pokud už to máš "v ruce" tak když zkusíš SB, zjistíš že ti to zas tak nějak nejde, ve srovnání s ostatníma, a jde to těžko, a blbě, taky selhávají a vůbec....
Nieco na tom bude, doteraz som mal remington a CCI a nestalo sa mi ani raz ze by sa pri zatlacani zdeformovala ako teraz ked mam SB
- pbezo
- Občasný návštěvník
fugaga píše:2 pbezo: Nazdar. Odkiaľ berieš Remingtony a CCI? Som z Košíc a nakupujem komponenty v Prešove lebo v KE je to bieda. Ak objednávaš, mohol by som sa pridať?
remingtony mi poslal k lisu
p.Martinek z VM Custom a CCI som kupoval od Novakovskeho na Alejovej. Momentalne ich nema, objednal ich, preto som nudzovo zobral S&B z predajne na Kovacskej
Dava ich vsak dost draho 1 Sk/ks.
-
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
-
SW_FOX - Grafoman
- fugaga
- Pravidelný návštěvník
-