- pavelhorak
- Pravidelný návštěvník
Re: Niklování
Zase bych trochu šetřil optimismem nad niklováním. Jednak z fotografií - mizerných mám pocit, že jsou vidět mapy, fleky na niklu - takže vzhled je horší a tudíž si dovolím usoudit na pórovitost povrchu. Niklování drží dobře, když je pod ním pomědění - tj. nejdřív vrstvička mědi a poté nikl. A je velmi důležité mít čistý povrch, tj. bez oxidace, mastnoty.Pokud toto není dodrženo povlak chvíli vypadá jakž, takž. Po nějaké době začne reznout a to rychleji než brynýr ( nikl´který neuzavře železo je urychlovač koroze). Pokud je nikl porézní poznáte to lehce po nějaké době budete mít narezlé flíčky v bílém niklu - to je pak opravdu neestetické. Mám to z bolestné zkušenosti černění - sundáno - nikl - velmi obtížně sundáno - černění. Takže jsem se oklikou dostal tam, kde jsem začal za nemálo peněz. Dle mého kvalitní leštitelný nikl samodomo v profi kvalitě téměř jako svatý grál, všichni o něm mluví, ale nikdo ho neviděl.
-
rezorcinol - Nový uživatel
Všichni tady řešíte niklování "samodomo". Je tu ale někdo, kdo si to nechal udělat profesionálně? Případně kde je to možné a za kolik?
-
$emtex - Sponzor serveru
Nechával jsem si niklovat před lety baskuli brokovnice. Odvezl jsem to puškaři v Libochovicích, ten to rozebral a odvezl do niklovny v Dubí u Teplic. Trvalo to asi týden, stálo mě to 500,- Kč. Výsledek vynikající, z "šedé" pracovní brokovnice se stala kráska, která šla na každých střelbách z ruky do ruky. Kombinoval jsem to se světlým dřevem a nádhera. Navíc se niklováním vymezily vůle, takže jsem zabil 2 mouchy jednou ranou. Fotku už bohužel nemám.
-
rezorcinol - Nový uživatel
Tak to je krásná cena, čekal bych větší pálku. Věřím, že výsledek stál určitě za to:) Pro mě je to ale bohužel trochu z ruky, neví někdo o něčem podobném někde v okolí Brna?
-
Lunochod - Nový uživatel
Zkus to tady: http://www.svaziko.cz/galvanizace/niklovani.html -> velice ochotní lidé.
-
SW_FOX - Grafoman
Nevíte někdo jak niklování odstranit z pojistky 1911? Potřebuji to dát na černou pistoli a zrovna tahle pojistka sedí ergonomicky i designově, jen má "blbou barvu" 

-
sided - Moderátor
Do galvanovny, tam to sundaj procesem "naruby" pak to budeš muset ještě opískovat protože pod Niklem to bývá poměděné a ta Měď tam zůstane. Ale to už je jen tenká a měkká vrstvička.
-
SW_FOX - Grafoman
No popravdě jsem doufal v jednodušší řešení, v galvanovně se mi s tím jistě budou rádi srát
))) S jednou pojistkou. Galvanovna kterou naše AK zastupuje má koše na drobné součástky tak o objemu 1m3 a víc
))))
Nebylo by nějaké "samodomo řešení"?

Nebylo by nějaké "samodomo řešení"?
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Inteligentní pracovník galvanovny má vždy košíky na fušky nebo to prachsprostě naváže na drát.
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství