-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Re: CZ Scorpion EVO 3A1
Tak jsem objednal Eotech , přece jen ta optika ikdyž je super je díky své stavbě na tutu zbraň vysoká.
-
4mike - saigaholic
pro nerozhodné je k dispozici od 19.-25.3. v Triggeru k zapůjčení ZDARMA
stejně jako další kvery dodané CZUB
stejně jako další kvery dodané CZUB
-
Tak jsem dovez s CZUB dáklší EVO .Zpracování stejné jako moje funkce taky bez chyby.Jen mě mrzí , že má už od záčátku na spoušti o 1,1 kg méně než já .
A já mám už lehce přes 3000 ran.
Jinak Eotech byl dobrá volba.

Jinak Eotech byl dobrá volba.
-
-
CZ Scorpion EVO 3A1
Terč na 100 m s sedě . Porad me to bavý.
Naposledy upravil glock1719 dne 27.03.2012 17:47, celkově upraveno 1
-
Justinian - Častý návštěvník
-
ufo - Moderátor
Licil jsem na malou Meoptu v Triggeru a '' ... ke zdi ''. Nedokazu si predstavit jak se koukat do Eotechu.
-
Ptám se jen pro sichr, nedokážu si přesně představit, jaký je výškový rozdíl mezi těma Meoptama co máme v práci a Eotechem, Meoptu bych právě snesl o trochu níž posazenou.
-
-
Gunny - Častý návštěvník
EOTECH je právě úplně ideální. Ten skrček od Meopty tak možná jako dvojku k ACOGu. Tohle je lidi SMG, tohle není flinta. Pokud někdo chce střílet mířenku a "lícit" , tak ať si koupí flintu. Tohle je železo na černou práci ( CQB) a tam je kapánek jiný držení a způsob střelby. Tam se nelehá do pažby ( zkuste to ve vestě a s blembákem
). V práci máme MP 5 ( ty mají pažbu úplně v ose ) a bez vysoký montáže BT by jsme se neobešli.

-
Sorry, ale pokud mám krýt 400m obory a zahrad nebo 100-200m nádvoří a ulic, tak do té pažby lícit budu.
CQB v podstatě nepotkám. Flintu bych si k tomu účelu koupil, jenže jaksi není na výběr.

CQB v podstatě nepotkám. Flintu bych si k tomu účelu koupil, jenže jaksi není na výběr.
-
Gunny - Častý návštěvník
Z těchto důvodů opravdu nechápu, proč armáda tyto zbraně nakoupila. Pochopil bych to pro útvary, které dělají i černou práci ( VP, 601. atp.), ale voják m mít pušku. Takže do parku jedině novou 805. Na ten hrad možná je ten SCORP lepší. Představ si, že pustíš 5,56 NATO mezi tou horou kamene
Na těch 100-200m jsi schopen vést umlčovací palbu a další si protivníka obejdou, přiblíží odjinud atd. Neboj, dnes už se frontálně neútočí na bodáky a URáá.
A to lícení je zastaralejma vojenskejma výcvikovejma metodama. Prožil jsem v Armádě dost let a znám to. V tomhle je policie trochu otevřenější. Teda jak kde. Se SMG se nelící. Ta pažba- spíšě ramenní opěrka na to ani není dělaná. HK-čka by Vás vyškolily- tam jsou jen dva dráty a nic tě ani neláká tam někde opírat
. Mrkni na nějaké moderní výcvikový DVD ( Magpul, Haley, Suarez, Wiking........). Držej tak dnes i útočný pušky. Lícej už jen snipeři.
P.S. : A na koho by jsi na hradě nebo v Lánech chtěl střílet ? Si jako myslíš, že by měl někdo zájem o "pana profesora" ?

Na těch 100-200m jsi schopen vést umlčovací palbu a další si protivníka obejdou, přiblíží odjinud atd. Neboj, dnes už se frontálně neútočí na bodáky a URáá.
A to lícení je zastaralejma vojenskejma výcvikovejma metodama. Prožil jsem v Armádě dost let a znám to. V tomhle je policie trochu otevřenější. Teda jak kde. Se SMG se nelící. Ta pažba- spíšě ramenní opěrka na to ani není dělaná. HK-čka by Vás vyškolily- tam jsou jen dva dráty a nic tě ani neláká tam někde opírat

P.S. : A na koho by jsi na hradě nebo v Lánech chtěl střílet ? Si jako myslíš, že by měl někdo zájem o "pana profesora" ?

-
400 m stejně nepokryješ.že to šlo mě na 300 m za téměř labolatorních podmínek neznamená a ani to pujde v praxi.Na 300 m je převíšení střeli 380cm.To nedáš.
A s temi origo mířidly co tam jsou nedáš figuru na 100 m.Ale jen proto , že ju přes ně nevidíš.
A s temi origo mířidly co tam jsou nedáš figuru na 100 m.Ale jen proto , že ju přes ně nevidíš.

-
Gunny - Častý návštěvník
Ty "makarony" jsem zahodil hned po nákupu. Sklopný Magpuly jsou ideál- zavřeš je a nepřekážej. A když se porouchá EOTECH, tak jen vyklopíš a jsou krásně vidět i skrz okno kolimátoru.
A kdo by chtěl SMG střílet takový dálky
Si počkám až přijde blíž
Na to není ani ta patrona dělaná. To by nedal žádnej quér. To je dálka pro puškový střelivo. Je pravda, že u AČR jsem starou dobrou vz.52 sundával vpřed běžící figury na 100 a 150 m, ale to bylo na sovětské patrony
a bylo to spíš cirkusové číslo než boj 
A kdo by chtěl SMG střílet takový dálky

-
ufo - Moderátor
Gunny, tak to su asi snajpr. Me muzou polibit dole zada. Lapnu si to podle sve ergonomie a jak se me to nejlip kontroluje drzi. Navic bezne nemam ani vestu ani blembak.
Ergonomicky me EVO nesedi. Vymenit/nastavit se tam nic rozumne neda.
Ergonomicky me EVO nesedi. Vymenit/nastavit se tam nic rozumne neda.
-
Lopez - Častý návštěvník
Souhlasím s Gunnym, na EVO se hodí Eotech dobře, on je primárně vymyšlen na FLAT TOP AR 15 platformu. A EVO škorp je již řešen jako flat top sice po česku, ale dobře. Záměrný obrazec Eotechu je ve stejné výšce jako klasická mířidla AR 15. A přesně BUIS miřidla jsou, jak píše Gunny v ose. Ty origo mířidla mi připadají, že vysokému střelcovi budou trochu nízko, ale to je otázka výměny - povolení dvou šroubu, to je ok.
Ono nevím jak to funguje ted, ale u "Jednotky" pokud nevyhovují pažby na zbrani, měly by se dát vyměnit v rámci upgrade. Na MP 5 jsou vyvinuty asi 4 origo pažby a firmy jako B&T, Choate mají další typy pažeb. Včetně modulární M4 pažby, ale to nevím už kdo vyrábí.........
Sorrry za malé, ale opravdu malé OT.....
A je tady reakce vysokého člověka na ergonomii EVO, to je to jsem tvrdil od začátku, je to zbraň pro šikovné trpaslíky ne pro obry - zlobry.
Ono nevím jak to funguje ted, ale u "Jednotky" pokud nevyhovují pažby na zbrani, měly by se dát vyměnit v rámci upgrade. Na MP 5 jsou vyvinuty asi 4 origo pažby a firmy jako B&T, Choate mají další typy pažeb. Včetně modulární M4 pažby, ale to nevím už kdo vyrábí.........
Sorrry za malé, ale opravdu malé OT.....

A je tady reakce vysokého člověka na ergonomii EVO, to je to jsem tvrdil od začátku, je to zbraň pro šikovné trpaslíky ne pro obry - zlobry.

-
Gunny - Častý návštěvník
Každému dle jeho gusta. Mě to živí profesionálně, tak to beru ze svého pohledu. Pro víkendové střelce samozřejmě platí líbivá a pohodlná měřítka. Já koukám na to jako na nástroj a na krásu a pohodlí nemám čas.
Jsem naučenej z HK MP 5 A5 a tam se lícit prostě nedá ( jedině se přitulit k tomu drátu). Na M4 jsem při černotě taky nelícil ( EOTECH ). Na to není čas a z jiného držení,které používáme ( a i jinde ve světě- my to nevymysleli,máme to převzané) se líp kontroluje a vše ostatní. Lícit se dalo u "podpůrek" a ty měly ACOGa a delší laufy a jiný pažby s lícnicí.
Kdyby mělo EVO dva dráty a botku jako HK, tak by to tak nelákalo se k tomu tulit. Takhle to láká a pak se nadává, že to je na p..u pažba a nedá se lícit. Ale třeba CZ UB udělá mířenkářský speciál s pevnou PAŽBOU ( měkou a hebonkou na tulení) a dlouhým laufem ( na střelbu na 100 m ).
Jsem naučenej z HK MP 5 A5 a tam se lícit prostě nedá ( jedině se přitulit k tomu drátu). Na M4 jsem při černotě taky nelícil ( EOTECH ). Na to není čas a z jiného držení,které používáme ( a i jinde ve světě- my to nevymysleli,máme to převzané) se líp kontroluje a vše ostatní. Lícit se dalo u "podpůrek" a ty měly ACOGa a delší laufy a jiný pažby s lícnicí.
Kdyby mělo EVO dva dráty a botku jako HK, tak by to tak nelákalo se k tomu tulit. Takhle to láká a pak se nadává, že to je na p..u pažba a nedá se lícit. Ale třeba CZ UB udělá mířenkářský speciál s pevnou PAŽBOU ( měkou a hebonkou na tulení) a dlouhým laufem ( na střelbu na 100 m ).
-
-
Walt - Příspěvky: 1417
- OndraF
- Častý návštěvník
nahodou jste nekdo z majitelu EVA nezkousel olovene strely? Vadily by teoreticky necemu? Myslím strely odpovidajici tvrdosti a s kvalitnim mazanim (co nezasiraji pistole)..
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské