- mytysek
- Nový uživatel
Re: CZ 82/83
Zdravím. Mám dotaz na zkušenější. Při střelbě z CZ 83/ 7,65 se mi stává že zhruba v půlce zásobníku zbraň nepřebije ale náboj se vzpříčí kolmo na komoru a závěr ho "klovne" zhruba v polovině hilzny.
nemáte tip, čím to odstranit? jiný zásobník jsem neměl možnost vyzkoušet protože ho nemám (rád koupím kdyby někdo nabízel).
Napadl mě zásobník, skluz do komory, pružina závěru. Poradíte mi na co se zaměřit a jak to odstranit?
Děkuju
nemáte tip, čím to odstranit? jiný zásobník jsem neměl možnost vyzkoušet protože ho nemám (rád koupím kdyby někdo nabízel).
Napadl mě zásobník, skluz do komory, pružina závěru. Poradíte mi na co se zaměřit a jak to odstranit?
Děkuju
-
spawnik - Častý návštěvník
Já bych to viděl jednoznačně na zásobník u 82/83 se to stává. Chyba bude myslím v jeho - nevím jak to popsat... zahrdlení, feed lips ??
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
- mytysek
- Nový uživatel
Tahle odpověď mi vyhovuje.
Jakmile se dostanu na střelnici pokusím se to vytunit. Díky Vám, Michal

- Gangoš
- Častý návštěvník
Možná někomu pomůže popis mírné úpravy mé 83:
Mám teda CZ83 v 9mm Mak. Vyrobená 2007. V základu má hranatý lučík s docela ostrýma hranama. Já jsem lučík zaoblil v místě pod záchytem zásobníku, takže přestal řezat do prostředníčku a zlepšil se úchop. Do prostředníčku ale začala řezat hrana záchytu zásobníku (na pravé straně). Což by tak moc nevadilo, ale průšvih byl v tom, že díky dotyku prostředníčku a hrany záchytu docházelo k odjišťování zásobníku a to hlavně při rychlém tasení. Tak jsem ještě zešikma zkrátil pravou stranu záchytu (vepředu asi o 2 mm a vzadu asi o 1mm), srazil pěkně hrany a vytvořil na něm zdrsnění. Tím se ještě trochu zlepšil úchop a prst už netlačí a zásobník se neodjišťuje, když nemá. Protože vypouštím zásobník zprava ukazovákem tak jsem si ještě týden musel zvykat na jiný tvar záchytu (týden sušení to zpravil), ale od té doby všechno šlape perfektně.
Mám teda CZ83 v 9mm Mak. Vyrobená 2007. V základu má hranatý lučík s docela ostrýma hranama. Já jsem lučík zaoblil v místě pod záchytem zásobníku, takže přestal řezat do prostředníčku a zlepšil se úchop. Do prostředníčku ale začala řezat hrana záchytu zásobníku (na pravé straně). Což by tak moc nevadilo, ale průšvih byl v tom, že díky dotyku prostředníčku a hrany záchytu docházelo k odjišťování zásobníku a to hlavně při rychlém tasení. Tak jsem ještě zešikma zkrátil pravou stranu záchytu (vepředu asi o 2 mm a vzadu asi o 1mm), srazil pěkně hrany a vytvořil na něm zdrsnění. Tím se ještě trochu zlepšil úchop a prst už netlačí a zásobník se neodjišťuje, když nemá. Protože vypouštím zásobník zprava ukazovákem tak jsem si ještě týden musel zvykat na jiný tvar záchytu (týden sušení to zpravil), ale od té doby všechno šlape perfektně.
- jack-3d
- Nový uživatel
Chtěl bych se zeptat:
1. Je zásobník pro CZ 83 v Makarovu kompatibilní s CZ 82?
2. Při zmáčknutí vypouštěče zásobníku se zásobník vypustí jen asi o 2 mm, je to normální? Musím ho pak přes tu přední hranu plechu prstama/nehtama vytahovat. Nedalo by se to nějak vyladit, aby vyjel trochu víc?
1. Je zásobník pro CZ 83 v Makarovu kompatibilní s CZ 82?
2. Při zmáčknutí vypouštěče zásobníku se zásobník vypustí jen asi o 2 mm, je to normální? Musím ho pak přes tu přední hranu plechu prstama/nehtama vytahovat. Nedalo by se to nějak vyladit, aby vyjel trochu víc?
-
Artifex - Častý návštěvník
Zásobník je kompatibilní u CZ 82 a 83 pro všechny 9mm ráže, tzn. pro 9mak i 9br je zásobník totožný pro 82 i 83, pro 7,65br je pochopitelně jen pro 83 a to s jinými vývodkami.
Mně zásobník povyjede o centimetr a nějak víc to neřeším, nepotřebuju aby mi vypadnul do ruky jako u jiných pistolí, přines mi ji, podívám Ti na to.
Mně zásobník povyjede o centimetr a nějak víc to neřeším, nepotřebuju aby mi vypadnul do ruky jako u jiných pistolí, přines mi ji, podívám Ti na to.
-
Nemám Tě ráda, mlékaři Dane!, jak jsem dorazil domů tak jsem to musel poladit, zásobník už vypadává volně do ruky i na zem
O co to drhne: O střenky u šroubu a o lučík zevnitř šachty- o spodní část, ty stačí trošku ubrat a zaleštit a už je to volné.

- GOD
- Častý návštěvník
US stenky na 82 a ine
http://www.ar15.com/archive/topic.html? ... 4&t=312116
doležite info: 82 je delník,
po cca 1700 ranách zistujem že je to fakt dobrá pištol, za tie peniaze... to čistenie polygonu...
čo by som pri čisteni vytkol, je ten drsny povrch vnutra zaveru - stopy po jadre z odlievania. Kludne mohlol byt lakovany aj z vnutra. Spolahlivost Ok, čo tomu vadilo som odstranil. Niečo pilníkom...
A dnes, dokonca by som jej zveril aj život.
presnost- uplne postačujúca. Neni to samozrejme závodný špeciál rovný Pardinke.
a najvačšim negativom je ten zasrany blivajs podavač s materialu ktory je v činskej fabrike v kategorii odpad.
http://www.ar15.com/archive/topic.html? ... 4&t=312116
doležite info: 82 je delník,
po cca 1700 ranách zistujem že je to fakt dobrá pištol, za tie peniaze... to čistenie polygonu...
čo by som pri čisteni vytkol, je ten drsny povrch vnutra zaveru - stopy po jadre z odlievania. Kludne mohlol byt lakovany aj z vnutra. Spolahlivost Ok, čo tomu vadilo som odstranil. Niečo pilníkom...
A dnes, dokonca by som jej zveril aj život.
presnost- uplne postačujúca. Neni to samozrejme závodný špeciál rovný Pardinke.
a najvačšim negativom je ten zasrany blivajs podavač s materialu ktory je v činskej fabrike v kategorii odpad.
-
SW_FOX - Grafoman
Mám taky 82 a mám na ni uplně stejný názor, vynikající pistole za super cenu, v relativně výkonné ráži, dost malá na nošení a s dobrou municí a vyzkoušenýma zásobníkama jsem cca 3 roky nezažil závadu (cca 1500 ran).
- jack-3d
- Nový uživatel
No vidíte a mě bylo nedávno řečeno třemi lidmi najednou (až jsem si připadal jak idiot), že vz. 82 je selhávající (prý to cajtům netřílelo, nebo naopak samo-vystřelilo), nevýkonná (Makarov je prý všeobecně k ničemu) a k možné obraně naprosto nevhodná pistole.
-
urcite jsou lepsi pistole nez je cz 82.ja na 82 nedam dopustit,da se rict ze to byla ma prvni normalni pistole
.selhava?jedine spinou snad ale to neni vina pistole,mam na jeden zatah na strelnici 300ks .a byl sem tam dva dny.necistena az po akci a nic.strilelal jak ma.vystrelila sama?blbost.jedine ze spadne s tretiho patra aby udernik dostal patricnou energii,jinak ne. a mechanismus je resen tak ,ze pokud nemas zmacklou spoust,nelze odpalit.jedine snad kladivem pri trose stesti....kvuli teto pojistce ma delsi chod spouste a nekomu nemusi vyhovovat.presnost mych 82 byla vzdy lepsi nez co sem zvladnul.vystrilel sem z nich mooooc...jeden cas byly naboje do 2kc a to neslo nekoupit...podle mne nejlepsi na presnost vz.82,sab,pak rusak.na derovani byl nejlepsi rusak.nedavno byly na zs.podle meho nazoru za 3-4000kc co se dnes sezene nejlepsi zbran na trhu.a cena munice do 4kc smnele konkuruje ostatnim razim.a pokud te nechaj nastechrovat popry tak muzes smnele i na naky kvz ,losy..

-
-
-
-
-
Ad pistole střílí sama... ano, policajtům to střílelo samo... když nosili cocked and locked= zajištěno s nataženým kohoutem, tam může dojít k poruše při pádu... jinak normálně v SA/DA režimu bezpečnost bezproblémová. Proč to policajtům nestřílelo a netrefovalo? Protože se s údržbou také moc nedrbali, takto se dá pak odsoudit spousta dalších zbraní.
-
i kdyz budes nosit s natazenym kohoutem a zajisteno a nebudes hrabat na spoust pokud nebudes chtit ten vystrel tak to nejde...dyt vis urcite jak vypada spoustak.je tam vystrcenej takovej bazmek co nedovoli kohoutu kontaktovat udernik...musis zmacknout spoust..nebo ho umravnit kladivem s dostatecnou silou abys ho prihnul..a to je bblbost,ne.....nejde to.skousel sem myt zmacklou spoust a natahovat kohout a poustet rukou a kdyz sem kohout vypustil s palce blbe a pribrzdil ho nevystrelila..udernik je kratsi,potrebuje nakou energii...pokud je pistole v ok stavu a to bych u bezpecnostnich slozek aspon tak nak predpokladal tak je bezpecna a dostatecne jednoducha aby se u prumnerny clovek o ni mohl postarat.lepsi je rict ze selhala pistole nez ze sem selhal ja ,ne?
-
Spíše co by mne zajímalo je to, proč se všude píše, že rám je z hliníkové slitiny... To je totální hovadina, protože na něm chytá magnet a hlavně jsem ho vařil v černění a kdyby byl z hliníku tak se rozpustí v oxid hlinitý a nenačerní se... a kupodivu, rám stále mám a není rozpuštěný a je černý 

Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj