pufr
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.07.2008 18:23

Docela mi funguje tenhle modrý zázrak

http://www.bluewonder.us/BlueWonderGunCleaner.html

1. tubu jsem dostal na IWA jako prezent a malá byla v černící sadě pro přípravu podkladu před povrchovkou, smrdí to jako saponát a i oxidy železa to rozpouští, jako by v místě koroze zbraň "krvácela" :D :D

Dýluje to tu CLP servis Vsetín http://www.clpservis.cz/
(lepší než telefonovat je jim teda napsat clp@clpservis.cz :) )
V podstatě mám dobrou zkušenost se vším od Novum Solutions www.novumsolutions.com, jen v Evropě nevyjdou nejlevněji, ta tuba stojí asi 400

tom
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.07.2008 18:42

BARRY: Předtím chycená nebyla, neb to byla rok stará funglovka. A chytla se jenom komora a náběh, tedy to co nebylo skované pod brynýrem, respektive pod nánosem olova. Které po zkurvení hlavně, stejně zůstalo na svém míste. :? Nakonec to šlo ven železnou vatou namotanou na tyčce.

pavelhorak
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.07.2008 10:13

no koukám, že alchymie stále přežívá. Pro příště doporučuji konzultovat s chemikem - octovka je pro železné zařízení nejhorší materiál, za horka, nedejbože za dostatku kyslíku ( např z peroxidu ) napadá i nerez - zkušenost z práce s nerez. hydrogenačními autoklávy k nezaplacení.
když octovku, tak za chladu a omezenou dobu a taky pozor na ni poškozuje černění.

gres
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

29.07.2008 17:06

ocot by som nepoužíval, je to už extrém, skúšal niekto obyčajnú brzdovú kvapalinu ?

zoufalec
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.07.2008 17:29

Ocet žere všechno. A paradoxně - olovo vydrží velice silný kyseliny, narozdíl od oceli.

Ivoshek
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.08.2008 11:05

Tom: No ono se to má s ocelí tak, že obsahuje železo a to rádo tvoří ne příliš stabilní oxidy a peroxidová lázeň je pro tohle perfektní prostředí díky svým nemalým oxidačním účinkům. S brynýrem se to má zase tak, že má spíš kosmetickou funkci, jako protikorozní ochrana je skoro k ničemu. Pokud ti to nezpůsobilo velké úbytky materiálu(o čemž pochybuju, určitě to byl jen mikro povlak) a v atmosféře ti to lišku nechytá, tak bych se toho nebál. :-)

Reklama

cz27
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.09.2008 15:31

Jeden postřeh, z hlavně se mi nejlépe dostává olovo nasucho. Krásně se loupe a pilinky pěkně padají. Teprve potom nasadím Konkor. Chemii nepoužívám protože nemusím.

Jim11
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.08.2011 14:01

Re: Olovo v hlavni

Tak jsem si to tady všechno pěkně přečetl od začátku, protože mě zajímalo čištění hlavně od naneseného olova chemickou cestou. A teď moje zkušenosti, naštěstí ne s hlavní. Používat jakoukoliv kyselinu na čištění hlavně je zhovadilost. Každá kyselina žere ocel. Přečtěte si něco ve vláknu detektorweb, jak hledači čistí staré železo. Octem, někdy i ředěným. Nejdřív ocet sežere rez a pak začne žrát i železo. Tolik ke kyselinám.
A teď k peroxidu: zkoušel jsem v kelímku od jogurtu ořízlé šupinky olova v lázni 30-tiprocentního peroxidu vodíku. Reakce bouřlivá, šupinky šmejdily v lázni jak fretky. Jenže nato, jak byly slabé, tak reakce trvala nejmíň hodinu, nakonec zřejmě vlivem nárůstu teploty došlo k varu a prudké reakci, vzniku bílé mlhy a pak konec. Olovo konečně zmizelo. Tak předpokládám, že v hlavni by to mohlo fungovat, ovšem asi by trvalo dosti dlouho, než by se olovo rozpustilo, nejspíš v závislosti na jeho tloušťce. Jinak si nejsem jistý, jestli by peroxid nenarušil i hlaveň.

tom
Častý návštěvník
Častý návštěvník

19.08.2011 22:37

Tak já už mám peroxid za sebou. Zkurvil mi novou hlaveň na brokovnici. Při aplikaci ni zrezla za komorou. Takže poučení pro příště: NEBUĎTE LÍNÍ A VYSERTE SE NA CHEMII. :twisted: :twisted: :twisted:

glock1719

20.08.2011 21:38

U revolveru mi funguje tohle.Pokud náhodou mám měkké střely a zasranou hlaveň , nalaboruji si válec nábojů černým prachem a ten věřte nebo nebo ne to olovo vypálí.Pak to stačí protáhnout tam a zpět bronzovým kartáčkem a je hotovo.

Předchozí

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství