DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2011 10:26

Montáže typu Scout

Vím že tohle řešení v naší zemi není příliš oblíbené a tudíž i rozšířené ale chybělo mi tu ucelené vlákno které by se týkalo právě pouze optických zaměřovačů určených pro montáže typu scout pro pušky (většinou se jedná o náhrady za původní hledí). Ikdyž mnozí budou namítat že je to to nejméně vhodné řešení na střelbu na větší vzdálenosti cca 100-200m tak v USA se tento typ hojně používá třeba k lovu. U nás vidím uplatnění pro střelce kteří hodlají vybavit touto montáží pušky které neumožňují standardní osazení případně by bylo potřeba zásahu puškaře. Tyto montáže najdou jistě uplatnění u starých vojenských pušek jako jsou Mosin Nagant, SKS atd. což pro někoho může být ničení původního vzhledu ale pro druhého vylepšení střeleckého komfortu a může to být jedno z řešení které nevyžaduje velký finanční obnos, upevnění zvládne každý v domácích podmínkách bez dílny sám a udělá svému majiteli na střelnici radost byť nědosáhne výsledku moderních pušek. Prosím tedy kolegy kteří mají s tímto typem puškohledů zkušenosti o jejich rady a doporučení :wink:

emde
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2011 13:29

Re: Optika pro montáže typu Scout

Bohužel na českých fórech se dají najít pouze kusé informace. Chtěl jsem tuto optiku použít na GEW88 tak, abych v případě potřeby mohl optiku i s montáží sejmout a nedráždit tak ortodoxní zastánce dobového vzhledu zbraní. Jediné co jsem našel je montáž na Mosina a K98k s tím , že je nutné použít pistolovou optiku někdy také označovanou jako LED (Long Eye Distanc). V zahraničí je tato optika celkem běžně k mání, u nás je nabízena jen vyjímečně (např. http://hubertshooting.cz/) a vzhledem k její nízké ceně to asi nebude žádná špička.

Pokud by byla možnost vyzkoušení střelby z jakékoliv dlouhé zbraně opatřené touto montáží a optikou (nejlépe v okolí Prahy), tak bych měl enormní zájem. :D

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2011 13:58

tebou zmiňovaný e-shop jsem taky našel (kupoval jsem tam montáž na SKS) a je to asi bohužel jediný ČR obchod který něco takového nabízí
samozřejmě není problém se podívat na zahraniční prodejce ale chybí ty zkušenosti a doporučení
viděl jsem ve vlákně Mosin že tam uživatel xmenm05 měl právě puškohled lypu Long Eye Distanc tak pokud by sem mohl napsat zvé zkušenosti tak by to pro začátek bylo fajn :wink:
Mosina jsem měl 44 a docela mi to chybí tak uvažuji že bych si ho znovu pořídil ale dlouhou verzi a na to bych rád optiku ovšem klasické pistolové mají většinou zvětšení 2x atd. ale já bych rád něco kolem 6-8x a to jsem u nás nikde neviděl :(
v US jsou v "oblibě" u určité skupiny lidí optiky od firem NcStar a UTG protože jsou levné což je ale spotřebák nevelké kvality ale nikde jsem na nic nenarazil třeba od Meopty, Nikko nebo třeba Leupold atd.
pokud by někdo nahodil alespoň model tak by se to asi dalo přes dovozce nebo napřímo zajistit

ufo
Moderátor
Moderátor

12.04.2011 14:02

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2011 14:13

dovolil jsem si pro ilustraci použít tyto fotky protože né všichni můžou být obeznámeni s tím co Optika na montáži typu scout znamená
tyto optiky jsou udělány tak že se do nich člověk kouká z větší vzdálenosti což s klasickou optikou nelze a ano rád bych tu řešil právě takovéto optiky
Přílohy
mosin_1.jpg
6805_P1130025_1.jpg
6805_P1130020_1.jpg

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2011 14:27

pro inspiraci

http://dutchman.rebooty.com/ler.html

tyhle optiky jsou pro vzdálenost oka od čočky až 13cm pro optimální zobrazení a jsou pro pušky

http://www.bsaoptics.com/family.aspx?familyID=3&filter=%

střelba z Mosin Nagant s puškohledem NcSatr 2-7x30

http://www.youtube.com/watch?v=WBOAyp8SxTk

Mauser

http://www.youtube.com/watch?v=XgXDw1uH-9w

Reklama

navip
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2011 19:29

To se velmi pleteš,pro montáž typu scout jsou právě používané pistolové zaměřovače,a například WAVER, Buris, Leupold je dělají u variáblů až do zvětšení 8x.To že ty jsi neviděl anebo, že ty neudržíš revolver s tímhle zvětšením neznamená že jiní to nedokáží :D
Oni kupodivu na krátkých zbraních vydrží i poměrně levné optiky protože krátká zbraň kompenzuje zpětný ráz dlouhým pohybem a zdvihem.Ničí je spíš dlouhé samonabíječky,pevně opřené v rameni, hlavně sekundárními nárazy kovových součástek ve zbrani.

ufo
Moderátor
Moderátor

13.04.2011 9:19

Re: Montáže typu Scout

TADY SE bude resit MONTAZ, pro sklo jsou patricna vlakna! ufo

xmenm05
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.04.2011 11:38

Ty fotky mosina, jsou všechny "moje" tak snad malá recenze k montáži ...
1) navyplatí se šetřit, sebelepší sklo na špatné montáži je k ničemu ...
2) Moje zkušenost je níž a nebo ještě níž ... aby se s tím pohodlně střílelo, tak to chce montáž co nejnižší, na fotkách je to vidět, první varianta byla moc vysoká, střílet šlo, ale komfort nic moc - pro mě, netuším, třeba to někomu vyhovuje (ta se mi válí doma v šupleti, takže pokud někdo má zájem, pm)
3) výsledkem tedy je druhá montáž a ta je dělaná tak, aby tam šla nouzově mířidla, takže je dlouhá ... nicméně je nízká, takže když zalehnu a přilícím, tak je to přesně, koukám rovnou do objektivu ...
Nakonec se to bez puškaře neobešlo ... netuším, jaké jsou ty e-bay ready pro K98, ale mosina nebrat, jednak zas tak levné nejsou (cca 60 USD se vším všudy) a jednak něplní to, co od nich čekám. Puškař to udělal cca za 2500,- a je to "dokonalé" nehne se, drží, je přesně taková, jakou chci ... . Momentálně mám flintu u puškaře, ale v případě potřeby nafotím nebo vyhrabu detail montáže ...

EDIT: Snad Ufo promine, optika má zásadní pravidlo - NEŠETŘIT, vím, je to divné dát na flintu za cca 2500 optiku dvakrát dražší, ale jiné cesty není ... mosin je rána jako kráva ...

xmenm05
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2011 14:17

Tak slibovaný detail ...

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2011 15:46

jak je to tam uchycené?

xmenm05
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.05.2011 17:39

Místo hledí na 44, to se shodilo. Nová montáž je principielně trubka na které je rail, nahřeje se, takže se roztáhne a navleče na hlaveň, jak schládne, tak se zakousne a nepustí ... ještě je tam nějaká legrace, která to fixuje (tuším, že po původním hledí je na hlavni nějaká drážka nebo něco takového, tak do toho se to ještě kousne ... ale to už si jen domýšlím)

rotwajlerdick
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.05.2011 20:53

zdravim.na mem mosinu 44 je hledi za tepla navleceno a na dvou mistech skulikovano 3valcovym koliken

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství