- gres
- Pravidelný návštěvník
Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58
Krájanie salámy začalo, dnes prešla novela. A,C,E a F s výnimkami na fullauto každých 10 rokov, ostatné skupiny raz za život.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Ale zase na druhou stranu jak teď u vás bude krásně bezpečno! Teď už se nikdy nic špatného stát nemůže!

-
Artifex - Častý návštěvník
Do pár let je to u nás také, prachy do kapes mozkoškrabů a hoooooodně zrušených ZP, Hurá, bude tu bezpečno jako v UK!
http://www.novinky.cz/koktejl/228835-de ... mesta.html
http://www.novinky.cz/koktejl/228835-de ... mesta.html
-
Petzold - Moderátor
Jak tohle proboha souvisí se "střelbou v Bratislavě" ? 

-
střelba v bratislavě->změna zákona SK-> možnost změny zákona v ČR-> a dopadne to jako v GB, jasné jak facka 

-
boris_ - Častý návštěvník
- wiking1
- Občasný návštěvník
- Li
- Nový uživatel
Ahoj,
po dlouhé době spokojeného střílení z předovek na střelnici a vzduchovek doma píši nějaký nový komentář. Sice se zbrojním průkazem na moderní zbraně zatím váhám, přijde mi že to přináší spoustu komplikací a z toho co mám bez ZP si zastřílím také dobře, ale legislativní zpřísňování se mne velmi dotýká. Střelba v Bratislavě byla zajisté velmi tragická událost, ale smrtící nemusí to být jen puška, nenalézáme zde paralelu se zoufalým a nenormálm činem slečny Olgy Hepnarové v ČR. Kdo chce zabít nějaký nástroj si vždycky najde.....
Chtěl bych nadhodit úvahu k relevanci testů u mozkoškrabů (psychologů). Jako (již dospělý večerní) student speciální pedagogiky se také samozřejmě vzdělávám v oblasti psychologie. Podle toho co jsem se zatím dozvěděl je psychologie velmi zajímavá věda a její studium přináší mnoho nového v pohledu na naše fungování. Nicméně je to naprosto empirická věda a také je oproti ostatním déle zavedeným vědám naprosto "v plenkách". Který ze současných psychologů by chtěl něco důležitého ve svém životě svěřit na výsledek testu u Sigmunda Freuda? Freud byl zajisté velký myslitel a hodně psychologickou vědu posunul kupředu, ale dnes je to jen historie. A jak je to dlouho? je to tak 70 až 90 let. Nejmodernější trendy v psychologii ruší zdání exaktosti a zdůrazňují jedinečnou idividualitu každého člověka. A myslím si že je to dobře, do hlavy nikdo nikomu nevidí! Myslím si, že psychogie je velmi zajímavá a mnoho přinášející mladá věda. Nicméně na současné úrovni poznání ji nelze brát jako něco exaktního a přijde mi naprosto nepřijatelné, že de facto osobní názory v psychologii proškolených lidí jsou brány jako relevantní v běžné forenzní (soudní) praxi a též v rozhodování o "přidělení" určitých občanských práv!
Pokud Vám můj příspěvek přijde nadbytečný prosím o smazání.
Ahoj a sportovní střelbě zdar
Libor
po dlouhé době spokojeného střílení z předovek na střelnici a vzduchovek doma píši nějaký nový komentář. Sice se zbrojním průkazem na moderní zbraně zatím váhám, přijde mi že to přináší spoustu komplikací a z toho co mám bez ZP si zastřílím také dobře, ale legislativní zpřísňování se mne velmi dotýká. Střelba v Bratislavě byla zajisté velmi tragická událost, ale smrtící nemusí to být jen puška, nenalézáme zde paralelu se zoufalým a nenormálm činem slečny Olgy Hepnarové v ČR. Kdo chce zabít nějaký nástroj si vždycky najde.....
Chtěl bych nadhodit úvahu k relevanci testů u mozkoškrabů (psychologů). Jako (již dospělý večerní) student speciální pedagogiky se také samozřejmě vzdělávám v oblasti psychologie. Podle toho co jsem se zatím dozvěděl je psychologie velmi zajímavá věda a její studium přináší mnoho nového v pohledu na naše fungování. Nicméně je to naprosto empirická věda a také je oproti ostatním déle zavedeným vědám naprosto "v plenkách". Který ze současných psychologů by chtěl něco důležitého ve svém životě svěřit na výsledek testu u Sigmunda Freuda? Freud byl zajisté velký myslitel a hodně psychologickou vědu posunul kupředu, ale dnes je to jen historie. A jak je to dlouho? je to tak 70 až 90 let. Nejmodernější trendy v psychologii ruší zdání exaktosti a zdůrazňují jedinečnou idividualitu každého člověka. A myslím si že je to dobře, do hlavy nikdo nikomu nevidí! Myslím si, že psychogie je velmi zajímavá a mnoho přinášející mladá věda. Nicméně na současné úrovni poznání ji nelze brát jako něco exaktního a přijde mi naprosto nepřijatelné, že de facto osobní názory v psychologii proškolených lidí jsou brány jako relevantní v běžné forenzní (soudní) praxi a též v rozhodování o "přidělení" určitých občanských práv!
Pokud Vám můj příspěvek přijde nadbytečný prosím o smazání.
Ahoj a sportovní střelbě zdar
Libor
-
Kendziro - Častý návštěvník
Dotaz: je někde ke stažení současný slovenský zákon o zbraních a střelivu (po novele)? Aktuální znění?
- gres
- Pravidelný návštěvník
skús tu: http://www.nrsr.sk/Dynamic/Download.aspx?DocID=353422 ale neručím za správnosť, u nás je zvykom zákony mierne pozmeňovať aj po odhlasovnaní, takže kým to nevyjde v tlačenej forme tak.... btw. ak potrebuješ niečo na vyprázdnenie obsahu žalúdka tak odporúčam http://www.komorapsychologov.sk/skpweb/ ... h-strelive
-
SW_FOX - Grafoman
Vím že je to politicky nekorektní (nicméně pravda), nicméně všimli jste si, že modrá sluchátka, tzv. hamanovky nejsou na slovensku skoro k dostání, neb je lidi (i nestřelci) vykoupili?
Že by to byla svým způsobem taky forma vyjádření názoru na současnou politiku.......
Že by to byla svým způsobem taky forma vyjádření názoru na současnou politiku.......

-
Nejen na slovensku, já mám taky jedna hluchátka, kamarád dostal k vánocům atd. 

-
viktorcistic - Moderátor
OK, tohle téma už začíná být vyčpělé a značně se odkloňuje od původního tématu. Pro změny zákona v SR si založte jiné téma. Bude-li něco podstatně nového, otevřu to.
Obsah fóra / Střelectví / Události