- LPT
- Pravidelný návštěvník
Re: Kolimátory a puškohledy na samonabíječky a brokovnice
sardaukar: s držením gripu AFG nemám problém - i úchop ve stylu Chrise Costy lze v poho použít - palec prostě leží na sklopené mušce
. Horší už je to s ovládáním taktické svítilny Surefire, umístěné na pravé straně zbraně - to vidím jako závažnější nedostatek u gripu AFG.
Už mám doma typ RVG a tím to asi bude celé vyřešené - půjde použít "Costův úchop" a v případě potřeby lze palcem ovládat i paticový spínač svítilny.

Už mám doma typ RVG a tím to asi bude celé vyřešené - půjde použít "Costův úchop" a v případě potřeby lze palcem ovládat i paticový spínač svítilny.
-
DeadMan - Častý návštěvník
Sháním puškohled se zvětšením 6x a celkovou délkou kolem 20cm může te mi něco doporučit? moc jsem toho nenašel 

-
Tak jsem našel jedinou asi vhodnou optiku BARSKA SKS 4*21, máte s ní někdo osobní zkušenost? kolik ran už jste z ní dali a vyskytly se nějaké závady? (chci to na SKS
)

-
Může te mi někdo vysvětlit jak se používá tahle stupnice SKS?
-
ufo - Moderátor
Stranova a vyskova korekce ala mildot + odhad vzdalenosti pomoci stupnice
-
no to jo ale spíš jsem měl na mysli zda někdo neví jestli je tady myšlen střed jako že na 100m a ty stupně pod ním pak na 200m a 300m (pokud mám pušku nastřelenouna 100m)
-
Sean - Častý návštěvník
Nejlíp ti to vysvětlí asi výrobce- pošli dotaz na info@barska.com. Aspoň uvidíš jim jim funguje jejich customer service. Na svých stránkaách to nabízejí i čeští obchodníci- v US se dá tahle low end optika koupit za 80 USD, u nás za to chtějí 3k, takže k tomu budou mít jistě uživatelský návod v češtině 

-
Jo to mě taky včera napadlo tak jsem zvědav zda se někdo ozve (snad jsem se v tom emilu
vyjádřil tak že to pochopí i ten kdo to bude číst jako první) jinak vzal bych i lepší optiku ale v té délce tu prostě nic není alespoň já jsem nic nenašel (krom delta optical 6x32 co má vydržet 3000J ale nějak tomu nevěřím)a nikdo neporadil ale optika už je doma tak uvidíme na SKS by to mohlo chvíli vydržet a pokud to bude dělat neplechu tak to hodím na vzduchovku
a koupím POSP jak mám na 858. Bohužel v návodu jak anglickém tak českém není nic o tom na jaké vzdálenosti ty jednotlivé body jsou jen je mezi nima označená vzdálenost v MOA a něco o paralaxe čemuž nerozumím (když tak zítra naskenuju ale tohle jen v ang) jinak asi nezbývá než to vyzkoušet 

-
Tak jsem nad tím včera trošku dumal a jestli jsem to pochopil správně tak MOA se standardně udává na 100m. Takže dle obrázku pokud zbraň bude nastřelena s tímhle puškohledem na 100m a já zamířím druhým stupněm osnovy pod hlavním křížem tak to na těch 100m bude lítat o 37,7cm výš a pokud zamířím třetím stupněm tak to na těch 100m bude lítat o 75,4cm výš. Což by teoreticky mohlobýt tak že pokud je nastřeleno na 100m tak druhým střílím na 200m a třetím na 300m. Může mi to někdo fundovaný potvrdit nebo vyvrátit?
- gunzone
- Pravidelný návštěvník
Tak jsem se tímto vláknem prochroustal a zjistil jsem, že vlastně nejlepší je EOTech ..... ale to co jsem tu chtěl najít jsem nenašel, takže dotaz. Vlastní zde někdo na SAčku popř. jeho ruském bráchovi kolimátor od Zenit Belomo PK-AS ??? Zajímaly by mě zkušenosti s ním.
Láká mě na něm pár věcí ..... použití i bez baterek, 1MOA tečka !!! , balistická korekce pro vzdálenější cíle a samozřejmě cena. Nemíním dát za EO balík + další balík za nový čumák nebo kryt pružin na kose z důvodu aby se mi EO nevrtěl. Díky za info, pokud se zde najde ovšem někdo, kdo dal přednost ruské kovadlině před emerickou parádou
Láká mě na něm pár věcí ..... použití i bez baterek, 1MOA tečka !!! , balistická korekce pro vzdálenější cíle a samozřejmě cena. Nemíním dát za EO balík + další balík za nový čumák nebo kryt pružin na kose z důvodu aby se mi EO nevrtěl. Díky za info, pokud se zde najde ovšem někdo, kdo dal přednost ruské kovadlině před emerickou parádou

- momentalneanonymny
Moj nazor - na riesenie zamernej osnovy na comkolvek, ak uz nie je odpoved inde, mala byt samostatna tema. Po zodpovedani by zapadla sama na koniec.
-
Sean - Častý návštěvník
GUNZONE- PK-AS stojí nějakých 350 USD, EoTech 512 se dá sehnat kolem 400 USD, což už není takový rozdíl. Montáž na krytu pružin není špatná, ale šíleně předražená. Pokud ti nevadí kolimátor na předpažbí, tak koupíš slušné duralové montáže od QNX nebo GUNMANa- tyhle sice kluci na gunexpertu snad ani neprezentovali a ani nemají atest ze Slavičína, ale fungují spolehlivě. Ať už si koupíš PK nebo Eotecha, tak to hlavně nekupuj v Česku- dovoz ze zahraničí bez problému a cenově je to někde jinde.
- gunzone
- Pravidelný návštěvník
2 Sean: Tak problém je již vyřešen ..... EO 512 o něco málo dražší než PK je doma, namontovám, nastřelen. Zatím ho mám na nadpažbí od Novohradského, ale není to ono....bude upgrade. A dávám za pravdu všem těm příspěvkům předemnou ...... No1 v kolimátorech je fakt EO ! Testováno na vlastní kůži ( pušce
)

-
Gunny - Častý návštěvník
Máte někdo zkušenost s taktickou optikou ELCAN 3,4 x 28 na AR-15 ? Pokud ano, co porovnat s ACOG ?
-
veiko - Častý návštěvník
Nemáte někdo odkaz kde koupit kopii ACOGu se zvětšením 4x? Hledal jsem marně.
-
Jim11 - Častý návštěvník
Dobrý den přeji, neví prosím někdo co je to zač? Na jakou zbraň se to používá a jaký to má parametry? To číslo 3,5 bude nejspíš zvětšení? Díky
-
Hotler - Pravidelný návštěvník
DeadMan píše:Sháním puškohled se zvětšením 6x a celkovou délkou kolem 20cm může te mi něco doporučit? moc jsem toho nenašel
třeba: http://www.ncstar.com/scripts/prodView.asp?idproduct=33
- jbiker
- Častý návštěvník
LOMO, údajně nejlepší výrobce optiky v CCCP. Prodávalo se to jako lovecký puškohled. Teď asi v modernějším kabátě jako PILAD PO 3.5x20. Jaký má kříž? Ten, co jsem viděl měl Duplex, majitel ho měl na SVT a komplet vypadal stylově sovětsky. Ten znak se siluetou Universitěta imeni Lomonosova je k zulíbáníJim11 píše:Dobrý den přeji, neví prosím někdo co je to zač? Na jakou zbraň se to používá a jaký to má parametry? To číslo 3,5 bude nejspíš zvětšení? ...

-
Jim11 - Častý návštěvník
Ten kříž je neuzavřený T. Svislá linka má nahoře hrot a ty ze stran jsou hranatý. Jsou docela široký, takže dobře vidět. Možná to popisuju špatně, ale nevyznám se v tom. 

- jbiker
- Častý návštěvník
Tady jsem našel lepší fotky: http://www.auctionarms.com/closed/displayitem.cfm?itemnum=9364197.0. Německé "téčko". Ten chasník inzeroval "sniper scope", ale prodávalo se to tutově jako lovecká optika.
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství