Artifex
Častý návštěvník
Častý návštěvník

22.08.2010 12:00

Re: SKS - Samozarjadnyj Karabin Simonova (7.62x39)

O maličko více než v BVS, 5990, v BVS je mají za 5500, těch 490kč za dovoz a výběr dobrého kousku je docela fér.

shadow164
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

22.08.2010 21:34

Hmm, za takový kousek určitě. Slyšte v mém hlase tichou závist. :evil:

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.01.2011 14:15

co říkáte zkušení "tuneři" na tohle combo?

http://www.sksstocks.com/SKS-Sniper-Com ... niper-.htm

má to smysl nebo je lepší si koupit zvlášť jiné díly? hlavně ta montáž nemá zboku šrouby pro lepší/pevější upevnění :(

a bude ta úsťovka pasovat na rusa? nebo to je jen pro jugoše kde je nějaké heblo pro střelbu granátů které se zamění?

speed1
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.01.2011 10:09

ta cena je asi dost dobra ,podle mne ,samotna pazba se na aukru prodava za 3000kc a ta brzda tam pujde,vsechno jde dodelat 8)

Reveli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.01.2011 10:23

Artifex píše:Bral jsem ji od Pekaříka (AlfaProj Brno) ale ražbu má BVS. Bohužel postrádá řemen a čistící sadu v pažbě takže zkouším štěstí nahoře v Burze jestli někomu čištění nepřebývá aby krasavice byla komplet.

Sehnals už to čištění pro SKS ? Mám jedno plonkovní od čínskýho SKS. Když tak se ozvi.

Karel K.
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.01.2011 18:34

pažba

to: Deadman
tu pažbu typu Dragunov jsem před dávnými časy měl a zase ji prodal, měla následující nevýhody:
-nevyvážená, zbraň silně táhla do předu, bylo potřeba pod botku dát flákanec olova
- při střelbě rámová pažba hezky drnčela o xicht
-díky kusu plastu za pouzdem závěru nešlo zbrań po střelbě rozebrat pro čištění, prostě se musela celá rozhodit z pažby, vyřešil jsem to operativně amputací toho blbého plastu
- taky ten plast na předpažbí nemá smysl, jen jej rozšiřuje. Obecně -všechny plastové pažby (měl jsem 3 druhy) jsou težké. Při rychlejším střílení se začnou pomalu tavit.

ne všechno z USA je super!, někdy člověk musí trochu myslet

ústovka

...dodělat se dá všechno, to je pravda, ale hlaveň se musí uvolnit z pouzdra závěru (je zašroubená nebo zalisovaná), odčepovat a stáhnout nosič pístu, odčepovat nosič mušky a potom hlaveň dát do soustruhu. Reverzibilita není zaručena. To mi za to nestojí. Kroucení závitu očem někde v garáži - katastrofa.

Reklama

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.01.2011 18:46

promiň ale trochu se mi zdá že si protiřečíš píšeš že jsi ji musel zatížit olovem a pak že jsou těžké?
to že se taví při rychlém střílení mi nevadí na kropení mám 858 z tohodle bych střílel jak z "odstřelovačky" proto chci aby tak to SKS vypadalo
a čemu vadí rozšířené předpažbí?
když to proliju WD tak to nemusím přece rozebírat a řekl bych že se to musí dát vyčistit i bez rozebrání tak aby to dál střílelo (přebytečný bordel prostě vyteče i s WD i když samozřejmě tam něco zůstane a do hlavně se dostanu když nechám otevřený závěr nebo se pletu?)
spíše mne zajímá kdo měl tu montáž na krytu závru a jak mu to drželo né že to vypadá tak a tak ale kdo jí opravdu má/měl

sided
Moderátor
Moderátor

10.01.2011 19:21

Mrtvola: neprotiřečí, těžká a nevyvážená (těžká na předek) není to samý. Prolití WDčkem nemá s čištěním nic společnýho.

gunman
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.01.2011 19:57

montáž na krytu závěru jsme měli a byla na nic a to vypadala o dost líp, než ta na tvém odkazu.

jestli montáž tak na pevno a z boku do rámu

to co je na tom odkazu bych se nebál nazvat sestavou lacinejch šmejdů, pažba hrozná, optika laciná, nožičky k ničemu, kryt s lištou bez pořádného uchycení - na výstavku dobrý ale fungovat to nebude

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.01.2011 20:29

OK, tak jste mě přesvědčili takže po koupi pušky začnu šetřit nejdříve na POSP a pak se časem uvidí jakou pažbu

Karel K.
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.01.2011 11:46

...nechci ti brát iluze, ale spíše ušetřit čas a peníze. SKS může vypadat jako odstřelovačka, ale střílet tak nikdy nebude, ani se jí blížit. Nakonec jsem sundal všechny ty doplňky, kolímátory a optiky, protože s obyčejnýma mechanickými mířidlama mi to střílelo překvapivě dost podobně. Pokud opravdu uvažuješ o pažbě typu Dragunov, je dobrá tahle (ovšem některé nectnosti má taky):

Potom pozor při koupi optiky, nebrat verzi pro SVD, ale pro AK, ta má lištu posunutou dozadu, takže se člověk za optikou nemusí krčit. Problém je připevnění šíny pro optiku na rám zbraně, zrovna ve vhodných místech je totiž profrézován pro odlehčení.

Pokud chceš lacinou odstřelovačku, jedině Mosina, koupit na ebay optiku (repliku válečné). Vyjde to na stejné peníze a bude přesnější. Navít to už „je odstřelovačka“.

Karel K.
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.01.2011 11:53

...a ještě jednu fotku pažby pro kropení z SKS.....

.... a další, všechny blbiny světa dělané pro SKS
Přílohy
SKS-T6-adjustable-stock-bay.jpg
sks4.jpg

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.01.2011 12:32

To všechno samozřejmě již vím chci to jen kvůli vzhledu a levnému blbnutí (už jsem to psal ve vlákně dlouhá hlaveň na 858) a Mosina jsem prodal kvůli ceně nábojů přecejenom 7kč a 12kč na 100 kusech jde poznat(přebíjení mi prosim nedoporučujte na to nemám čas ani chuť). Vše jsem doma sjednotil na 9L a 7,62*39. Pokud to výjde tak příští týden si pojedu pro SKS a pak než neco udělám/objednám tak to skonzultuju s panem Zendlem (už mám od něj udělané dvě 858) ten bude jistě vědět co je vhodné a co není takže pak dám vědět co mi doporučil teď myslím ohledně optiky respektive montáže. Jinak ta AK je zase vysoká si myslím na SKS proto mi příjde vhodnější SVD která je nižší pokud se nepletu. Ohledně té druhé "dragunov" pažby jsem již psal do combatstocks zda zasílají do ČR tak jsem zvědav. Byla to až druhá možnost jelikož je cca o 30USD dražší ale zase tam nemá ten plast který brání rozborce alespoň se to tak jeví z obrázků co jsem našel na netu.

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.01.2011 14:10

Tak co se týče vhodnosti montáže mi pan Zendl potvrdil SVD ale to je čistě jen co se týče výšky! Řekl mi že již montoval i verzi AK na SKS ale tam se musel dělat přípravek který to celé snižoval. Po koupi pušky je třeba ještě dořešit zda je tam dostatek materiálu na šrouby u toho konkrétního kusu v místě pro montáž takže rozhodnuto ještě není. Možná příští týden dodám více info pokud již bude puška doma tak to budu moci skonzultovat nebo se tam budu muset vypravit raději osobně (POSP který mám v plánu je na místě k dispozici sic není na prodej).

Walt

11.01.2011 15:10

pazba od CHOATE je dobra, pokud nebudes kropit tak vydrzi
do prodluzovacich vlozek pod botkou jsem nasypal olovene broky a prolil silikonovym tmelem, tim se docela vyvazila
vetsi vaha zbrane nevadi, v tomto pripade spis naopak
POSP byla uchycena srouby na montaz na tele ( pevne uchycena, tvar dilu se sinou)
odstrelovacka to neni, ale vypada akcne :-)

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.01.2011 13:48

Kdyby měl někdo zájem o novou pažbu na své SKS tak jedině tenhle e-shop z několika oslovených se mi ozval a potvrdil zasílání do ČR http://www.brownells.com jinak "Dragunov" pažba od CHOATE je již na cestě :D teď ještě tu flintu :mrgreen:

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.01.2011 22:15

tak puška je doma :D
musím říct že v první chvíli jsem si říkal že je až škoda ji nějak upravovat protože z ní vyzařuje kus historie ale jednou jsem se rozhod tak to udělám a originál díly si nechám kdybych to chtěl někdy dát zpátky
jen si říkám že přece ta montáž v závěru musí držet je o dost masivnější (ten kryt) než u 58 tam je to jen kus plechu a tady pořádný kus oceli se kterým ať se snažím jak chci ani nehnu takže proč by to nemohlo fungovat když tam budou ještě 4 pojistné šrouby zboku?
jinak materiálu pro montáž je tam cca 2,1-2,3mm na levé straně (mám asi štěstí protože na druhé pravé straně je z 3mm ubráno mnohem víc je to nějak nesymetricky odfrézované) což proberu s odborníkem zda stačí nebo né ale než do toho vrtat tak asi ze začátku zkusím tu montáž v krytu http://hubertshooting.cz/clanky/montaze.html nevím ale nějak tomu docela věřím

to Walt: musel jsi upravit pažbu? asi ano aby se tam vešla ta montáž a předpokládám že ta pažba je dutá takže nedělá to potom neplechu?

Walt

18.01.2011 13:29

ocelovy dil byl puvodne asi pripajeny a zajisteny srouby
po povoleni jsem pouzil dvouslozkove lepidlo s ocelovym praskem a od te doby vse drzelo na 100%
do pazby se musi vyriznout odpovidajici otvor, nicemu nevadi

Obrázek

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

22.01.2011 12:42

tak přesně týden po objednáni je pažba doma i s proclením (docela mě to překvapilo protože jeden český e-shop nebyl schopen dodat mnou objednané "spotřební" zboží na zbraně ani do 3 týdnů) a musím říct že padne jak hrnec na prdel :mrgreen:
jinak jeden postřeh z výměny pažbení: doporučuje všem co máte SKS sundat pro kontrolu dřevěné nadpažbí protože plynová trubka v místě kontaktu s dřevem byla docela dost rezavá a nebyla to jen povrchová rez ale už se dělaly puchýřky a zůstaly tam po očištění smirkovým papírem a WD viditelné stopy po korozi takže bacha na to :!:
přikládám pro ilustraci foto s CHOATE dragunov pažbou (bohužel jen mobilem neb nemám baterie do foťáku)

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

22.01.2011 21:08

Info pro ty co by si mysleli že ta pažba je z nějaké sra.ky nebo bláta.
Když jsem tu pažbu nasazoval poprvé tak v návodu bylo že tolerance kvůli hodně výrobců (Rus, China, Jugo atd.) jsou různé a zejména délka se může lišit a aby nediskriminovali ten či onen dělají paždu pro nejdelší flintu co se dělala a dávají k tomu distanční vložku. Když jsem to dával do kupy tak tam kde ta vložka příjde (cca mezi spoušť a pistolovou rukojeť nevím jak lépe to popsat prostě konec flinty a začátek zadní části pažby) tak tu distanční vložku tak jak byla od výroby jsem tam nedostal nic méně byla tam malá mezírka. Po skompletování to sedělo dobře a nezaznamenal jsem žádný pohyb tedy horizontální. Ale když jsem si s tím pořád hrál (s tou puškou :D to aby si někdo nemyslel) tak jsem zjistil že když zatlačím zespod do lučíku tak je tam vertikálni pohyb cca 3mm. Tak jsem to rozebral a že tu vložku zbrousím tak abych ji tam dokázal přiměřenou silou natlačit (prostě aby nebyla volná). No brousil jsem potvoru smirkem asi půl hodiny :mrgreen: je ze stejného matroše jako zbytek pažby. Pak jsem to tam opatrně naklepl kladívkem a teď se to ani nehne :!: takže o životnost toho plastu nemám obavy 8)

PředchozíDalší

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské