4mike
saigaholic

05.10.2010 12:54

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

což nevyvrací Lipšicovo tvrzení, že zbraň byla upravena tak že umožnovala střelbu dávkou, ani to nevyvrací možnost, že dávkou střílel v objektu

nakonec skoro vše už se tu už probralo a na co se opomenulo, se můžete poptat přímo:
http://www.cas.sk/clanok/181770/ministe ... te-sa.html

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.10.2010 13:44

Nevím jestli se to tu už řešilo celé jsem to nečet jen začátek a konec ale dost dlouho jsem nad tím přemýšlel co dělat kdybych byl svědkem takové události.

1) někde někomu rupne a začne kolem sebe ohrožovat a zraňovat lidi (je jedno čím třeba vidličkou nebo palnou)
2) jsem poblíž a mám legálně drženou zbraň na E
3) mezitím již možná/určitě někdo volal PČR
4) mám dobrou příležitost minimalizovat ztráty jelikož jsem na místě a PČR někde na cestě
5) přijíždí zásahovka a vidí mne se zbraní chaos neptá se a ......... věčná tma a ticho

Takže raději zalézt a být v pohotovosti kdyby se dostal až ke mne a pak ho vyřadit a žít s pocitem že jsem mohl zachránit toho tříletého kluka na ulici ale bál jsem se že mě zásahovka sundá nebo to risknout a doufat že si mne nespletou s pachatelem???

Eladrin
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.10.2010 13:56

Já bych řekl, že i ta zásahovka se ptá alespoň tou formou, že tě nezastřelí na místě, ale počká na aspoň jeden špatný pohyb.

czexit
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.10.2010 14:19

Tohle se asi řeší v každé knížce o obranné střelbě. Mám "Manuál obranné střelby" a "Izraelská bojová střelba" a v obou je návod jak se chovat po střelbě a při kontaktu s dojíždějícími ozbrojenými složkami ;)
Doporučuji.

čimango
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.10.2010 18:01

dokdok: ad článek: Měl jsem za to, že střela ze spékaných pilin náboje vzor 82 se po dopadu na pevnou překážku rozpadá na drobné fragmenty, místo aby se odrážela . . . ?

Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.10.2010 18:30

čimango: ...nene strela ze spekanych pilin se bohuzel nerozpada ani nahodou.

Reklama

čimango
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.10.2010 19:05

O.k. Omyl. Někde jsem to kdysi četl.

krampus
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.10.2010 19:48

mě by velice zajímalo, kde byla harmanova puška mezi tím, kdy ji odnesli z místa činu a okamžikem, kdy se dostala na expertýzu. tedy ne na snímání otisků, ale kdy začal někdo zjišťovat, že byla upravná na dávky. a pokud skutečněš byla zajímalo by mě kým. Harman,ač mu ruplo v kebuli byl zkušenej střelec a nepotřeboval střelbu dávkou. na co by mu taky byla krycí palba...?

Golem
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.10.2010 21:22

Ad odkaz od 4mike: "Analýzy zásahu z Devínskej Novej Vsi "odborníkmi na paintball" je zbytočné komentovať." Podobně myslím "vyřešil" Lipšic i připomínky sdružení Legis Telum k jeho populistickým "návrhům". Ať už je pravda kdekoliv, je toto jednání ministra demokratické vlády normální? To snad i bolševické mr.ky se snažily působit férověji.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.10.2010 21:50

Lipsic píše:Považujem absolútnu väčšinu držiteľov zbrojných preukazov za slušných ľudí, ale žiaľ sú medzi nimi aj psychicky labilní jednotlivci, ktorí predstavujú riziko pre bezpečnosť ostatných.

Nestálo by to za hromadnou žalobu? Pán minister tvrdí (a jelikož doslovně zopakoval, co říkal v TV, tak to má asi dobře naučené), že mezi držiteli ZP jsou psychicky labilní jedinci, ačkoliv pro to nemá jediný důkaz. Pokud by totiž měl, musel by vědět kdo a sám by si věšel oprátku na krk, protože podle současné legislativy takoví lidé ZP vlastnit nemohou a pokud vlastní, je to jen a jen JEHO vina.

Eladrin
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.10.2010 22:04

Upřímně ale, věta, že existují alespoň dva psychicky labilní jedinci v množině držitelů ZP, bude pravdivá. Při 200k držitelích ZP by jinak museli mít doktoři úspěšnost 99.999 % a to nejspíš nemají ani při diagnóze zlomeniny.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.10.2010 22:33

No tak jo. Když to podáš takhle, tak bych vyhlásil okamžitý trest smrti pro všech 10 milionů obyvatel, protože mezi nimi určitě běhá mnoho vrahů a jde nám o bezpečnost lidu, že. Nebo jak jsi to myslel? Trest smrti je asi moc, ale co kdyby si každý člověk po dosažení 18 let věku odseděl preventivně 5 let v base? No vždyť nemůžeš vyloučit, že mezi lidmi běhají psychicky labilní jedinci!!! Ať žije kolektivní vina!

Trestání bez příčiny má jednu zákeřnou vlastnost. Trestaný si po určité době může říct, že být slušný je k ničemu, když je trestán za něco, co neudělal a může se rozhodnout udělat to, za co je trestaný jen proto, aby ten trest měl smysl.

Eladrin
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.10.2010 0:20

Vím, že jsem si rýpnul, ale já jsem pouze formálně napsal tvrzení a důsledky z něj vyvozuješ výhradně ty. A z mého pohledu nesmyslné důsledky jak žalobou, tak trestem smrti.

Faktem je, že mezi 10 miliony Čechy na svobodě bude alespoň jeden vrah. O významu a důsledcích takového tvrzení nespekuluji, ale poukazuji na to, že ačkoliv může být takové tvrzení zcela k ničemu a manipulativní, není lživé a nedokážu si představit, že bys na jeho základě někoho žaloval.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 0:48

Právě že takové tvrzení je z podstaty lživé. On se domnívá, že to tak je, Ty se domníváš, že to tak je, já to nezpochybňuji, pravděpodobně to tak skutečně je. Ale pokud něco prezentuješ jako fakt, musíš pro to mít pádné argumenty, nějaký faktický důkaz. Nelze vydávat domněnky a obecné předpoklady za fakta a o to smutnější je, že to dělá ministr vnitra, který těmito domněnkami ospravedlňuje vlastní legislativní kroky. Jako nacisti hnali lid proti Židům a argumentovali tím, že jsou to vydřiduši, vykořisťují společnost a zavinili krizi. Můžeš spekulovat o tom, jestli to byla pravda, či ne, ale není to fakt, je to jen domněnka, obecný předpoklad. Stejně jako dnešní náckové říkají, že Cikání kradou, vraždí a zneužívají sociální systém. Můžeš spekulovat o tom, jestli je to pravda, nebo ne, ale není to FAKT a nelze na základě této domněnky provádět žádné legislativní kroky. Domněnky patří k pivu do hospody, ne do vlády či parlamentu.

Nemluvě o tom, že ministr argumentuje domněnkami, které jaksi nejsou objevem Ameriky, ale platí trvale. Čili by měl zdůvodnit, proč tedy současný stav legislativy je takový, když mezi držiteli ZP byli psychicky labilní lidé včera, byli tam i před deseti lety, tak co se změnilo?

Eladrin
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.10.2010 2:42

My si asi vážně nerozumíme, já se s tebou nesnažím hádat a naprostá nesmyslnost toho argumentu mě štve stejně jako tebe, ale popírat tuhle skutečnost/domněnku, i když 100% neprokázanou sice formálně lze, ale každému soudnému člověku musí být jasné, že alespoň jeden magor mezi střelci prostě je. A stejně tak mu musí být jasné, že to nemá smysl řešit, protože magor je prakticky v jakékoliv jiné množině podobné velikosti, jeho společenská nebezpečnost se držením zbraně zvyšuje pouze marginálně (protože je to magor a přejel by tě autem) a je naprosto neefektivní ho řešit. Ale přijde mi ubohé to popírat s odkazem na 0.02 % (při úspěšnosti doktorů 95 %) pravděpodobnosti, že tomu tak není. To je jen tvé zbožné přání a touze po absolutnu, které nastává pouze u důkazů z matematiky, ale ne v realitě.

Třeba Harman do této skupiny asi spadal (na 100% se to nikdy nikdo už nedozví), takže to máš jednoho. Že jsem posunutý v čase o pár týdnů zpět snad na věci nic nezmění.

DeadMan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 8:30

to majsner: to o těch cikánech je bohužel fakt né doměnka

4mike
saigaholic

06.10.2010 8:33

Golem píše:.......... Ať už je pravda kdekoliv, je toto jednání ministra demokratické vlády normální? To snad i bolševické mr.ky se snažily působit férověji.

nesnažily, neměly důvod, měly svůj krajíc chleba uzákoněnej

holt mezi odborníky na paintball a odborníky na vše, především na vz58 asi plodná debata nenastane
tak nezbývá než doufat, že i díky osvětě tu jeho slátaninu parlament shodí ze stolu

majsner píše: ..........Nestálo by to za hromadnou žalobu? .............

někde jsem zaregistroval, že byla podána ikdyž ne hromadná

Steiner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

06.10.2010 9:17

A není ta žaloba náhodou ku h.vnu, když má imunitu? Nebo si myslíte, že by ho parlament vydal? Ukažte mi v historii ČSSR/ČR/SR jedinýho poslance nebo ministra, který byl trestně stíhaný za to, že předložil vládě a parlamentu nějakej zákon nebo novelu nebo za výroky v souvislosti s ní.

Vlado
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

06.10.2010 10:21

Minister nema imunitu. Aspon u nas.

floky
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

06.10.2010 12:20

K tej teme že medzi držitelmi ZP su psychicky labilny ludia.

Pravdepodobne tym myslel sam seba. Pan Lipšic je tiež držitelom ZP a dokonca vlastni aj zbran. Čiže ano, je potrebne aby ludia ako on nemali zbrane.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Události