majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.09.2010 17:52

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

Steiner píše:$emtex: autorem toho textu je Richard Mierny a zveřejnil ho na beo.sk, který má nálepku nacionalistického a rasistického portálu. Takové je i celkové vyznění toho článku. Vzhledem k tomu, že motiv střelby zatím ještě nebyl vyšetřený, tak většina z informací tam jsou jen čisté fabulace.

Bohužel dost často mají pravdu ty největší svině, od kterých bychom ji radši nechtěli slyšet (např. Hitler).

PN

13.09.2010 19:43

Nevím, zda to nepřekračuje zákonné hranice (osobně nejsem přívržencem trestání za myšlenky a slova), ale hranice dobrého vkusu jste překročil určitě, pane Majsnere. Souhlasím, že každý má právo se vysrat, ale ne uprostřed veřejného prostranství.

Petzold
Moderátor
Moderátor

13.09.2010 19:56

Posledních x stránek mimo téma, jen prostá žvanírna. Tomuto vláknu aktuálně hrozí uzamčení. Dále prosím k tématu.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.09.2010 19:57

PN: Podle čeho soudíte, pane, když už si vykáme? Nebo zase jeden chytrák, který si dosazuje do nejednoznačných tvrzení to, co chce a pak se cítí být velmi uražen? Nebo spíš jeden zmasírovaný moderním černobílým pojetím historie, tedy On byl špatný, ááno, Ten byl zase hrdina, áááno. Faktem bohužel zůstává, že nic není černobílé a někteří lidé, jejichž názory se nám z dnešního pohledu zdají šílené či extrémní, mají (měli) tendenci vidět a popsat problémy a jejich řešení jednoduše a bez morálních konvencí a až po dlouhé době se může ukázat, že měli v lecčem v podstatě pravdu. A pro ignoranty: ne, opravdu tím nemyslím otázku Židů ani Cikánů. Ale to je na míle vzdáleno tomuto tématu.

Tedy zpět k tématu: Tonoucí se stébla chytám (ze seznamu různých mediálních výronů za posledních 14 dní je to jeden z těch korektnějších).

momentalneanonymny

14.09.2010 2:27

http://dl.dropbox.com/u/11322966/Pripom ... %C5%A5.pdf

od kamoša niečo konkrétne - pripomienky k vplyvom novely zakona č. 190/2003 - ze vraj podstatna cast kazdeho navrhu zakona, pri tomto zakone dost odflaknuta.

Len jemu ani mne to nejde zavesit do prislusnych oblasti leg. portalu ci ako sa to vola.

boris_
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 9:42

poslite to cez portal pravnych predpisov. vlozte to ako obycajny text.

Reklama

lovec_1
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 9:56

$emtex
Sponzor serveru
Sponzor serveru

14.09.2010 14:51

4mike
saigaholic

14.09.2010 14:56

Daniel Lipšic: "......... Expertízne skúmanie potvrdilo, že mal zbraň prerobenú aj na streľbu v dávkach......"
http://aktualne.centrum.sk/domov/politi ... 983&online
ČILI OFICIÁLNĚ (tedy pokud to není další kachna od MV) ČERNOTA

o to logičtější je hon na legálně držené :lol:
stejně úsměvná je i poznámka že o formě pak můžeme diskutovat,
čili nejdřív Vám to zakážeme a pak se budemem bavit o tom co jsme vlastně zakázali ?
jestli ta debata bude na stejné úrovni jako ta o tom proč ? tak ...................... (doplň si individuálně)

Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 15:33

"Považujem to za z princípu pomýlene. Nepoznám žiadny prípad v posledných desiatkach rokov, kedy bol spáchaný závažný úmyselný trestný čin motorovým vozidlom. Strelnými zbraňami vrátane legálnych zbraní však boli spáchané desiatky vrážd," povedal.

takže pokud pojedu pod vlivem (alkohol, drogy), způsobím smrtelnou nehodu, tak to není úmyslný trestný čin? já beru, že jsem neboural úmyslně, ale zákon jsem úmyslně překročil. navíc (alespoň u nás) by se pár takových případů určitě našlo. mě tak málem debil zabil známého i sosádkou auta - chtěl spáchat sebevraždu a zabití manželky nárazem do protijedoucího osobního auta.
no a to míchání hrušek a brambor v poslední větě.... zakážeme legální, tak nám možná 2-3 (z těch desítek) ubudou nebo se jen přesunou do jiné kolonky (nůž, nůžky, kladivo apod.)
populismus politiků je tak akorát k ..........

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 15:56

Nejen pod vlivem alkoholu. Smrtelné nehody se nestávají omylem, ale proto, že někdo jede jako prase a ÚMYSLNĚ nedodržuje předpisy. Aneb nehoda není náhoda. Nevidím rozdíl mezi Harmanem, který ÚMYSLNĚ vzal sportovní pušku a zastřelil několik sousedů a člověkem, který si dá 3 piva a pak ÚMYSLNĚ sedne do 3l offroadu a jedouc 80 v obci nevybere zatáčku a v protisměru sejme Fabii nacpanou rodinkou vracející se z chalupy. Rozdíl je pouze v tom, že Harman, kdyby nebyl zastřelen policistou / nespáchal sebevraždu, by dostal doživotí, kdežto frajer v offroadu by dostal 4 roky a po 2 by ho pustili.

Říkat o takovýchto smrtelných nehodách, že se stávají neúmyslně je asi jako tvrdit, že když si vezmu pušku, vlezu do obchoďáku a budu si jen tak pro radost střílet do krabiček na regálech, že jsem tu spoustu lidí kolem zabil neúmyslně.

/edit:
Aktualne.sk píše:Je pripravený na diskusiu o novele zákona o zbraniach a strelive, ale iba na základe pravdivých argumentov. Združenie vlastníkov zbraní Legis Telum sa už z toho podľa neho diskvalifikovalo, tým že v posledných dňoch použilo nepravdivé informácie.

Neboli diplomaticky řečeno: Jsem připraven o novele diskutovat, ale pouze s těmi, kteří na ní mají stejný názor jako já. :roll: :evil:

Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.09.2010 16:13

Hm, no nepravdivé informace používá on, jen je potřeba aby to přešlo do povědomí ostatních. :twisted:
EDIT: Možná by nebylo od věci se podívat, kolikrát ho načapali s alkoholem za volantem a kolik má bodů on. Tady by mohl být důvod, proč takhle lže. A taky doložit, kolik pachatelů dopravních nehod bylo odsouzeno za úmyslný trestný čin.

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 16:48

Nenechme si kálet na hlavu,žijeme doufám v demokracii a nikdo nemá právo mne omezovat,či diskriminovat,když se chovám jako slušný člověk a jsem si vědom,jak svých práv,ale tak i svých povinností!
Zákazů a potlačování základních lidských práv a svobod,jsem si nejen já ,užil za starého režimu až dost.
Zbytek života chci žít svobodně a užívat si toho,co mne baví!
Taky nevidím,žádný rozdíl,jak píší výše kolegové.Vždy, je na konci smrt člověka a hovada na silnicích těch mrtvých a zraněných mají na svědomí požehnaně!
Věc je věc a ta sama nikdy nemůže nikomu ublížit,vždy jen a jen člověk,který tu kterou věc použije.
Nehody,už každý bohužel ,bere,jako "normální" věc,která patří k civilizaci.Nikoho,to,bohužel,ani moc nezajímá,pokud se to nedotkne přímo jeho,či jeho blízkých! :evil:
Sice,to sem nepatří,ale sám jsem napsal premiérovi,co si myslím o tarifních platech,které jeho vláda připravuje pro policii atd.
Bohužel jsem ještě nedostal odpověď.
Vyzývám,proto všechny znovu-Nejsme ovce a na hlavu si kálet nenecháme!!!

Marek Z
Nový uživatel
Nový uživatel

14.09.2010 16:54

toto uz nie je len o nas, ale aj o vas bratia v zbrani

http://www.sme.sk/c/5548789/cesi-sa-oba ... niach.html

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 17:47

virginan píše:...žijeme doufám v demokracii a nikdo nemá právo mne omezovat,či diskriminovat...

Nemáš pravdu. Demokracie je vláda lidu - vláda většiny. Pokud většina rozhodne, může tě klidně naprosto demokraticky zbavit všech práv i života. Jediný omezující faktor je je ten, který si lid při zakládání demokratického zřízení stanoví - Ústava. Ta obsahuje jediná nezadatelná práva menšin, která nelze odebrat. Ale jelikož my máme místo Ústavy paskvil, který je úplně zbytečný, neboť každý jednotlivý bod lze upravit zákonem a celou ústavu lze kdykoliv dle potřeby změnit, tak se není o čem bavit.

Pokud demokratická většina rozhodne, že chce být tupé stádo ovcí, které bude pouze pracovat za kus žvance, zbytek výdělku poslušně odevzdávat státu a držet hubu, je to naprosto legitimní a nelze s tím dělat nic jiného, než změnit lokál... :cry:

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 20:05

To by bylo na dlouho,proto jsem to nepsal.Žádná většina,pár pseudohumanistů a arogantních ouřadů,placených z našich peněz. :evil:

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.09.2010 22:52

Nebylo by také marné se zamyslet nad tím, kdo z této novely bude mít největší užitek. Dá se předpokládat, že už ve chvíli jejího zveřejnění se zvedla cena zbraní na černém trhu o jednotky až desítky procent, po vstoupení novely v platnost to bude mnohem víc, navíc se i zvedne odbyt. Stálo by proto za to, pokud jeden politik prosazuje navzdory mínění odborníků věc, která zvyšuje zisky jedné konkrétní skupině obyvatel, aby se velmi podrobně prověřilo, jak je na tom pán minister s financemi. Pokud mohou bulvární média a pan prolhaný ministr fabulovat a spekulovat o potenciálním nebezpečí hrozícím od legálních majitelů střelných zbraní, mohu i já naprosto legitimně vyjadřovat podezření z finančního napojení pana ministra na tuto skupinu obyvatel, tedy na prodejce nelegálních zbraní. Pokud by se při tomto velmi osobním, podrobném a nepříjemném prověřování pana ministra a celé jeho rodiny a známých přišlo na něco jiného nekalého, tím lépe.

4mike
saigaholic

15.09.2010 7:48

Marek Z píše:toto uz nie je len o nas, ale aj o vas bratia v zbrani

http://www.sme.sk/c/5548789/cesi-sa-oba ... niach.html

to je snad jasné od začátku
btw nemyslím, že se obáváme novely, to je z principu jen lejstro, čili věc, (a věci samy neubližují)
spíše okolností a toho spiningu dezinformací, lží ...., kterými lze v 21.století v demokratický zemi vyprovokovat k tak populistickým a nic neřešícím zásahům do práv a svobod občanů
čili to čeho se lze obávat je metodika jejiho vzniku (k jejimu obsahu se vyjadřovat netřeba)

"Na 90 percent hovoríme o samopaloch vzor 58, ktorých hodnota je 300 až 400 eur. To je absolútna väčšina zbraní, ktoré nechceme, aby ľudia mali vo svojich domácnostiach."
tak nevím, vidím rozpor mezi obsahem "novely" a tvrzením MV jen já ?? :shock:

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 10:03

A to by se jako zakázaly i brokovnice vycházející z AK nebo se to vztahuje jen ka kulový?
Chudáci Slováci. A časem i my.

4mike
saigaholic

15.09.2010 10:31

výraz samonabíjecí brokovnice nevylučuje
stejně jako pistole

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Události