-
PetrL3 - Častý návštěvník
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Tak mi to vychází, že většina považuje použití bouchačky na jezevčíka za přinejmenším ospravedlnitelné. Nebudu lhát, přiznávám, že mě to překvapilo. Díky za názory, další sem radši nepište, nebo nám zákonodárci udělají zákony jako v anglii, ze strachu o své jezevčíky
.

Naposledy upravil PetrL3 dne 13.07.2010 21:09, celkově upraveno 1
-
Hungry - Moderátor
P3: No, já u sebe nic jiného, vhodného nenosím... Kdybych měl hůl, meč, použil bych raději to...
-
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Já odkopal s kočáru retrívra nebo jak se ten vyžraný znrd jmenoval.Už jsem tu o tom někde psal.
-
alfonss - Grafoman
Pánové, divoký západ jsem nadhodil opravdu jen obrazně.
nemůžu si pomoct, ale z některých vašich obhajob použití zbraně necítím nic jiného, než agresivitu, prostě touhu si bouchnout a teprve až potom vymýšlet důvod, proč bylo to konkrétní jednání správné...
nemůžu si pomoct, ale z některých vašich obhajob použití zbraně necítím nic jiného, než agresivitu, prostě touhu si bouchnout a teprve až potom vymýšlet důvod, proč bylo to konkrétní jednání správné...
-
-
Hungry - Moderátor
Alfe: sorry, ale já zase mám z tvých odpovědí někdy pocit, že potřebuješ být v opozici snad už z principu, či co...
P3: Ano svedl. A už jsem jich potkal spoustu, žádný mne nechtěl kousnout...
Ale vážně, ono by záleželo na tom, co budu mít obuté atd. Zase jsme u toho, zda mne kousne a jak... Pes je rychlejší v reakcích než já...
P3: Ano svedl. A už jsem jich potkal spoustu, žádný mne nechtěl kousnout...

-
hetzer - Častý návštěvník
PetrL3: tebe zadny pes jeste nekousl, ze? ze bys lezel 3tydny v nemocnici s infekci v noze a kazde rano by ti pri prevazu lili do rany peroxid vodiku 

-
g-relax - Častý návštěvník
- Bydliště: Brno _______________________ $ LEX www.gunlex.cz $ LEX
alfonss, PetrL3: Pánové, řekl bych, že se v tom horku docela bavíte vytáčením ostatních. Plně se ztotožňuji s tím, co v bodech 1.-4. napsal Justinian a v předchozím příspěvku Hungry a hetzer. Pro úplnost dodávám, že nejsem agresivní, že nejsem teď ve stresu a že se v potřebném rozsahu orientuji v trestním právu.
-
hetzer píše:PetrL3: tebe zadny pes jeste nekousl, ze? ze bys lezel 3tydny v nemocnici s infekci v noze a kazde rano by ti pri prevazu lili do rany peroxid vodiku
Pes už mně párkrát kousnul, ale byly zcela jiný situace. Vzteklýho jezevčika si troufám tvrdit dokážu kopnout tak, že se nezakousne.
-
g-relax píše:alfonss, PetrL3: Pánové, řekl bych, že se v tom horku docela bavíte vytáčením ostatních. Plně se ztotožňuji s tím, co v bodech 1.-4. napsal Justinian a v předchozím příspěvku Hungry a hetzer. Pro úplnost dodávám, že nejsem agresivní, že nejsem teď ve stresu a že se v potřebném rozsahu orientuji v trestním právu.
Já se snažím pouze zjistit, co si myslí střelecká veřejnost o střílení v sebeobraně do jezevčíka. Že z toho vyplynula diskuze nevidím jako problém.
P.S: Nepochybuju že jsi skvělej právník. Právní stránka věci mě tolik netrápí.
-
KamikazeCZ - Pravidelný návštěvník
No, pokud mne neco ohrozuje, tak to musi pocitat s tim, ze to zanikne, at je to clovek nebo vec... strelbu do jezevcika nevidim jako problem, pokud mam duvod si myslet, ze po me opravdu jde... a pokud ano, pouziju to nejspolehlivejsi, co mam u sebe... (Jenom je otazka, jestli je to pistole... trefovat se do prerostly krysy neni sranda...)
-
Hungry - Moderátor
PetrL3 píše: Vzteklýho jezevčika si troufám tvrdit dokážu kopnout tak, že se nezakousne.
No, a ted jsi uhodil hřebíček na hlavičku... Já si to o sobě nemyslím.
-
Honzik - Pravidelný návštěvník
Petr3L: Mě právní stránka trápí. Když smáznu jezevčíka (nebo něco/někoho jiného) abych vyváznul se zdravou kůží a vyfásnu za to dáreček od soudu (byť nepodmíněný), tak jsem stejně v loji. V oboru mě bez čistého rejstříku trestů už nezaměstnaj.
S kopáním jsem na tom jako Hungry. Nevím kam ani jak a nemám natrénováno.
S kopáním jsem na tom jako Hungry. Nevím kam ani jak a nemám natrénováno.
- majsner
- Častý návštěvník
alfonss píše:...nemůžu si pomoct, ale z některých vašich obhajob použití zbraně necítím nic jiného, než agresivitu, prostě touhu si bouchnout a teprve až potom vymýšlet důvod, proč bylo to konkrétní jednání správné...
Jmenuj, prosím, aby se mohli cítit uraženi ti správní z nás.

A jelikož to bylo nejspíš i na mě, tak věz, že necítím potřebu si bouchnout do živého a konfliktům se vyhýbám jako čert kříži. Ale pokud mě napadne vzteklý jezevčík, tak se budu bránit a nebudu stát a přemlouvat ho "ťuťuňuňu" nebo do něj ve zmatku kopat, aby mě mohl kousnout do nohy, nebo jak si tu situaci vlastně představuješ. A nebudu mít výčitky z toho, že mě považuješ za magora. Podobným způsobem, jako se nám tu snažíš vnutit, a to z pohodlí od počítače něco zobecňovat a prohlašovat, kdo v jaké situaci, kterou jsem nezažil a ve které jsem nebyl, je magor, bychom se postupně prokousali situacemi "to byl jenom jezevčík, na toho jsi neměl právo střílet, to byl jenom pes, ten útočník neměl žádnou zbraň, ten útočník měl jenom nůž, neměl jsi na něj střílet, ten útočník měl jenom malorážku, nemůžeš na něj střílet devítkou..."...
Tak, prosím, nezobecňujme konkrétní situace. Pokud o tom případu zastřelení jezevčíka někdo ví něco objektivního (ne prostříhanou výpověď důchodkyně od sporáku na TV Hovna), tak prosím, máte prostor.
/edit: Honzik: To je přeci Tvoje svobodná volba. Pokud je pro Tebe zdraví či život na nižší úrovni, než živnost, a uznávám, že to tak je u spousty lidí a dokážu to pochopit, je to Tvoje věc. Problém většiny lidí je však v tom, že vedou nějaký způsob života a vyznávají určité hodnoty a nedokáží pochopit či snad dokonce tolerovat, že to někdo vidí jinak. Alf tu sám tvrdí, že přestal nosit a na mě to působí tak, že z toho titulu snad jakoukoliv formu obrany zbraní předem odsoudí, protože kdo nosí a brání se, tak je prostě magor, protože on sám usoudil, že nosit je nesmysl. Ukamenujte mě, ale tak to na mě prostě působí.

-
Honzik píše:Petr3L: ...S kopáním jsem na tom jako Hungry. Nevím kam ani jak a nemám natrénováno.
Kamkoliv se trefíš, tak silně aby odlétl tak 2 metry (neboj, nevrátí se) jako bys nakopl míč.
Díky za názory, i když se na nich neshodneme. Teď už ledacos chápu.
- PaF
Hosi to jsou same teorie. Jezevcika netrfite, pokud kolem vas jenom lita. Kdyz uz visi na noze, neni nic horsiho, nez ho strelit i s vlastni nohou. Je lepe jej druhou nohou odkopnout. Bodlo nebo sajtle. Ale dva metry nepoleti, s tim se rozlucte. Pokud uz visel, tak vam jen roztrhne ranu
.
Ale dospelec se psu do 10 kg ubrani lip bez bouchacky. Kdyz ma ale 40 kg a visi uz na ruce, je dobra i ta rana skrz ruku. Jak si totiz "prehmatne" na krk, je po prd.li

Ale dospelec se psu do 10 kg ubrani lip bez bouchacky. Kdyz ma ale 40 kg a visi uz na ruce, je dobra i ta rana skrz ruku. Jak si totiz "prehmatne" na krk, je po prd.li

- PatrikV
Tak mně napadlo jestli Hungry neměl spíše na mysli, že toho jezevčíka by nedokázal nakopnout žádanou intenzitou - nebo vůbec, neboť, nepletu-li se - byl po operaci nohy.
Ps: škoda že nemám z dnešního rána fotku, neboť se nám v plotu šprajcnul jezevčík snažící mermomocí se dostat k naší hárající retrívřici - zřejmě tam visel od večera, protože už měl namále. Pokud to nevzdá a dostane se k nám na pozemek, tak si nakopnutí jezevčíka vyzkouším v reálu.
Ps: škoda že nemám z dnešního rána fotku, neboť se nám v plotu šprajcnul jezevčík snažící mermomocí se dostat k naší hárající retrívřici - zřejmě tam visel od večera, protože už měl namále. Pokud to nevzdá a dostane se k nám na pozemek, tak si nakopnutí jezevčíka vyzkouším v reálu.
- majsner
- Častý návštěvník
Konečně dá někdo této subjektivní diskusi vědecký směr. Tak to koukej pořádně zdokumentovat a podělit se s námi o závěry výzkumu. 

-
Já taky do psů kopu, když je potřeba, co je mi do cizího psa? Nemá si na mě nebo mýho psa co vyskakovat. Ale děsí mě představa, že půjdu se psem ven (vodítko nepoužívám), pes k někomu přiběhne na metr, něčeho se lekne a začne ho vyštěkávat (to se stává, každý kdo má nějakýho uštěkanýho trpaslíka to zná). Chlap vytasí zbraň, a odbouchne ho.
Nedivte se pak, že někteří lidi volaj po tom, aby nám zbraně zakázali. Já nosím zbraň na to, abych se mohl bránit proti přepadení různejch šmejdů a kvůli takovejm, co střílí do malejch psů (mimo jiné) logicky roste tlak veřejnosti na delegalizaci střelnejch zbraní. Až na mě někdo vytáhne kudlu kvůli pár korunám, nebudu mít pistoli... Nebude to totiž legální.
Nedivte se pak, že někteří lidi volaj po tom, aby nám zbraně zakázali. Já nosím zbraň na to, abych se mohl bránit proti přepadení různejch šmejdů a kvůli takovejm, co střílí do malejch psů (mimo jiné) logicky roste tlak veřejnosti na delegalizaci střelnejch zbraní. Až na mě někdo vytáhne kudlu kvůli pár korunám, nebudu mít pistoli... Nebude to totiž legální.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA