- xenoyy
- Častý návštěvník
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Zajímá mě na tomhle příběhu "od přehrady",jakou zbraní se pokoušel ten voják zneškodnit útočícího psa,když střela z jeho pistole zasáhla psí obojek a následně zvíře jen "škrábla". To byla nějaká malorážná zbraň nebo byl ten obojek z plechu?? Nebo jsem to nepochopil..?? Nebo mám fakt zkreslenou představu co umí klasická velkorážní zbraň,potažmo střela z ní vystřelená..??
-
Anorektik - Častý návštěvník
K trestní odpovědnosti vlastníka psa za ublížení na zdraví způsobené útokem psa
Xenoyy: Např. ten můj má na obojku kovovou destičku s okem, obojek se po tečování střelou bez ostré hrany může pouze pootočit... Myslím že zrovna tohle není podstatné vzhledem k tomu, že spousta lidí co by je držel pes za nohu by nejspíš postřelila zároveň se psem i sebe. V takovou chvíli by bylo nejvhodnější psa řešit nožem.
Xenoyy: Např. ten můj má na obojku kovovou destičku s okem, obojek se po tečování střelou bez ostré hrany může pouze pootočit... Myslím že zrovna tohle není podstatné vzhledem k tomu, že spousta lidí co by je držel pes za nohu by nejspíš postřelila zároveň se psem i sebe. V takovou chvíli by bylo nejvhodnější psa řešit nožem.
Naposledy upravil Anorektik dne 08.07.2010 22:32, celkově upraveno 2
- mantinel
- Občasný návštěvník
zbran glock 17,raze 9 mm,celoplastova strela. Obojek byl klasickej retez. A jak jsem uz psal nebyl umysl psa zabit,jen zabranit dalsimu utoku coz se povedlo. Strelba byla mirena spis pres hlavu do mista kde nikdo nestal a byla tam hlina aby se nemohla strela odrazit. Ze cokl chvili nepostoji je jeho vec. Maji byt radi ze to pes prezil.
- xenoyy
- Častý návštěvník
Tak tomu už rozumim. Tak to měl pejsek fakt štígro,že neposkočil "veselejc" a misto do řetězového obojku to neschytal do páteře nebo přes hruď na "komoru".. Bylo mi to divný,ale chápu i trochu té humánnosti ušetřit zvíře,které za to nemůže..
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Novináři mají rádi problémy se zbraněmi a problémy s tzv. bojovými plemeny psů. Docela by mě zajímalo, z koho by udělali viníka a z koho oběť, kdyby se někdo bránil střelnou zbraní proti útoku "bojového psa". Ale když už jsme u tý debaty, neumím si představit, že dospělej chlap, voják, nedokáže srovnat psa bez použití pistole (pokud není důchodce nebo nějak oslaben). Na druhou stranu, každej není Desenský.
Tím netvrdím, že to nebylo oprávněné, jen mě to zajímá, někdo má třeba ze psů fobii a nedokáže se mu postavit, nevím, ale u vojáka? Opakuju, že to není nijaký atak, jen se ptám proč? Mantinela neznám, nevím, jak je rychlej, silnej atd. Třeba byl po nemoci...
Tím netvrdím, že to nebylo oprávněné, jen mě to zajímá, někdo má třeba ze psů fobii a nedokáže se mu postavit, nevím, ale u vojáka? Opakuju, že to není nijaký atak, jen se ptám proč? Mantinela neznám, nevím, jak je rychlej, silnej atd. Třeba byl po nemoci...
- mantinel
- Občasný návštěvník
No co je bojovej pes? Vlcak je málo ? Nemuzu za kamarada mluvit ,ale kdybych mel psa na noze,videl jsem ze uz pokousal policistu,ze utoci dal tak proc bych se mel proboha nechat potrhat ? Pes je zbran jako kazda jina.To ze je chlap dospelej neznamena ze se musi nechat pokousat,kor v situaci ze vidi co ma za majitele. Jak muze clovek vedet ze je pes ockovanej ? Ze nepujde po krku nebo cokoliv. Ja za sebe rikam jedine,postve-li na me nekdo psa a hrozi utok tak ho nenecham dobehnout ani na prvni kousnuti a budu strilet . Pro mne jasna vec. A nejsem po nemoci,mam 100kg a myslim si ze ve forme. ja nevim jak jinak resit rozzureneho psa? Domluvou ? Kopancem a rikat si treba me nekousne ?
-
V pohodě, já to chápu, jsem totiž pejskař a můj malej pejsek občas láká ty velký, aby si kousli. Taky se mi to stalo, psa sem prostě skopal, majitel byl zticha, byl rád, že nedostal taky. Taky mám 100 kg. Vlčáka přiškrtim kdykoliv (jen jejich pyšní majitelé si myslí, že mají něco extra účinného, ale 80% psí síly je ve strachu lidí).
Jen mě to zajímalo, opakuju, že vím, že není ničí povinnost riskovat, že pes bude rychlejší.
Díky za vysvětlení.
Jen mě to zajímalo, opakuju, že vím, že není ničí povinnost riskovat, že pes bude rychlejší.
Díky za vysvětlení.
- mantinel
- Občasný návštěvník
tak ono kdyz jde pes po malem psovi tak se jinak brani nez kdyz jde po Tobe primo.To se mu na to priskrceni spatne dostava. Taky jsme se v armade ucili psa zneskodnit rukama,nozem atd,ale kdyz jde pes primo po cloveku tak je to zbytecne riziko.A uplne bokem si myslim ze pred tema smazkama kopnout do toho psa tak mohla byt takova mela, ze na konci by misto postreleneho psa mohlo byt mnohem vic skody.
-
Tak nějak sem si to vysvětloval taky. Co píšeš je naprostá pravda. Právě jsem předpokládal, že takovej člověk bude znát základy toho, jak na psa, ale šlapat na psa a mezitim dostat flaškou přes tlamu - je jasný, že v takový situaci je potřeba rychle vyřešit psa a zůstat ve střehu, kvůli smažkám, takže na "mazlení" se psem není prostor.
Jen se mi chce vždycky brečet, když pes odsere to, že jeho majitelje debil. Když vidim u metra fetky s těma zablešenejma psama, říkam si, že ježíš musel bejt pes.
Jen se mi chce vždycky brečet, když pes odsere to, že jeho majitelje debil. Když vidim u metra fetky s těma zablešenejma psama, říkam si, že ježíš musel bejt pes.
-
Dagobert - Pravidelný návštěvník
Stran článku v novinách:
Asi bych se zeptal na policii, jestli je v pořádku, že se smažky takhle vykecávají, když šetření ještě probíhá. A pokud je v tom nemůžou omezit, tak požadovat omluvu a vytištění opravy po tom plátku. No jak si velmi často říkám, jsem rád za moje D.A.S. pojištění. Celou tuhle situaci už by měli ode mě nahlášenou jako pojistnou událost a jejich právníci by se hezky činili.
Asi bych se zeptal na policii, jestli je v pořádku, že se smažky takhle vykecávají, když šetření ještě probíhá. A pokud je v tom nemůžou omezit, tak požadovat omluvu a vytištění opravy po tom plátku. No jak si velmi často říkám, jsem rád za moje D.A.S. pojištění. Celou tuhle situaci už by měli ode mě nahlášenou jako pojistnou událost a jejich právníci by se hezky činili.
-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
tak tady máte příklad toho jak to vypadá, když po někom jde pes: http://www.youtube.com/watch?v=ZGUyMFPJRnU
napoprvé se policista dobře trefil a ubránil nohou a když se kouknete tak o pár vteřin později ho měl málem pověšeného na levé ruce, kterou dal od těla, ale pes na ni nedosáhl a pak už přestal útočit. Krom toho tenhle pes byl váhově možná tak na polovině oproti vlčákovi, či bojovým plemenům a stejně tak silou a útočností.
PS: skoro to vypadá, že jak policajt vytáhl zbraň, pes ji poznal. asi člen pouličního gangu, který má správnej výcvik
napoprvé se policista dobře trefil a ubránil nohou a když se kouknete tak o pár vteřin později ho měl málem pověšeného na levé ruce, kterou dal od těla, ale pes na ni nedosáhl a pak už přestal útočit. Krom toho tenhle pes byl váhově možná tak na polovině oproti vlčákovi, či bojovým plemenům a stejně tak silou a útočností.
PS: skoro to vypadá, že jak policajt vytáhl zbraň, pes ji poznal. asi člen pouličního gangu, který má správnej výcvik

-
Měl bych jen 2 úřipomínky:
1) tenhle pes se ovčákům naprosto vyrovná, kolik myslíš, že váží ovčák a kolik tohle? je tam sice rozdíl, ale je to srovnatelný
2) Tady se nedá mluvit o nějaké obraně, tohle nebil žádnej pořádnej útok, ten pes ho jen tak postrašil. A policajt se taky moc důrazně nebránil (myslím tu část, kdy se bránil jednou nehou, ne tu střelbu).
1) tenhle pes se ovčákům naprosto vyrovná, kolik myslíš, že váží ovčák a kolik tohle? je tam sice rozdíl, ale je to srovnatelný
2) Tady se nedá mluvit o nějaké obraně, tohle nebil žádnej pořádnej útok, ten pes ho jen tak postrašil. A policajt se taky moc důrazně nebránil (myslím tu část, kdy se bránil jednou nehou, ne tu střelbu).
-
rabbit3278 - Pravidelný návštěvník
já taky netvrdim, že je to nějakej brutální útok, stejně tak jako pro mě vyplinulo z popisu situace u přehrady. to měla být ukázka toho, že se dá ubránit, ale v situaci, kdy po něm vyjede naplno bojové plemeno, by mu ta noha asi nestačila. tohle byl spíš skrat psa, protože jsem si nevšiml, že by ho na něj poštvali. S váhou máš možná pravdu, takhle se to blbě posuzuje, ale myslim, že ve chvíli kdy tě pes napadne, je znát každé kilo.
- PatrikV
Řek bych, že po tom co při tom couvání toho psa nakopnul se mohlo stát, že kdyby si nevšim, že má za sebou patník a náhodou zakopnul a svalil se na záda tak by mu do smíchu nebylo, naštěstí měl po ruce schopné kolegy.
-
Tam je důležitý držet ho od sebe tak, aby se nedostal na krk. Na kousnutí do ruky se neumře. Když už si pes naběhne přímo k noze, kopnutí musí být důrazný. Já tvrdím, bezpečnější je ihned jak to jde sáhnout po obušku, je to jistější než pistole. Já vim, že když se člověk lekne, je třeba složitější.
Ale ten policajt byl lemra, co si budem povídat.
Ale ten policajt byl lemra, co si budem povídat.
- majsner
- Častý návštěvník
PetrL3 píše:...Na kousnutí do ruky se neumře...
No nevím, vzhledem k tomu, že pes strčí rypák do každého h**na a kromě toho sám o sobě může přenášet celou škálu smrtelných nemocí, tak bych to kousnutí do ruky zas tak nebagatelizoval. Rozhodně je pro mě hrozba kousnutí do ruky dost silný argument, abych psa v nejvhodnější okamžik zastřelil, i když za to sám třeba nemůže. Vím, že jsi tímto směrem nemířil, ale mimoděk to tak částečně vyznělo.

PetrL3 píše:Ale ten policajt byl lemra, co si budem povídat.
Takhle z teplíčka z domova od klávesnice je to každému jasné, že?

-
majsner píše: Rozhodně je pro mě hrozba kousnutí do ruky dost silný argument, abych psa v nejvhodnější okamžik zastřelil, i když za to sám třeba nemůže. ...
Souhlas... Už sem psal, že není ničí povinnost něco riskovat...
majsner píše: Takhle z teplíčka z domova od klávesnice je to každému jasné, že?
Samozřejmě že od klávesnice je to příjemnější....
...ale mám nějaké drobné vlastní zkušenosti s napadením větších psů + i figuranta sem si vyzkoušel.
-
mandys - Častý návštěvník
Stáčí, když uteče a neví se, jestli je očkovanej. Takže serie injekcí do břicha kvůli vzteklině nebude růžová procházka...
-
Pokud je to cizí pes bez pána, tak samozřejmě. Ale to je ten nejméně častý případ, kdy dojde ke kontaktu...
Ale já osobně mám největší strach z reakce jeho pána. Pokud psa nezvládne nějakej zfetlej pobuda a já mu zraním jeho "miláčka" ( i když v podobných případech asi tolik toho psa nemilujou, když ho vyšlou na cizího člověka, kterej se samozřejmě bude bránit za každou cenu a je jasný, že psa to bude bolet nebo umře), pak je jasný, že ten člověk mě bude nenávidět o to víc a může se uchýlit k bůhvíčemu. A postřelit (nebo alespoň zmlátit) preventivně páníčka už není jen tak (z hlediska NO).
Ale já osobně mám největší strach z reakce jeho pána. Pokud psa nezvládne nějakej zfetlej pobuda a já mu zraním jeho "miláčka" ( i když v podobných případech asi tolik toho psa nemilujou, když ho vyšlou na cizího člověka, kterej se samozřejmě bude bránit za každou cenu a je jasný, že psa to bude bolet nebo umře), pak je jasný, že ten člověk mě bude nenávidět o to víc a může se uchýlit k bůhvíčemu. A postřelit (nebo alespoň zmlátit) preventivně páníčka už není jen tak (z hlediska NO).
- PatrikV
PetrL3 píše:Na kousnutí do ruky se neumře.
Pro mně jako osobu živící se rukama, majíci na starosti 3 děti, manželku a splácející leasingy ve výši kterou těžko pokryje jakákoliv pojistka, je úraz ruk téměř okamžitě likvidační.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA