PaF

06.07.2010 21:23

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

Podobnou situaci jsem zazil v Pardubicich,kde jsme se stridali jako telesna straz u kamarada, ktery dotloukl tri neprizpusobive. U soudu osvobozen, ale trvalo pul roku, nez na nej prestali cihat vecer u domu, rano u skoly, na treninku apod. Byli jsme vzdy min. 3 a nikdy si netroufli na nic nez blbe kecy. Ale docela narocny pulrok...
Postupne se nas zapojilo asi 10 a za ten pulrok jsem skoro nic jineho nedelal. :evil:

2mantinel
Popros kamarady odoprovod aspon na cas a po vecerech, pokud musis ven. Sam se nemuzes uhlidat, to je nad lidske sily.

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

07.07.2010 2:22

Moc dik za podporu,ale jsem rozhodnutej,nedam jim šanci omezovat me v živote,vim že se neubranim a kdyz někdo chce kohokoli vyridit tak at nosi nebo ne tak ho sfouknou,to je zivot. Zbytek zivota neproziju strachem.Co se ma stat stane se,neudelal bych nic jinak,uz jsem v zivote dostal nozem,zazil jsem spoustu pakaren a rikam si proc furt ja,ale asi je to tim ze se nechci smirit s tim ze clovek nakonec vzdy zustane proti hajzlum sama nema zastani v zakonech,ted je policie na moji strane. Jsou tady zakony ktere neporusuju a moje zivotni filosofie je ze kdyz ja nikomu neublizuju,nema nikdo pravo ohrozovat me,mou rodinu ani blizke,a kdyz to zkusi tak musi pocitat s tim ze budu postupovat razantnea branit se za jakoukoliv cenu!.Neni to pekna predstava,ale je to nasledek nasi politiky. Jedinej komu muzu verit jsem ja.Zni to asi blbe ale mam to v hlave celej den,nevim co bych mel udelat jinak. Nechci se dostat do situace ze zacnu vse resit tim ze si zacnu rikat co neni moje vec a primo me neohrozuje neni muj problem. To je cesta do pekel. Toho bordelu co s nama zije a nerespektuje zakladni principy zivota je hodne a cim dal vic.Příčí se mi žádat nekoho o pomoc a tim ho zaroven ohrozovat.Jsem klidas,ale kazdej mame svou hranici a zacinam citit hranu . Uz i protistrana musi vedet co muzou a co ne,to ze je nekdo nalitej,zfetovanej a podobne nemuze omlouvat donekonecna. Vsichni mame pravo na normalni zivot,fakt mam vztek a asi to spousta z vas chape,hlavne lidi co v podobne situaci byli.Nechci vypadat jako extremista,ale clovek cely den na to mysli,nespal jsem 40 hodin a mam jasno. A dik vam vsem co chapete jak se clovek citi a poradite nebo podporite.Strach a respekt k nebezpeci je super vec,ale zadna smazka nesmi cloveka dostat do kolen nakejma vyhruzkama.To oni maj mit strach ze si verejnost nenecha vecne delat na hlavu,kor ta ozbrojena. Oni vedej jak se jmenuju,kde bydlim,a ja vim ze to oni vedi.Veskere riziko nesou oni.Tak to proste je.

Anorektik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 6:59

Je třeba se zamyslet, zda Tvůj kamarád nebyl náhodou dočasně "Veřejným činitelem". Platívalo, že kdo pomáhal VČ, sám po dobu pomoci automaticky obdržel tento statut. Jak je to v současnosti se mi včera úplně nepovedlo dohledat (hledal jsem zejména zda VČ musí o tuto pomoc sám požádat, či stačí se pouze přidat). Veškeré újmy způsobené či obdržené takovýmto dočasným VČ pak hradil stát, on požíval pouze výhod tohoto statutu. Je to jen takový nápad - jak by šel přitvrdit výsledek a zároveň by si byly protistrany "rovnější". Přeci jenom napadení VČ je už zajímavější - jde pouze o to si zjistit jak to přesně je a v případě že by to šlo, tak neuhnout a trvat na napadení VČ (a nebejt jako policajt kterej se nechá přizabít a pak se drží stranou a skončí to akorát výtkou a uhrazením poničené výstroje (pro agressora)).

Kolem VČ platívala další zajímavost - v případě že tento byl napaden ve chvíli kdy jím nebyl (třeba v osobním volnu) tak pokud to bylo v souvislosti s případem kdy jím byl, jeho statut pokračoval - takže bylo řešeno další napadení VČ (i když zrovna v kraťasech sekal trávu na zahradě). Zjisti si jak to v současnosti přesně je...

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 8:27

Anorektik: jenze ten jeho kamarad nebranil prislusnika, nybrz sebe proti utoku (nepostvanym) psem, takze jednal zrejme v ramci krajni nouze.

mantinel: no v kazdym pripade si nech udelat kopii, abys ty udaje protistrany mel taky - je lepsi byt pripraven, nez byt neprijemne prekvapen.

urquell
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.07.2010 10:28

mantinel: co napsat; Tvůj statečný postoj je povzbuzením pro každého, kdo se někdy do podobné situace dostal nebo dostane

Anorektik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 16:41

Globálně to dopadlo "dostatečně".
Ovšem pokud občan v přítomnosti PaChů vykonává Policejní práci - něco není rozhodně v pořádku.
Abych to lépe pochopil: Odvolal vůdce povel k útoku ? Dal psovi košík a měl ho na vodítku ? Proč pouštěl psa znovu ? Stál obránce vedle Policistů, či úplně na druhé straně ? Útočil pes ve směru vypuštění ?

Reklama

sojcik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.07.2010 16:50

PaF: toto jednání "nepřizpůsobivejch" by šlo letos kvalifikovat jako tr. čin NEBEZPEČNÉ PRONÁSLEDOVÁNÍ. Tento tr. čin byl sice původně určen především pro chorobně žárlivé či mstivé partnery, kteří s neuvěřitelnou vytrvalostí dokázali neustálým sledováním terorizovat své bývalé, ale na tento případ se to vpodstatě vztahuje taky. A v případě vyhrůžek to lez zase kvalifikovat jako NEBEZPEČNÉ VYHROŽOVÁNÍ. Problém bude jen v tom řádně to zadokumentovat, tedy muselo by se to nahrávat. Ale dnes není problém koupit kameru velikosti krabičky sirek či zabudovanou v brýlích...
Jinak Inspekci policie lze snadno přivolat tak, že zavoláte na linku 158 a operačnímu řeknete, že chcete spojit na Inspekci 8)

Steiner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 17:16

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 17:20

Steiner: zajimave, ze se tam vubec nic nepise o tom, ze ten ozrala byl od PCR, ze?

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

07.07.2010 17:23

http://www.denik.cz/regiony/muzi-na-pol ... 00707.html
jj,je to ono,tady je to popsane stejne

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

07.07.2010 17:31

a k tomu hlavnimu utocnikovi,podle informace od kamaradky pracujici u PCR uz je tento muz davno mimo sluzbu za nejake prohresky . Celou dobu se ohanel slovy kluci puste me,ja jsem váš a podobně,ale mel 4 promile a je mozne ze uz ho i vykopli. To ja nedokazu posoudit, me vyhrozoval tim ze je policajt a vse si zjisti,vzhledem k tomu ze ho znali na stanici tak urcite na tom neco je. Jestli je skutecne v cinne sluzbe nebo byl propusten nevim. Vychazel jsem z toho co jsem mel za informace na miste utoku a policejni sluzebne -ovsem jen z jeho vlastnich slov. Kazdopadne je to dobre podane a doufam ze tech 6 let dostanou,at si daj priste ostatni bacha.

Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.07.2010 17:54

No pro tvého kamaráda ještě hraje fakt, že je uváděný jako voják. Takže si většina hysterické populace představí jednotku v plné polní a uniformách, která přišla na pomoc policejní hlídce, ne dva kamarády popíjející u stánku.
Ještě k tomu, že ty se hodláš hrozbě postavit čelem: nojo, ale co kamarád? Tomu přece zabavili krochnu, ne? Už mu ji vrátili? Jak se asi tak bude bránit před těma smažkama, když si na něj počkají? Ne nadarmo se lidi začali kvůli obraně před dravou zvěří sdružovat do tlup/klanů/kmenů/států.

EDIT: taky tím, že média uvedla, že napomáhající byl voják, dál podsouvá myšlenku "zbraně nepatří do rukou obyčejným". Jeho zaměstnání vůbec nemělo být uvedeno.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 18:02

Jen jsem z těch článků nepochopil, proč tam cpou toho vojáka. To byl dotyčný ve službě, v uniformě, že se tam píše, jak voják přispěchal na pomoc policistům? Trochu mi to zavání tutláním případu oprávněné nutné obrany resp. krajní nouze tím, že se jednalo o vojáka. Že se normální smrtelník bránil útoku psa palnou zbraní, to už nezní tak akčně, nebo se to někomu nehodí do krámu? :roll:

/edit: Dagobert: byls rychlejší. ;-)

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

07.07.2010 18:11

Ja myslim ze to je kuli verejnosti,aby se zase nevyrojili clanky jak je mozne ze civilista byť vojak mimo sluzbu strili z legalne drzene zbrane na verejnosti. Spousta lidi vubec neresi nutnou obranu ,pro ne je podstatne ze nekdo strilel.Takhle to zahrali tak ,ze lidi si to prectou a vic se to neresi. Uz jsem se bal clanku tech pitomcu co zacnou psat ze tohle je vec policie a normalnim lidem nepatri zbran do ruky a zase ty debaty o odzbrojeni verejnosti .... Takhle je to lepsi,i kdyz mozna by nebylo na skodu aby lidi vedeli ze se skutecne lze branit i se zbrani v ruce. No tezko rict,me to jak to podali nevadi . Mozna sami znate ze kdyz se nekdo z vaseho okoli dozvedel ze nosite tak z vas hned udelali psychopata. Aspon ja se s tim setkal mnohokrat.

hetzer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 18:11

[irony]prece nelze pripustit ze policistum museli pomahat civilisti! to by se snad mohli chtit sami branit, nebo co!!![/irony]

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 18:19

mantinel: Naopak. Veřejnost musí mít co nejvíc objektivních informací o případech oprávněného použití zbraně civilem. Veškerá selekce, překrucování nebo podsouvání čehokoliv z důvodu "aby byl klid" se časem obrátí proti nám. Vyzývám Tě tedy, aby jsi kontaktoval příslušná média a jako přímý účastník incidentu uvedl věci na pravou míru. Pokud nebudeš chtít, tak to klidně udělám, ale byla by škoda, aby je kontaktoval člověk, který to má jen z doslechu, když tu máme přímého účastníka.

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

07.07.2010 18:42

Jenze ani ja ani kamarad o zadnou medializaci nestojime,uz kuli rodine,detem a podobne.Kor ne dokud neprobehl soud. V clanku je jasne ze pouziti zbrane bylo podle zakona a ze je vse v poradku,coz je pro nas podstatne. On je vojak,meli napsat mimo sluzbu aby bylo jasne ze na miste byl jako normalni civilista.Ale na druhou stranu pokud Vam nekdo vyhrozuje likvidaci,tak je asi lepsi kdyz zjisti ze ma proti sobe verejneho cinitele,ze nevi co muze cekat za odpor atd... Oni na PCR obcas vedej co delaj a myslim si ze tato tiskova zprava je toho dukazem. Muze Vas mrzet ze se nereklo ze slo o obycejneho civilistu nebo uznavam ze ten vojak mimo sluzbu melo zaznit,ale jinak je to v poradku. Ono spousta lidi kdyz chce pomstu tak proti cloveku od policie nebo armady si to rozmysli....

gunman
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 19:09

nechci nikomu brát iluze, ale pokud to vůbec půjde před soud - třeba to vyhodnotí, jako přestupek

byli oba pokousaní u doktora a mají v ruce nějaký papír?

mantinel
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

07.07.2010 19:13

Je to utok na verejneho cinitele a hrozi jim dle PCR az 6 let,a samozrejme byli osetreni,vse je zaprotokolovano. V pripadu uz bych nevidel zadny problem a verim ze vse dopadne dobre. O prubehu soudu budu informovat.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.07.2010 19:29

Tak útok na orgána to bude za předpokladu, že se prokáže, že toho psa někdo poštval. To bude úzce souviset s tím, jestli kamarádovi vojákovi "napaří" krajní nouzi (bránil se proti "neřízenému" psu), nebo nutnou obranu (pes poštvaný člověkem).

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA