-
hetzer - Častý návštěvník
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
Marie262: proc jsi policii nevolala ty?
- PaF
... zrejme protoze nechtela travit noc na sluzebne
Jestli chlapik opravdu je mistni firma, budou to vedet. Aby to treba nebyl byvaly nacelnik 

- Marie262
- Nový uživatel
Hetzer: Samozřejmě, že mě napadlo zavolat policii. Ale víte, všechno se seběhlo tak rychle. Od toho výstřelu k tomu vyhození dědka z hospody uběhla snad jen půlminuta a pak už se nic nedělo. Chlap byl pryč a všichni se tvářili jakoby nic. A když policii nevolal ani ten majitel hospody, tak ji zkrátka nevolal nikdo. Já vím, že to není nejsprávnější, ale je fakt, že nikomu v té hospodě se nechtělo trávit zbytek hezké soboty u výslechu kvůli svědectví.
-
Justinian - Častý návštěvník
Marie262 píše:Já vím, že to není nejsprávnější, ale je fakt, že nikomu v té hospodě se nechtělo trávit zbytek hezké soboty u výslechu kvůli svědectví.
Tak doufám, že se jim příště bude chtít koupit pozůstalým aspoň věnec,
jestli ta "známá firma" nakonec přece jen měla tu ČZ 70 a ne plynovku.
- nekromancer
- Častý návštěvník
Marie: písnu ti k tomu něco do SZ.
-
pak zadny div ze se to deje a ze se to stane znovu kdyz nikdo neni ochoten prosazovat zakon
-
Joezbrna - Častý návštěvník
Podívej se na to očima Marie:
Všichni se chovali, jako že je vše vyřešeno. Ona s dětma na výletě, vyhlídka zbytku dne na policii, nepříjemné prostředí, nepříjemné podezíravé dotazy, možná pak bude muset chodit někam svědčit, možná dotyčnej magor se dozví, kdo ho naprášil, a bude vyhrožovat nebo se mstít. To jsou všechno bohužel oprávněné obavy.
A kdo je viníkem této situace? Obyčejný spořádaný člověk, kterému z nějakého jednání koukají jenom problémy?
Všichni se chovali, jako že je vše vyřešeno. Ona s dětma na výletě, vyhlídka zbytku dne na policii, nepříjemné prostředí, nepříjemné podezíravé dotazy, možná pak bude muset chodit někam svědčit, možná dotyčnej magor se dozví, kdo ho naprášil, a bude vyhrožovat nebo se mstít. To jsou všechno bohužel oprávněné obavy.
A kdo je viníkem této situace? Obyčejný spořádaný člověk, kterému z nějakého jednání koukají jenom problémy?
-
Joezbrna: podsouvas mi neco co jsem nenapsal. pokud se stane neco - dejme tomu nezakonneho - a me to nevadi, povazuju to za prkotinu tak to neresim a zapomenu na to. pokud mi to vadi tak je nesmyslne jen mluvit o tom ze mi to vadi kdyz s tim neco muzu delat!
mluvit o necem co mi vadi a je v me moci to zmenit - tento zpusob mysleni nechapu.
pokud mi to nevadi natolik abych tomu obetoval cas to resit tak to nestoji za to si stezovat.
mluvit o necem co mi vadi a je v me moci to zmenit - tento zpusob mysleni nechapu.
pokud mi to nevadi natolik abych tomu obetoval cas to resit tak to nestoji za to si stezovat.
- szt
- Občasný návštěvník
Jeden moudrý pán mne učil že ...
Pokud jsem jako turista na cizí vesnici tak základní pravidlo je nikdy nevolat místní policii. Místní policisté se s vesničany znají, chodili s nimi do školy, chodí s nimi do hospody, chodí s nimi k hasičům, každej je něcí bratranec, sestřenice, manželka, bývalá manželka, současná manželka, milenka ....
Pravdu tedy bude mít vždy vesničan, turista je jen zlým vetřelcem kterému nikdo věřit nebude a který jen dělá nepříjemnosti.
Nedivil bych se kdyby celá hospoda vypovídala že turisté dělali takový bordel že dědek musel výstražně vystřelit ze startovací pistole ... a takovouto verzi potvrdí i největší dědkovi nepřátelé.
Pokud jsem jako turista na cizí vesnici tak základní pravidlo je nikdy nevolat místní policii. Místní policisté se s vesničany znají, chodili s nimi do školy, chodí s nimi do hospody, chodí s nimi k hasičům, každej je něcí bratranec, sestřenice, manželka, bývalá manželka, současná manželka, milenka ....
Pravdu tedy bude mít vždy vesničan, turista je jen zlým vetřelcem kterému nikdo věřit nebude a který jen dělá nepříjemnosti.
Nedivil bych se kdyby celá hospoda vypovídala že turisté dělali takový bordel že dědek musel výstražně vystřelit ze startovací pistole ... a takovouto verzi potvrdí i největší dědkovi nepřátelé.
Naposledy upravil szt dne 31.03.2010 15:22, celkově upraveno 1
-
Justinian - Častý návštěvník
szt píše:Nedivil bych se kdyby celá hospoda vypovídala že turisté dělali takový
bordel že dědek musel výstražně vystřelit ze startovací pistole ...
Můžu si taky šlehnout?
-
Joezbrna - Častý návštěvník
hetzere, nic Ti nepodsouvám, jen píšu, že postup Marie docela chápu.
Kdoví co to bylo, žádná nábojnice, žádné stopy po dopadu střely. Vypadá to na místní známou firmu, a lze předpokládat, že místní si ho v případě nutnosti dokáží zpacifikovat.
Ale stejně by mi to třeba vrtalo hlavou, a zeptal bych se na fóru, co si o tom myslí ostatní, já na tom nic špatného nevidím.
EDIT: szt, byls rychlejší s tím, jak se má host chovat
Kdoví co to bylo, žádná nábojnice, žádné stopy po dopadu střely. Vypadá to na místní známou firmu, a lze předpokládat, že místní si ho v případě nutnosti dokáží zpacifikovat.
Ale stejně by mi to třeba vrtalo hlavou, a zeptal bych se na fóru, co si o tom myslí ostatní, já na tom nic špatného nevidím.
EDIT: szt, byls rychlejší s tím, jak se má host chovat

- Marie262
- Nový uživatel
Doufám, že se z toho tady nestrhne nějaká hádka. To jsem neměla v úmyslu. Za svoji osobu to ukončím asi takhle. Ten příspěvek jsem napsala proto, aby se i ostatní dočetli, jak může vypadat závěr nevinného pěšího výletu. Na tu situaci už nemyslím a ani ji neřeším. Prostě to proběhlo tak a tak a nějak to skončilo. V podstatě jsem ani nečekala nějaké reakce nebo návrhy na řešení té situace. O přístupu jednotlivých zúčastněných si každý nakonec popřemýšlí sám. Celou tu věc vidím tak, jak ji nastínil Joezbrna a szt. Chápu ale Hetzera a Justiniana. Oni a mnozí další by se třeba zachovali jinak - to chápu a beru to jako jejich názor. Podle mýho pohledu celé osazenstvo hospody důvěřovalo v té chvíli majiteli hospody, který nás toho střelce zbavil a pokud on sám policii nevolal, tak asi proto, že to podle něj nutné nebylo. A vy ostatní, chápejte to prosím jako můj skromný příspěvek do tématu a ne jako ožehavou záležitost, která tu hospodu doteď trápí.
Jinými slovy. Policii zavolám tehdy, až budu mít pocit přímého ohrožení mojí osoby,mých blízkých nebo dalších návštěvníků hospody - a ten pocit jsem v této situaci neměla, jenom pořádné leknutí a následný zpožděný strach z toho
"co by, kdyby."
Jinými slovy. Policii zavolám tehdy, až budu mít pocit přímého ohrožení mojí osoby,mých blízkých nebo dalších návštěvníků hospody - a ten pocit jsem v této situaci neměla, jenom pořádné leknutí a následný zpožděný strach z toho
"co by, kdyby."
- PaF
no ale bouchacku uz doma nenechavej... 

- Marie262
- Nový uživatel
PaF: No právě, tohle je ten případ, kdy tě to utvrdí v názoru "Radši zbraň mít a nepotřebovat než nemít a pak se proklínat za to, žes ji neměl.
- PaF
Ja mel zatim kliku. Potreboval jsem 2x a mel jsem ji. Pritom denne nenosim. Ale do neznama, na cesty, sluzebky, vylety, do lesa, na chatu apod. vzdy. Stejne ale porad hledam, co bych byl ochoten nosit stale. Blizko k tomu ma Ruger LCP, ale tech par zprav o nespolehlivosti mne odrazuje. Tak snad Kahr 380. Ale dovoz tak za pul roku, kdyz to dobre pujde... 

- nekromancer
- Častý návštěvník
szt: V tom případě ti doporučím, abys nikdy nejezdil do Jičína, protože jestli se tam o tomhle tvým blábolu doslechnou, garantuju ti že tě pro pomluvu zašijou do místní kartouzy a za úsvitu protáhnou pod kýlem parníku zakotvenýho buď na Cidlině, nebo pod hrází rybníka Kníže (toho času vypuštěnýho), takže si to pěkně vyžereš 
Marie: No zrovna na náměstí to mají pár desítek metrů, ale volat policii AŽ v momentě kdy pociťuješ bezprostřední ohrožení, je pěkná blbost. Efektivnější je v takovém případě volat rovnou hrobníka.
BTW kdysi jsem si prošil kapsu na čerňákách a do ní zapnul CZ27ku když jsme jeli Sázavu, a v jednom momentě už jsem myslel že budu muset zastřelit labuťáka co po nás vystartoval. Blbci jsme si vybrali zrovna období hnízdění, takže tehdejší přítulka na háčkovi makala jak divá a já coby kotrč snad 10 minut šermoval s labuťákem, než jsme se vymrcasili z jeho rajónu a vzdal to
Byl jsem od křídel potlučenej a poštípanej, že mě nebolely snad jen zuby a kontaktní čočky.

Marie: No zrovna na náměstí to mají pár desítek metrů, ale volat policii AŽ v momentě kdy pociťuješ bezprostřední ohrožení, je pěkná blbost. Efektivnější je v takovém případě volat rovnou hrobníka.
BTW kdysi jsem si prošil kapsu na čerňákách a do ní zapnul CZ27ku když jsme jeli Sázavu, a v jednom momentě už jsem myslel že budu muset zastřelit labuťáka co po nás vystartoval. Blbci jsme si vybrali zrovna období hnízdění, takže tehdejší přítulka na háčkovi makala jak divá a já coby kotrč snad 10 minut šermoval s labuťákem, než jsme se vymrcasili z jeho rajónu a vzdal to

- virginan
- Častý návštěvník
nekro:Zdrhnul jsem na rybách ze svýho palpostu,labuťák je pěknej hajzl.

- PaF
Naposled jsem proti labutakovi pouzil ostre "pazbu" podberaku. Mam teleskop 3m, takze to bylo s dobrym odstupem. Potreboval "pul valce", nez to vzdal. A stejne mne pak z 10m jistil, takze jsem se bal otocit k batohu a byt zady k vode. Sice jsem neodtahl, ale jen z neochoty ustoupit. Klidek, ktery u vody hledam, byl pryc.
Strilet by mne ale nenapadlo, bal bych se, ze mne nejaky aktivista nahlasi a skoncim bez bouchacek. Za krajni nouzi lze tezko pokladat situaci, ze ktere je mozno ustoupit bez ohrozeni zivota 

- nekromancer
- Častý návštěvník
To "bez ohrožení života" bereš kde? Nech se někdy labuťákem hájícím hnízdo klofnout do xichtu, ještě líp do oka, a vykládej něco o absenci "bezprostředního ohrožení". Stačí aby se dobře trefil a utrh ti ucho nebo poranil oko, a utopíš se klidně v louži kde máš po kolena.
- mcrea
- Občasný návštěvník
kdysi jsem četl nějakou modelářskou historku, kdy labuťák zaútočil na nějaký model - snad lodě.Proklovl domu povrch a model zničil.Doma pak zkoušeli napodobit na zničeném modelu sílu úderu a zjistili mám pocit kolem 16 kilo.Já bych to nepodceňoval.Akorát nějaké ochránkyni, co viděla labuť akorát v televizi to nevysvětlíš
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA