hetzer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.03.2010 14:00

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

Marie262: proc jsi policii nevolala ty?

PaF

30.03.2010 19:15

... zrejme protoze nechtela travit noc na sluzebne :roll: Jestli chlapik opravdu je mistni firma, budou to vedet. Aby to treba nebyl byvaly nacelnik :lol:

Marie262
Nový uživatel
Nový uživatel

30.03.2010 20:10

Hetzer: Samozřejmě, že mě napadlo zavolat policii. Ale víte, všechno se seběhlo tak rychle. Od toho výstřelu k tomu vyhození dědka z hospody uběhla snad jen půlminuta a pak už se nic nedělo. Chlap byl pryč a všichni se tvářili jakoby nic. A když policii nevolal ani ten majitel hospody, tak ji zkrátka nevolal nikdo. Já vím, že to není nejsprávnější, ale je fakt, že nikomu v té hospodě se nechtělo trávit zbytek hezké soboty u výslechu kvůli svědectví.

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.03.2010 20:30

Marie262 píše:Já vím, že to není nejsprávnější, ale je fakt, že nikomu v té hospodě se nechtělo trávit zbytek hezké soboty u výslechu kvůli svědectví.

Tak doufám, že se jim příště bude chtít koupit pozůstalým aspoň věnec,
jestli ta "známá firma" nakonec přece jen měla tu ČZ 70 a ne plynovku.

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.03.2010 10:35

Marie: písnu ti k tomu něco do SZ.

hetzer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.03.2010 13:14

pak zadny div ze se to deje a ze se to stane znovu kdyz nikdo neni ochoten prosazovat zakon

Reklama

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.03.2010 14:30

Podívej se na to očima Marie:

Všichni se chovali, jako že je vše vyřešeno. Ona s dětma na výletě, vyhlídka zbytku dne na policii, nepříjemné prostředí, nepříjemné podezíravé dotazy, možná pak bude muset chodit někam svědčit, možná dotyčnej magor se dozví, kdo ho naprášil, a bude vyhrožovat nebo se mstít. To jsou všechno bohužel oprávněné obavy.

A kdo je viníkem této situace? Obyčejný spořádaný člověk, kterému z nějakého jednání koukají jenom problémy?

hetzer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.03.2010 15:01

Joezbrna: podsouvas mi neco co jsem nenapsal. pokud se stane neco - dejme tomu nezakonneho - a me to nevadi, povazuju to za prkotinu tak to neresim a zapomenu na to. pokud mi to vadi tak je nesmyslne jen mluvit o tom ze mi to vadi kdyz s tim neco muzu delat!
mluvit o necem co mi vadi a je v me moci to zmenit - tento zpusob mysleni nechapu.
pokud mi to nevadi natolik abych tomu obetoval cas to resit tak to nestoji za to si stezovat.

szt
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

31.03.2010 15:16

Jeden moudrý pán mne učil že ...

Pokud jsem jako turista na cizí vesnici tak základní pravidlo je nikdy nevolat místní policii. Místní policisté se s vesničany znají, chodili s nimi do školy, chodí s nimi do hospody, chodí s nimi k hasičům, každej je něcí bratranec, sestřenice, manželka, bývalá manželka, současná manželka, milenka ....

Pravdu tedy bude mít vždy vesničan, turista je jen zlým vetřelcem kterému nikdo věřit nebude a který jen dělá nepříjemnosti.

Nedivil bych se kdyby celá hospoda vypovídala že turisté dělali takový bordel že dědek musel výstražně vystřelit ze startovací pistole ... a takovouto verzi potvrdí i největší dědkovi nepřátelé.
Naposledy upravil szt dne 31.03.2010 15:22, celkově upraveno 1

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.03.2010 15:20

szt píše:Nedivil bych se kdyby celá hospoda vypovídala že turisté dělali takový
bordel že dědek musel výstražně vystřelit ze startovací pistole ...

Můžu si taky šlehnout?

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.03.2010 15:24

hetzere, nic Ti nepodsouvám, jen píšu, že postup Marie docela chápu.

Kdoví co to bylo, žádná nábojnice, žádné stopy po dopadu střely. Vypadá to na místní známou firmu, a lze předpokládat, že místní si ho v případě nutnosti dokáží zpacifikovat.

Ale stejně by mi to třeba vrtalo hlavou, a zeptal bych se na fóru, co si o tom myslí ostatní, já na tom nic špatného nevidím.

EDIT: szt, byls rychlejší s tím, jak se má host chovat :wink:

Marie262
Nový uživatel
Nový uživatel

31.03.2010 22:50

Doufám, že se z toho tady nestrhne nějaká hádka. To jsem neměla v úmyslu. Za svoji osobu to ukončím asi takhle. Ten příspěvek jsem napsala proto, aby se i ostatní dočetli, jak může vypadat závěr nevinného pěšího výletu. Na tu situaci už nemyslím a ani ji neřeším. Prostě to proběhlo tak a tak a nějak to skončilo. V podstatě jsem ani nečekala nějaké reakce nebo návrhy na řešení té situace. O přístupu jednotlivých zúčastněných si každý nakonec popřemýšlí sám. Celou tu věc vidím tak, jak ji nastínil Joezbrna a szt. Chápu ale Hetzera a Justiniana. Oni a mnozí další by se třeba zachovali jinak - to chápu a beru to jako jejich názor. Podle mýho pohledu celé osazenstvo hospody důvěřovalo v té chvíli majiteli hospody, který nás toho střelce zbavil a pokud on sám policii nevolal, tak asi proto, že to podle něj nutné nebylo. A vy ostatní, chápejte to prosím jako můj skromný příspěvek do tématu a ne jako ožehavou záležitost, která tu hospodu doteď trápí.
Jinými slovy. Policii zavolám tehdy, až budu mít pocit přímého ohrožení mojí osoby,mých blízkých nebo dalších návštěvníků hospody - a ten pocit jsem v této situaci neměla, jenom pořádné leknutí a následný zpožděný strach z toho
"co by, kdyby."

PaF

02.04.2010 21:44

no ale bouchacku uz doma nenechavej... :lol:

Marie262
Nový uživatel
Nový uživatel

03.04.2010 12:24

PaF: No právě, tohle je ten případ, kdy tě to utvrdí v názoru "Radši zbraň mít a nepotřebovat než nemít a pak se proklínat za to, žes ji neměl.

PaF

04.04.2010 20:43

Ja mel zatim kliku. Potreboval jsem 2x a mel jsem ji. Pritom denne nenosim. Ale do neznama, na cesty, sluzebky, vylety, do lesa, na chatu apod. vzdy. Stejne ale porad hledam, co bych byl ochoten nosit stale. Blizko k tomu ma Ruger LCP, ale tech par zprav o nespolehlivosti mne odrazuje. Tak snad Kahr 380. Ale dovoz tak za pul roku, kdyz to dobre pujde... :cry:

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2010 19:32

szt: V tom případě ti doporučím, abys nikdy nejezdil do Jičína, protože jestli se tam o tomhle tvým blábolu doslechnou, garantuju ti že tě pro pomluvu zašijou do místní kartouzy a za úsvitu protáhnou pod kýlem parníku zakotvenýho buď na Cidlině, nebo pod hrází rybníka Kníže (toho času vypuštěnýho), takže si to pěkně vyžereš :-D

Marie: No zrovna na náměstí to mají pár desítek metrů, ale volat policii AŽ v momentě kdy pociťuješ bezprostřední ohrožení, je pěkná blbost. Efektivnější je v takovém případě volat rovnou hrobníka.

BTW kdysi jsem si prošil kapsu na čerňákách a do ní zapnul CZ27ku když jsme jeli Sázavu, a v jednom momentě už jsem myslel že budu muset zastřelit labuťáka co po nás vystartoval. Blbci jsme si vybrali zrovna období hnízdění, takže tehdejší přítulka na háčkovi makala jak divá a já coby kotrč snad 10 minut šermoval s labuťákem, než jsme se vymrcasili z jeho rajónu a vzdal to :-D Byl jsem od křídel potlučenej a poštípanej, že mě nebolely snad jen zuby a kontaktní čočky.

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.04.2010 10:53

nekro:Zdrhnul jsem na rybách ze svýho palpostu,labuťák je pěknej hajzl. :lol: :evil:

PaF

10.04.2010 12:24

Naposled jsem proti labutakovi pouzil ostre "pazbu" podberaku. Mam teleskop 3m, takze to bylo s dobrym odstupem. Potreboval "pul valce", nez to vzdal. A stejne mne pak z 10m jistil, takze jsem se bal otocit k batohu a byt zady k vode. Sice jsem neodtahl, ale jen z neochoty ustoupit. Klidek, ktery u vody hledam, byl pryc. :lol: Strilet by mne ale nenapadlo, bal bych se, ze mne nejaky aktivista nahlasi a skoncim bez bouchacek. Za krajni nouzi lze tezko pokladat situaci, ze ktere je mozno ustoupit bez ohrozeni zivota :lol:

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2010 9:49

To "bez ohrožení života" bereš kde? Nech se někdy labuťákem hájícím hnízdo klofnout do xichtu, ještě líp do oka, a vykládej něco o absenci "bezprostředního ohrožení". Stačí aby se dobře trefil a utrh ti ucho nebo poranil oko, a utopíš se klidně v louži kde máš po kolena.

mcrea
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

12.04.2010 11:13

kdysi jsem četl nějakou modelářskou historku, kdy labuťák zaútočil na nějaký model - snad lodě.Proklovl domu povrch a model zničil.Doma pak zkoušeli napodobit na zničeném modelu sílu úderu a zjistili mám pocit kolem 16 kilo.Já bych to nepodceňoval.Akorát nějaké ochránkyni, co viděla labuť akorát v televizi to nevysvětlíš

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA