-
jo71 - Občasný návštěvník
- selag
Re: "Střelecké" hodinky.
Už přes rok používám tyhle automaty. Skoro je nesundávám, zatím ani škrábnutí. Děljí za týden +5 s. Myslím, že na mechaniky dobrý 

- Přílohy
-
- Cerina.jpg (9 KiB) Zobrazeno 11040 krát
-
MK - Pravidelný návštěvník
selag: na automaty to mas na COSC certifikat, jestli je to fakt +5sec / tyden...takze ano, velmi dobry...ale verim, ze na spone uz naky skrabnuti bude 
peknej clanek k tematu: http://www.mesec.cz/clanky/mohou-byt-hodinky-investici/

peknej clanek k tematu: http://www.mesec.cz/clanky/mohou-byt-hodinky-investici/
- selag
-
jj rozlestis v klidu, ale ja mam stejne radsi, kdyz moje hodinky (i zbrane) maji jakousi rozumnou "patinu" toho ze ty veci uzivam a ne jen lezi ve vitrine / trezoru....
-
monccou - Pravidelný návštěvník
wolf + jo71: Díky za chválu
wolf: Casia jsem mě dvoje. Oboje patřily do levnějších řad a šly dobře, ale jejich odolnost nebyla uplně nejlepší. Díky tomu si při práci hodinky sundavam dodnes... zvyk je železná košile
Pak jsem měl celonerezový quartzky značky TimeForce. Sedm let jsem je tahal každej den a až na povolenou vteřinovou ručičku to byly nezmary.
jo 71: Titan je titan, ale pořádnej kus oceli má taky něco do sebe

wolf: Casia jsem mě dvoje. Oboje patřily do levnějších řad a šly dobře, ale jejich odolnost nebyla uplně nejlepší. Díky tomu si při práci hodinky sundavam dodnes... zvyk je železná košile

Pak jsem měl celonerezový quartzky značky TimeForce. Sedm let jsem je tahal každej den a až na povolenou vteřinovou ručičku to byly nezmary.
jo 71: Titan je titan, ale pořádnej kus oceli má taky něco do sebe

-
wolf - Příspěvky: 699
Ja jsme prave nicitel hodinek, bezne u mne hodinky do 2000Kc vydrzely na rice max. 1/2 roku a potom bylo po nich, ted co mam tyhle casia ve dvojitem pouzdre s gshockem a zapustenym sklem, bez problemu, vydrzely tolik ran a extremnich teplot ze se az divim (delal jsme do pulky minuleho roku servisaka u poskytovatele internetu (ted jiz jen interni podpora IT), 5let na varicich strechach nebo vymrzlych stozerech a vysilacich na horach + kazdy kdo zna jak se mlati rukama kdyz vam ujede noha
vi o cem mluvim co se uderu tyce)

-
jo71 - Občasný návštěvník
-
wolf - Příspěvky: 699
-
Sean - Častý návštěvník
Titan není nedosažitelný luxus- titanové quartzky se dají sehnat v pohodě pod 2k, docela pěkné sportovní chronografy dělá třeba Seiko. Jsem toho názoru, že zlato patří na společenské hodinky a ne na sportovní modely. A ještě pěknější než zlato je platina, ale na takové hodinky se jde normální člověk akorát podívat do krámu a nebo na stránku výrobce 

-
Phantom - Častý návštěvník
Na platinové hodinky mám vzpomínku - viděl jsem nějaký švýcarský stroj v platině, s brilianty, za výlohou luxusního obchodu na hlavní obchodní třídě v Oslo. Bude to už tak 10 let a tenkrát tam ty hodinky stály 250000NOK. Ani se u nich moc lidí nezastavovalo 

-
krampus - Častý návštěvník
já byl v roce 1991 ve švýcarsku a tušim v luganu byla ulice, kde za výlohou byly nejlevnější hodinky za 34000 franků. nic levnějšího tam nebylo vystaveno. a výlohy bez mříží plné hodinek uprostřed noci...
- nekromancer
- Častý návštěvník
Poli: Nevím, jaké strojky používají ostatní v těch levnějších a nám dostupných řadách. Jinak já mám od loňských vánoc Orientky
Nevím jestli se to nezměnilo, ale Orient dlouhá léta používal strojky od Citizenu.
mandys: S těma Junkerskama jsi mě docela naštval, je to jedna z mála značek která mi čitelností vyhovuje
a uvažoval jsem o nich jako o nástupci, až se mi jednou rozpadnou letos v září už 10tileté Victorinoxy (ne že by se jim kdovíjak chtělo - mají naboucháno cca 20 tisíc ran od lugeru přes 45ACP až k 30-06, ran o futra, stěny a šutry nepočítaně).
Ale čím víc se pídím po nástupci, tím spíš docházím k závěru že žádný nebude.
jomekabi: kdyz jde do tuheho, podivam se na mobila
Jojo, třeba když sedíš už 20 minut ve vichřici na lanovce nad ledovcem se docela hodí dolovat telefon
Krom toho hrozí, že ne každé střílení (a nedejbože střílení závislé na souhře s ostatními) se bude odehrávat na střelnici.
selag: Pokud nevidím v jakém přijel autu, hodinky a boty hodně napoví s kým mám tu čest
Radši ani nebudu dumat co by sis myslel o mě
Služební RAVka, jejíž stupeň úklidu připomíná BVPčko garážované v kurníku, sportovní boty od bahna, a otřískané původně armádní hodinky na odrbaném sportovním pásku na sucháč
Carlito: Při obchodních jednáních je charakter jedna věc, ale auto, boty (a jejich stav především) a hodinky jsou něco jako barometry obchodní úspěšnosti.
jomekabi: Tak se místo hodinkama prezentuj krochnou položenou na stůl
S některými obchodními "partnery" se stejně jinak jednat ani nedá 
Gdevatenáctka: Jedině z luminiscenčních ručiček jsem mírně zklamán. Čekal jsem že budou svítit " pravidelně", ale funguje to jen po " nasvícení " lampou tu následující noc. Denní světlo nestačí, ale tak je tomu možná u všech hodinek tohoto typu. Musí se vždy nasvítit, nevíte?
Ne, to fakt nevím
Když jsem jel na noční paintball, musel jsem si přes ciferník dokonce nalepit elektrikářskou izolačku, protože mi ručičky šajnily tak, že měly demaskující účinek; a to většinu času tráví dokonce zakryté v rukávu.
Pochopil jsem, proč některé modely Vostoku mají odklopné víčko (a je to v poslední době jedna z mála značek, o kterých ještě jako o nástupci uvažuju).
Nevím jestli se to nezměnilo, ale Orient dlouhá léta používal strojky od Citizenu.
mandys: S těma Junkerskama jsi mě docela naštval, je to jedna z mála značek která mi čitelností vyhovuje

Ale čím víc se pídím po nástupci, tím spíš docházím k závěru že žádný nebude.
jomekabi: kdyz jde do tuheho, podivam se na mobila
Jojo, třeba když sedíš už 20 minut ve vichřici na lanovce nad ledovcem se docela hodí dolovat telefon

Krom toho hrozí, že ne každé střílení (a nedejbože střílení závislé na souhře s ostatními) se bude odehrávat na střelnici.
selag: Pokud nevidím v jakém přijel autu, hodinky a boty hodně napoví s kým mám tu čest
Radši ani nebudu dumat co by sis myslel o mě

Služební RAVka, jejíž stupeň úklidu připomíná BVPčko garážované v kurníku, sportovní boty od bahna, a otřískané původně armádní hodinky na odrbaném sportovním pásku na sucháč

Carlito: Při obchodních jednáních je charakter jedna věc, ale auto, boty (a jejich stav především) a hodinky jsou něco jako barometry obchodní úspěšnosti.
jomekabi: Tak se místo hodinkama prezentuj krochnou položenou na stůl

Gdevatenáctka: Jedině z luminiscenčních ručiček jsem mírně zklamán. Čekal jsem že budou svítit " pravidelně", ale funguje to jen po " nasvícení " lampou tu následující noc. Denní světlo nestačí, ale tak je tomu možná u všech hodinek tohoto typu. Musí se vždy nasvítit, nevíte?
Ne, to fakt nevím

Pochopil jsem, proč některé modely Vostoku mají odklopné víčko (a je to v poslední době jedna z mála značek, o kterých ještě jako o nástupci uvažuju).
-
GMatysek - Pravidelný návštěvník
selag píše:Už přes rok používám tyhle automaty ... Děljí za týden +5 s. Myslím, že na mechaniky dobrý
No hodinky mě nikdy nějak nebraly, takže přehled moc nemám, ale tohle mě zaujalo. +5s/týden je dobrý? Někdy kolem roku 85 mi tatík odněkud z kafáčova přitáhnul Seiko 5 Automat. Řídil jsem je jenom při přechodu z letního na zimní čas. Vždycky o hodinu a tak dvě vteřiny ...
V tichosti mě opustili, s trošku odřeným sklíčkem, až po patnácti letech a to mi je přidavač "dorazil" lešenářskou trubkou

- nekromancer
- Častý návštěvník
Trochu mimo téma... moje nejoblíbenější hodinky byly zlacené Primky Pavouk po dědovi, výroba někdy 1962. Dnes by měly hodnotu něco přes 100 litrů; božuhell ještě na základce je bráchovi ukradli 

-
Biggles - Častý návštěvník
Cenu by asi takovou neměly (nejoceňovanější je asi Orlík), ale hodinky to jsou krásný, pár starejch primek mám taky (po rodině) a upřímně...........nejcenější je na nich příběh 

- nekromancer
- Častý návštěvník
Aby ses nedivil, sběratelská hodnota je u nich dneska vyšší než krámská (a ta je u 40mm v nejlevnějším provedení od 62 tisíc bez DPH).
- HKG3
- Nový uživatel
Zdravím.
Já teď začínám řešit, že si pořídím nové hodinky. Dost vážně uvažuji o CERTINÁCH. A to quartzový chrono DS PODIUM BIG SIZE nebo DS FRIST. Nejraději bych koupil automaty DS 1 CHRONO. No uvidím, jak na tom budu finančně.
Já teď začínám řešit, že si pořídím nové hodinky. Dost vážně uvažuji o CERTINÁCH. A to quartzový chrono DS PODIUM BIG SIZE nebo DS FRIST. Nejraději bych koupil automaty DS 1 CHRONO. No uvidím, jak na tom budu finančně.
-
GMatysek: ad odchylky a co uz/jeste je/neni dobry: http://www.svycary.cz/certifikat-cosc
Nekro: dovolim si souhlasit s Bigglesem, navic jsme v dobe, kdy na specializovanych forech v burze, nebo na ebay poridis fakt pekny kousky prakticky cehokoli, novy i vintage, a to za moc pekny penize, prakticky neni problem najit hodinky za 40% z puvodni ceny a borec je mel treba 5x na ruce, pak se zamiloval do jinych, nebo prisla krize, 1.dite, 2.dite, dovolena v jugoslavii
atd...a krize prisla i na sberatelsky kousky..."sberatelska hodnota" je hodne obsirny pojem a je pro kazdeho jina, ale narovinu si nemyslim, ze by Ti za ne nekdo to kilo dal... 
Nekro: dovolim si souhlasit s Bigglesem, navic jsme v dobe, kdy na specializovanych forech v burze, nebo na ebay poridis fakt pekny kousky prakticky cehokoli, novy i vintage, a to za moc pekny penize, prakticky neni problem najit hodinky za 40% z puvodni ceny a borec je mel treba 5x na ruce, pak se zamiloval do jinych, nebo prisla krize, 1.dite, 2.dite, dovolena v jugoslavii

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA