-
Milan N. - Moderátor
Re: FAQ IPSC
je to rozmerove klasicka 226 v celonerezi a s hledim LPA byl to "predchudce sportovni rady X" V roce 2003 koupeny pres brnensky Kettner. Byl to set pistole, 3 zasobniky, pouzdro na zbran a zasobniky a IPSC dvojity opasek. Opasek vypada jako AA a pouzdra jako BladeTech ale ani na jednom neni zadne znaceni.
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Ještě jen Milana doplním, že se u toho Sigu musí měnit vratné pružiny zhruba po 4 tis.
-
ufo - Moderátor
Po kolika tisicich ranach si myslis, ze se na tech IPSC zbranich meni vratne brka??? 
Treba jedno brko na celou zivotnost zbrane? Ses normalni???

Treba jedno brko na celou zivotnost zbrane? Ses normalni???
-
admix - Příspěvky: 1815
- Lukas_K
- Častý návštěvník
@Ufo: třeba HK doporučuje výměnu až mezi 20-25tis., výrobce od výrobce se to tedy opravdu značně liší. Jiná věc je, že na IPSC v tom všichni máme nasypaný slabší brka pro rychlost, pak to jde samozřejmě do kopru v jiném tempu.
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Ona by třeba životnost s jinýma byla vyšší, mě to taky překvapilo, když mi to Radek Ž. říkal.
-
alfonss - Grafoman
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Nevím, se ho zeptej, jste od sebe kousek tak máte větší šanci potkat se na střelnici. Já u CZ taky měním vratnou pružinu z důvodu, že už to moc mlátí a ne jen z důvodu, že by třeba zbraň závadila. Vím, že kolega měl u své služební velké CZ závady a po výměně vratné pružiny závady přestaly.
-
Milan N. - Moderátor
Kdyz byl ten Sig novy, tak cca po 4-5000 praskala vratna pruzina na rozdil od standardni P226 je v teto pramencova. Nejdriv je zdarma menil prodejce. Potom si ji za nejake 300 koupil u CIDu a ma na ni pres 10000 a porad chodi. Takze to mohlo byt vadou nejake serie pruzin. A i kdyz pruzina praskla, tak to stejne porad strilelo.
Nicmene kdz jsem mel jeste opena, tak jsem do nej daval spletane pruziny z CZ75 Compact a rozhodne nevydrzely ani ty 4 tisice. Takze u pramencovek se to holt stava.
Nicmene kdz jsem mel jeste opena, tak jsem do nej daval spletane pruziny z CZ75 Compact a rozhodne nevydrzely ani ty 4 tisice. Takze u pramencovek se to holt stava.
-
alfonss - Grafoman
Re: STI, BUL, SPS...závodní speciály - stavba, tuning
přesunuto z STI, SVI, SPS......
Dovolím si tě trochu poopravit.
To co jsi napsal pro MOD platí beze zbytku pro STD, protože ve Standardu v minoru nikdo díru do světa neudělal.
OPN: naládovaná devítka není nic extra, téměř ideál pro open je 38 SA. S takřka neomezenou kapacitou také nemáš pravdu, protože těch 4-5 nábojů (40SW) v 170mm dlouhým zásobníku oproti 9mm asi bude docela chybět
SST: 45 ACP možná má příjemnější průběh, ale když to vezmeš ze sportovního hlediska, tak ta zbraň je pomalá. 40 tka rychle štěkne a dá se s tím při stejným faktoru střílet podstatně rychleji.
Jinak k tomu závěru...s 9tkou nenajde širší uplatnění, protože s STI (což je SA zbraň) do Productionu stejně nemůže a v každé jiné divizi bude v minoru v nevýhodě. Tato nevýhoda se obvykle počítá (pokud mě paměť nešálí) na cca 10 procent. A Gew chce pistoli na střílení, nikoliv pro radost
Dovolím si tě trochu poopravit.
To co jsi napsal pro MOD platí beze zbytku pro STD, protože ve Standardu v minoru nikdo díru do světa neudělal.
OPN: naládovaná devítka není nic extra, téměř ideál pro open je 38 SA. S takřka neomezenou kapacitou také nemáš pravdu, protože těch 4-5 nábojů (40SW) v 170mm dlouhým zásobníku oproti 9mm asi bude docela chybět
SST: 45 ACP možná má příjemnější průběh, ale když to vezmeš ze sportovního hlediska, tak ta zbraň je pomalá. 40 tka rychle štěkne a dá se s tím při stejným faktoru střílet podstatně rychleji.
Jinak k tomu závěru...s 9tkou nenajde širší uplatnění, protože s STI (což je SA zbraň) do Productionu stejně nemůže a v každé jiné divizi bude v minoru v nevýhodě. Tato nevýhoda se obvykle počítá (pokud mě paměť nešálí) na cca 10 procent. A Gew chce pistoli na střílení, nikoliv pro radost

-
DaveG17 - Častý návštěvník
cmk píše:SST - .40ka je podle me na nic, 45ka ma prijemnejsi prubeh, 9ka tu neni takova nevyhoda - preci jen 25% naboju navic v zasobniku je docela vyhoda
No...těžko říct. S devítkou jsi opět v minoru, přitom když obětuješ jednu patronu kapacity, máš .40 v majoru. Značka idál. Pětašťoura má krásnou ránu, ale:
a) když je stage na devět ran a startuje se s prázdnou komorou, jsi v....
b) když je stage dlouhá a z navazujících pozic se střílí devět ran, jsi opět v ...
Takže pro radost jakoukoliv ráži, pro závodění ve STD a SST spíš .40
-
gewarosse - Častý návštěvník
Já měl za to,že v SST,když jsi v majoru,můžeš mít vždycky jenom 8+1,ať máš .40 nebo .45.
- lukas
- Pravidelný návštěvník
ALF: Týc s 9tkou ve STD vyhrával
-
viktorcistic - Moderátor
To Znamínko dneska taky. Ale to se bavíme o mistrovi světa a střelci z TOP 15 na světě. Navíc, když Adam střílel s G, tak těch pistolí v 40SW v STD moc nebylo (v ČR)
-
DaveG17 - Častý návštěvník
Gew: Hergot, teď hledím do pravidel a máš pravdu! Sakra, proč jsem měl v hlavě zafixováno 9 nábojů pro .40 v SST mi není jasné.
Aspoň mě nemusí mrzet, že mám .45 
Každopádně pro STD většina lidí z okolí, kteří začínali vloni-předloni s devítkou, nakoupila na letošní sezonu .40. Pokud máš sportovní ambice, fakt bych ji zvolil. Nevím, jestli je to rozdíl až 10%, ale 5% zcela určitě. Kamarád to přepočítával a kdyby vloni střílel EEO s .40, tak by byl o pár desítek míst výš - i když je otázkou, jestli by s tou .40 střílel stejně rychle a přesně, jako s devítkou.

Každopádně pro STD většina lidí z okolí, kteří začínali vloni-předloni s devítkou, nakoupila na letošní sezonu .40. Pokud máš sportovní ambice, fakt bych ji zvolil. Nevím, jestli je to rozdíl až 10%, ale 5% zcela určitě. Kamarád to přepočítával a kdyby vloni střílel EEO s .40, tak by byl o pár desítek míst výš - i když je otázkou, jestli by s tou .40 střílel stejně rychle a přesně, jako s devítkou.
- cmk
- Častý návštěvník
No prave a ja si myslim, ze 10+1 je oproti 8+1 sakra vyhoda, zvlaste, kdyz dost casto na sebe navazuje 9 ran z jednoho mista 3 mista za sebou.
Doporucuju najit nejaky video s Adamem Kopeckym, kterak za pomelajsiho presunu prebiji 2x, poprve, aby dostal naboj do komory a podruhe, aby jich mel 8 v supliku ve zbrani a pri dalsim presunu znova.
Jestli tahle vyhoda vyvazi nevyhodu Minoru, to si netroufnu tvrdit, to se snad letos uvidi... Jestli se teda jednorady 1911ky 9mm Luger dockam
Doporucuju najit nejaky video s Adamem Kopeckym, kterak za pomelajsiho presunu prebiji 2x, poprve, aby dostal naboj do komory a podruhe, aby jich mel 8 v supliku ve zbrani a pri dalsim presunu znova.
Jestli tahle vyhoda vyvazi nevyhodu Minoru, to si netroufnu tvrdit, to se snad letos uvidi... Jestli se teda jednorady 1911ky 9mm Luger dockam

- Patejl
- Pravidelný návštěvník
No, já letos budu testovat v SST obojí (SW 1911 45 a Springfield 9mm). Vzheldem k ME (= PRD)první bude až EEO (minor, neb 500 hilzen v 45 neoželím). Takže uvidíme, kam se propadnu.
IMO je zvýšení kapacity o 22% (11 vs.9) dost podstatné , nejen kvůli přebití ale i psychologicky -pro případnou opravu (můžu risknout víc protože nejedu nadoraz)
ale je to vlastně OT - takže SORRY !
Gewe: pořiď si klidně 9mm. Až se dál zlepšíš, stejně zase přezbrojíš (Sphinxe máš jak dlouho - rok?). A s 9mm budeš střílet víc, tak se zlepšíš rychleji.
IMO je zvýšení kapacity o 22% (11 vs.9) dost podstatné , nejen kvůli přebití ale i psychologicky -pro případnou opravu (můžu risknout víc protože nejedu nadoraz)
ale je to vlastně OT - takže SORRY !
Gewe: pořiď si klidně 9mm. Až se dál zlepšíš, stejně zase přezbrojíš (Sphinxe máš jak dlouho - rok?). A s 9mm budeš střílet víc, tak se zlepšíš rychleji.
-
viktorcistic - Moderátor
(Zjednodušeně) Stage o 10 ranách (papíry) :
Major - 10x A x 5 při 10s - hit factor= 5 (přebití cca 2s)
Minor - 5x A + 5x C při 8s - hit factor= 40/8 = 5
5x A + 3xC + 2x D při 8s - hit factor= 4,5
Opraveno, neumim počítat
Major - 10x A x 5 při 10s - hit factor= 5 (přebití cca 2s)
Minor - 5x A + 5x C při 8s - hit factor= 40/8 = 5
5x A + 3xC + 2x D při 8s - hit factor= 4,5
Opraveno, neumim počítat

-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Hmmm...já to možná špatně pochopil, ale měl jsem za to, že hit factor = body / čas.
V minoru je A=5b, C=3b a D=1b.
Takže pokud v minoru střelim 5A + 5C za 8s tak je to 40/8 = 5
Pokud střelim 5A + 3C + 2D za 8 s, pak je to 36/8 = 4,5
Opravte mě prosím jestli se mýlím.
Edit: máš recht 4Mike, mi tam utelka delta
V minoru je A=5b, C=3b a D=1b.
Takže pokud v minoru střelim 5A + 5C za 8s tak je to 40/8 = 5
Pokud střelim 5A + 3C + 2D za 8 s, pak je to 36/8 = 4,5
Opravte mě prosím jestli se mýlím.
Edit: máš recht 4Mike, mi tam utelka delta

Naposledy upravil Bulls.eye dne 02.05.2010 10:24, celkově upraveno 1
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři