- heh
- Nový uživatel
Re: FAQ IPSC
4mike píše:i handcross umí vylekat
Ahojte, vypracovávám bezp. zkoušku a narazil jsem na hand cross.
Bylo mi vysvětleno, že když mám nabito a rozhodčí např. potřebuje k terčům, tak mám zkřížit ruce a nesahat na bouchačku. Potud OK.
Jenže mi to nějak nejde vygooglit ani najít v pravidlech CZ ani ENG. Nevíte pod čím to najít?
-
jpp - Častý návštěvník
V pravidlech to není. Prostě je to jen pokyn, že máš zkřížit ruce na prsou a nic dál nedělat...
-
Vejr - Častý návštěvník
jo, je to neoficiální povel, správně by tě rozhodčí musel nechat zbraň vybít aby mohl k terčům
- heh
- Nový uživatel
Tak se mi to blíží, v sobotu jdu na to, už skoro mám. Ještě mi není jasný toto:
Po příchodu na situaci jste byl vyzván k vydání nábojů pro test na chronografu, na další situaci Vás Range Office vyzve k dalšímu vydání nábojů pro test na chronografu, jak se zachováte ? Jednají oba rozhodčí v souladu s pravidly ?
IMHO jim dám náboje a jednají v souladu, protože 5.6.3.2
Představitelé závodu dále mohou kdykoli během závodu požadovat provedení dalších zkoušek závodníkova střeliva.
------------------
Jakým způsobem, kdy a kde můžete manipulovat se střelivem dle pravidel IPSC?
Mimo BZ bez omezení? Konkr. článek jsem nějak nenašel.
------------------
Která část těla střelce smí být před zbraní?
IMO žádná, ale snad jedině podle 10.5.5 není na DQ jestliže k zamíření dojde při tasení nebo ukládání střelné zbraně do pouzdra za předpokladu, že se závodníkovy prsty nacházejí viditelně mimo prostor lučíku.
------------------
V případě, že máte o čemkoliv na konkrétní situaci pochybnosti či nejasnosti, na koho se obrátíte s žádostí o pomoc, poskytnutí informace anebo rady ?
Podle 3.2 rozhodčí (nebo range master?) při briefingu?
Díky moc
Po příchodu na situaci jste byl vyzván k vydání nábojů pro test na chronografu, na další situaci Vás Range Office vyzve k dalšímu vydání nábojů pro test na chronografu, jak se zachováte ? Jednají oba rozhodčí v souladu s pravidly ?
IMHO jim dám náboje a jednají v souladu, protože 5.6.3.2
Představitelé závodu dále mohou kdykoli během závodu požadovat provedení dalších zkoušek závodníkova střeliva.
------------------
Jakým způsobem, kdy a kde můžete manipulovat se střelivem dle pravidel IPSC?
Mimo BZ bez omezení? Konkr. článek jsem nějak nenašel.
------------------
Která část těla střelce smí být před zbraní?
IMO žádná, ale snad jedině podle 10.5.5 není na DQ jestliže k zamíření dojde při tasení nebo ukládání střelné zbraně do pouzdra za předpokladu, že se závodníkovy prsty nacházejí viditelně mimo prostor lučíku.
------------------
V případě, že máte o čemkoliv na konkrétní situaci pochybnosti či nejasnosti, na koho se obrátíte s žádostí o pomoc, poskytnutí informace anebo rady ?
Podle 3.2 rozhodčí (nebo range master?) při briefingu?
Díky moc
-
Vejr - Častý návštěvník
- Glock17
- Častý návštěvník
Zdravím,
Mám dotaz. Je povoleno do divize production, dát na shadow tvrarem odlišný záchyt závěru, který sice je od czub, ale je primárně určený k jinému modelu?
Mám dotaz. Je povoleno do divize production, dát na shadow tvrarem odlišný záchyt závěru, který sice je od czub, ale je primárně určený k jinému modelu?
- KarelP
- Občasný návštěvník
Můžeš použít pouze standardní vybavení pro daný model, nebo volitelné příslušenství určené pro daný model. To záchyt závěru z jiného modelu určitě není.
- cmk
- Častý návštěvník
A jelikoz se mensi zachyt prodava (a pasuje) i na Shadowa, lze pouzit i zachyt z bezne CZ75
- toliko muj nazor.

-
albert - Častý návštěvník
Zdravím chlapci...
Po letech jsem se taky dokopal k tomu že bych si už konečně udělal BZ ...
Poprosil bych znalé věci (povelů).. co přesně znamená povel: IF CLEAR, HAMMER DOWN, OPEN THE ACTION... ?
Za odpověď předem děkuji.
Po letech jsem se taky dokopal k tomu že bych si už konečně udělal BZ ...
Poprosil bych znalé věci (povelů).. co přesně znamená povel: IF CLEAR, HAMMER DOWN, OPEN THE ACTION... ?
Za odpověď předem děkuji.
-
Petzold - Moderátor
Tento povel se používá u brokovnice a pušky.
Doslova: Jestliže je prázdná - rána jistoty - otevři závěr (pro vložení "vlajky")
8.3.7 „If Clear, Hammer Down, Open Action“ – Po vydání tohoto povelu již nesmí závodník pokračovat ve střelbě (viz. pravidlo 10.6.1). Se střelnou zbraní, směřující ústím hlavně bezpečným směrem k terčům, je závodník povinen provést následující závěrečnou kontrolu bezpečnosti pušky:
8.3.7.1 Zavřít závěr, zmáčknout spoušť pro uvolnění bicího mechanismu (dát ránu jistoty) a závěr opět otevřít.
Samonabíjecí zbraně – vypustit závěr do přední polohy a stisknout spoušť (bez dotyku kohoutu či
páky pro vypuštění kohoutu). Pokud je střelná zbraň vybavena zařízením, které znemožňuje
stisknutí spouště bez vloženého zásobníku, pak závodník, po vydání výše zmíněného povelu, musí
o této skutečnosti informovat rozhodčího. Ten vydá pokyn a dohlédne na použití prázdného
zásobníku, splnění povelu a následného odstranění prázdného zásobníku.
8.3.7.2 Pokud je ověřeno, že zbraň je prázdná, závodník musí vložit do komory komorovou vlaječku.
Závěr může zůstat otevřený nebo může být spuštěn.
Doslova: Jestliže je prázdná - rána jistoty - otevři závěr (pro vložení "vlajky")
8.3.7 „If Clear, Hammer Down, Open Action“ – Po vydání tohoto povelu již nesmí závodník pokračovat ve střelbě (viz. pravidlo 10.6.1). Se střelnou zbraní, směřující ústím hlavně bezpečným směrem k terčům, je závodník povinen provést následující závěrečnou kontrolu bezpečnosti pušky:
8.3.7.1 Zavřít závěr, zmáčknout spoušť pro uvolnění bicího mechanismu (dát ránu jistoty) a závěr opět otevřít.
Samonabíjecí zbraně – vypustit závěr do přední polohy a stisknout spoušť (bez dotyku kohoutu či
páky pro vypuštění kohoutu). Pokud je střelná zbraň vybavena zařízením, které znemožňuje
stisknutí spouště bez vloženého zásobníku, pak závodník, po vydání výše zmíněného povelu, musí
o této skutečnosti informovat rozhodčího. Ten vydá pokyn a dohlédne na použití prázdného
zásobníku, splnění povelu a následného odstranění prázdného zásobníku.
8.3.7.2 Pokud je ověřeno, že zbraň je prázdná, závodník musí vložit do komory komorovou vlaječku.
Závěr může zůstat otevřený nebo může být spuštěn.
- Zita
- Nový uživatel
Re: IPSC (praktická střelba)
Mohu použít při IPSC na P-10C přídavnou botku zásobníku +2 náboje ? Výrobce dodává 1 ks přímo s pistolí.
- v divizi PRD (tady bych řekl že ano, ale mohu mít v zásobníku max. 15 nábojů)
- v divizi STD (tady bych řekl že ano, pokud se vejde do krabice)
- v divizi PRD (tady bych řekl že ano, ale mohu mít v zásobníku max. 15 nábojů)
- v divizi STD (tady bych řekl že ano, pokud se vejde do krabice)
-
- Zita
- Nový uživatel
Mohu v IPSC střílet během chůze ? Pravidla k tomu říkají:
S výjimkou zřejmého míření nebo střelby na terče musí být veškerý pohyb závodníka prováděn s prsty viditelně mimo prostor lučíku .... Pohyb je definován jako více než jeden krok jakýmkoli směrem.
Pokud budu střílet jednu ránu při každém dokročení (jedna rána = jeden krok), je to OK ?
S výjimkou zřejmého míření nebo střelby na terče musí být veškerý pohyb závodníka prováděn s prsty viditelně mimo prostor lučíku .... Pohyb je definován jako více než jeden krok jakýmkoli směrem.
Pokud budu střílet jednu ránu při každém dokročení (jedna rána = jeden krok), je to OK ?
-
Za chůze s střílet smí... Jestli v tu chvíli budeš došlapovat nebo našlapovat s tím nemá nic. Podívej se na nějaké videa ať máš představu o čem to je....
Třeba: https://youtu.be/ldqpQ-wVdBc
Třeba: https://youtu.be/ldqpQ-wVdBc
-
4mike - saigaholic
pohyb je definován proto aby bylo patrný a jednoznačně daný kdy už musíš sundat prst ze spouště a kdy ještě ne při změně pozice
pro zjednodušení si představ basketball - dokud máš pořád jednu nohu na místě kroky nenačítáš
tudíž úkrok jednou nohou je OK dokud se nepřesune i druhá noha
pokud se přesouváš , tak můžeš s prstem na spoušti pokud míříš na "střílitelný" terč i kdyby jsi na něj zrovna nestřílel
doslovně podle V.Pinta bych to asi na rozhodčí raději nezkoušel !
pro zjednodušení si představ basketball - dokud máš pořád jednu nohu na místě kroky nenačítáš
tudíž úkrok jednou nohou je OK dokud se nepřesune i druhá noha
pokud se přesouváš , tak můžeš s prstem na spoušti pokud míříš na "střílitelný" terč i kdyby jsi na něj zrovna nestřílel
doslovně podle V.Pinta bych to asi na rozhodčí raději nezkoušel !
- BORN_TO_GRILL
- Nový uživatel
FAQ IPSC
Panove, jak je to s umistenim pouzder zasobniku na opasku u PCC? Stejne, jako ve standardu? Diky.
-
Eddie45 - Nový uživatel
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři