-
admix - Příspěvky: 1815
Re: Nákup Federal EFMJ a pod.
opas: to neni vubec spatnej napad - potom bysme my s EFMJ byli vlastne humanisti a dostavali za nutnou obranu medaili filantropie

- opas
- Nový uživatel
Admix: No to asi ne... Ale je to logické. Když je jeden náboj s nějakou ranivostí povolený, tak jiný s nižší nemůže být zakázaný jen proto, že je v jiné ráži, ne?
- Hunter
- Pravidelný návštěvník
EFMJ nemám, anžto nemám ani pistoli podobné ráže, ale zeptám se právně sběhlejších, pokud mám ZP sk. A, můžu pořád držet jedno balení pro sběratelské účely, nebo to už taky neplatí? Že to pak nemůžu nosit, o tom žádná, to se neptám. Jinak s tím, že to platí pro krátké zbraně to má logiku. Vyrábějí se pistole (Contender i jiné) např. v ráži 223Rem., i ve větších puškových rážích, revolvery jakbysmet, a do těch lze běžně nabít lovecké střelivo, které je právě konstruované na co nejvyšší ranivý účinek.
-
S474N - Častý návštěvník
Takze se podarilo ze zkusebny doslova "vyzebrat" to Rozhodnuti:

http://forum.mujglock.com/post63875.html#p63875

http://forum.mujglock.com/post63875.html#p63875
-
BARRY - Moderátor
"Plášť je ocelový, plátovaný tombakem."
Já osobně je měl s měděným pláštěm, nemagnetovaly, těch se to tedy netýká?
Já osobně je měl s měděným pláštěm, nemagnetovaly, těch se to tedy netýká?
-
4mike - saigaholic
a střela vytváří expanzní dutinu ve střelném kanále, čímž činí ze zasažené tkáně předmět, jež by taky mohli zařadit mezi Áčka 

-
Hungry - Moderátor
Uff,
Co k tomu dodat...
Holt začnu nosit Winchester 1873 .45ACP na sebeobranu...

Holt začnu nosit Winchester 1873 .45ACP na sebeobranu...

-
- cmk
- Častý návštěvník
Ja se teda podivam na krabicku od naboju, co mam doma, ale mam pocit, ze mam 9mm EFMJ s hmotnosti strely 7.45g (115gr) - jestli to chapu dobre, pak se tohoto streliva toto rozhodnuti netyka?
-
Petzold - Moderátor
No to se netýká zcela určitě. A soudce potom státního zástupce a soudního znalce smete s tím, že to není stejné střelivo, když se hmotnost střely liší o 0,65 gramu. Samozřejmě. 

-
Phantom - Častý návštěvník
Petzold: Omlouvám se pokud jsem tě špatně pochopil, předpokládám, že se to snažíš ironizovat - pokud někdo vydá rozhodnutí ve kterém taxativně stanoví, kterých variant se týká, tak potom samozřejmě všechno ostatní není zákázáno = je povoleno. Z pohledu tohoto rozhodnutí verze 115grs není totéž jako verze 124grs.
Stejně tak bych se točil i na popisu - já například mám EFMJ, které má střelu s pláštěm z mosazi, nikoli z plátované oceli.
Stejně tak bych se točil i na popisu - já například mám EFMJ, které má střelu s pláštěm z mosazi, nikoli z plátované oceli.
-
Petzold - Moderátor
Ano trošku jsem si zaironizoval.
Máš bezesporu pravdu...rozhodnutí..taxativně stanoveno...115 grs není 124 grs...potom to není zakázáno...
A točit se můžeme na čem chceme.
Chraň pánbůh, nikomu to rozhodně nepřeji, ale docela živě si umím představit rozhovor dvou osob s právnickým vzděláním v nějaké kanceláři, na chodbě či u zahradního grilu:
...hele a koho tam teď máš...
...toho chlapíka, co se jako bránil napadení opilcem legální zbraní..., on to ale bude taky nějaký sígr, si představ, on měl v tý pistoli to zakázané "dum-dum" střelivo, to ti je takové svinstvo, viděls tu lékařskou zprávu ?
...no jeho obhájce se ale točí na nějakých technických detailech, prej to není ono, to zakázaný. Znalec to potvrdil, stejný výrobce, stejná konstrukce, ale ta kulka je o nějaké desetiny gramu lehčí nebo co..no prostě se z tý prasárny snaží vyvlíct...
Ovšem, podle chuti každého soudruha. Nejsem předposraný, ale u moje EFMJ jdou na na polici do sbírky.

A točit se můžeme na čem chceme.

Chraň pánbůh, nikomu to rozhodně nepřeji, ale docela živě si umím představit rozhovor dvou osob s právnickým vzděláním v nějaké kanceláři, na chodbě či u zahradního grilu:
...hele a koho tam teď máš...
...toho chlapíka, co se jako bránil napadení opilcem legální zbraní..., on to ale bude taky nějaký sígr, si představ, on měl v tý pistoli to zakázané "dum-dum" střelivo, to ti je takové svinstvo, viděls tu lékařskou zprávu ?
...no jeho obhájce se ale točí na nějakých technických detailech, prej to není ono, to zakázaný. Znalec to potvrdil, stejný výrobce, stejná konstrukce, ale ta kulka je o nějaké desetiny gramu lehčí nebo co..no prostě se z tý prasárny snaží vyvlíct...
Ovšem, podle chuti každého soudruha. Nejsem předposraný, ale u moje EFMJ jdou na na polici do sbírky.

-
S474N - Častý návštěvník
Zapominas na jednu vec, ze resit strelivo a NO jsou dve ruzne veci. A urcite se shodneme, ze je lepsi byt blbe odsouzenej, nez dobre mrtvej.
- cmk
- Častý návštěvník
-
Thomas231 - Pravidelný návštěvník
Nevim jestli uz sem nekdo nehazel tenhle link, ale meli by tu mit Magtech First Guardian a Guardian Golg
http://www.guns-trade.cz/katalog.php?de ... vyrobce=52

-
Nejak se ti popletly nazvy, nicmene domnivat se v tematu o EFMJ, ze tohle projde zkusebnou jako B, je minimalne velmi naivni 

-
Hungry - Moderátor
- Steiner
- Častý návštěvník
Vy ste fakt jak malí kluci
SCHP ani JHP nemá zvýšený ranivý účinek, že ...

SCHP ani JHP nemá zvýšený ranivý účinek, že ...
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
Iha: to je jedna ze spravnych poznamek. Jinak zatim to vypada, ze se na nas zase vsichni vysrali, projdu pres den, kdy jsem naposledy neco odesilal. To je fakt jak u debilu na dvore 

Obsah fóra / Střelivo / Pistolové a revolverové střelivo