-
tesi - Nový uživatel
Re: Perkusný dvojak Kodiak
Minulý týden jsem byl vyzkoušet nové minie v .72 na Mlejnku v HK. Hned jsem se tam potkal s panem Balákem, - dostal jsem mnoho cenných rad ohledně provozu perkusní střelby a "hardvéru". Moje minie jsem měl nakalibrované na 18,31 mm a bylo to trochu málo, do hlavní šly vsunout tzv lehce suvně. Odstřílel jsem cca 20 ran - ale po jedné, ne dvojstřely, měl jsem strach aby se střela v druhé hlavni nepohla. Doufám, že se na mlejnku moc na mě nezlobí za tu devastaci držáku terče
.Tak jsem kalibr trochu přibrousil na cca 18,34mm a mám z víkendu odlitých namazaných a nově nakalibrovaných asi tři tucty střel. Pokusím se někdy v týdnu vnutit na střelnici a zkusit to. Ta diskuze tady o sbíhhavosti hlavní je velmi zajímavá, zkusil bych to taky nějak proměřit - nemáte někdo zkušenosti s lasery zasouvanými do hlavní? Mě totiž pravá hlaveň lítá do levé půlky nahoru a levá do pravé dolů (na50m) , tak bych rád věděl jestli to je rukama, nebo zbraní...
PS botka limbsaver se "bohovsky" osvedčila puška jen tak strčí do ramene (podotýkám, ale že i já mám cca 140 akže se mnou málo co pohne...

PS botka limbsaver se "bohovsky" osvedčila puška jen tak strčí do ramene (podotýkám, ale že i já mám cca 140 akže se mnou málo co pohne...

-
Kodiak - Občasný návštěvník
Tesi: Mě jdou oba laufy na výšku stějnoměrně, jenže mi na to nestačí korekce mířidel. Pokud dám hledí až dolu, na 50m jsem tak 20cm nad středem terče, a obávám se, že ve 100m to na střed neklesne (střílím kuličkou). U těžší minie by to mělo být v pohodě. Ale ta stranová robíhavost mě dost mrzí. Zlepšilo se to použitím Švýc. prachu FFg a navážkou 120gr. Což povrzuje klopnou sílu působící na dno hlavně která ji vytáčí na stranu té střílející hlavně. Tzn. že hlavně se křížit musí, ale ne zase moc.
Myslím si, že bych se s oběma hlavněma dostal na střed tak při navážce 160gr a víc. Ale pokud by to vydržely laufy, tak pažbě by to asi moc neprospívalo a rameni už vůbec ne

Myslím si, že bych se s oběma hlavněma dostal na střed tak při navážce 160gr a víc. Ale pokud by to vydržely laufy, tak pažbě by to asi moc neprospívalo a rameni už vůbec ne

-
tesi - Nový uživatel
Dík
nějak mě nedošlo, že onen nehezký soustřel je daný úmyslně v souladu s nízkou navážkou při tom mém prvním střílení. A že při plný náloži se flinta hne správným směrem. Ten výškový rozdíl může být i "rukama". Ještě dotaz: kolik má asi měrnou hmotnost vesuvit? Mám celkem sympatický zkumavky na 10ml, tak abych věděl kolik gr tam sypu:-)

-
Doufám, že Ti to ta větší navážka spraví, otázka je kolik ta Tvá stranová odchylka je. Měrnou hmotnost jsem neměřil, jen si pamatuji, když jsem nasypal prach (Vesuvit) do 20ml inj. stříkačky tak to zhruba vycházelo 1gram = 1ml, ale pozor, prach se setřásá. Chtělo by to znovu přeměřit, aby se měrná hmotnost neměnila spolu s výrobní šarží prachu.
Myslím že Vesuvit je pro Kodiaka dost jemný, odpovídá zrnitosti FFFg. U minií je sice lepší vyšší navážka, aby bylo využito expanze střely při vývinu rány a její utěsnění ve vývrtu, doufám ale,že Vesuvit nebude moc rychlý a střela se v drážkách nestrhne. Sám používám SWISS FFg a asi u něj i přes jeho cenu zůstanu, nabíjení je daleko snažší a i čištení se nedá srovnat. Má i jinou vůni, jako by tam bylo míň síry.
P.S. Pedersoli zaručuje soustřel do 15cm/50m při navážce prachu 90gr, sférické střele .715" a flastru 0.010" je to v info brožuře dodané spolu se zbraní. Bohužel u mojí zbraně to moc nefunguje...
Myslím že Vesuvit je pro Kodiaka dost jemný, odpovídá zrnitosti FFFg. U minií je sice lepší vyšší navážka, aby bylo využito expanze střely při vývinu rány a její utěsnění ve vývrtu, doufám ale,že Vesuvit nebude moc rychlý a střela se v drážkách nestrhne. Sám používám SWISS FFg a asi u něj i přes jeho cenu zůstanu, nabíjení je daleko snažší a i čištení se nedá srovnat. Má i jinou vůni, jako by tam bylo míň síry.
P.S. Pedersoli zaručuje soustřel do 15cm/50m při navážce prachu 90gr, sférické střele .715" a flastru 0.010" je to v info brožuře dodané spolu se zbraní. Bohužel u mojí zbraně to moc nefunguje...
-
Black Powder - Moderátor
Re: Re:
sidi666 píše:
Čau Vladko,žena ma neseká len ti to tak možno pripadá.Strielať sa mi teda chce,ale v dnešnej dobe ak má človek rodinu má sa čo oháňať.Však ak si ju raz založíš uvidíš tie výdaje za škôlku,školu,cestovné atď.Čo sa týka skúseností zo zbranami máš pravdu - strielam len krátko iba od 1985-roku .A tá druhá svetová ano
prvé uniformi ktoré som zohnal od nemeckých,ruských,USA atď.boli prvé ale zašiel som už dalej.Mám aj z 1.svet.vojny až po husárske od Marie Terezie.
Ahoj Peter, Vitam Ta tu medzi nami. Konecne si sa zaregistroval.
Ohl. tej moje poznamky: to bolo uz davnejsie, co som to pisal a bolo to ohl. skusenosti s Kodiakom, spominal si mi, ze si snim zacinal tercovu strelbu a aj to radsej na jednu hlaven, aby bola zachovana presnost.
OT - No a to ohl. zien, radsej nechajme tak, dobre poznas moj nazor na tento druh "ludskeho tvora"

Dufam, ze oprasis stare zelezo a pridas nejake svoje postrehy, aspon to bude z prvej ruky. Na sutaziach nemame moc casu pokecat, v porovnani s Tebou som uplny amater v oblasti zbrani a na Tvoju sien bojovych tradicii sa nechytam.
-
Posílám pár obrázků průbojnosti Kodiaka .72
Smrkové dřevo, vzdálenost 10m, 120gr Swiss FFg, sférická střela .715 měkké olovo,
Střela proletěla prvním špalkem a zůstala ve druhém.
Smrkové dřevo, vzdálenost 10m, 120gr Swiss FFg, sférická střela .715 měkké olovo,
Střela proletěla prvním špalkem a zůstala ve druhém.
Naposledy upravil Kodiak dne 06.08.2009 12:55, celkově upraveno 2
-
-
- Tavic
- Občasný návštěvník
Kolegové, nepůjdete dnes či v nejbližších dnech provětrat Kodiaka na střelnici Magnum v Sedlci? Rád bych to monstrum viděl v akci a byl bych velmi štastný, kdyby mě někdo laskavě nechal i vystřelit si.
-
bufallo - Častý návštěvník
-
blecha.z - Častý návštěvník
Moc pěkná práce, je to inspirace nejen pro fandy Kodiaka. Vyráběl jsi to sám?
-
Hungry - Moderátor
-
nie, nerobil..
je to ako inspiracia pre zanietenych majitelov Kodiaka (Hungry, Monccou atd...) nemam na to momentalne cas... uz mam rozrobeny 3 roky velky kufor na Remington Buffalo aj nadstavnou pazbou + Remington Pocket + dve prachovnice a prislusenstvo a neviem ho dorobit... zatial mi staci puzdro Buffalo...
mam aj vetsie fotky co su na webe, na celu obrazovku... ak chcete, poslite na SZ mail, poslem...
mne sa to tiez paci, a je to aj celkom pekne urobene, preto som to sem dal, urcite to bude lacnejsie vyrobit nejako svojpomocne ako origos od Pedersoliho, kde stal takyto kufor cca 10 litrov...
chodievam na vela for po celom svete, ked sa sem tam nieco zjavi o Kodiaku, hned som tam...
a myslim ze vo svete ma Kodiak uspech a je rozsireny po celom svete... od South Africa po Alaska...
I love Kodiaks
(.58 , .72 atc...)

mam aj vetsie fotky co su na webe, na celu obrazovku... ak chcete, poslite na SZ mail, poslem...
mne sa to tiez paci, a je to aj celkom pekne urobene, preto som to sem dal, urcite to bude lacnejsie vyrobit nejako svojpomocne ako origos od Pedersoliho, kde stal takyto kufor cca 10 litrov...
chodievam na vela for po celom svete, ked sa sem tam nieco zjavi o Kodiaku, hned som tam...

a myslim ze vo svete ma Kodiak uspech a je rozsireny po celom svete... od South Africa po Alaska...
I love Kodiaks

-
monccou - Pravidelný návštěvník
Kufr vypadá velmi pěkně, ale chtělo by to trochu autentický patiny...prach v kombinaci z africkým podnebím by na to byl ideální
Nepřemýšlíš o exotické dovolené?
Kleště na střely jsou vlastní výroby nebo se dají koupit? Vypadají velmi dobově...krásná stylovost!
Já jsem taky o kufru přemýšlel a i mám podobu vymyšlenou. yslím, že jsme o tom spolu už mluvili.
Mam na chalupě v dílně nádherný 3" fošny jasanu a o dovolený jsem testoval metody patinace dřeva. Kombinací moření hypermanganovým roztokem, olejováním a leštěním se mi podařil docela pěknej povrch. Snad se k tomu někdy dostanu a taky vytvořim kufřík. Materiál na to mam, jen nebejt línej.
Jinak jsem vytvořil návrh plakety na kufru a nejsem škrt, takže komu se to líbí je to zde:

Pěkný kufry za zajmavý ceny mají v KOZAPu na brokovnice, ale nevím jestli nebudou vadit kohouty.
http://www.kozap.cz/zbozi/768/03-model-2-1-exklusivn-zbra-ov-kufr-velk/
http://www.kozap.cz/zbozi/769/04-model-2-2-exklusivn-zbra-ov-kufr-st-edn/

Kleště na střely jsou vlastní výroby nebo se dají koupit? Vypadají velmi dobově...krásná stylovost!
Já jsem taky o kufru přemýšlel a i mám podobu vymyšlenou. yslím, že jsme o tom spolu už mluvili.

Mam na chalupě v dílně nádherný 3" fošny jasanu a o dovolený jsem testoval metody patinace dřeva. Kombinací moření hypermanganovým roztokem, olejováním a leštěním se mi podařil docela pěknej povrch. Snad se k tomu někdy dostanu a taky vytvořim kufřík. Materiál na to mam, jen nebejt línej.

Jinak jsem vytvořil návrh plakety na kufru a nejsem škrt, takže komu se to líbí je to zde:

Pěkný kufry za zajmavý ceny mají v KOZAPu na brokovnice, ale nevím jestli nebudou vadit kohouty.
http://www.kozap.cz/zbozi/768/03-model-2-1-exklusivn-zbra-ov-kufr-velk/
http://www.kozap.cz/zbozi/769/04-model-2-2-exklusivn-zbra-ov-kufr-st-edn/
-
no na Afrike sa pracuje...
pisem si z jednym chlapikom zo South Africa, vola sa Johan von... , a je nejaky potomok holandskych starousadlikov v Juznej Afrike, teda Burov, ma obrovsku farmu vo vnutrozemi, pestuje kukuricu a ine plodiny, ma nadhernu zbierku zbrani mimo Kodiaku 72 od Pedersoliho s ktorym poluje, ma nejake stare predovky dvojaky v 8-ke, jednotku v 4-ke a ine pikosky.. inak, pisal mi ze to Kodiaku laduje nejaku 1000 gr strelu home made a 200 gr prachu....
no a v dosledku toho mu praskla pazba, to co som tu prezentoval uz minule... len ma problem so spojenim, vypadava mu stale internet, je tam slaby signal, no a je dost pracovne zaneprazdneny s farmou...
ta plaketa sa mi paci, je pekna, ale to som ti uz hovoril... len namiesto papiera by to chcelo do mosadznej platnicky... alebo aspon nejaky strary zazltnuty papier... to by bolo cool...
s tymi kliestami, skusim zistit ako to je...
mne sa tiez celkovo pacia kufre, vnutro je pekne, len to drevo, teda ten vonkajsi obal...
mne sa viac paci to co je na fotke, bolo to v najnovsom cisle SR... krokodil je krokodil...

ta plaketa sa mi paci, je pekna, ale to som ti uz hovoril... len namiesto papiera by to chcelo do mosadznej platnicky... alebo aspon nejaky strary zazltnuty papier... to by bolo cool...

mne sa tiez celkovo pacia kufre, vnutro je pekne, len to drevo, teda ten vonkajsi obal...

mne sa viac paci to co je na fotke, bolo to v najnovsom cisle SR... krokodil je krokodil...

-
S mosaznym provedenim počítám už od začátku, ale napadla mě i cedulka z alpaky, která by byla taky dobová.
Jinak papír umíme zestárnout i digitálně

Mě osobně by se víc líbil kufr potaženej buvolí kůží než krokodýlem.
Pěkný jsou i kožený pouzdra CZUB Safari http://www.czub.cz/cz/catalog/87-prislusenstvi/AC-HO/8195-0013.aspx
Jinak papír umíme zestárnout i digitálně

Mě osobně by se víc líbil kufr potaženej buvolí kůží než krokodýlem.
Pěkný jsou i kožený pouzdra CZUB Safari http://www.czub.cz/cz/catalog/87-prislusenstvi/AC-HO/8195-0013.aspx
-
tie puzdra su suprove... len asi bude aj ich cena... neviem, ceny som nikde zatial nevidel...
ale typujem tak cca 3 - 5 litrov... minimalne..
inak k tym tabulkam... podla mna by sa dalo nieco vymysliet tak ze tam kde robia menovky na dvere, vygraviruju ti pismo a meno ake chces, tak by mohli spravit aj takuto menovku...
ale typujem tak cca 3 - 5 litrov... minimalne..

inak k tym tabulkam... podla mna by sa dalo nieco vymysliet tak ze tam kde robia menovky na dvere, vygraviruju ti pismo a meno ake chces, tak by mohli spravit aj takuto menovku...
-
Pouzdro s motivem "BIZON" stojí 4250Kč.
S výrobou cedulky neni problém. Jak řikáš tam kde dělaj jmenovky na dveře určitě zvládnou i tohle. Navíc je několik firem, který to dělaj na hodně vysoký úrovni a můžeš si tak vybrat nejen materiál cedulky, ale i vybarvení vygravírovaných písmen, patinaci atd.
Když si kupoval svýho Kodiaka měl na pažbě očko pro řemen? Můj ho například nemá, takže ho musím koupit.
S výrobou cedulky neni problém. Jak řikáš tam kde dělaj jmenovky na dveře určitě zvládnou i tohle. Navíc je několik firem, který to dělaj na hodně vysoký úrovni a můžeš si tak vybrat nejen materiál cedulky, ale i vybarvení vygravírovaných písmen, patinaci atd.
Když si kupoval svýho Kodiaka měl na pažbě očko pro řemen? Můj ho například nemá, takže ho musím koupit.
-
ja som ho mal.. ale uz som pozeral na viacerych fotkach Kodiaky, a niektore ho mali, ine nie...
napr. aj v katalogu od Pedersoliho myslim ze to usko nieje na fotke... a na stranke co maju,
na obrazku, tak 72-ka nema a ostatne maju... tak neviem ake je tam pravidlo...
4 litre je myslim dost za puzdro, aj ked je pekne...
napr. aj v katalogu od Pedersoliho myslim ze to usko nieje na fotke... a na stranke co maju,
na obrazku, tak 72-ka nema a ostatne maju... tak neviem ake je tam pravidlo...
4 litre je myslim dost za puzdro, aj ked je pekne...

-
pozdrav od kolegov zo safari z JAR... Impala ulovena Kodiakom .72 na 100 m....
inak vetsina lovcov si meni mieridla z originalnych na tieto lovecke , ktore su lepsie
citatelne v divocine pri love,typ USA 411...
http://www.davidepedersoli.com/?item=Ac ... 10&lang=en
inak vetsina lovcov si meni mieridla z originalnych na tieto lovecke , ktore su lepsie
citatelne v divocine pri love,typ USA 411...
http://www.davidepedersoli.com/?item=Ac ... 10&lang=en
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder