-
BARRY - Moderátor
- Hunter
- Pravidelný návštěvník
Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu
hetzer> máš pravdu, lidi nejsou zvyklí. Já to dělám, ale už mi taky pár lidí řeklo, že je tím znervózňuju...
-
admix - Příspěvky: 1815
Tak mne osobne to treba taky znervozni - nejak extra prijemny to neni, ale nevadi mi to. Je to lepsi, nez kdyby clovek celou dobu cumel na moje boty. Ja ale vetsinou pohled do oci nevydrzim, jsem odjakziva neurotik a porad tekam ocima po okoli 

-
Phantom - Častý návštěvník
Podle nám nejbližších norem slušného chování by přímý oční kontakt neměl trvat déle než 2 sekundy. Pak už je to narušení osobního prostoru.
-
-
Urdo von Fuj - Častý návštěvník
2Hunter - jestli šilháš, tak to dost znervzňuje. Nikdy nevim do kterýho oka koukat
- Hunter
- Pravidelný návštěvník
urdo> to naštěstí ne-ee 
phantom> ono to má hlubší podstatu, z pohledu etologie je přímý pohled do očí druhého příslušníka druhu mezi většinou vyšších savců včetně primátů, vnímán jako hrozba nebo dominance. Tzv. hrozba pohledem. Funguje u psů, koček, vlků, jelenů, lvů, šimpanzů.... a také u nás lidí. Proto se nám to nelíbí.

phantom> ono to má hlubší podstatu, z pohledu etologie je přímý pohled do očí druhého příslušníka druhu mezi většinou vyšších savců včetně primátů, vnímán jako hrozba nebo dominance. Tzv. hrozba pohledem. Funguje u psů, koček, vlků, jelenů, lvů, šimpanzů.... a také u nás lidí. Proto se nám to nelíbí.
-
hetzer - Častý návštěvník
Phantom: muze me za to nekdo zalovat?
-
Samuraj - Častý návštěvník
zalovat asi ne (kdyz odhlidnu od toho, ze zalovat te principialne muze skoro za cokoli), ale pokud bude "tak trochu" magor, tak po tobe spolehlive vystartuje, bo ten pohled pro nej bude jasna hrozba/utok
a ze takovych lidi clovek potka, zvlast v urcitych mistech...

a ze takovych lidi clovek potka, zvlast v urcitych mistech...
-
Iha - Příspěvky: 1466
Hunter: Ono je take zabit a zabit. Kdysi jsem s kamosem mydlil kraliky, protoze meli mixomatozu a v podstate stejne by zdechli. To mi kupodivu nevadilo. Ale jednou jsem topil kotata babiccinou metodou (doslova "normalne je hodim do kybla, chvili je tam podrzim rukou a je to") no a od te doby nikdy vice fakt hnusny pocit. Hodil jsem je do kybla a zajistil hrncem. V podstate klasicka metoda zabijeni co se bezne praktikuje u armady - neprime zabijeni.
- vrb
Já jsem na tom podobně, nečiní mi problém něco zabít když to považuju za normální (hospodářská zvířata určená ke konzumaci), ale mám zábrany způsobovat zbytečnou smrt, když to pak nechci jíst. jsem dost zvědav jak na tom budu s lovem ve volné přírodě, ale lovecký lístek budu mít nejdřív za 2 roky tak nevím.
Hunter: Z mršin se mi dělá pořád blbě a to jsem jich viděl celkem dost. prostě když vidím ty červy a jak se ten hnus převaluje a cítím ten smrad tak je mi na blití a dýchat to déle tak se i pobliju. navíc když si uvědomím toxicitu a nebezpečné mikroby které jsou přítomny. Tobě to nic nedělá? to máš odmala nebo jsi si na to zvyknul? já si na to za celý život ještě nezvykl.
Co vás vede k tomu koukat někomu přímo do očí? nepřišlo by vám nepříjemné když by někdo koukal do očí přímo vám? u chlapů samozřejmě, s ženskou je to o něčem jiném....
Dá se přímý pohled do očí považovat za vyprovokovaný útok, na který nelze odpovědět v rámci NO?
Hunter: Z mršin se mi dělá pořád blbě a to jsem jich viděl celkem dost. prostě když vidím ty červy a jak se ten hnus převaluje a cítím ten smrad tak je mi na blití a dýchat to déle tak se i pobliju. navíc když si uvědomím toxicitu a nebezpečné mikroby které jsou přítomny. Tobě to nic nedělá? to máš odmala nebo jsi si na to zvyknul? já si na to za celý život ještě nezvykl.
Co vás vede k tomu koukat někomu přímo do očí? nepřišlo by vám nepříjemné když by někdo koukal do očí přímo vám? u chlapů samozřejmě, s ženskou je to o něčem jiném....
Dá se přímý pohled do očí považovat za vyprovokovaný útok, na který nelze odpovědět v rámci NO?
-
hetzer - Častý návštěvník
vrb: oci jsou okno do duse
-
vrb píše:Dá se přímý pohled do očí považovat za vyprovokovaný útok, na který nelze odpovědět v rámci NO?
IMHO neda, prece jen je to jinde nez treba verbalni utok
-
BARRY - Moderátor
vrb píše:Co vás vede k tomu koukat někomu přímo do očí? nepřišlo by vám nepříjemné když by někdo koukal do očí přímo vám? u chlapů samozřejmě, s ženskou je to o něčem jiném....
Dovedeš si představit dva lidi, jak se spolu baví a při tom čumí do země, nebo jeden druhému přes rameno? Já ne.
-
Honzik - Pravidelný návštěvník
Dovedu. Jen jsme nekoukali do země, ale do stropu... potmě (ale to je zvláštní případ
).
A přes rameno taky... to je tak, když měla "kamarádka" tátu co má dvě cesty z práce (a mě nemusí)... a obě stejně dlouhý (to, že bychom se přesunuli nás nějak nenapadlo, ehm). O pohled do jeho očí jsem fakt nestál.
Zabíjet jen je-li to potřeba (nutnost) nebo je-li řádný důvod (zabíjačka). Mě je líto i vánočního kapra.

A přes rameno taky... to je tak, když měla "kamarádka" tátu co má dvě cesty z práce (a mě nemusí)... a obě stejně dlouhý (to, že bychom se přesunuli nás nějak nenapadlo, ehm). O pohled do jeho očí jsem fakt nestál.
Zabíjet jen je-li to potřeba (nutnost) nebo je-li řádný důvod (zabíjačka). Mě je líto i vánočního kapra.
-
Teda, nejvíc neznervozňuje pohled přímo do očí. To dost lidí ustojí. Ale zkuste se dívat "jakoby" 20cm za zátylek (a né že mě chytnete za slovo - prostě si to jenom představte) a mírně nad, jakoby mezi obočí a oko.
- floky
- Občasný návštěvník
na ulici sa bežne pozrem najprv na ruky a nasledne na oči
pri rozhovoroch nepozeram do oči, bud pozeram kade-tade....alebo ako hovori Urdo von Fuj kusok za...
pozerat do oči mi nevadi, skor mam problem ked niekto na mna pozera tak že ani nežmurka zo smiechom, ma to spojitost s jednou vtipnou prihodou...ak by očny kontakt trval dlhšie začal by som sa smiat, preto to po par sekundach zatrhnem
PS: Urdo von Fuj......čo sposobi to pozeranie 20cm za???
pri rozhovoroch nepozeram do oči, bud pozeram kade-tade....alebo ako hovori Urdo von Fuj kusok za...
pozerat do oči mi nevadi, skor mam problem ked niekto na mna pozera tak že ani nežmurka zo smiechom, ma to spojitost s jednou vtipnou prihodou...ak by očny kontakt trval dlhšie začal by som sa smiat, preto to po par sekundach zatrhnem
PS: Urdo von Fuj......čo sposobi to pozeranie 20cm za???
- shi
- Pravidelný návštěvník
urdo: To mi připomíná jednoho instruktora - kouká skrz člověka, případně čumí kde co lítá a vůbec nesleduje svět kolem sebe. Zdánlivě. Ve skutečnosti je rychlý jako blesk. Asi instinktivně reaguje na pohyb zachycený periferním viděním a periferní vidění má nelidsky vytrénované. Ale když je proti tobě, tak máš pocit, že tvou bezvýznamnou existenci ani nezaregistroval.
-
2Floky - způsobí to, že ten "druhej" má pocit, že mu koukáš do očí a přitom je pro něj velmi obtížný skoro až nemožný takový oční kontakt navázat. Většina lidí začne pak instinktivně klopit oči. Pokud začne partner při rozhovoru klopit oči, je to moment, kdy začne přijímat submisivní úlohu. Popřípadě ho to dost znervózní a nervózní člověk ztrácí část chladného úsudku.
- floky
- Občasný návštěvník
zaujimave, niekedy si to skusim odsledovat...

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA