admix

26.10.2009 9:36

Re: Použití zbraně v ostrém konfliktu

Kdyz se na to budes koukat takhle, tak holt nechavej kver radsi doma :) Ja to vidim spis tak, ze kdyz uz budes v pruseru, tak ti zbran u pasu rozhodne neublizi, ale pri trose stesti ti muze pomoct. A lepsi tisickrat mit a nepotrebovat, nez jednou potrebovat a bejt v hajzlu

marish
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

26.10.2009 10:47

Taky kvér (zatím) nenosím. Možná mi jednou bude chybět, ale zatím bych řekl že nežiju dost "rizikovým" způsobem :mrgreen:

Jsem ve fázi kdy ani nevím jestli by bylo lepší nosit velký železo, nebo prcka...

admix

26.10.2009 10:48

No, to asi nikdo z nas nezije rizikovym zpusobem, a presto tu najdes lidi, co uz "pouzili" .. Co se tyce velikosti - nejlepsi zbran je vzdycky ta, kterou mas u sebe :)

HBWanderer
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.10.2009 10:58

Jo já jsem si taky myslel, že se pohybuju v bezpečném prostředí. Nádraží na vystrkově a už jsem jednou tahal teleskop na vlčáka a jednou volal policjaty na maníka, co se vytasil s pistolí. Nošení zbraně se nepočítá na pravděpodobnost.

mandys
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.10.2009 11:16

Je to tak jak píšou lidi výše, to bys nesměl ani vyjet na silnici, můžeš jet sebeopatrněji a bezpečně a do rizikový situace se dostaneš dřív nebo později a rozhodneš se vždy správně? Vždy asi ne a jezdit asi nepřestaneš, co?

marish
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

26.10.2009 11:59

No jo, ale naši milí neozbrojení spoluobčané se na věci dívají (bohužel) trochu jinak. Za přejetí člověka se zkousne i podmínka, za obranu se zbraní, nejlépe pověsit na nejbližší strom!
Snažím se lidem otevírat oči jak to jen jde, ale je to boj s větrnými mlýny...
Náš národ asi vždycky potřebuje politovat obět, když to jsem já, litují mne. Když se ubráním, stává se obětí útočník a litujou jeho.
Někdy si říkám že kdyby pan Velíšek toho grázla zastřelil, nosíme mu dnes "buchty s pilníkama" do basy...

Reklama

Radek07
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.10.2009 15:24

Dnes někdo přepadl mého kolegu z práce.

Ráno v pět si vyšel do práce a kousek od baráku v parku na něho nějakej chlápek (asi o hlavu větší) spustil, ať mu dá cigaretu. Kolega řekl, že nemá. Tak ať mu dá love. To už se kolega nasral a poslal ho doprdele. Ten chlápek po něm skočil a začli se prát a válet po zemi. Po nějaké chvíli praní se a vzájemného držení se pod krkem - ten parchant odešel (záměrně píšu odešel, ne zdrhl). Kolega přišel do práce s monoklem, bez mobilu a s roztrhanou bundou. Žádný z kolemjdoucích si jich nevšímal a bral je asi jako mlátící se opilce.

Podotýkám, že se to stalo v Mikulově, a násilník nebyl hnědočech (kupodivu). Kolega není žádný rváč a měl vždy ke zbraním odpor, ale teď si pořídí prý aspoň slzák. Na policajty nešel, protože věděl, že to nemá cenu hlásit.

Já jsem mu řekl, že dopadl ještě dobře. Ten parchant mohl vytáhnout třeba kudlu.

Brigadier
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.10.2009 16:01

Už tu někdy někdo na netu o Mikulovu psal...není tam ta kriminalita v rozkvětu??

Hungry
Moderátor
Moderátor

26.10.2009 16:44

A to to bývalo takové krásné, klidné město mého dětství... :|

nounejm
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

28.10.2009 13:06

Brigadier - ten zazitek na nadrazi v Prerove je docela sila! Mam na mysli zejmena situaci, kdy tvou pozornost pouta jeden drban, pricemz se za tebou houfuje cela uderna jednotka. Hodne nebezpecna situace, zvlast kdyz bys chtel pouzit zbran - i pouhe naznaceni, ze nejakou mas, by asi skoncilo valnou hromadou. Ti za tebou by dost mozna nevahali vystavit toho pred tebou riziku zraneni, jen aby se dostali k tvemu zelezu..

Jak to tam na nadrazi vypada ted? Uz se situace aspon trochu zlepsila?

Hans
Nový uživatel
Nový uživatel

28.10.2009 19:03

Nádraží v Přerově teď poslední dobou klid, i když možná je to tím že se ochladilo, já tam procházím přes týden večer a v klidu. Ale je fakt že směru Škodova a Kojetínská se vyhýbám. Ty doby kdy jsem tahal ven teleskop abych se dostal z dosahu svoloče které se nechce dělat a žebrá zatím asi pominuly. Jak říkám, zatím klid.....

krampus
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.10.2009 13:33

v rámci obrany před takovými pouličními živly je dobrý naučit se silně řvát. všimněte si na záběrech zásahů urny všichni uniformovaní řvou. je to silně demoralizující. a pokud se k vám blíží skupina je varovný výstřel dobré provést před ně, aby viděli, že nebafáte plynovkou. pokud se projektil šikovně odrazí, není to na škodu.

sojcik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.11.2009 19:28

Radek 07: tvůj kolega to měl každopádně nahlásit. Rozhodně to není zbytečné, šance na dopadení pachatele nejsou malé. Jedná se o loupež a kriminalisté z násilí bývají z těch nejlepších. Mohl to být známá místní firma a oni ho dle popisu mohli poznat, jestli to bylo v parku, tak ho mohl vystopovat pes, na jeho odchozí trase mohly být kamery, kriminalisté mohli s tvým kolegou projet místní hospody, herny atd., atd. Za loupež je trestní sazba 2-10 let.
Tak se po Mikulově pohybuje darebák, který je poučen, že holýma rukama neuspěl, tak se na příští loupež připraví a buďto zaútočí brutálně zákeřně zezadu či z nějakého úkrytu, nebo si sebou vezme kudlu či jinou zbraň....
Teď, po týdnu jsou už šance na jeho dopadení menší a určitě by mu kriminalisté vynadali, že to nehlásil hned, ale šance dostat lumpa za mříže tu pořád je.

sojcik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.11.2009 19:38

Jinak je pravda, že při varovném výstřelu je lepší střílet do země před pachatele než do vzduchu. Kulka se vykope a ty máš důkaz, že si skutečně použil varovný výstřel. Ale jen tehdy, je-li před námi měkká země a ne betonový chodník. I odražená kulka může zabít a pokud takto usmrtíš někoho, kdo k tobě šel s holýma rukama, bude to na nutnou obranu celkem problém uhrát. Taky si to kulka po odrazu může nasměrovat k někomu, kdo jde náhodně kolem. Navíc se kulka může odrazit od chodníku a dále se za útočníkem odrazit od něčeho pevného zpět směrem k tobě!!!
S tím řvaním je to pravda, když při bitce na někoho začnete nepříčetně řvát jak lev, je to pro útočníka silně šokující, když před sebou místo vystrašené oběti vidí všeho schopného šílence s nepříčetným zabijáckým výrazem v tváří. Zkoušeli jsme to na tréninku a je fakt obrovský rozdíl, když na tebe jde soupeř mlčky a když se na tebe vrhne a řve jak Tarzan. To se vůbec nedá srovnat.

snaper_mira
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.11.2009 22:49

2sojcik: Nějak bych nechtěl střílet svoje kulky do země a aby je pak vykopávala policie. Jistě jsi měl na mysli střely :-)

PetrosK
Nový uživatel
Nový uživatel

06.11.2009 23:06

Použili jste už zbraň při sebeobraně?

Chtěl bych navázat na thread, který se jmenuje "Kam všude nosíte krátkou zbraň?", resp. jestli nám zbraň skutečně pomůže. Mám kamaráda, který dodělává policejní školu v Holešově a po debatě s ním jsem zjistil, že zbraň se prakticky k obraně, případně ochraně majetku, nedá použít. Jde o to, že v tom zákoně je to tak špatně napsané, že spíš potrestají vás, než útočníka. Zbraň nesmíte použít proti někomu kdo jde proti vám beze zbraně (holé ruce), kdo vám krade auto, případně na vás tímto najíždí a taky ji nelze použít pokud zloděje vyrušíte a on vezme nohy na ramena. Příjde mi to teda tak, že nosit ano ale použít ne. Jak to vydíte vy, zejména ti, kteří zbraň prakticky nesundají?
Naposledy upravil PetrosK dne 06.11.2009 23:51, celkově upraveno 1

admix

06.11.2009 23:31

Re: Použili jste už zbraň při sebeobraně?

lol

PetrosK
Nový uživatel
Nový uživatel

07.11.2009 0:22

Moc vtipný? A která část nejvíc?
Myslím, že ten článek byl i tady, kdy kluk prostřelil ruku a varle "otci své holky". Byla tam hromada svědků, kteří potvrdili, že ten kluk se jen bránil a pro koho to nakonec dopadlo líp? Všichni dali zapravdu tomu ožralovi a jeho výmyslům. Nebo se snad pletu? Tuším, že ten případ se snad táhne už 3 roky a ten chlapec z toho asi odvázanej není, co? A to to byla obyčejná sebeobrana, tak nechápu co ti přišlo tak vtipný...

admix

07.11.2009 0:30

Tak ja budu kontrovat, na konci kvetna postreleny narkoman po vloupani do sklepa, 4.11. odlozeno bez trestu. 1:1 :mrgreen:

PetrosK
Nový uživatel
Nový uživatel

07.11.2009 0:55

Odloženo není vyhráno, ale takhle jsem to nemyslel. Chtěl jsem tím prvním příspěvkem říct, že mi na obranu přijde daleko vhodnější třeba obušek, než použít zbraň a pak se půl roku, viz. tvůj příklad, tahat po policii. Osobně bych zbraň k sebeobraně nejspíš nepoužil.

A tuším, že to může být 2 roky zpět kdy lupič přepadl zlatnictví, něco ukradl, a když vybíhal ven, majitel ho střelil do zad a zabil ho. Pak ho snad odsoudili, ale už nevím přesně.
Naposledy upravil PetrosK dne 07.11.2009 0:59, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA