- Turbi
- Pravidelný návštěvník
Re: TIKKA T3
SW_FOX:
Hm mozem sa ta opytat preco si sa zameral na take lahke strely ?? aspon podla mna je lepsie mat co najtazsiu strelu ak strielas LR
Hm mozem sa ta opytat preco si sa zameral na take lahke strely ?? aspon podla mna je lepsie mat co najtazsiu strelu ak strielas LR
-
Kall - Příspěvky: 2286
vychází z vědomostí ,který načerpal, a mohl přebrat od druhejch, s těžší střelou je to pravda, ale lehká střela a vysoká rychlost má taky svoje opodstatnění.
Problém lehké střely je někdy ten, že je dost obtížný dosáhnout potřebný rychlosti, vzhledem k sortimentu prachu, a dalších komponent, kterých je u nás získatelno.
Ve vysoký rychlosti a touze vyniknout, pak fakt rychlejšího opotřebení hlavně jaksi zapadá za obzor.
Problém lehké střely je někdy ten, že je dost obtížný dosáhnout potřebný rychlosti, vzhledem k sortimentu prachu, a dalších komponent, kterých je u nás získatelno.
Ve vysoký rychlosti a touze vyniknout, pak fakt rychlejšího opotřebení hlavně jaksi zapadá za obzor.
- ARES
- Častý návštěvník
Je dobré si uvědomit, že při rozdílu minimálně 5Kč mezi střelami a životnosti hlavně řekněme 5000 ran jde opravdu opotřebení hlavně do pozadí
Navíc je potřeba si uvědomit, že to jak se opotřebovává hlaveň není až tak moc závislé na rychlosti střely jako takové, ale na tom jak horké jsou navážky. Když uděláš horkou navážku, která požene střelu pomaleji než dobře udělaná jiná navážka, tak budeš náběh vypalovat víc ani si to neuvědomíš
Navíc je potřeba si uvědomit, že to jak se opotřebovává hlaveň není až tak moc závislé na rychlosti střely jako takové, ale na tom jak horké jsou navážky. Když uděláš horkou navážku, která požene střelu pomaleji než dobře udělaná jiná navážka, tak budeš náběh vypalovat víc ani si to neuvědomíš
-
SW_FOX - Grafoman
TRUBI: no kdysi jsem se bavil s jedním amíkem co pravidelně vyhrává různé Palmy a podobné long range závody a pronesl krásnou věc, mluvil dost hovorově ale vyznělo to asi takhle (když vynechám slova jako fucking...., bulshit, atd... která není nutno pro porozumění překládat:
"ty si myslíš že všichni výrobci zbraní jsou debilové když dělají v .308 stoupání hlavně okolo 12" a v .223 8-9"? opravdu nechápu proč všichni "rádobysnipeři" musí mít stoupání 10 a třeba i míň a střílet alespoň 190grs střely, když překvapivě nejlepší nástřelky u nás vznikají s .308 flintama se stoupáním kolem 12" a střelama 150-167grs a u .223 je to 8" a 69grs....."
dál se vyjadřoval k tomu jak dneska všichni musí mít všechno "tactical" a musí to mít odolné na padání z vrtulníku, když to přitom potom vozí na střelnici v kufru od PELI
prostě pokec s životním praktikem který cca 40 let nedělá nic jiného než střílí stojí za to.... dal pár tipů, a ono to lítá. Svým způsobem mě k používání zrovna 155grs scenarů navedl ARES v souvislosti s tím, že je používá i Mira Chytil.
Důležité je že to funguje, a funguje to skvěle, mám i nástřelky na 300 a super, sice si s tím zahrál vítr a bez vysvětlivek ten terč nevypadá zas tak dobře, nicméně vím co ve střelivu i flitně mám....
"ty si myslíš že všichni výrobci zbraní jsou debilové když dělají v .308 stoupání hlavně okolo 12" a v .223 8-9"? opravdu nechápu proč všichni "rádobysnipeři" musí mít stoupání 10 a třeba i míň a střílet alespoň 190grs střely, když překvapivě nejlepší nástřelky u nás vznikají s .308 flintama se stoupáním kolem 12" a střelama 150-167grs a u .223 je to 8" a 69grs....."
dál se vyjadřoval k tomu jak dneska všichni musí mít všechno "tactical" a musí to mít odolné na padání z vrtulníku, když to přitom potom vozí na střelnici v kufru od PELI

Důležité je že to funguje, a funguje to skvěle, mám i nástřelky na 300 a super, sice si s tím zahrál vítr a bez vysvětlivek ten terč nevypadá zas tak dobře, nicméně vím co ve střelivu i flitně mám....
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
prosim neviete mi niekto poradit - 20 moa listu na Tikka T3 ale nie aluminium pls. , nasiel som jedine od farrela
- ARES
- Častý návštěvník
Vůbec bych se nebránil hliníkové slitině. Mám tucha že dokonce i ta co je origo na supervarmintu je hliník
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
no ja mam listu original sako-tikka a hlinnik to nieje
- ARES
- Častý návštěvník
Každopádně anodizovaný hliník je povrchově opravdu pevný a není důvod se ho bát. Předpokládám, že házet s tím nebudeš
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
neviem mam voci hlinniku odpor, farrell robi listy na tikky ale a mi zda dost vysoky
- ARES
- Častý návštěvník
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
toto mam aj prave z optics werehouse ale tato nema sklon
- ARES
- Častý návštěvník
Takže, tahle firma dělá ocelové základky i pro Tikka T3 se sklonem dle vlastního výběru. Povrchová úprava i fosfátováním
http://www.nearmfg.com/index.html
http://www.nearmfg.com/index.html
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
pomoze niekto ? ako vyladit spust na Tikke? uz som s tou malou srubkou na spusty nadoraz a zavadzia mi ta velka sruba co drzi celu spust !!!
-
Bobr - Moderátor
kolik na ní máš teď - já na ní mám 518gr a nikde nic nevadí
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
to ani netusim nemam to ako zmerat je to nadoraz teda ale je tam taky zancny zaskok ako by to chcelo vylestit dosadacie plochy
- figi
- Pravidelný návštěvník
Jozo - hlavu toho šroubu, co drží spoušť obrus ( jen trochu ) tak, aby jsi mohl regulační šroubek víc vytočit. A pak už si to nastavíš. Ale zázraky nečekej, jde regulovat jen odpor, a i to není u této spouště ideální. Pro regulaci délky chodu spouště a propadu by musela být konstrukce spouště jiná ( třeba jako u CZ 550 ).
Hodnotit spoušť dle odporu je velmi těžké, každý to vnímá jinak, takže je vcelku zbytečné to měřit, spoušť ti musí vyhovovat, a až s ní budeš ty spokojen, tak je dobře nastavena.
Hodnotit spoušť dle odporu je velmi těžké, každý to vnímá jinak, takže je vcelku zbytečné to měřit, spoušť ti musí vyhovovat, a až s ní budeš ty spokojen, tak je dobře nastavena.
- Jozo
- Pravidelný návštěvník
no ja som to vcera vyriesil trosku inac som prave pilnikom jemne obrusil tu regulacnu srubu a teda som ju mohol vytocit viac , chod spuste a prepad mi nevadi v podstate by sa dalo povedat ze je bodova a to mi vyhovuje
-
Bobr - Moderátor
pokud by někdo sháněl zásobníky do Tiky tak tady : http://www.manfred-alberts.de/produktse ... kka2010-01 je mají v nabídce za asi 2/3cenyv čr - když jsem ho sháněl tady tak za něj chtěly přes 2K 

-
Bobr - Moderátor
neví někdo jakým imbusem torxem nebo čím se povolujou ty šroubky v bodce pažby? nejse schopen to povolit páč přesně nevím čím
- edo
- Pravidelný návštěvník
Jožo keď máš ten návod na bedding hoď ho sem aj ja by som chcel ničo robiť s T3 , ešte ma napadlo, že buď vymením pažbu alebo ju vysypem pieskom ale vpredu ju treba niečim zapchať aby som si " nenamazal" spúšťový
mechazmus , keby ma to omrzelo piesok pojde von basta .
mechazmus , keby ma to omrzelo piesok pojde von basta .
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Sportovní a lovecké