-
Kurt - Moderátor
84USD je na eBay za tyhle Peltory se zasláním běžná cena. Ale už dávno není 84USD "cca 1300kč" 

Naposledy upravil Kurt dne 19.02.2009 13:09, celkově upraveno 1
-
sided - Moderátor
-
Kentan - Častý návštěvník
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- píďa
- Občasný návštěvník
Re: Výběr sluchátek
no teď co jsem si koupil nové dioptrické brýle (masivnější nožičky než dříve) tak mě sluchátka tlačí. tak taky zvažuju co s tím. Zkusím taky ty špunty.
-
MiRaS - Častý návštěvník
S nožičkama od brejlí mám také problém, ale raději mám sluchátka než špunty. Jaká sluchátka mají ušníky které tak netlačí? Mám Radians ProAmp a ty jsou dost tvrdé a tlačí. Po pár hodinách je to dost nepříjemné. 

-
sněhulák - Sponzor serveru
Ono obecně by měli mít sluchátka dostatečný přítlak aby dobře tlumily, třeba moje Peltory H64 i "Obi" sluchátka taky dost tlačí, takže si myslím že výběr půjde od desíti k pěti. Ale slyšel jsem něco o "motorkářských" obroučkách k brýlím, které mají nožičky z nějakého měkkého a velmi poddajného materiálu, právě proto aby netlačili pod helmou, tak třeba v nějaké optice zkusit tuto cestu.
-
gabo - Pravidelný návštěvník
Uz se to tu psalo,silikonove nausniky problem s brylemi vyresi.
-
MiRaS - Častý návštěvník
gabo: Ano, ale mám za to že pasovali pouze na některé Peltory nebo se pletu? Pokud jsou skutečně pouze na Peltory, tak na které na 100% pasujou?
-
HV - Častý návštěvník
HY80 pasují na všechny PELTORy. On je to doplněk pro letce, musíš hledat pod aviation parts.
Bohužel již tabulka kompatability zmizela ale v zásadě běžné typy peltorů, co se objevují na našich střelnicích mají kompatabilní rozměry ušníků. Já je nasadil do Sport Taců, porovnával jsem to s Optime I a II ale i III bude stejný. Jestli máš Peltory, objednej HY80 a bude to pasovat, žádnej strach.
Podívej se sem. Píše se zde:
* Super thin polyurethane skin with a double-hump top face design
* Silicon gel filled bladder with a Confor foam backing
* Compatible with all Peltor headset products
Bacha na distributora CERVA, ty mi poslali misto silikonů normální běžný hygienický set, tedy náhradní klasické plastové ušníky s molitanem. Ještě se mi válí doma zabalený v sáčku.
Jestli to někdo bude kupovat, docela by mě zajímalo jak pochodí. USA shopy to nechtějí posílat do evropy, Peltor má svinskou obchodní politiku. Odkázali mě na CERVA a ten umí houby a ne prodávat Peltory. Nakonec jsem ukecal jednoho obchodníka v USA. Něco o tom najdeš v tomto vlákně na straně 14
Bohužel již tabulka kompatability zmizela ale v zásadě běžné typy peltorů, co se objevují na našich střelnicích mají kompatabilní rozměry ušníků. Já je nasadil do Sport Taců, porovnával jsem to s Optime I a II ale i III bude stejný. Jestli máš Peltory, objednej HY80 a bude to pasovat, žádnej strach.
Podívej se sem. Píše se zde:
* Super thin polyurethane skin with a double-hump top face design
* Silicon gel filled bladder with a Confor foam backing
* Compatible with all Peltor headset products
Bacha na distributora CERVA, ty mi poslali misto silikonů normální běžný hygienický set, tedy náhradní klasické plastové ušníky s molitanem. Ještě se mi válí doma zabalený v sáčku.
Jestli to někdo bude kupovat, docela by mě zajímalo jak pochodí. USA shopy to nechtějí posílat do evropy, Peltor má svinskou obchodní politiku. Odkázali mě na CERVA a ten umí houby a ne prodávat Peltory. Nakonec jsem ukecal jednoho obchodníka v USA. Něco o tom najdeš v tomto vlákně na straně 14
-
MiRaS - Častý návštěvník
HV: Díky za info. Zvažovaný přechod z Radians na Peltor je tímto už jasný. 
Nyní tedy už jenom zvažuju zda jít do Peltor Sound Trap (Tactical 6S) nebo do Peltor Sport Tac (Tactical Sport).
Máte někdo zkušenost s přímým srovnání těchto dvou jmenovaných? Cenový rozdíl je ve prospěch Tactical 6S.

Nyní tedy už jenom zvažuju zda jít do Peltor Sound Trap (Tactical 6S) nebo do Peltor Sport Tac (Tactical Sport).
Máte někdo zkušenost s přímým srovnání těchto dvou jmenovaných? Cenový rozdíl je ve prospěch Tactical 6S.
-
sided - Moderátor
-
Kukri - Pravidelný návštěvník
Každýmu sedí něco jinýho, já jsem si jenom zkoušel minulej tejden u Brymový sluchátka s gelovejma náušníkama a je mi to tak nepříjemný, že bych to nesnes na uších ani 5 minut, možná na to zkusit návleky z bavlněnýho froté, měl jsem je na jedněch Peltorech na léto kvůli pocení 

-
HV - Častý návštěvník
MiRaS: Sport Tacy v drtivé většině případů postačují. Jedině na kryté při velkých rážích jsem pocítil, že by to ještě něco chtělo. Ale takových případů je minimum a dají se pod ně popř. použít špunty.
Souhlasím s tím, že v teple se v gelových ušníkách kůže potí. To je ta daň
Souhlasím s tím, že v teple se v gelových ušníkách kůže potí. To je ta daň

-
MiRaS - Častý návštěvník
Spíš by mě zajímala praktická zkušenost nebo srovnání SportTac a Tactical6S, jejich cena je o třetinu nižší a tabulkové parametry mají téměř shodné (možná i lepší). Máte někdo zkušenost s Peltor Sound Trap / Tactical 6S ?
-
sided - Moderátor
Vždyt jsem to psal, tedy podrobněji
6S jsou tenší a pohodlnější na flintu a zaberou mín místa v tašce, tím veškeré výhody končí. Hůř tlumí, víc žerou baterky a myslím že u nich nejdou vyměnit ušníky. Na krytou střelnici je nenosím ani na pistoli, natož na flintu. Takže je (6S) nosím na brokovou a na předovky kde je to přece jenom měkčí rána. Ještě něco chceš vědět? Jo na tabulkový parametry jsem si taky naběh ale ten rozdíl je opravdu dost velkej, podle mého názoru jsou SportTacy minimum.

-
HV - Častý návštěvník
Podle toho co vidím na obrázcích, tipuji menší útlum a analogové ovládání hlasitosti, také se do nich cpou 4xAAA. Na stránkách Peltoru jsem je nenašel. Ušníky mi připadají stejné jako na všech Peltorech, myslím, že by měli být výměnné.
SportTacy mají elektronické ovládání hlasitosti, žádný potenciometr, vše na tlačítka a jsou na 2xAAA.
SportTacy mají elektronické ovládání hlasitosti, žádný potenciometr, vše na tlačítka a jsou na 2xAAA.
-
MiRaS - Častý návštěvník
sided, HV: Díky Vám oběma za dostatečně vyčerpávající info
O tom že SportTacy méně žerou a stačí jim 2xAAA jsem věděl. Potřeboval jsem hlavně slyšet to, že 6S v praxi méně tlumí. Je tedy rozhodnuto, přihodím raději litr navíc a půjdu do SportTaců.

-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Víte někdo, kde levně splašit ty gelové Peltor ušníky? Na Skygeek zaprvé chtějí poštovné padesát dolarů, zadruhé mají jen jedny skladem...
-
urquell - Pravidelný návštěvník
Pred 8 mesici me to postovne u techto usniku stalo ze skygeek "jen" 25.95. To tolik zdrazili nebo je tam i jine levnejsi shipping?
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních