-
HV - Častý návštěvník
Tak jsem se pokusil sehnat ty silikonové ušníky. Jediné místo s výjimkou zmíněného odkazu s cenou přes 2tis., je OpticsPlanet (mimochodem, cena je cca 44$). www.peltor.cz kšeftuje pouze s motocykl. vybavením. Tak jsem se naštval a s mojí ne moc dobrou angličtinou jsem napsal přímo na Peltor, že se mi jejich způsob prodeje moc nelíbí a jestli by nám křovákům něco nemohli prodat přes OpticsPlanet popř. jiného ofic. prodejce. Jsem zvědav na odpověď. Dotaz jsem směroval na:
Daniela Bender
Customer Service Manager
Forestry, Hunting & Shooting
Mid Europe, Eastern Europe,
Turkey
Daniela Bender
Customer Service Manager
Forestry, Hunting & Shooting
Mid Europe, Eastern Europe,
Turkey
- selag
Bez problémů se dají sehnat tady : http://www.airsoftarena.cz/index.php?ma ... 6de923612c . A nebo tady http://www.oktarget.cz/dalsi.html . Mám od nich komplet sluchátka o dobrý .
Naposledy upravil selag dne 02.06.2008 13:55, celkově upraveno 2
- momentalneanonymny
TO: HV
pravdepodobne Ti slusne napisu, kde v CR mozes ich veci kupit, ako aj mne v SR, ale potom napr. v SR ja uz rok alebo dva cakam na hygienicke sety, nevraviac o stuploch inych ako dvoch zakl. typoch.
TO: selag
to su ak sa nemylim ine usniky, a to od nemeckej firmy MePaBlu. Tie na HV odkaze su podla mna uplne ine, teda od ineho vyrobcu.
BTW, ja by som asi dal do usi nejake slabsie spunty a na ne cokolvek ci uzel. alebo klasicke (takto to nenosim, mam vacsinou samostatne peltor Optime III) a je o lacnejsie a ked si dam pod usniky ochranne bryle, ani silikonove nepomozu tak ako lacne stuple.
pravdepodobne Ti slusne napisu, kde v CR mozes ich veci kupit, ako aj mne v SR, ale potom napr. v SR ja uz rok alebo dva cakam na hygienicke sety, nevraviac o stuploch inych ako dvoch zakl. typoch.
TO: selag
to su ak sa nemylim ine usniky, a to od nemeckej firmy MePaBlu. Tie na HV odkaze su podla mna uplne ine, teda od ineho vyrobcu.
BTW, ja by som asi dal do usi nejake slabsie spunty a na ne cokolvek ci uzel. alebo klasicke (takto to nenosim, mam vacsinou samostatne peltor Optime III) a je o lacnejsie a ked si dam pod usniky ochranne bryle, ani silikonove nepomozu tak ako lacne stuple.
-
MiRaS - Častý návštěvník
- momentalneanonymny
Pretoze som to nikde nenasiel a asi nikto, kedze to sem nikto doposial nedal. Jedine ta studia s grafom k vystrelu z .308 winchester, na ktoru je v mojom prispevku odkaz, moze ciastocne odpovedat na Tvoju otazku.
Ale mas pravdu, Tvoja otazka v podstate nebola opakovana, to som zrejme len ja bol trochu podrazdeny z tych sporttac a tactac peltorov atd. troch tried a pod.
Takze prepac a pripajam sa aj ja. Ak niekto nasiel blizsi popis hluku vystrelu ako sa podarilo najst mne, nech to sem prosim hodi.
Problem je asi v rozsahu merania beznych pristrojov na meranie hluku, ako to vyplyva aj z niektoreho mojho prispevku teda odkazu v nom.
Mozno ja sam cez kamosa budem mat nejake merania hluku vystrelu, ale zatial je to v dobe neurcitej, a je to dost drahe - okolo 5 tisic Sk jedno meranie.
to, co som nasiel, je toto:
http://guns.connect.fi/rs/308measured.html
a odtial vyplyva pri .308 winchester max. hluk pri 150 az 800 Hz, a potom pri 1000 az 2000 Hz.
Ale mas pravdu, Tvoja otazka v podstate nebola opakovana, to som zrejme len ja bol trochu podrazdeny z tych sporttac a tactac peltorov atd. troch tried a pod.
Takze prepac a pripajam sa aj ja. Ak niekto nasiel blizsi popis hluku vystrelu ako sa podarilo najst mne, nech to sem prosim hodi.
Problem je asi v rozsahu merania beznych pristrojov na meranie hluku, ako to vyplyva aj z niektoreho mojho prispevku teda odkazu v nom.
Mozno ja sam cez kamosa budem mat nejake merania hluku vystrelu, ale zatial je to v dobe neurcitej, a je to dost drahe - okolo 5 tisic Sk jedno meranie.
to, co som nasiel, je toto:
http://guns.connect.fi/rs/308measured.html
a odtial vyplyva pri .308 winchester max. hluk pri 150 az 800 Hz, a potom pri 1000 az 2000 Hz.
- karelb
- Nový uživatel
-
HV - Častý návštěvník
momentalneanonymny: samozřejmě máš pravdu, poslali kontakt na ČERVA-EXPORT-IMPORT a.s.což je zřejmě velkobchod. V katalogu ušníky namají. Poslal jsem jim včera dotaz, zatím bez odpovědi.
- PatrikV
-
HV - Častý návštěvník
Tak jsem zde právě objednal gelové ušníky, jestli dorazí bez obtíží, jejich cena i s dopravou bude 50$ (objednával jsem 2ks a doprava je 26$)
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
HV - Častý návštěvník
No, je pravdou, že když jsem bral dvoje Peltory, přišlo mi to bez cla (220$) ale já si stále nejsem jist bezcelním limitem. Prý by to mělo být 1500,- Kč vč. dopravy, a to už jsem těmi 100$ dosáhl. Nerad bych pak aby se balíček prodražil. Co jsem četl ve vláknu o bezcelních limitech, nějak jsem se nedopátral pravdy. Jeden píše 1500 druhý 6000. Osobně si myslím, že to je těch 1500 a ty sluchátka mi neclili jen proto, že u toho nenašli fakturu.
A mezitím mi z mého oblíbeného shopu, kde jsem kupoval Peltory SportTac odepsali, že by mi ty ušníky poslali za 50$ vč. poštovného. Tak není čeho litovat a klidně objednávej zde
A mezitím mi z mého oblíbeného shopu, kde jsem kupoval Peltory SportTac odepsali, že by mi ty ušníky poslali za 50$ vč. poštovného. Tak není čeho litovat a klidně objednávej zde
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
HV - Častý návštěvník
Pozor na moji radu, ty ušníky HY80 zřejmě nepůjdou ke SportTac sluchátkům, tak mi asi zbydou v šupleti, viz odpověď od www.cerva.cz (po 8 dnech):
I když zde se píše, že je to pro všechny modely, no nechám se překvapit, pro jistotu jsem objednal i ty HY21
Doplnění: tak překvapení se nekonalo, HY21 jsou pouze standardní ušníky, které jsou v základu na všech Peltorech. Jestli je někdo máte prořízlé, či jinak poškozené, jsou u mě k mání za 225,-/pár.
Ke sluchátkům SPORT TAC lze objednat náhradní hygienickou sadu HY21 - ušní polštářky jsou plněny glycerinem. MOC bez DPH je 190,40 Kč/sadu. Objednat lze i jednu sadu. Doba dodaní cca 14 - 21 dní.
HY80 patří k aviatickým sluchátkům, což Sport Tac nejsou. Ke sluchátkům
Sport Tac nejsou v nabídce silikonové polštářky.
I když zde se píše, že je to pro všechny modely, no nechám se překvapit, pro jistotu jsem objednal i ty HY21

Doplnění: tak překvapení se nekonalo, HY21 jsou pouze standardní ušníky, které jsou v základu na všech Peltorech. Jestli je někdo máte prořízlé, či jinak poškozené, jsou u mě k mání za 225,-/pár.
Naposledy upravil HV dne 27.06.2008 15:27, celkově upraveno 2
-
HV - Častý návštěvník
Tak oprava, HY80 jsou super a jdou na všechny Peltory, informace od fy. www.cerva.cz není pravdivá! Objednával jsem je zde a 1 pár vyšel i s dopravou na 663,- Kč. Zítra je testnu na Vražkovském LOSu
Doplnění: HY80 jsou opravdu skvělá věc, na Vražkově u pojezdů, kde se to odráží docela dost, jsem cítil, jak proniká hluk přes samotná sluchátka, nikoliv u ušníků okolo brýlové nožičky. Silokonový ušník brýlovou nožičku perfektně obteče. Sice tím, že skvěle přilne ke kůži dochází ke zvýšenému pocení v místě styku s kůží ale to se dá přežít. Na oplátku se výrazně sníží bodový tlak na brýlové nožičky a tím se zvýší komfort nošení. Ani po pěti hodinách na hlavě jsem necítil otlaky od brýlí. Vřele doporučuji.

Doplnění: HY80 jsou opravdu skvělá věc, na Vražkově u pojezdů, kde se to odráží docela dost, jsem cítil, jak proniká hluk přes samotná sluchátka, nikoliv u ušníků okolo brýlové nožičky. Silokonový ušník brýlovou nožičku perfektně obteče. Sice tím, že skvěle přilne ke kůži dochází ke zvýšenému pocení v místě styku s kůží ale to se dá přežít. Na oplátku se výrazně sníží bodový tlak na brýlové nožičky a tím se zvýší komfort nošení. Ani po pěti hodinách na hlavě jsem necítil otlaky od brýlí. Vřele doporučuji.
-
zoufalec - Častý návštěvník
Dnes jsem byl ve "svém" obchodě a mají tam elektronické sluchátka AFARS. Cena mě překvapila, jsou za 1485 kč. Záruka 2 roky bez omezení. Nevíte někdo co jsou zač? V návodu je uvedeno že tlumí 100dcb. na 64 dcb. Co je pod 64 to pustí elektronika dál. Pak je tam zesílení (to nechápu) 27 dcb. Docela dobře mě sedí. Zítra zkusím ukecat prodavačku na zapůjčení. Mám je koupit?
- píďa
- Občasný návštěvník
-
HV - Častý návštěvník
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- PatrikV
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních