- cmk
- Častý návštěvník
hlaska: "Hlavně jsou prvotřídní materiál i zpracování, ty má vůbec CZUB jedny z nejlepších na světě" s tim dovetkem "Kor od doby, co jsou u nich kované a né protahované" - to je reklamni zvast, kterej mi bohuzel zbytek prispevku trochu srazi
CZ nikdy nemela 75kovy hlavne "nejlepsi na svete", jak z ty vety zni s tim, ze od jisty doby jsou jeste lepsi.
Rad bych veril tomu, ze po druhy pulce 90. let, kdy CZ marne hledala kvalitniho dodavatele na ocel, ze v soucasne dobe (a rekneme 3-5 let zpatky) uz je jejich hlaven pevnosti a vydrzi srovnatelna s konkurenci (jako konkurenci beru pistole, ktery se u nas prodavaji za cenu CZ - tedy 15 az 22.000) - Glock, HK USP a P2000, K100, Walther P99, Steyer, Smith&Wesson MP9, Tanfoglio,...
Na STI, SVI, Wilson a podobni vyrobci zbrani na zaklade 1911 podle me hlaven mit nemuze - projevilo by se to mooc a mooc na cene.

CZ nikdy nemela 75kovy hlavne "nejlepsi na svete", jak z ty vety zni s tim, ze od jisty doby jsou jeste lepsi.
Rad bych veril tomu, ze po druhy pulce 90. let, kdy CZ marne hledala kvalitniho dodavatele na ocel, ze v soucasne dobe (a rekneme 3-5 let zpatky) uz je jejich hlaven pevnosti a vydrzi srovnatelna s konkurenci (jako konkurenci beru pistole, ktery se u nas prodavaji za cenu CZ - tedy 15 az 22.000) - Glock, HK USP a P2000, K100, Walther P99, Steyer, Smith&Wesson MP9, Tanfoglio,...
Na STI, SVI, Wilson a podobni vyrobci zbrani na zaklade 1911 podle me hlaven mit nemuze - projevilo by se to mooc a mooc na cene.
-
Biggles - Častý návštěvník
-
Parabellum - Častý návštěvník
Tak, reklama to každopádně neni, páč kovaná hlaveň bude vždycky lepší, než obráběná, to se prostě zpochybnit nedá ! Ty dokážeš určit přesnost hlavně ? Pozor nesrovnávat s přesností celku sestavy (hlaveň/zbraň) ! Kdyby to byla reklama, tak by se tim někde vychloubaly, ale tohle bylo jen pro jejich interní potřeby a zpětnou vazbu oproti konkurenci. Netvrdim, že maj nejlepší hlavně na světě, ale jedny z nejlepších určitě !
-
Jak řikám, nehodlám se tu hádat, co kdo kde viděl a slyšel, to jsou jen řeči.....
Já zas ze svého okolí neznám nikoho, kdo by měl s ČZ75 nějaký problém. CZUB je jen továrna, jako každá jiná a jestli si myslíte, že Glocku, HK......atd. ještě nikdy nepronikl do prodeje nějaký horší, či zmetkový kus, tak to je pěkná blbost, takové zázraky se nedějí !

-
admix - Příspěvky: 1815
-
Tady nejde o zázraky. Zaměnitelnost dílu nepotřebuje kouzelníka, stačí kvalitně vyrábět. O kvalitě zbraní mezi lidmi svědčí i to, že v bazarech jsou samé "výběrové" čízy.........kurnik, proč u HK nebo Glocku takovou věc nikdo nenapíše? Protože i malej Véna, kterej nepracuje zrovna CZUB, ví, že prostě zbrojovka není schopná konzistentní výroby............
A tohle taky není plivání ani "někdo někde slyšel", tohle je realita CZUB.
edit: admix mne předběhl
A tohle taky není plivání ani "někdo někde slyšel", tohle je realita CZUB.
edit: admix mne předběhl

- cmk
- Častý návštěvník
Parabellum píše: Ty dokážeš určit přesnost hlavně ? Pozor nesrovnávat s přesností celku sestavy (hlaveň/zbraň) ! Kdyby to byla reklama, tak by se tim někde vychloubaly, ale tohle bylo jen pro jejich interní potřeby a zpětnou vazbu oproti konkurenci. Netvrdim, že maj nejlepší hlavně na světě, ale jedny z nejlepších určitě !
Kdo mluvi o presnosti?
Na presnost jsou mirenkovy specialy - i kdyby mela CZ75 nejpresnejsi hlaven na svete, je to sluzebni zbran, ty je jedno, jestli ma na 25m rozptyl 1 nebo 10cm.
Ja mluvim o pevnosti a vydrzi (a spolehlivosti) - to je to, co je jaksi nejdulezitejsi u sluzebni zbrane.
A reklamni zvasty - myslel jsem to tak, ze onen clovek zcela samozrejme rekne jen to, co rict chce a jak to rict chce. Prece nebude na svyho zivitele kydat hnuj

Nevim - Duty jsem zatim videl, ani jsem si poradne nesahnul, proto rikam, ze si s hodnocenim pockam, az tomu par lidi prozene laufem 30 tisic ran.
-
Tak zaměnitelnost dílů bych nebral, jako ukazatel kvality ! Samozřejmě stim kvalita souvisý, ale je třeba rozlišovat konstrukční uspořádání sestavy ! U ČZ 75 to prostě neni dost dobře možné, tam se musí hlaveň se závěrem dolícovat a kdo bude u 75 přehazovat hlavně, tak samozřejmě vykouzlí závadu, když se mu sejdou plusové tolerance.
U HK, Glock....atd., to lidi, neřeknou ? No bodejť by né, když jsou počty ČZ tady mnohonásobně větší, než HK, Glock....to pak statisticky ani neni možné !
Jinak ČZ slepě neobhajuji, taky bych měl nějaké výhrady, ale jsem strojař a sčim sem se zatim setkal, tak si za závady ve zbraních můžou jen a jen uživatelé !
Jooo, oni se češi vůbec rádi ve všem vrtají a "ladí" ! Pak ale ať se nedivěj...
U HK, Glock....atd., to lidi, neřeknou ? No bodejť by né, když jsou počty ČZ tady mnohonásobně větší, než HK, Glock....to pak statisticky ani neni možné !
Jinak ČZ slepě neobhajuji, taky bych měl nějaké výhrady, ale jsem strojař a sčim sem se zatim setkal, tak si za závady ve zbraních můžou jen a jen uživatelé !
Jooo, oni se češi vůbec rádi ve všem vrtají a "ladí" ! Pak ale ať se nedivěj...
-
admix - Příspěvky: 1815
-
4mike - saigaholic
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
To myslim ! Ten kdo se prsí ISO 9001, tak musí pouze udržet kvalitu stanovenou výkresovou dokumentací a jejich tolerancema. A to vše podpořit kvalitní kontrolou....
Tvrdim, že u některých konstrukcí prostě zaměnitelnost dílů je pouze omezená, či nemožná.
Na výslednou kvalitu nemá vliv. Vemte si naopak takovou P08 zaměnitelnost téměř nulová, ale kvalita zpracování PERFEKTNÍ !!!!!
Ba naopak požadavek zaměnitelnosti na kvalitě zbraně ubere ! Ono namrskat všude větší vůle aby to chodilo i s bahnem, neni moc strojařina..
Tvrdim, že u některých konstrukcí prostě zaměnitelnost dílů je pouze omezená, či nemožná.
Na výslednou kvalitu nemá vliv. Vemte si naopak takovou P08 zaměnitelnost téměř nulová, ale kvalita zpracování PERFEKTNÍ !!!!!
Ba naopak požadavek zaměnitelnosti na kvalitě zbraně ubere ! Ono namrskat všude větší vůle aby to chodilo i s bahnem, neni moc strojařina..
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
Hlavně, že výrobky z Brodu jsou strojařina v poctivém slova smyslu
Zaměnitelnost dílu v sériové výrobě je jedním z ukazatelů kvality, pokud jsi skutečně strojař, tak to musíš vědět.
To co padá z CZUB je v drtivé většině služebním krumpáčem a v takovém případě se na přesnost až tak moc nehraje, jako na spolehlivost a v tom tedy CZ(cokoli) nepatří mezi špičku. Jistěže je spousta závad zaviněná uživatelem o tom není pochyb, nicméně to je u každého výrobku. A pak je spousta závad způsobená zmetkovostí......a tou je CZUB proslulá (ne nadarmo každej, kdo chce CZ doopravdy používat jí musí nechat poladit-nikoliv proto, že mu funguje a chce jí rozbít, ale proto, že ten krám prostě nešlape jak má)), nemluvě o postoji fabriky k zákazníkovi, to pak je ona zmetkovitost naprosto neodpustitelná (vyrobit zgarb a ještě držkovat).
A srovnání s P08? Dobrej vtip srovnávat výrobní postupy v rozestupu století.

Zaměnitelnost dílu v sériové výrobě je jedním z ukazatelů kvality, pokud jsi skutečně strojař, tak to musíš vědět.
To co padá z CZUB je v drtivé většině služebním krumpáčem a v takovém případě se na přesnost až tak moc nehraje, jako na spolehlivost a v tom tedy CZ(cokoli) nepatří mezi špičku. Jistěže je spousta závad zaviněná uživatelem o tom není pochyb, nicméně to je u každého výrobku. A pak je spousta závad způsobená zmetkovostí......a tou je CZUB proslulá (ne nadarmo každej, kdo chce CZ doopravdy používat jí musí nechat poladit-nikoliv proto, že mu funguje a chce jí rozbít, ale proto, že ten krám prostě nešlape jak má)), nemluvě o postoji fabriky k zákazníkovi, to pak je ona zmetkovitost naprosto neodpustitelná (vyrobit zgarb a ještě držkovat).
A srovnání s P08? Dobrej vtip srovnávat výrobní postupy v rozestupu století.

- oupi
- Častý návštěvník
Nechtěl jsem přispívat, ale nedá mi to. CZ75 mám doma několik a vždycky, když jsem si objednával náhradní díl, musel se dopasovávat. Když jsem si objednával náhr. díly na USP, vyměnil jsem si to sám. To samé na Paře. Od CZUB jsem mi naposledy přišel kohout a trychtýř s botkami. Když pominu, že trychtýř nejde bez dost podstatných úprav na zbraň osadit, duralovou botku navrhoval projektant s šedým zákalem, po lobotomii, jinak by šla do trychtýře zasunout bez toho, aniž bych musel zkracovat šroub a kohout má tolerance u prdele, bo s ním vůbec nejde kvér zajistit, jsem s produkcí CZUB docela spokojen. Spokojen budeš jistě i Ty, pokud Ti nevadí, že vytahovač Ti nemusí sedět v rámu, vodící tyčka nejde nasadit na hlaveň nebo že záchyt závěru Ti vydrží občas jen 200 ran. To je jen pár příkladů za vše. Kdyby měla CZUB stejně kvalitní produkci jako třeba Tebou zmiňovaný HK, Glock, ... a kdyby nesrala na české zákazníky, klidně bych si dneska koupil novou za 25.000. Díky zkušenostem, které mám si nechám ty svoje jako nostalgickou vzpomínku na střelecké začátky a budu se místo opravě verků věnovat zase radši střílení. Jinak byť vybrán výběrový kus, přesné dopasování, aby to nemělo vůle a perfektně šlapalo mě vyšlo na cenu výrazně převyšující novou SP-01.
- PatrikV
cmk píše: jako konkurenci beru pistole, ktery se u nas prodavaji za cenu CZ - tedy 15 az 22.000) - Glock, HK USP a P2000, K100, Walther P99, Steyer, Smith&Wesson MP9, Tanfoglio,...
CMK prosím tě nesrovnávej celokovové pistole s náročnou strojní výrobou s plastovými výlisky kde můžou ušetřené peníze investovat třeba např. do lepší hlavně nebo ost. kov. souč. - najdi si prosím srovnatelné celokovové zbraně - pokud možno ne číské, turecké aj.
S plastem srovnávej pouze plast - a protože zatím nemůže nikdo moc srovnávat, tak si na to ještě chvíli počkáme.
- SINCITYMAN
- Moderátor
- PatrikV
Sincityman: Ok dostals mně, CZ 100 jsem neměl tu čest poznat a proto se k
ní nebudu vyjadřovat
Oupi: nechci snižovat tvé odborné schopnosti, ale nic z toho co jsi popsal jsem v návodu ke zbrani nenašel, nemůže pramenit tvá víra ve tvé schopnosti z pouhé víry a špatné zkušenosti ostatních nasraných střelců z podobné víry všeumětelství? Neopdustím si narážku na tebou jinde zmiňovaný dvoudenní výkon se zničenými pilníky na blátě z CZUB.
Je zajimavé, že CZ75 opuští dílny většiny půškařů ve skvělé formě, co umí oni jinak, než ostatní, kteří si jen myslí, že na tom přece nic není ?
Zároveň se dopředu omlouvám všem, kterých se to může případně dotknout nebo je urazit.
ní nebudu vyjadřovat

Oupi: nechci snižovat tvé odborné schopnosti, ale nic z toho co jsi popsal jsem v návodu ke zbrani nenašel, nemůže pramenit tvá víra ve tvé schopnosti z pouhé víry a špatné zkušenosti ostatních nasraných střelců z podobné víry všeumětelství? Neopdustím si narážku na tebou jinde zmiňovaný dvoudenní výkon se zničenými pilníky na blátě z CZUB.

Je zajimavé, že CZ75 opuští dílny většiny půškařů ve skvělé formě, co umí oni jinak, než ostatní, kteří si jen myslí, že na tom přece nic není ?

Zároveň se dopředu omlouvám všem, kterých se to může případně dotknout nebo je urazit.
- cmk
- Častý návštěvník
PatrikV - to moje srovnani bylo presunuto z vlakna o DUTY !!!
Nicmene - na uzmaceni hlavne do zaveru - na to nema vliv, z ceho je ram.
Stejne tak na zivotnost hlavne apod...
A prave na tu hlaven (v souvislosti s plastovou Duty) to bylo predevsim psany - Parabellum tvrdil, ze mu nekdo ze Zbrojovky rekl: "Hlavně jsou prvotřídní materiál i zpracování, ty má vůbec CZUB jedny z nejlepších na světě. Kor od doby, co jsou u nich kované a né protahované".
Toliko, aby to bylo zrejme cele.
Nicmene - na uzmaceni hlavne do zaveru - na to nema vliv, z ceho je ram.
Stejne tak na zivotnost hlavne apod...
A prave na tu hlaven (v souvislosti s plastovou Duty) to bylo predevsim psany - Parabellum tvrdil, ze mu nekdo ze Zbrojovky rekl: "Hlavně jsou prvotřídní materiál i zpracování, ty má vůbec CZUB jedny z nejlepších na světě. Kor od doby, co jsou u nich kované a né protahované".
Toliko, aby to bylo zrejme cele.
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři