-
Kendziro - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
Když dojdou argumenty, tak jdi dělat něco pro právo na zbraň, já tě nechám ve Tvých bludných představách, že se Ti podaří spasit celej svět a přesvědčit zákonodárce, že každý má právo na zbraň bez jakéhokoliv omezení.....Víš také bych si to přál, ale dívám se na věc otevřenýma očima, nejsem naivní snílek.
Už zde nebudu prudit, jelikož někteří nechtějí slyšet jinej názor než jejich a jdu radši střílet...
Už zde nebudu prudit, jelikož někteří nechtějí slyšet jinej názor než jejich a jdu radši střílet...
-
RMP - Častý návštěvník
Nedovoluji si zdejší debatu moderovat, ale je zbytečné do toho tahat emoce tak, jako v posledních příspěvcích.
Osobně mám na spoustu detailů jiné názory, než např. Alfonss, ale právě proto považuju za užitečné se o tom bavit. Sice si zde můžeme založit debatní kroužek, ve kterém si budem povídat jen všichni názorově shodní a plácat se po ramenou, jací že jsme to rozumní pašáci, ale to k ničemu nebude.
Přestaňme se tu handrkovat a bez urážek diskutujme. Cílem je zlepšit veřejné mínění o střelcích a o zbraních.
Když někdo řekne a), není přece problém když já dodám, proč si myslím že b) je lepší. On mne naopak může inspirovat v tom, co z a) si vzít k srdci. Jedině tak se třeba jednou dostaneme k c), tj, k cíli :o)
Ten poslední infantilní odstavec mi odpusťte, ale už nevím, jak jinak po lopatě sdělit svou představu o normální debatě.
Osobně mám na spoustu detailů jiné názory, než např. Alfonss, ale právě proto považuju za užitečné se o tom bavit. Sice si zde můžeme založit debatní kroužek, ve kterém si budem povídat jen všichni názorově shodní a plácat se po ramenou, jací že jsme to rozumní pašáci, ale to k ničemu nebude.
Přestaňme se tu handrkovat a bez urážek diskutujme. Cílem je zlepšit veřejné mínění o střelcích a o zbraních.
Když někdo řekne a), není přece problém když já dodám, proč si myslím že b) je lepší. On mne naopak může inspirovat v tom, co z a) si vzít k srdci. Jedině tak se třeba jednou dostaneme k c), tj, k cíli :o)
Ten poslední infantilní odstavec mi odpusťte, ale už nevím, jak jinak po lopatě sdělit svou představu o normální debatě.
-
Pufik - Častý návštěvník
Chlapci mejte se radi, vzdyt bojujem za stejnou vec, ja to bohuzel vidim stejne jako Alfonss - pokud se nezmeni trend, cemuz neverim, tak o zbrane drive ci pozdeji proste prijdem ale nehlede na to nebo prave proto jak pravil Kendziro sirim osvetu kde to jen jde (mam na pazbe 3 zarezy - lidi privedene ke strelbe)...
Muj cil je podstatne skromnejsi a to abychom si zbrane udrzeli co nejdele to bude mozne, co nejdele...
Muj cil je podstatne skromnejsi a to abychom si zbrane udrzeli co nejdele to bude mozne, co nejdele...
-
Pufik - Častý návštěvník
Kendziro píše:Tohle je přesně způsob, jak přišli o právo na zbraň Angličané (detaily viz http://www.gunlex.cz/?p=399)
Jak to ze jsem si toho clanku nikdy nevsiml, diky!
-
admix - Příspěvky: 1815
-
alfonss - Grafoman
-
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
- Steiner
- Častý návštěvník
-
-
To byses mozna divil, kolik dobrejch lidi by se ti na to pri tomhle systemu vysralo. Bral bych neco celodenniho, co by se dalo domluvit tak jako ted zkouska, neco jako rozsirenej kurz na ZP zakoncenej zkouskou z odborne zpusobilosti. Rano ten zaklad, co vetsinou obnasi soucasny kurzy na zbrojak, celej den manipulace s ruznejma zbranema a maximalni duraz na prst mimo spoust, bezpecnej smer, vybijeni/nabijeni, odstranovani zavad pri strelbe atp. A hlavne lepsi strelecka priprava nez 5 - 10 ran.
2x tydne tri mesice, na to bych se mozna vysral i ja, protoze na to proste nemam cas
2x tydne tri mesice, na to bych se mozna vysral i ja, protoze na to proste nemam cas

- bibros
- Častý návštěvník
Tak to pročítám s někým souhlasím s někým méně ale zatím žádný konkrétní výstup. Měli jsme ve spolku pána jménem Pavel Plzák (ne nebyl to ten sexuolog) a ten měl ke zbraním a střílení velmi kladný vztah. Třebas jste ho někdo znal. Ten působil něco jako poradce při branně bezpečnostnim výboru parlamentu. Bohužel tento sympaťák zemřel. Není tohle jedna z cestiček? Tohle téma je samozřejmě taky o politice, nejspíš hlavně o politice.
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
urquell - Pravidelný návštěvník
Ale tak jako tak k prosazeni jakychkoliv zmen (k lepsimu) nebo k zabraneni zmenam zakona (k horsimu) potrebujeme lidi, kteri pracuji pro LEX.
To je presne duvod, proc jsem se pro clenstvi rozhodl.
Nebo je nekomu znamo jine sdruzeni, ktere se zabyva pripominkovanim zakonu a haji prava strelcu a ma konkretni vysledky srovnatelne s LEXem?
To je presne duvod, proc jsem se pro clenstvi rozhodl.
Nebo je nekomu znamo jine sdruzeni, ktere se zabyva pripominkovanim zakonu a haji prava strelcu a ma konkretni vysledky srovnatelne s LEXem?
-
travis - Příspěvky: 882
LEX
GMatysek: s Tvým posledním odstavcem zcela souhlasím. Kolik z nás zde pomohlo cokoliv kolegům v Lexu, kolik z nás členů Lexu chodí na schůze?
-
travis - Příspěvky: 882
Lex
Pokud je toto fórum české, jako že je, tak pište svoje příspěvky česky a pokud to chceš někomu dát v originále, pošli mu to na SZ, prosím, díky.
- SINCITYMAN
- Moderátor
Uffffffff,to jsem nebyl na netu pár dní.... jen maličkost k LOSu: LOS vznikl v "mezičase klidu", když byl vydán zákon o zbraních z roku 2002. U jeho nejprvnějších začátků jsem nebyl,ale dnes to vidím a znovu se opakuji, jako vynikající způsob, jak udržet lidi ochotné k práci pohromadě a jak zapůsobit na střeleckou veřejnost. I když si můžeme myslet o jeho úrovni a cílech cokoliv, je to pokus o rozsvícení svíčky v temnotě. Různé formy IDPA už sice jak jsem napsal existovali, ale pokud vím co do rozšířenosti je LOS už před nimi. Co se týče činnosti LEXu a LOSU: Když byly navrhovány stanovy, byla situace jiná, v podstatě se bojovalo o přežití (teď nechávám stranou debatu jak moc tomu LEX napomohl,nebo je-li to jen naše iluze). Lidé co se znali a poznávali na zbraňových fórech i střelnicích,si začali hrát.Výsledkem byl právě LOS, který rozšířil naši činnost do jiné dimenze. Ano, v původních stanovách o něm není ani zmínka. Život, jak už to pacholek jeden občas dělá, si našel další cestičku.
Źe úroveň absolventů zkoušek není vždy v pořádku je pravda.Nemyslí si to jen Alf,kdysi se podobně vyjádřil i p.Maláník z Triggeru. Bohužel jakmile se něco podobného dostane k úřednímu šimlu,začne řehtat.Původní testy(přd r.2002) měly necelých 300 otázek, následující,téměř 500. To je jen ukázka, jak to neřešit. Ano, mnozí nováčci, bohužel ani správně nechápou činnost zbraně a pak se pro ně stává bezpečné zacházení nesmyslným opruzem. Teď nemluvím o machrech co mají od všeho klíče, ti byli a budou vždy, ale o normálních lidech, kteří si bohužel mnohé uvědomí až po čase. Problém je jak tohle do testů dostat. Jinak s psychologickým postřehe, že někdy až nekriticky přijímáme názory, jež jdou v náš prospěch má Alf pravdu, je to základní lidská vlastnost a měli bychom s ní počítat, matně si vzpomínám na diskuzi o nošení přebíjeného střeliva kdy nám vysvětloval,že pro něj nemají naše amatérskoprávnické vývody, které upozorňovaly na některá úskalí, takovou váhu, jako to, co mu řekli policisté na zbraních a střelivu, nebo kde...... Stejně jako s varováním, abychom si nemysleli, že každý střelec se snaží přistupovat ke zbrani právě tak zodpovědně jako my.
A co se týče vkládání prostředků LEXu do LOSu. V zásadě to je fifty-fifty. Někdy se vydělá tolik, aby rozhodčí dokonce dostali na benzín. Někdy se mírně prodělá,ale finanční zátěž to v zásadě není. Jakákoliv forma propagace mezi střeleckou veřejností by asi stála víc a nebyla by oboustranně tak účinná a lépe vypovídající jak o LEXu a lidech co tam jsou,tak i o těch které bychom mohli použít k práci jako takové.
Źe úroveň absolventů zkoušek není vždy v pořádku je pravda.Nemyslí si to jen Alf,kdysi se podobně vyjádřil i p.Maláník z Triggeru. Bohužel jakmile se něco podobného dostane k úřednímu šimlu,začne řehtat.Původní testy(přd r.2002) měly necelých 300 otázek, následující,téměř 500. To je jen ukázka, jak to neřešit. Ano, mnozí nováčci, bohužel ani správně nechápou činnost zbraně a pak se pro ně stává bezpečné zacházení nesmyslným opruzem. Teď nemluvím o machrech co mají od všeho klíče, ti byli a budou vždy, ale o normálních lidech, kteří si bohužel mnohé uvědomí až po čase. Problém je jak tohle do testů dostat. Jinak s psychologickým postřehe, že někdy až nekriticky přijímáme názory, jež jdou v náš prospěch má Alf pravdu, je to základní lidská vlastnost a měli bychom s ní počítat, matně si vzpomínám na diskuzi o nošení přebíjeného střeliva kdy nám vysvětloval,že pro něj nemají naše amatérskoprávnické vývody, které upozorňovaly na některá úskalí, takovou váhu, jako to, co mu řekli policisté na zbraních a střelivu, nebo kde...... Stejně jako s varováním, abychom si nemysleli, že každý střelec se snaží přistupovat ke zbrani právě tak zodpovědně jako my.
A co se týče vkládání prostředků LEXu do LOSu. V zásadě to je fifty-fifty. Někdy se vydělá tolik, aby rozhodčí dokonce dostali na benzín. Někdy se mírně prodělá,ale finanční zátěž to v zásadě není. Jakákoliv forma propagace mezi střeleckou veřejností by asi stála víc a nebyla by oboustranně tak účinná a lépe vypovídající jak o LEXu a lidech co tam jsou,tak i o těch které bychom mohli použít k práci jako takové.
- bibros
- Častý návštěvník
Scinty, smysl posledního souvětí mi uniká. jelikož jsem jednoduchý a naivní, prosím o polopatizmus. O hodně výš jsem napsal, že transparentní finance třeba formou výroční finanční zprávy na netu, LEXu neuškodí ale naopak. Padly různé názory, ale nikdo mně nepřesvědčil o tom, že nemám pravdu. Někomu současný stav vyhovuje, někdo si myslí, že je to příliš složité a zatěžující. Pěněz není nikdy příliš a já si myslím, že v případě jasných financí LEXu by možná nějaká tisícovka navíc byla a LEX by měl větší prostředky na ovlivňování laické veřejnosti. Diskuze se nakonec ubírala jiným směrem a vyústila v přihlášení se dvou diskutujících k pomoci začátečníkům. Sám mám zbroják 13 let několik zbraní, střílet chodím, ale jen rekreačně a taky občas vidím na střelnici zhovadilost. Pokud oni dva přihlášení uvidí, že to má smysl a někdo za nimi přišel se žádostí o pomoc, připojím se k nim, ale moc tomu nevěřím.
Obsah fóra / Střelectví / LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní