|
No upřímně řečeno, jsem starým příznivcem spolku Sisyfos, takže bych měl s tebou souhlasit, ale život mne naučil že nic není jen černé,nebo jen bílé, jedna z mých přítelkyň kdysi říkávala:Nechápu, jak to,že to nemůžeš pochopit, a následně nechápala ona, jak to že z této její věty dostávám psotník. Problém je v tom, že pokud tomu čím se živí věří, žije maximálně v omylu nebo bludu, ale to jej nedělá lhářem.Vzpomeňte si sami na diskuse se svým okolím, třeba ohledně zbraní, jak je někdy těžké diskutovat s lidmi a o něčem je přesvědčit. Ano, považuji astrologii za nevědecký obor, kterému nevěřím. Jestli mu člověk bude či nebude věřit, je dáno nejen informacemi které o něm jsou, jako o kterémkoliv jiném tématu, včetně našich zbraní, ale a zde zcela jistě nemusíte a mnozí nebudete souhlasit se mnou, i povahou a celkovým založením člověka.To ale vůbec nevypovídá o tom jestli je člověk podvodník nebo hlupák. Upřímně řečeno, spíše uvěřím astrologovi že lidem nelže a nepodvádí je vědomě, než abych totéž uvěřil politikovi.Politikovi uvěřím jeho upřímnost jen ve dvou případech,pokud mu má daná otázka něco kladného přinést a nebo a to je v tomto případě právě ono, pokud se angažuje za něco co, je jeho koníčkem. Má-li někdo problém s p.Baudyšem osobně, ať již kvůli jeho nestřelecké činnosti, nebo proto že se mu nelíbí jeho ksicht, má na to plné právo. Sám jsem s ním mluvil jen jednou, když jsem mu na LOSu brousil kudlu. Pokud mi Standa s Tomem řeknou, že bez p.Baudyše by se s LEXem určitě nerozjeli, věřím jim. A když mi někdo pomůže, ať už jakkoliv, pak je slušné, tomuto člověku jeho zásluhy nejen neupírat, ale připomenout je, mluvím-li o díle na němž se podílel. Kdysi jsme diskutovali s jedním kolegou střelcem, který se vytahoval, jakým je racionálním, strojově uvažujícím člověkem až z něj vypadlo že odsuzuje homosexuály, protože je katolík a homosexualita je hřích. Stejně třeba Hetzer, v diskuzi o víře tvrdí, a dokládá to argumenty, jež jemu samému připadají jasné a nezvratné, že většina církví, tu pravou boží cestu opustila (to není nijaký útok na něj, zmiňuji ho, protože ho mnozí z nás známe nejen z fóra, ale i osobně a uvádím to jako kladný příklad , toho, jak nám rozdílný pohled na jiné otázky nebrání shodnout se ohledně zbraní a podobně). Takže i když bych nikomu nedoporučil, aby svou cestu řídil podle hvězd, nevidím důvod proč by se zásluhy p.Baudyše neměli připomenout. Závažnější problém vidím v jiné otázce, kterou tu a tam někdo nadhodí a to jestli nám prezentace p.Baudyše jako jedné z osobností LEXu neškodí. Ano, někteří lidé se mi svěřili , že s tím mají problémy, těm můžu říci jen jedno:Zvíře poznáš po srsti a lidi po činech. A začít nahlížet na lidi, kteří mi pomohli jen proto, že se mi momentálně nehodí k nábytku považuji za opovržení hodné jak v civilním životě tak i mezi námi střelci. Když mi bude umírat dítě, nebudu pátrat po vyznání jediného dostupného lékaře, který mu může pomoci. Dokonce i ta svině Hitler , prý chránil židovského doktora, který kdysi ošetřoval jeho matku. A i když pro mne práce pro LEX znamená neuvěřitelně mnoho, nemyslím že bych souhlasil se sebevětším úspěchem, pokud by cenou byla ztráta sebe sama. Dokázali jsme na těchto stránkách spolu vždy slušně spolupracovat a slušnost by měla být ve vztazích mezi námi kategorickým imperativem bez ohledu na osobní sympatie a antipatie.
|