-
Iha - Příspěvky: 1466
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
HV - Častý návštěvník
-
Jirka_C - Příspěvky: 176
HV: Díky moc za informaci a hlavně za test těch silikonových náušníků. Mám rovněž SportTac a zvažoval jsem náušníky od MePaBlu, ale ta cena je šílená. Vzhledem k tomu, že nosím brýle, tak to budu řešit taky. Pokud by někdo objednával, tak bych se určitě přidal a naopak... Pokud by někdo měl zájem, tak můžu udělat hromadnou objednávku.
P.S. Když jsem vybral ČR - tak je tam víc variant poštovného...
USPS Express Mail Intl (approx 5-10 days) $25.95
USPS First Class Mail Intl (approx 30-45 days) $3.80.
Je reálné, aby to odešlo za $3.80? I za cenu, že to nebude hned?
P.S. Když jsem vybral ČR - tak je tam víc variant poštovného...
USPS Express Mail Intl (approx 5-10 days) $25.95
USPS First Class Mail Intl (approx 30-45 days) $3.80.
Je reálné, aby to odešlo za $3.80? I za cenu, že to nebude hned?
-
4mike - saigaholic
- tsunami
- Občasný návštěvník
-
Jirka_C - Příspěvky: 176
Objednal jsem silikonové náušníky Peltor HY80 z SkyGeek.com. Nakonec jsem zvolil poštovné USPS Express Mail Intl za $25.95 a do 5 dnů to bylo v ČR. Obchod je fakt rychlý - po zaplacení jsem měl druhý den echo o expedici zboží. Malinko mě zklamalo, že to neposlali jako gift - ale nedá se nic dělat. Protože se ozval pouze jeden zájemce, tak jsem bral 2 ks. Samozřejmě se to zadřelo na celnici... , takže papírování + doplatek DPH.
Dneska mi konečně dorazily a jsem unešen
Firma Peltor nikde neuvádí, že náušníky HY80 jsou kompatibilní se sluchátky SportTac - ani v katalogu, návodu a technickém listu, proto moc děkuji HV, že "prošlapal" cestu. Náušníky mají naprosto identickou spodní část a krásně do sluchátek pasují. Při montáži je důležité správně srovnat molitanovou výplň do náušníků...
Řešil jsem drobný problém, jak jde původní náušník oddělat. Ve SporTac jsou náušníky normálně zacvaklé, stačí je zespodu přizvednout. Není potřeba se bát jemné síly, nemá se tam co ulomit, jsou zacvaklé po celé délce...
Jak je to v praxi? Nedá se to s ničím porovnat... Kdyby nebyla možnost zakoupit HY80, neváhal bych zainvestovat do náušníků MePaBlu. Uživatelský konfort je zcela nepopsatelný. Sluchátka perfektně přilnou k uchu. Protože nosím brýle, měl jsem velký problém s tím, že mi všechny sluchátka posouvali obroučky a měl jsem s tím dost problém. Silikonový náušník mi teď žádným způsobem brýle "neposouvá". Sluchátka jsou malinko těžší, vypadají mohutněji, ale konfort je posunutý úplně někde jinde. Zcela potvrzuji co říkal HV ohledně útlumu - je tady také skok o třídu výše.
Po sečtění všech nákladů s tím spojených vyšly jedny náušníky na cca. 1000 Kč - což se rozhodně vyplatí. Tuto investici maximálně doporučuji.

Dneska mi konečně dorazily a jsem unešen

Firma Peltor nikde neuvádí, že náušníky HY80 jsou kompatibilní se sluchátky SportTac - ani v katalogu, návodu a technickém listu, proto moc děkuji HV, že "prošlapal" cestu. Náušníky mají naprosto identickou spodní část a krásně do sluchátek pasují. Při montáži je důležité správně srovnat molitanovou výplň do náušníků...
Řešil jsem drobný problém, jak jde původní náušník oddělat. Ve SporTac jsou náušníky normálně zacvaklé, stačí je zespodu přizvednout. Není potřeba se bát jemné síly, nemá se tam co ulomit, jsou zacvaklé po celé délce...

Jak je to v praxi? Nedá se to s ničím porovnat... Kdyby nebyla možnost zakoupit HY80, neváhal bych zainvestovat do náušníků MePaBlu. Uživatelský konfort je zcela nepopsatelný. Sluchátka perfektně přilnou k uchu. Protože nosím brýle, měl jsem velký problém s tím, že mi všechny sluchátka posouvali obroučky a měl jsem s tím dost problém. Silikonový náušník mi teď žádným způsobem brýle "neposouvá". Sluchátka jsou malinko těžší, vypadají mohutněji, ale konfort je posunutý úplně někde jinde. Zcela potvrzuji co říkal HV ohledně útlumu - je tady také skok o třídu výše.
Po sečtění všech nákladů s tím spojených vyšly jedny náušníky na cca. 1000 Kč - což se rozhodně vyplatí. Tuto investici maximálně doporučuji.

-
gabo - Pravidelný návštěvník
..... ja jsem ten druhy hrdy majitel HY80 a k Jirkove obsahle recenzi pridam jeste jeden postreh.
Vnitrni prumer gelovych nausniku je podstatne vetsi,nez puvodni,takze se tam poskladaji bez krceni
i rozmernejsi usi a odpada pak takove to neustale rovnani sluchatek na usich a rozptylovani od strelby.
Z me strany maximalni spokojenost a pokud mate doma SporTac,tak nevahejte
.
Vnitrni prumer gelovych nausniku je podstatne vetsi,nez puvodni,takze se tam poskladaji bez krceni
i rozmernejsi usi a odpada pak takove to neustale rovnani sluchatek na usich a rozptylovani od strelby.
Z me strany maximalni spokojenost a pokud mate doma SporTac,tak nevahejte

-
HV - Častý návštěvník
Jirka_C: Mimochodem, kompatabilita HY80 je popsána zde Je pravdou, že když se dá vyhledávat HY80 na stránkách evropského Peltoru, nenajde nic
Musí se jít do USA stránek, kde mají i ochranu sluchu pro aviatiku. V Evropě se asi nelítá. 

-
sněhulák - Sponzor serveru
-
Biggles - Častý návštěvník
Včera mi došly objednané Peltory Tactical 6S. Kupoval jsem rovnou i pro manželku a rozhodně nelituji. Za cenu cca 70USD si myslím, že není moc lepších variant. Výrobce udavá NRR 20 a subjektivně musím říci, že tlumí doopravdy dostatečně (zkoušeno na venkovní střelnici). Pokud by měl být problém s tlumením v tunelu, tak holt přidám do uší špunty a zvýším hlasitost pro poslech řeči (myslím, že to nebude nutné, zdá se mi že útlum je na úrovni Peltorů 540A Optime III). Další výhodou (kromě toho, že se ženou na sebe nemusíme křičet) je šíře mušlí, jsou totiž dosti tenké, takže se i velmi dobře dá přilícit k dlouhé zbrani (zkoušeno na CZ858 s pažbou M4 s lícnicí a na Mosinovi M44 - nepředpokládám výraznější rozdíl na jiné zbrani). Sluchátka jsou napájeny čtyřmi mikrotužkami.
Odkaz http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/pod/standard-pod-wrapped.jsp?id=0006334&navCount=4&parentId=cat20801&masterpathid=&navAction=push&cmCat=MainCatcat602007-cat20801&parentType=index&indexId=cat20801&rid=
Odkaz http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/pod/standard-pod-wrapped.jsp?id=0006334&navCount=4&parentId=cat20801&masterpathid=&navAction=push&cmCat=MainCatcat602007-cat20801&parentType=index&indexId=cat20801&rid=
-
HV - Častý návštěvník
-
Biggles - Častý návštěvník
-
Otík - Častý návštěvník
-
Ross - Častý návštěvník
Koupil sem si na jeziska pres eBay tyhlety ... a naprosta spokojenost. Jsou znackovy, maji kuzi potazeny ram, externi audio-vstup pro radio a s napajenim 2xAAA to prej vydrzi az 300hodin. Uvedeny prodejce v linku zasila bez problemu i do CR.
-
Bobr - Moderátor
-
Otík - Častý návštěvník
-
Bobr - Moderátor
-
sided - Moderátor
docela dobrá cena na SportTac i ostatní sluchadla.
http://earplugstore.stores.yahoo.net/petasphes.html
I při současném kurzu koruny.
http://earplugstore.stores.yahoo.net/petasphes.html
I při současném kurzu koruny.
-
sided - Moderátor
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních