-
Black Powder - Moderátor
-
Black Powder - Moderátor
- Grimpo
- Častý návštěvník
BP: To o tom RELAUFEN je z jakého zdroje? To mě docela zajímá. Byly vymyšleny tuším dva systémy pro plnou automatiku, ale pokud si dobře pamatuju tak ani jeden neměl nějak pohodlně použitelnej přepínač režimu. Takže k ničemu. Dávka z Lugeru věc pěkná, stal se mi dvakrát dvojvýstřel (a jak jsem psal, pokaždé mě to stálo vyhazovač) a znělo to skoro jako jedna rána. Pěknej fofr, což bych nečekal při tak komplikovaný práci závěru.
Vladow: Když by se to udělalo dobře a s citem, mohlo by to být hezké i na pohled. Kup starou nesčíslovanou hajtru za pár šupů a když bude mít Zendl dobrou náladu, udělá ti z ní pěknou mířenkovou pistoli. Za víc šupů.
Vladow: Když by se to udělalo dobře a s citem, mohlo by to být hezké i na pohled. Kup starou nesčíslovanou hajtru za pár šupů a když bude mít Zendl dobrou náladu, udělá ti z ní pěknou mířenkovou pistoli. Za víc šupů.

-
Jim11 - Častý návštěvník
-
travis - Příspěvky: 882
-
Jim11 - Častý návštěvník
- Grimpo
- Častý návštěvník
Je to pravda, pro každého pár šupů něco jiného. A u Lugerů to je komplikováno ještě víc. Ono zas tak moc není z čeho vybírat.
Jak to beru já - hajtra za pár šupů, ideální na přestavbu - to byly například ty z BVS cca před 2-3 roky. Stály tuším 13-14 kKč, nesčíslované, laufy docela jetý, povchovka nová, jakoby fosfátováno(?), střenky plastové, původ jestli si to dobře vybavuji, všechno Mauser, tedy kódy S/42 a byf. Snad z Frankonie po soudruzích z VoPo.
Ovšem už jsem viděl k prodeji i horší hajtry za větší peníze. Jsou lidi co chtěj za kus vyžranýho železa 25 kKč a když to za to někdo dá, dobře mu tak.
Jak to beru já - hajtra za pár šupů, ideální na přestavbu - to byly například ty z BVS cca před 2-3 roky. Stály tuším 13-14 kKč, nesčíslované, laufy docela jetý, povchovka nová, jakoby fosfátováno(?), střenky plastové, původ jestli si to dobře vybavuji, všechno Mauser, tedy kódy S/42 a byf. Snad z Frankonie po soudruzích z VoPo.
Ovšem už jsem viděl k prodeji i horší hajtry za větší peníze. Jsou lidi co chtěj za kus vyžranýho železa 25 kKč a když to za to někdo dá, dobře mu tak.
-
Black Powder - Moderátor
- Grimpo
- Častý návštěvník
No, pozice správného dotáhnutí je snad jen jedna, ne? Vzhledem ke způsobu výroby, prostě ty rysky by se měly krýt, aby byla základna mouchy a vybrání pro vytahovač ve správné poloze. Závity na hlavni i v pouzdře byly frézovány (to jsem zase já našel na nějakých amerických stránkách), takže ty pozice byly daný, bral bych to tak že když se nekryjí rysky, je to nesprávně utaženo.
BTW by mě zajímalo, jestli ty hlavně ze současné výroby mají závit taky frézovaný, a nebo jestli to soustruží na nějakém CNC. B asi bude správně, v současnosti to bude jednodušší způsob.
BTW by mě zajímalo, jestli ty hlavně ze současné výroby mají závit taky frézovaný, a nebo jestli to soustruží na nějakém CNC. B asi bude správně, v současnosti to bude jednodušší způsob.
- Diver
- Nový uživatel
- Grimpo
- Častý návštěvník
Něco "jako P08 - sklon rukojeti" je Ruger .22. Když se podíváš na siluetu - je to Parabella. To proto že po válce o ně byl v USA takovej zájem, že ho Ruger využil a udělal dobře. Jinak, pokud to má být v devítce, tak Lahti 35, ale ta bude dražší než Luger.
Pěkně vypadající Luger tu inzeroval za 23kKč p. Štifter. Ale pěkný říkám podle fotky. Jedný.
U nejmenované rryrmy jsem viděl před vánocema k prodeji několik Lugerů, včetně LP08, ovšem poměr cena-kvalita (příp. autenticita) byl takový, že se o něm v podstatě nedá mluvit.
Já na svůj první Luger narazil náhodou a druhý jsem si vyčekal (cca 6-8 měsíců každodeního prohledávání netu). Na ZKRko jsem čekal 4 roky. Pro některé záležitosti prostě platí, že trpělivost růže přináší.
Pěkně vypadající Luger tu inzeroval za 23kKč p. Štifter. Ale pěkný říkám podle fotky. Jedný.
U nejmenované rryrmy jsem viděl před vánocema k prodeji několik Lugerů, včetně LP08, ovšem poměr cena-kvalita (příp. autenticita) byl takový, že se o něm v podstatě nedá mluvit.
Já na svůj první Luger narazil náhodou a druhý jsem si vyčekal (cca 6-8 měsíců každodeního prohledávání netu). Na ZKRko jsem čekal 4 roky. Pro některé záležitosti prostě platí, že trpělivost růže přináší.
- Grimpo
- Častý návštěvník
- Diver
- Nový uživatel
Ten z komise je bohužel pasé už dávno.
Co se týče 22LR, už mám Colt Huntsman - ten je té P08 ještě podobnější. Ale zajímalo by mě něco ve služební ráži. O pistoli Lahti jsem se už dočetl, bohužel by byla nejenom dražší, ale i ještě hůře sehnatelná.
Pokud nejmenovaná firma začíná na 2 Ř, tak o těch vím taky. Docela by se mi líbila ta námořnická, jenže 30k za takovou skládačku? Kdyby ji dali za 20K, už by byla moje.
Co se týče 22LR, už mám Colt Huntsman - ten je té P08 ještě podobnější. Ale zajímalo by mě něco ve služební ráži. O pistoli Lahti jsem se už dočetl, bohužel by byla nejenom dražší, ale i ještě hůře sehnatelná.
Pokud nejmenovaná firma začíná na 2 Ř, tak o těch vím taky. Docela by se mi líbila ta námořnická, jenže 30k za takovou skládačku? Kdyby ji dali za 20K, už by byla moje.
- Diver
- Nový uživatel
-
EL PANELL - Častý návštěvník
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Nejspis proto, ze P08 je slozita konstrukce, zavedeni vyroby by prislo na velke penize.
EL PANELL: Aha, o tech jsem nevedel. Ale pokud nepujdou "na dracku", tak je brzy delat prestanou. Byt jimi, spis bych zacal klasickou verzi, a pak pridal jine povrchovky, ci nerez, jako lahudky. Treba se rozhodli jit opacnou cestou - nejdrive vytriskaji penize z tech, kteri jsou ochotni zaplatit, a pozdeji pridaji levnejsi klasickou verzi, uvidime.
EL PANELL: Aha, o tech jsem nevedel. Ale pokud nepujdou "na dracku", tak je brzy delat prestanou. Byt jimi, spis bych zacal klasickou verzi, a pak pridal jine povrchovky, ci nerez, jako lahudky. Treba se rozhodli jit opacnou cestou - nejdrive vytriskaji penize z tech, kteri jsou ochotni zaplatit, a pozdeji pridaji levnejsi klasickou verzi, uvidime.
Naposledy upravil jomekabi dne 05.01.2009 19:59, celkově upraveno 1
-
-
MARKONY - Moderátor
-
jomekabi: asi to vzali za špatnej konec, neboť manufakturu mitchell arms převzala zbrojovka american eagle, ale tu zase údajně už převzal někdo jinej..... prase aby se v tom vyznalo. ale dělali se prej i v 7,65luger a i v .22lr. aspoň v usa jsou do těchto pistolí k sehnání zásobnníky v uvedených rážích. co vím, tak se prodávali okolo 1000 USD. ale nejlepší je údajně švýcarská verze ordonantz pistole. pokud jsou sčíslovaný a v dobrým stavu, tak jdou na dračku i za docela neuvěřitelný prachy. bohužel pro nás.....
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní