-
snoopy - Častý návštěvník
-
o víkendu jsem byl provětrat svou suhlku. nečekal jsem nic extra, protože foukala jak sviň a z nouze jsem tam namontoval optiku noname čína "česká zbrojovka" 3-9x40 duplex. Střílel jsem v neděli kolem desáté ráno, pod mrakem viditelnost dobrá, munice Eley Standart puškové, vzdálenost jen 40 metrů, vítr proměnlivý z 360° stupňů, teplota 8°C, nm230metrů, vlhkost jsem nezměřil.
výsledek wau ..... soustřel vnější okraj opsané kružnice 9-10mm foto zatím nemám ale snad brzo dodám
výsledek wau ..... soustřel vnější okraj opsané kružnice 9-10mm foto zatím nemám ale snad brzo dodám
-
-
SW_FOX - Grafoman
-
-
SW_FOX - Grafoman
- sportovec
- Občasný návštěvník
-
to sportovec: Díky! Doufám, že to zopáknu, sice to není střílení jako s velkou na libavé nebo drahanech, ale což i to se dá a musím říct, že před některými pány (i ženami) smekám. tenhle terčík byl po seřízení optiky třetí střílený, před tím rozptyl kolem 18-20 mm. Neměl jsem nožičky a bag jsem si zapomněl, takže opřeno v předu o šutr a mikinu a vzadu z ramene a podpůrné ruky, Trošku byla divoká i poloha, ležel jsem na boku docela prudkého svahu, ale i tam se musí střílet. 

-
-
SW_FOX - Grafoman
- sportovec
- Občasný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
jojo, když jsem naučil svoji 456 střílet tak jsem byl taky takhle nadšený, a v podstatě mě to drží furt, proto ty závody pořádám, ale serou mě Hungry s Pepou že mě na posledním porazili..... nicméně jsme trochu OT, takže zpět k Suhlce
Popravdě mám takový pocit že kdo si pořídil Suhlku tak chybu neudělal, neb znám několik nespokojenců s 456, příadně CM a tak, ale se suhlkou nikoho nespokojeného neznám....
Popravdě mám takový pocit že kdo si pořídil Suhlku tak chybu neudělal, neb znám několik nespokojenců s 456, příadně CM a tak, ale se suhlkou nikoho nespokojeného neznám....
- qwer
- Pravidelný návštěvník
-
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Dřevo je, čas není. Jednu jsem slíbil a nebyl schopen dodržet, jelikož se toho na mě v práci hodně navalilo a i spolupracovníci, bez kterých bych to nepostavil, měli hromadu práce. Možná přes zimu bude líp. Jenže upřímně řečeno, od té doby, co mám levou A 1907 v ALU pažbě jsem dost věcí přestal řešit a potřebuju trénovat, trénovat a zase tré... prostě je třeba si na zbraň zvyknout. Běžná standardní pažba tě sice příliš nepodrží ve správné poloze, což při střelbě z dvojnožky není zas až taková nevýhoda, ale když uděláš chybu dokáže ti ji ve značné míře odpustit. Libovolková seřiditelná pažba tě nepustí z polohy, na kterou je seřízena, ale chybu naopak nejen neodpustí, ale ještě více zviditelní. Navíc pokud střelec neví co jak a proč seřídit, je to spíš k vzteku než k pomoci. Jinak řečeno, pokud střelec nemá dostatek zkušeností a netrénuje pravidelně (i nasucho), je vhodnější standardková pažba s dobrou ergonometrií a maximálně tak pohyblivou botkou. Tím nikoho neodrazuji od plně seřiditelné pažby, ale důrazně doporučuji všechno dostatečně promyslet, než začnete něčím kroutit.
-
botku jsem výškově seřídil, takže je lepší cvičit, cvičit, cvičit a pak případně vymejšlet stavitelnou pažbu... Nejvíc mi vyhovuje pažba na velké AI, stavitelná botka a lícnice grip pro mě ouplně super a taky TRGéčko mi sedí. Pažba na suhlce , no jak to říct, není to ouplně ono.... ale poperu se s tím.
- Harpplayer
- Častý návštěvník
AI i TRG mají poměrně strmou lícnici, takže přilícení je pocitově pevnější. Jenže tento způsob může při nestejnoměrném přilícení, které se u tohoto typu lícnice hůře hlídá, výškově rozhazovat rány. Suhl má lícnici oblou, která umožňuje a taky vyžaduje lehké přilícení, kdy střelec poměrně bezpečně vnímá rozdíl v tlaku na lícnici. Taky je to o tom, jak kdo má narostlou hubu. Mně tedy originální oblá lícnice na suhlce taky příliš nevyhovuje. Mám raději plochou s výrazným hřbetem. Takovou mají např. novější suhlky řady 150-1, případně nové sportovní zbraně. U nich je možno seřídit výšku, příčný i podélný posuv a strmost té šikmé plochy. Je třeba seřizovat tak, aby střelec měl přirozenou polohu hlavy při přímém pohledu v poloze přesně v ose mířidel, bez napínání krku,bez nepřirozeného náklonu hlavy a bez přitlačování nebo odtlačování opěrného ramene. To ale vyžaduje umění perfektního opakovaného zaujetí polohy a její orientace vůči terči. Prostě všechno souvisí se vším. Podobně je to se seřízením háku, pistolové rukojeti, jazýčku spouště, palmrestu atd., atd....
-
rimfireBR - Pravidelný návštěvník
ach Jo už to nemůžu vydržet tak Vám jsem alespoň házím pár fotek STOCK Tom Meredith
Už jen pillar bedding, váhový systém abych mohl střílet LV, HV, lučík, botka a hurá. První testy s pažbou Unlimited, střelivem R50 série 174 ukazují, že se povedlo a set je s přesností na úrovni mojí Anči
Poznatek z naladěné spouště na SUHL: absolutně mě nevyhovuje jednoodporové naladění spouště, ihned jsem přeladil na dvouodporové spouštění, které mám i na Anče a hned velká změna k lepšímu

- Harpplayer
- Častý návštěvník
-
rimfireBR - Pravidelný návštěvník
no, pokusím se harppe, u dvouodporu mě vyhovuje, že vždy přesně vím kdy dojde k odpálení
prostě ukazovák jede v prvním dlouhém namáčknutí a pak se potká s odporem a výstřel
já to neumím asi dost odborně popsat. O proti tomu když jsem zkoušel spoušť na té Suhlce od TT tak jsem položil ukazovák na spoušť a i po cca 30min spouštění jsem neměl vůbec kontrolu nad spouští
zas to možná popisuji divně že ? No prostě ukazovák je na dvouodporové spouštění zvyklej a takový to "polož a pal nemá rád"
koukám, že to bude příspěvek plný, odborných výrazů
jinak při střelbě pak docházelo u toho jednoodporu k tomu, že jsem prostě nevystřelil v tem moment kdy jsem chtěl
myslím v souvislosti s dechovým rituálem a tak
a na soustřelech to bylo dost znát .

jinak při střelbě pak docházelo u toho jednoodporu k tomu, že jsem prostě nevystřelil v tem moment kdy jsem chtěl

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky