- krtek02
- Nový uživatel
No kdyz ted vidim co jsem zpusobil tak sezenu mikrometr a zkusim to zmerit at mate klid. Jen pro poradek u vseho jsem psal cca, takze jsem to meril JEN ODHADEM OD OKA, takze spis nemeril jen ODHADOVAL. Zitra jsi jdu z toho prasknout tak uvidim jestli ta oprava pomohla. A myslim ze kdyz zbrojir rekl kratkej tak je kratkej, nebo spis uz neni ponevads je vymenenej. A prestante se dohadovat jak mali kluci.
-
Oggy - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
- taurus
- Častý návštěvník
- krtek02
- Nový uživatel
Jelikoz merky nejsou tak jsem to vzal suplerou a taky to slo. Krom toho ze mam odhad uuuplne na h...o jsem taky dost podcenil tloustu naboje. Takze bez je to 1,95, naboj ma 1,50 (stejne jak psal 4mike) a kdyz je to s, tak tam zbyva tech 0,45.
No a ted uz jede jako pila, otestovano na dvaceti kouskach a ani jeden spatnej. Proste parada.
No a ted uz jede jako pila, otestovano na dvaceti kouskach a ani jeden spatnej. Proste parada.
- taurus
- Častý návštěvník
Ale vždyť já se nechcu hádat o blbostech. Jen si tam psal že musíš sesypat náboje dozadu aby ti to odpálilo. A psal si o nějaké extra velké mezeře. Asi sem to špatně pochopil a aji kdyby né, tak se všem zůčastněným omlouvám.
Řešil sem něco podobného u SW .500. Tam zas byl úderník dlouhý a válec jezdil i po uzamčení cca 0,5mm dopředu a dozadu. A ten dlouhý úderník tím že šel válec dozadu protrhával zápalky. To už se psal někde v předu. Ten válec sem posunul dozadu a zajistil ho aby už nechodil a proto ten zkracovaný zápalník. Ale že by byl zápalník z titanu bych taky neřekl. Už i smirkový papír na něm dělal stopy opotřebení. Ani rám není žádné zázrak. Ale nebojte se, ten Taurus je materiálově to samý. To jen aby jste si nemysleli že mám něco proti SW.
Řešil sem něco podobného u SW .500. Tam zas byl úderník dlouhý a válec jezdil i po uzamčení cca 0,5mm dopředu a dozadu. A ten dlouhý úderník tím že šel válec dozadu protrhával zápalky. To už se psal někde v předu. Ten válec sem posunul dozadu a zajistil ho aby už nechodil a proto ten zkracovaný zápalník. Ale že by byl zápalník z titanu bych taky neřekl. Už i smirkový papír na něm dělal stopy opotřebení. Ani rám není žádné zázrak. Ale nebojte se, ten Taurus je materiálově to samý. To jen aby jste si nemysleli že mám něco proti SW.

-
Oggy - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
-
TraTom - Častý návštěvník
-
trabi_fun - Častý návštěvník
Mel jsem moznost strelit si ze 4" SWcka skatulku .500 od Hornadyho (zatim jedina patrona na nasem trhu, kde nesetrej prachem) Je to pekny, velice presny, ale je to neprijemny strileni. Na vyzkouseni dobry, ale ze zdravotniho hlediska spatny - zapestni a zaprstni kustky dostavaj radne na prdel - presne problemy, ktere popisuji siluetari v USA strilejici puskovejma razema z pistole (srusty poskozenych kosti) - rad bych se na stary kolena aspon oblikl do kabatu
A pokud nekdo namitne, ze si je mozne nalaborovat naboj s primerenym zpetnym razem - pak se naprosto vytraci potencial vykonu - zbylo pouze o rad drazsi strileni v porovnani s napr. 44M.

A pokud nekdo namitne, ze si je mozne nalaborovat naboj s primerenym zpetnym razem - pak se naprosto vytraci potencial vykonu - zbylo pouze o rad drazsi strileni v porovnani s napr. 44M.
-
Hungry - Moderátor
-
TraTom - Častý návštěvník
- taurus
- Častý návštěvník
- taurus
- Častý návštěvník
-
trabi_fun - Častý návštěvník
- martinskodnik
- Nový uživatel
-
Hungry - Moderátor
Střílel jsem z obojího, dlouhého 500SW i 2" Alaskanu, a SW, v porovnání s 2" Alaskanem .454, je hodný mazlík...
Naposledy upravil Hungry dne 05.12.2008 17:16, celkově upraveno 1
- martinskodnik
- Nový uživatel
-
Oggy - Častý návštěvník
ToHungry : Na Jolku bych moc rád přijel, ale je to pro mne příliš daleko a asi budu o svátky stejně v práci
.
Jinak samozřejmě chápu, že revolver v této ráži je naprosto k ničemu.
Na závody to není, lovit se s tím u nás nemůže , výkon náboje se k ničemu nevyužije (při dělání otvorů do papíru) a nosit to-tak to už vůbec.
Chci ho prostě jen tak pro potěchu a pro tu pecku do ruky. Dám s toho tak pár ran za měsíc, takže může někdo namítat, že to za to ani nstojí. Ale je to prostě můj sen. Někteří lidé si taky koupí Lamborghini a nemají pro něj využití. Jede to víc jak 300 km/h. To taky nikde nevyužijou. Má to drahou pojistku, žere to okolo 20l, nikde to nemůže člověk v klidu zaparkovat a stejně se prodávají. Prostě je někdo chce a chce.
A tak je to i se mnou a s tou 500 SaW. Strašně bych ho chtěl i když pro něj nemám využití. Ale pořád si říkám, že jsem na tom ještě dobře. Vysnil jsem si revolver za 30.000,- a né Lamborghini za nějaký ten milionek
.
Jinak aby si někdo nemyslel. Já se na ty peníze pořádně nadřu, takže už loni jsem si to rozmyslel s tím, že nevyhodím 30.000,- za něco jen proto, že to mám. A hle rok utekl a já ho zase chci.
Tak jsem si řekl: koupím třeba TAURUSE v 454 Casull. Jenže ono by mi to za rok nedalo a chtěl bych stejně tu 500 Saw. Ten rozdíl ve velikosti náboje 454 Casull a 500 SaW je značný.

Jinak samozřejmě chápu, že revolver v této ráži je naprosto k ničemu.
Na závody to není, lovit se s tím u nás nemůže , výkon náboje se k ničemu nevyužije (při dělání otvorů do papíru) a nosit to-tak to už vůbec.
Chci ho prostě jen tak pro potěchu a pro tu pecku do ruky. Dám s toho tak pár ran za měsíc, takže může někdo namítat, že to za to ani nstojí. Ale je to prostě můj sen. Někteří lidé si taky koupí Lamborghini a nemají pro něj využití. Jede to víc jak 300 km/h. To taky nikde nevyužijou. Má to drahou pojistku, žere to okolo 20l, nikde to nemůže člověk v klidu zaparkovat a stejně se prodávají. Prostě je někdo chce a chce.
A tak je to i se mnou a s tou 500 SaW. Strašně bych ho chtěl i když pro něj nemám využití. Ale pořád si říkám, že jsem na tom ještě dobře. Vysnil jsem si revolver za 30.000,- a né Lamborghini za nějaký ten milionek

Jinak aby si někdo nemyslel. Já se na ty peníze pořádně nadřu, takže už loni jsem si to rozmyslel s tím, že nevyhodím 30.000,- za něco jen proto, že to mám. A hle rok utekl a já ho zase chci.
Tak jsem si řekl: koupím třeba TAURUSE v 454 Casull. Jenže ono by mi to za rok nedalo a chtěl bych stejně tu 500 Saw. Ten rozdíl ve velikosti náboje 454 Casull a 500 SaW je značný.
-
Hungry - Moderátor
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery