-
Oggy - Častý návštěvník
-
Oggy - Častý návštěvník
Re: S&W ráže 500 magnum?
Další povídání a fotky o přebíjení .500 SaW je zde:
post197856.html#p197856
post197856.html#p197856
- taurus
- Častý návštěvník
Tak už je doma, přikládám na fotce. Je pěkné, no né?
V sobotu du pořádně protáhnout tak se pak ozvu.

V sobotu du pořádně protáhnout tak se pak ozvu.
- taurus
- Častý návštěvník
No jo, já vím že ta fitka stojí za prd. Tak tady je video.
http://www.youtube.com/watch?v=fXtG4ZPY ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=fXtG4ZPY ... annel_page
- taurus
- Častý návštěvník
Takže zde trošku vylepším problém krtka02 který měl problém s krátkým zápalníkem u tohoto revolveru.
Po tom co se mě rozpadl taur, jsem si koupil smitha. Ale po pár ranách sem zjistil že problém s neodpalováním sem měl taky.
Nijak mě to s tím co sem vozí dealeři zbraní nepřekvapilo a jelikož je v záruce volal sem svému prodejci.
Trošku mě zarazilo to že prodejce je s problémem seznámen.
Vysvětlení zní následovně:
Krátký špičatý zápalník se dává kvůli nějaké nehodě v usa. Prý když byly zápalníky dlouhé dostatečně a nebyl s odpalováním žádný problém, tak nějakýmu amíkovy to protrhlo zápalku a nějak ( blíže neurčeno) ho to zranilo. A z důvodu bezpečnosti začali používat kratší a špičatější zápalníky které mají občas problém odpálit. Není to prý jen u těchto ráží, ale např. u .357 atd.
Nevím jestli se tomu dá věřit nebo ne, ale v usa je možný všechno. Hlavně když tam člověk chce koupit šroubovák, dostane k němu dvoustránkový manuál jak sním zacházet a kam si ho všude nestrkat aby se člověk nezranil. S jejich právním systémem, kdy tlusťoch žaluje mekáč že mu neřekli že bude tlusté se tomu ani nedivím.
Takže mě pošlou starý typ zápalníku a výměnou odstraním problém. Což je sice potěšující správa, ale jsou to zbytečný problémi i když si chcu koupit fungl novou zbraň.
Po tom co se mě rozpadl taur, jsem si koupil smitha. Ale po pár ranách sem zjistil že problém s neodpalováním sem měl taky.
Nijak mě to s tím co sem vozí dealeři zbraní nepřekvapilo a jelikož je v záruce volal sem svému prodejci.
Trošku mě zarazilo to že prodejce je s problémem seznámen.
Vysvětlení zní následovně:
Krátký špičatý zápalník se dává kvůli nějaké nehodě v usa. Prý když byly zápalníky dlouhé dostatečně a nebyl s odpalováním žádný problém, tak nějakýmu amíkovy to protrhlo zápalku a nějak ( blíže neurčeno) ho to zranilo. A z důvodu bezpečnosti začali používat kratší a špičatější zápalníky které mají občas problém odpálit. Není to prý jen u těchto ráží, ale např. u .357 atd.
Nevím jestli se tomu dá věřit nebo ne, ale v usa je možný všechno. Hlavně když tam člověk chce koupit šroubovák, dostane k němu dvoustránkový manuál jak sním zacházet a kam si ho všude nestrkat aby se člověk nezranil. S jejich právním systémem, kdy tlusťoch žaluje mekáč že mu neřekli že bude tlusté se tomu ani nedivím.
Takže mě pošlou starý typ zápalníku a výměnou odstraním problém. Což je sice potěšující správa, ale jsou to zbytečný problémi i když si chcu koupit fungl novou zbraň.

-
4mike - saigaholic
nový zápalník nepotřebuješ, stačí prodloužit chod stávajícímu (probroušením drážky pro kolík) a utáhnout víc bicí pružinu
pokud je šroub na doraz, stačí mu zevnitř snížit hlavu
už jsem to tak dělal a pomohlo to, do tý doby to bylo párkrát na reklamaci
když už to budeš mít rozebraný, začisti si brouskem kluzný plochy na slide v místě styku s rámem
pokud je šroub na doraz, stačí mu zevnitř snížit hlavu
už jsem to tak dělal a pomohlo to, do tý doby to bylo párkrát na reklamaci
když už to budeš mít rozebraný, začisti si brouskem kluzný plochy na slide v místě styku s rámem
-
Oggy - Častý návštěvník
To taurus:
Nevíš náhodou, od kdy se tam dávají ty kratší zápalníky. Já u svého .500 SaW problém s odpalování zápalek nemám. Zatím vše odpálil na poprvé. Jen by mně zajímalo, jakou verzi tam mám (podle data výroby).
Nevíš náhodou, od kdy se tam dávají ty kratší zápalníky. Já u svého .500 SaW problém s odpalování zápalek nemám. Zatím vše odpálil na poprvé. Jen by mně zajímalo, jakou verzi tam mám (podle data výroby).
-
4mike - saigaholic
- taurus
- Častý návštěvník
Prodloužení chodu nepomohlo. to bylo první co sem s tím dělal. Kohout dosedá nadoraz do rámu takže delší chod zápalníku je mě k ničemu. To bych musel upravit kohout a to je zásah do zbraně v záruce a to se mě nechce.
Ten krátké by měl být zároveň i špičaté. Tzn. Kulatý konec=starý a dlouhý. Ale jistě to netvrdím.
Ten krátké by měl být zároveň i špičaté. Tzn. Kulatý konec=starý a dlouhý. Ale jistě to netvrdím.
- taurus
- Častý návštěvník
Jak už sem psal v přebíjení této ráže, stává se že mě praskají nábojnice ve stejném místě zhruba v půlce napříč. Pořád sem nevěděl proč. Už to vím, ale co teď s těma nábojnicema. Už je jich za ty 3 roky cca 20. A přišel sem na to. Dělám z nich .500 magnum short!
Je to taková větší vzduchovka, vejde se tam jen 1 kubík prachu no9 a tak jde střela která váží 300gr vidět pouhým okem. Dokonce jde pak i najít

Je to taková větší vzduchovka, vejde se tam jen 1 kubík prachu no9 a tak jde střela která váží 300gr vidět pouhým okem. Dokonce jde pak i najít

-
lovec_1 - Častý návštěvník
.....
.....a ze wildcattery ziju len v Amerike.....
....super

- taurus
- Častý návštěvník
V neděli 8.11. jsem byl testnout nové, delší zápalník. Je to lepší, ale... Vzal jsem testování vážně a dal 70 ran. Z toho asi 8 ran nevyšlo. Dost mě překvapilo že na DA to neodpálilo ani jeden náboj z bubnu, ale na SA jo. Spíš mě to ale připadá že se nějak zápalník zasekne ve svým chodu, než že by byl krátké. Jako by se tam nějak sekla pružinka nebo něco. Každopádně to není nic příjemnýho když chcu vystřelit a místo toho to jen cvakne. 

-
mpts - Nový uživatel
Když to na DA neodpaluje a na SA ano, tak to obvykle znamená nevhodnou kombinaci "bicí pružina--zápalka", ne? Tedy slabá pružina pro daný typ zápalek.
-
4mike - saigaholic
4mike píše:..........utáhnout víc bicí pružinu, pokud je šroub na doraz, stačí mu zevnitř snížit hlavu.........
- taurus
- Častý návštěvník
4mike: tu radu sem nezavrhl neboj, jen řeším zbraň v záruce takže bez povolení prodejce do toho nešahám.
Tvrdou zápalku tam nemám, je tam cci 250. Doporučená magnum 350 je ještě tvrdší. Na DA to odpalovalo i když byl ten původní krátké zápalník. To fakt vypadá že se nějak příčí ve svým otvoru. To mě ze začátku dělal i taurus, dal sem na zápalník slabší pružinku a přestalo to, ale zas občas zůstal trčet v předu zaseklé v zápalce. To je neřešitelný problém hoši, past vedle pasti ....
Tvrdou zápalku tam nemám, je tam cci 250. Doporučená magnum 350 je ještě tvrdší. Na DA to odpalovalo i když byl ten původní krátké zápalník. To fakt vypadá že se nějak příčí ve svým otvoru. To mě ze začátku dělal i taurus, dal sem na zápalník slabší pružinku a přestalo to, ale zas občas zůstal trčet v předu zaseklé v zápalce. To je neřešitelný problém hoši, past vedle pasti ....
-
mpts - Nový uživatel
(IMHO řešení jednoduché: zahodit smiťáka a koupit Rugera.
A jestli nutně musíš mít pětistovku a nestačí Ti 454 Casull nebo 480 Ruger, tak holt zkus urgovat Rugery ať udělají SRH i v této ráži.)

- taurus
- Častý návštěvník
Tak teď si mě dostal, a já myslel že je to bezvýchodná situace!
Vidíš to 4mike? A ty bys furt něco piloval a ono stačí počkat až to bude vyrábět ruger.

Vidíš to 4mike? A ty bys furt něco piloval a ono stačí počkat až to bude vyrábět ruger.

-
4mike - saigaholic
mpts
podobný výplody se zde považují za odporující pravidlům a uděluje se za ně BAN, považuj se za napomenutýho
podobný výplody se zde považují za odporující pravidlům a uděluje se za ně BAN, považuj se za napomenutýho
- taurus
- Častý návštěvník
Mě spíš zajímá vliv tvrdé zápalky a problém s odpalováním v DA režimu. Tomu asi nerozumím. Když to odpálí v SA režimu a v DA ne. To bych se aji nechal poučit.
-
mpts - Nový uživatel
taurus: Není na tom nic tajemného, prostě v DA režimu ten kohout má kratší dráhu, bicí pružina je v okamžiku, kdy se kohout přesmykne přes ozub spouště, méně stlačena a tedy má naakumulováno méně energie. Nejlepší je podívat se do zbraně, jak to funguje, a uvidíš, že při natažení SA ten kohout musíš dostat víc dozadu -- aby zaskočil a držel -- než kam se dostane než se přesmykne při odpalování DA.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery