- ikrik
- Nový uživatel
Dalsi perlicka nebo spise perla z Prahy 4 Soukalova.
Jak jsem jiz dnes psal probehl telefonat s odd. zbrani a vysledek byl takovy, ze musim dale cekat.
Prisel jsem domu a ve schrance byl dopis abych si vyzvedl ZP a nakupku. Dopis je datovan 2.rijna. To znamena, ze je vse hotove uz temer tyden.
Takze na nasem odd. zbrani pracuje blb, nebo nam to vsem chteji znechutit, abychom urednika moc neotravovali.
A ke vsemu mam dnes volno, takze by pro me bylo vyrizeni teto zalezitosti bez problemu. V pondeli si budu muset vzit dovcu. Nebot nasi urednici jsou pro verejnost pouze pondeli a streda.
Je to tim, ze jsou to policajti, nebo je to v lidech??
Ja myslim, ze to prvni je spravne. Protoze kdyz policie prestala delat evidenci aut je to bez problemu.
Jak jsem jiz dnes psal probehl telefonat s odd. zbrani a vysledek byl takovy, ze musim dale cekat.
Prisel jsem domu a ve schrance byl dopis abych si vyzvedl ZP a nakupku. Dopis je datovan 2.rijna. To znamena, ze je vse hotove uz temer tyden.
Takze na nasem odd. zbrani pracuje blb, nebo nam to vsem chteji znechutit, abychom urednika moc neotravovali.
A ke vsemu mam dnes volno, takze by pro me bylo vyrizeni teto zalezitosti bez problemu. V pondeli si budu muset vzit dovcu. Nebot nasi urednici jsou pro verejnost pouze pondeli a streda.
Je to tim, ze jsou to policajti, nebo je to v lidech??
Ja myslim, ze to prvni je spravne. Protoze kdyz policie prestala delat evidenci aut je to bez problemu.
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
Hungry - Moderátor
Mimochodem, vzdát se práva na odvolání de facto doslovně dle zákona vlastně nelze. Jen se to v takovýchto případech toleruje... Je to prý stejný případ, jako se vzdát práva na záruku apod.
Vystavení nákupky je správní úkon a k němu náleží lhůta na odvolání. Ta je platná, i když je výsledek pro žadatele kladný...
Praxe je taková, že na spoustě míst to vyřizují napočkání... I pro ně je de facto pruda, když to roztahují na více dní...
Vystavení nákupky je správní úkon a k němu náleží lhůta na odvolání. Ta je platná, i když je výsledek pro žadatele kladný...
Praxe je taková, že na spoustě míst to vyřizují napočkání... I pro ně je de facto pruda, když to roztahují na více dní...
-
ufo - Moderátor
-
wolf - Příspěvky: 699
U nas ve Frydku-Mistku, pokud je pritomen nadrizeny, tak dostane clovek nakupku ihned, jen si pocka na podpis, pokud nadrizeny pritomen neni, je to do nasledneho uredniho dne (ja nemel stesti nebyl tam a policista co se mnou vyrizoval nakupku se mi omlouval, ze to nebudu mit hned, ze nadrizeny je mimoradne mimo budovu).
Co se tyce registrace zbrane, je to na pockani a pridani vety o moznosti nosit, je pri tom udelano taky. Jedna pani registruje zbran a tiskne karticku "technicaku" a druha mezi tim provede zapis a natiskne novy ZP, obe se sejdou uprostred mistnosti u laminovacky a oba prukazy dostanu najednou do ruky a ficim domu. Trvani cca 15-30min, zalezi jak rychle jim zrovna bezi pocitacovy system (chudaci delaji na PC z doby mojeho dokoncovani stredni skoly
).
Jsem s oddelenim u nas ve FM velmi spokojen a znamkuji za 1*
Co se tyce registrace zbrane, je to na pockani a pridani vety o moznosti nosit, je pri tom udelano taky. Jedna pani registruje zbran a tiskne karticku "technicaku" a druha mezi tim provede zapis a natiskne novy ZP, obe se sejdou uprostred mistnosti u laminovacky a oba prukazy dostanu najednou do ruky a ficim domu. Trvani cca 15-30min, zalezi jak rychle jim zrovna bezi pocitacovy system (chudaci delaji na PC z doby mojeho dokoncovani stredni skoly

Jsem s oddelenim u nas ve FM velmi spokojen a znamkuji za 1*

-
Hungry - Moderátor
ufo píše:Jo, takhle me to bylo vysvetleno, kdyz jsem tam chtel poslat nekoho s plnou moci...Nelze poslat zastupce, co kdyby jste se chtel odvolat...
Hloupost, jen musí být dobře napsaná. Prostě ho zplnomocníš k zastupování ve všech bodech tohoto úkonu... A pak by se za tebe mohl i odvolat, pokud by se nebál, že ho za to zabiješ...

- margolina
- Pravidelný návštěvník
ŽÁDOST O RADU
Prosím o akutní radu.
Za šest týdnů mě propadá ZP. Na policii po mě chtějí 500kč za každou
skupinu, za nedodržení zákonné lhůty 2měsíce. Chtěl bych vědět, zda
je jejich požadavek oprávněný, eventuelně jak se bránit.
Děkuji.
Za šest týdnů mě propadá ZP. Na policii po mě chtějí 500kč za každou
skupinu, za nedodržení zákonné lhůty 2měsíce. Chtěl bych vědět, zda
je jejich požadavek oprávněný, eventuelně jak se bránit.
Děkuji.
-
GMatysek - Pravidelný návštěvník
-
Petzold - Moderátor
- margolina
- Pravidelný návštěvník
-
Petzold - Moderátor
No, můžou chtít ofiko 500 za skupinu, nebo to vedoucí může snížit "podle xichtu" jenom na 300,- za vydání nového. Praxe je taková, že se v prvním měsíci většinou uplatňuje nižší sazba, pár týdnů před zkončením platnosti už ta vyšší. Zřejmě za to, že se tím tak musí "dřít".
Mám obavu že se nikde neodvoláš. Ber to pozitivně, zaspinkat ještě víc, máš to s plnou parádou se zkouškou.
Kajícníka zkroušeného jsi zkusil zahrát ?

Kajícníka zkroušeného jsi zkusil zahrát ?

-
Loki_cz - Pravidelný návštěvník
No tak jsem se vcera konecne dokopal na policii na Kladne a podal si zadost k vykonani zkousky
))
Byl jsem opravdu velice prekvapen, protoze tak vstricnej postoj malokdy vidite i v obchode, natoz na uradu
)
Krom jineho jsem se poptal i jak je to se ZP pro obcany 3. zemi ktere nejou v EU a NATO.. Tam je pry vcelku neochota
lidem z zemi mimo NATO vydavat zbrane protoze obzvlaste ukrajinci v minulosti delali problemy.

Byl jsem opravdu velice prekvapen, protoze tak vstricnej postoj malokdy vidite i v obchode, natoz na uradu

Krom jineho jsem se poptal i jak je to se ZP pro obcany 3. zemi ktere nejou v EU a NATO.. Tam je pry vcelku neochota
lidem z zemi mimo NATO vydavat zbrane protoze obzvlaste ukrajinci v minulosti delali problemy.
- divimi
- Nový uživatel
-
Samuraj - Častý návštěvník
Kdybychom to vzali do detailu, tak i toto lze osetrit. Lze to vyresit soucasne s plnou moci sepsanou prikazni/mandatni smlouvou, ve ktere je do detailu popsano, co mandant (zplnomocneny) ma za ktere situace delatHungry píše:A pak by se za tebe mohl i odvolat, pokud by se nebál, že ho za to zabiješ...

-
CZ75BD - Pravidelný návštěvník
Kroměříž
Podělím se o zkušenost z Kroměříže.
Ochota a všasnost - bez problému, domluvit se dá i telefonicky. Ale co jsem nepochopil, že chtějí na žádost uvést vše o zbrani s vyjímkou výr.čísla. Myslel jsem, že stačí požádat o povolení k nákupu na samonabíjecí pistoli, když na to mám 3 měsíce. Ale ouha...
Kdyby mi vyhlédnutého Glocka někdo vyfoukl, měl bych peška na nákupku k ničemu.
Ochota a všasnost - bez problému, domluvit se dá i telefonicky. Ale co jsem nepochopil, že chtějí na žádost uvést vše o zbrani s vyjímkou výr.čísla. Myslel jsem, že stačí požádat o povolení k nákupu na samonabíjecí pistoli, když na to mám 3 měsíce. Ale ouha...
Kdyby mi vyhlédnutého Glocka někdo vyfoukl, měl bych peška na nákupku k ničemu.
-
SW_FOX - Grafoman
-
Monika - Nový uživatel
-
GMatysek - Pravidelný návštěvník
Re: Kroměříž
CZ75BD píše:Myslel jsem, že stačí požádat o povolení k nákupu na samonabíjecí pistoli, ...
Ehmmm .... jen si tak říkám, jak si moh udělat teoretickou část testu

-
ufo - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)